Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Ardahan ve Artvin illerini turuncu kod, Ağrı, Bitlis, Giresun, Hakkari, Kars, Rize, Trabzon, Van, Şırnak ve Iğdır illerini ise sarı kod ile çığ tehlikesi konusunda uyardı. Bu uyarı, söz konusu illerde yaşayan vatandaşlar ve ilgili kurumlar için önem taşımaktadır. MGM'nin bu uyarısı, olası çığ tehlikesine karşı önlem alınması gerektiğini göstermektedir.
7 Şubat 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu yedi il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Uyarıda sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. İstanbul Valiliği de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Pazartesi günü sabah saatlerinden öğle saatlerine kadar kuzey ilçeleri ve boğaz çevresinde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu.
1 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Adana, Mersin ve Antalya için turuncu, Aydın, Bursa, İzmir, Manisa, Sakarya, Burdur, Isparta, İstanbul, Kocaeli, Muğla, Yalova için sarı kodlu yağış uyarısı yaptı. Bursa, Sakarya, İstanbul, Kocaeli ve Yalova'da yağış, diğer illerde ise gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.
8 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Giresun, Trabzon, Erzincan, Tunceli ve Elazığ çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına beklendiğini belirterek 22 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı öngörülüyor.
28 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Çankırı, Çorum, Kastamonu, Sinop, Ordu ve Giresun illerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. MGM, sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Yağış şiddeti sınıflandırmasına göre, kuvvetli yağış 21-50 kg/m² arasında değişiyor.
28 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin iç ve doğu bölgelerindeki 18 il için sarı kodlu sağanak yağış uyarısında bulundu. Hafta içi sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği belirtilirken, hafta sonu yağışlı geçecek. Sarı kodlu uyarı, potansiyel tehlikeli hava durumu anlamına geliyor ve vatandaşların dikkatli olması gerektiği vurgulanıyor.
8 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara dahil altı il için sarı kodlu uyarı yayımladı. Çankırı, Çorum, Kastamonu, Kırıkkale, Ankara’nın kuzey ve doğusu ile Bolu’nun doğusunda kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.
11 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Burdur ve Isparta için 'turuncu kod', Aksaray, Konya, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Amasya ve Tokat için 'sarı kod' uyarısı vererek kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Kastamonu'nun kuzeyi ve Sinop çevrelerinde şiddetli yağışlar öngörülüyor. İç kesimlerde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece artması, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.
5 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hakkari, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Tunceli, Şanlıurfa, Batman ve Şırnak olmak üzere 13 il için sarı kodlu yağış uyarısında bulundu. Hakkari'de kar yağışı beklenirken, diğer illerde yağmur ve gök gürültülü sağanak yağışın olması öngörülüyor. Ayrıca, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Şırnak, Bingöl, Elazığ, Hakkari ve Batman'da şiddetli rüzgar beklentisi de uyarıya dahil edildi.
14 Şubat 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde kuvvetli yağış beklendiği konusunda uyarıda bulundu. Beş il için 'turuncu', 10 il için ise 'sarı kod' uyarısı verildi. Bu uyarılar, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Orta Karadeniz, ve diğer bazı bölgelerde yerel olarak kuvvetli yağışların olabileceğini işaret ediyor. Ayrıca Şırnak için şiddetli yağış uyarısı yapıldı ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riskine dikkat çekildi.
19 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 il için sarı, 5 il için turuncu kodlu hava durumu uyarısı yayımladı. Diyarbakır, Siirt, Batman, Bingöl ve Muş turuncu; Ağrı, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Çanakkale, Erzurum, Hakkari, İzmir, Kars, Mardin, Muğla, Van, Şırnak ve Ardahan ise sarı kodla uyarıldı. Ağrı ve Erzurum'da kar ve yağmur, Kars ve Ardahan'da kar, Ege kıyılarında gök gürültülü sağanak yağış ve diğer illerde yağmur bekleniyor. Vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, hortum, kuvvetli rüzgar, fırtına, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olaylarına karşı uyarıldı.
6 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye'nin doğusundaki iller için çığ, batısındaki iller için ise rüzgar uyarısı yaparak 21 ili sarı kodla uyardı. Uyarılan iller arasında Ağrı, Artvin, Balıkesir, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Edirne, Erzurum, Giresun, Hakkari, İstanbul, Kars, Kırklareli, Muş, Rize, Tekirdağ, Trabzon, Van, Şırnak, Ardahan ve Iğdır bulunmaktadır. MGM'nin bu tür uyarıları sıkça yapması, vatandaşların ve yetkililerin olası afetlere karşı önlem almasını amaçlamaktadır.
11 Şubat 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak, Bitlis, Muş, Bingöl, Tunceli, Elazığ ve Erzincan çevrelerinde yerel kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. MGM, sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti.
3 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Akdeniz'de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak nedeniyle 17 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu. Turuncu kodla uyarılan iller Kırklareli ve Tekirdağ iken, sarı kodla uyarılan iller arasında Adana, Artvin, Bolu, Çankırı, Edirne, Hatay, Mersin, İstanbul, Kars, Kastamonu, Kahramanmaraş, Sinop, Ardahan, Karabük ve Osmaniye yer alıyor. Meteoroloji, bu bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirtti.
31 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 10 ili sarı kodla, İzmir'i ise turuncu kodla uyardı. Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Kütahya'nın güneyi, Isparta, Burdur ve Antalya'nın iç kesimlerinde kuvvetli yağış, Mersin'in kuzeyi ve Adana'da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İzmir'de ise çok kuvvetli yağış öngörülüyor. Meteoroloji, ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.
26 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Artvin, Giresun, Kastamonu, Rize, Trabzon, Bartın, Düzce, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak ve Yalova olmak üzere 13 şehir için yağmur ve gök gürültülü sağanak yağış konusunda sarı kod ile uyarıda bulundu. Bursa, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da yağış, diğer illerde ise gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. MGM, ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olası olumsuzluklara karşı bu illerde yaşayanları dikkatli olmaya çağırdı.
16 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul, Çanakkale, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Niğde, Kayseri, Ardahan, Artvin ve Rize illerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Ardahan çevrelerinde kuvvetli yağışlar beklenirken, Artvin ve Rize çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar olabileceği belirtildi. MGM, Sinop için 'sarı' kodlu uyarı yaparak, ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz şartlara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.
16 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ordu, Giresun ve Samsun illerini sarı kod ile uyararak kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olurken, belirtilen bölgelerde yağmur ve sağanak yağışların yanı sıra karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Ayrıca iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunuyor. Hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimlerde artacağı, kuzeydoğu kesimlerde ise azalacağı tahmin ediliyor.
20 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 22 kent için sarı ve turuncu kodlu hava durumu uyarısı yaptı. Uyarıya göre, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kastamonu, Sinop çevreleri ile Konya'nın kuzey ilçelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu kentlerde sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
3 Eylül 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Adana, Mersin, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Bolu ve Tunceli çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında güney yönlerden kuvvetli rüzgarların esmesi bekleniyor.
22 Mayıs 2023
İşaretlediklerim