Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a 45 gün hak mahrumiyeti ve 210 bin lira para cezası verdi. Bu karar, Koç'un bir TV yayınında Fenerbahçe'nin sistematik bir şekilde engellendiğini ve hakem hatalarının bu durumu açıklamak için yetersiz olduğunu belirtmesi üzerine alındı. Hak mahrumiyeti, stada girme yasağını da içeriyor.
10 Ekim 2023

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2'nci eleme turu ilk maçında Moldova temsilcisi Zimbru'yu 5-0 mağlup etti. Maçın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci yarıda da üstün performansını sürdüren Fenerbahçe, maçı 5-0'lık skorla tamamladı.
26 Temmuz 2023

Ercan Taner, Fenerbahçe'nin S.Gilloise ile oynadığı maçın ikinci yarısının gerilimli geçtiğini belirtiyor. İsmail Kartal'ın tedbirli bir oyun planı hazırladığını, ancak Fenerbahçe'nin enerjisinin düşük olduğunu ve rakibin baskısına maruz kaldığını ifade ediyor. Maçın belirli anlarında Djiku ve Oosterwolde'nin sakin kalmayı başardığını, ancak takımın genel olarak topu çok fazla rakibe bıraktığını ve sonunda Rasmussen'in golüyle mağlubiyetin kaçınılmaz olduğunu vurguluyor.
15 Mart 2024

Süper Lig'in 15'inci haftasında gerçekleşen derbi maçında Fenerbahçe, Beşiktaş'ı deplasmanda 3-1 mağlup etti. Bu sonuçla Fenerbahçe, ligdeki puanını artırarak sıralamadaki yerini güçlendirdi. Maçın detayları ve takımların performansları futbolseverler tarafından merak ediliyor ve tartışılıyor.
9 Aralık 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi üçüncü eleme turu ilk maçında Fenerbahçe, Slovenya temsilcisi Maribor'u 3-1 yendi. Fenerbahçe'nin gollerini Becao, İrfan Can Kahveci ve Tadic attı. Maribor'un tek golünü ise Strajnar kaydetti. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sonuçlandı.
10 Ağustos 2023

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı turnuvasında mücadele edecek Türk kulüplerinin, 3'üncü eleme turundaki muhtemel rakipleri belli oldu. Eşleşmelere göre, Fenerbahçe'nin muhtemel rakibi Differdange-Maribor eşleşmesinin galibi, Beşiktaş'ın muhtemel rakibi Zeljeznicar-Neftçi eşleşmesinin kazananı, Adana Demirspor'un muhtemel rakibi Osijek-Zalaegerszegi TE eşleşmesinin galibi ve Galatasaray'ın muhtemel rakibi Ludogorets-Olimpija Ljubljana eşleşmesinin galibi olacak.
24 Temmuz 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Kulübüne ihtar cezası verdi. Cezanın sebebi, Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası finalinde 'sportif ekipman talimatına aykırı' eylemi olarak belirtildi. Fenerbahçe, finalde beş yıldızlı formayla katıldığı için PFDK'ye sevk edilmişti. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, bundan sonraki maçlarda yıldızsız formayla oynayacaklarını açıkladı.
10 Ağustos 2023

Real Madrid ve Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda forma giyen 18 yaşındaki Arda Güler, Real Madrid – Rayo Vallecano maçı öncesi Twitter hesabından bir video yayınladı. Videoda, Güler'in İspanyol kulübüne yolculuğu ve uzun süreli sakatlık döneminden sonra kadroda yer bulması anlatıldı. Güler, Real Madrid'e geldiğinden bu yana ilk hazırlık kampının ardından 26 Eylül'de antrenmanda iki ayrı sakatlık geçirdi ve bugün ilk maçına çıkacak.
5 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe'ye Trabzonspor maçındaki saha olayları ve çirkin tezahüratlar nedeniyle 112 bin lira para cezası ve tribün kapatma cezası uyguladı. Fenerbahçeli futbolcu Mert Hakan Yandaş'a sportmenliğe aykırı hareketten dolayı 39 bin lira para cezası verildi. Ayrıca Atakaş Hatayspor, MKE Ankaragücü, Mondihome Kayserispor, Gaziantep FK ve Bitexen Antalyaspor da çeşitli nedenlerle para cezalarına çarptırıldı. Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica'ya da sportmenliğe aykırı hareketten dolayı ceza verildi.
10 Kasım 2023

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, sakatlıklarla mücadele eden Arda Güler'in iyileşme sürecinin son aşamasında olduğunu ve yakın zamanda yoğun antrenmanlara başlayacağını açıkladı. Güler'in yıl sonu veya ocak başındaki maçlara hazır olmasını beklediğini ifade etti. Ayrıca, takımda Jude Bellingham, Vinicius, Eduardo Camavinga, Aurelien Tchouameni, Eder Militao ve Thibaut Courtois gibi diğer sakat futbolcuların da olduğunu hatırlattı. Arda Güler, Real Madrid'e katıldıktan sonra peş peşe yaşadığı sakatlıklar nedeniyle henüz resmi bir maçta forma giyemedi.
8 Aralık 2023

Türkiye, UEFA ülke puanı sıralamasında bir sıra gerileyerek 10’uncu sıraya düştü. Ülke puanı hesaplamasında takımların topladığı puanlar ülke adına turnuvalara katılan takım sayısına bölünüyor ve son beş sezonluk performans baz alınıyor. Yeni sezonda Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir’in Avrupa performansı ülke puanını belirleyecek. Fenerbahçe'nin Lille'e deplasmanda 2-1 mağlup olması ve diğer sonuçlar Türkiye'nin sıralamada gerilemesine neden oldu.
7 Ağustos 2024

Fenerbahçe yönetimi, çekilme gündemiyle gerçekleştirdiği toplantı sonrasında Süper Lig'de mücadeleye devam etme kararı aldı. Bu karar, takımın geleceği ve ligdeki konumu açısından önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Kararın ardından takımın stratejileri ve hedefleri üzerine çalışmaların yoğunlaşması bekleniyor.
2 Nisan 2024

UEFA, 2024-25 sezonu öncesinde kulüpler sıralamasını güncelledi ve Türkiye'den ilk 50'ye giren tek takım Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe, 390 takım arasında 47. sırada yer alırken, Galatasaray 63. sırada yer aldı. UEFA, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'ne katılan takımların son beş sezondaki performanslarını değerlendirerek bu sıralamayı oluşturdu. İlk 10'da ise Manchester City, Real Madrid ve Bayern Munich gibi takımlar bulunuyor.
12 Temmuz 2024

Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor, kendi sahasında Fenerbahçe'yi ağırlayacak. 17 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan maç öncesinde, Trabzon İl Güvenlik Kurulu tarafından yapılan açıklamada, risk gerekçesiyle Fenerbahçeli taraftarların maça alınmayacağı belirtildi. Bu karar, önceki yıllarda benzeri durumlar göz önünde bulundurularak alındı.
7 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'in 14. haftasında yaşanan disiplin ihlalleri sebebiyle Fenerbahçe, Beşiktaş, MKE Ankaragücü, Mondihome Kayserispor, Trabzonspor, Kasımpaşa, Yukatel Adana Demirspor ve Çaykur Rizespor'u Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti. İhlaller arasında çirkin ve kötü tezahürat, sportmenliğe aykırı hareketler ve hakemlere yönelik açıklamalar bulunuyor. Ayrıca Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Sivasspor Basın Sözcüsü de disiplin ihlalleri nedeniyle PFDK'ye sevk edildi.
6 Aralık 2023

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maç sonrası çıkan olaylar nedeniyle kararlarını açıkladı. Trabzonspor'a altı maç seyircisiz oynama ve 3.000.000 TL para cezası verilirken, yardımcı antrenör Egemen Korkmaz'a bir maç cezası ve 13.000 TL para cezası uygulandı. Fenerbahçe'den Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat'a birer maç ceza verilirken, Osayi Samuel'e ceza verilmedi. Ayrıca, Fenerbahçe görevlileri Kürşat Çiftlik ve Okan Özkan'a 15 gün hak mahrumiyeti cezası verildi.
3 Nisan 2024

Fenerbahçe'nin zorlandığı bir maçta Cengiz Ünder, rakip ceza sahasında buluştuğu topla sol ayak içiyle kalecinin ulaşamayacağı bir yere gol atarak takımına önemli bir katkı sağladı. Maçın bu anına kadar Fenerbahçe'nin orta saha üretimi ve rakip ceza sahasında etkili olma istatistikleri olumsuz yöndeydi. Mert ve Ferdi ilk yarıda Antalyaspor savunmasına karşı etkili olamazken, Fred'in eksikliği hissediliyordu.
4 Şubat 2024

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, Adana Demirspor ile oynanan maçın hakemi Ali Palabıyık ve ekibi hakkında Fenerbahçe Gönüllüleri Derneği tarafından suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti. Dündar, Palabıyık'ın Fenerbahçe camiasından özür dilemesi ve hakemliği bırakması gerektiğini ifade etti. Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyesi Selahattin Baki ise Palabıyık'ın maça Fenerbahçe'ye operasyon yapmak için görevlendirildiğini iddia etti.
4 Şubat 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde grup maçları öncesi son eleme aşaması olan play-off turunun kura çekimi yarın gerçekleştirilecek. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde seribaşı olarak katılacak. Eğer Galatasaray, Olimpija Ljubljana ile oynayacağı 3'üncü eleme turu eşleşmesini kaybederse, UEFA Avrupa Ligi elemeleri play-off turunda karşılaşacağı muhtemel rakipler de belli olacak. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Yukatel Adana Demirspor, UEFA Konferans Ligi elemelerindeki play-off turu kurasına çıkacak.
6 Ağustos 2023

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, EuroLeague'de Olympiakos'a 87-84 yenilerek dördüncü oldu. Önceki gün Panathinaikos'a 73-57 yenilen Fenerbahçe, finale çıkma şansını kaybetmişti. Üçüncülük maçında Olympiakos'a karşı mücadele eden sarı lacivertli ekip, bu maçı da kaybederek turnuvayı dördüncü sırada tamamladı.
26 Mayıs 2024
İşaretlediklerim