Disney, Türkiye'de Disney+ platformu ile 14 Haziran'da hizmete girdikten sonra, 2028 yılına kadar vizyona girecek 56 filmin listesini açıkladı. Listede Marvel Sinematik Evreni, Star Wars, Avatar ve birçok isimsiz Disney ve Pixar filmleri yer alıyor. Bazı filmlerin vizyon tarihleri de belirlenmiş durumda. İlk isimsiz Disney filmi 2023 yılı içinde izleyiciyle buluşacak.
22 Ocak 2023

Netflix, ünlü dizi Peaky Blinders'ın sinema filmine uyarlanacağını duyurdu. Filmin başrolünde yine Cillian Murphy yer alacak ve yönetmenliğini Tom Harper üstlenecek. Film, Shelby ailesinin İkinci Dünya Savaşı'nda yaşadıklarına odaklanacak. Çekimlerin Eylül ayında başlaması planlanıyor.
5 Haziran 2024

Christopher Nolan'ın yönettiği ve Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer'ın hayatını anlatan 'Oppenheimer' filmi, IMAX salonlarında yeniden vizyona girecek. Film, vizyona girdiği 21 Temmuz'dan itibaren dünya genelinde toplam 947 milyon dolar kazandı. Cillian Murphy, Robert Downey Jr. ve Matt Damon'ın başrollerinde olduğu film, IMAX formatında yeniden izleyiciyle buluşacak. Film, cuma gününden itibaren altı IMAX 70 mm salonları da dahil olmak üzere seçili ekranlarda yalnızca bir hafta gösterilecek.
1 Kasım 2023

Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat'in başrollerini paylaştığı 'İstanbul İçin Son Çağrı' filminin yeni fragmanı yayınlandı. Film, izleyicilere New York'ta geçen ve ilişkiler üzerine farklı bir perspektif sunan bir hikaye vaat ediyor. Gönenç Uyanık'ın yönettiği ve Nuran Evren Şit'in senaryosunu yazdığı film, 24 Kasım'da Netflix'te izleyiciyle buluşacak. Serin ve Mehmet isimli iki evli karakterin tesadüfen karşılaşmaları ve New York'ta geçirdikleri unutulmaz bir geceyi konu alıyor.
14 Kasım 2023

2023 Cannes Film Festivali, 16-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek ve açılışını Johnny Depp'in oynadığı 'Jeanne du Barry' filmi yapacak. Film, Fransa Kralı 15. Louis ve 'son kraliyet metresi' olarak bilinen Jeanne du Barry'nin ilişkisini konu alıyor. Bu film, Johnny Depp'in eski eşi Amber Heard ile yaşadığı yasal mücadeleden sonra çektiği ilk uzun metrajlı film olma özelliğini taşıyor ve Depp'in sinemaya dönüşünü simgeliyor. Filmin yönetmenliğini ve başrolünü Depp ile paylaşan Maïwenn üstleniyor.
6 Nisan 2023

İspanyol yönetmen Pedro Almodovar'ın yeni filmi 'Strange Way of Life', 76. Cannes Film Festivali'nin resmi seçkisinde yer alacak ve dünya prömiyerini festivalde gerçekleştirecek. Film, 30 dakika uzunluğunda olup, Pedro Pascal ve Ethan Hawke'nin başrollerini paylaştığı bir hikayeyi anlatıyor. Almodovar için bu, 2020'deki 'The Human Voice' filminden sonra çektiği ikinci İngilizce film olma özelliğini taşıyor. Festivalin açılış filmi olarak Johnny Depp'in rol aldığı 'Jeanne du Barry' seçilmişti.
12 Nisan 2023

76. Cannes Film Festivali, Maïwenn tarafından yönetilen ve başrolünde Johnny Depp'in yer aldığı 'Jeanne du Barry' filmiyle başladı. Festivalde, jüri başkanı Ruben Östlund'un yaklaşımı, Johnny Depp'in mahkeme sürecinden sonraki tepkiler, Brie Larson'ın festivalin anti-feminist geleneğiyle ilişkisi, Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kuru Otlar Üstüne' filmi, Fransa'daki emeklilik reformu protestolarının etkisi ve Martin Scorsese'nin 'Killers of the Flower Moon' filmi gibi konular merak ediliyor. Festivalin ilk gününde Hirokazu Kore-eda'nın 'Monster' ve Catherine Corsini'nin 'Le Retour' filmleri gösterilecek, Pedro Almodóvar'ın 'Strange Way of Life' filmi de özel gösterimle izleyiciyle buluşacak.
16 Mayıs 2023

Prime Video, 2024 yılbaşını kutlamak üzere bir dizi yılbaşı temalı filmi izleyiciyle buluşturuyor. Seçkide, Eddie Murphy'nin başrolünde olduğu 'Candy Cane Lane', yalnız bir annenin hikayesini anlatan 'Dating Santa', animasyon 'Merry Little Batman', romantik komedi 'Noel Sürprizleri' ve devam filmi 'Noel Sürprizleri 2' ile Jim Carrey'nin oynadığı klasik 'Grinç' filmleri yer alıyor. Tüm filmler 8 Aralık'ta platformda izlenebilecek.
3 Aralık 2023

Başrollerinde Ryan Reynolds ve Hugh Jackman'in yer aldığı Marvel filmi Deadpool & Wolverine, üst üste üç haftadır dünya genelinde birinciliği sürdürüyor. Film, bu hafta sonu 1 milyar dolar hasılat barajını aşarak uluslararası gişe gelirini 1,029 milyar dolara çıkardı. Deadpool & Wolverine, geçen yılın rekortmenlerinden Oppenheimer'ı geride bırakarak yaş sınırlamalı Rated R filmleri arasında en çok hasılat yapan ikinci film oldu. Filmin, 1,078 milyar dolar hasılatla birincilik tahtında oturan Joker'i geçip geçemeyeceği merak konusu.
12 Ağustos 2024

Johnny Depp, Jeanne du Barry filminde başrol oynayarak sinemaya dönüş yaptı ve bu filmle 76. Cannes Film Festivali açıldı. Film, Fransa Kralı 15. Louis ve 'son kraliyet metresi' olarak bilinen Jeanne du Barry'nin ilişkisini konu alıyor. Açılış gecesinde Depp, Amber Heard'a karşı açtığı iftira davasını kazandıktan sonra ilk kez bir uzun metrajlı filmde yer aldığı için dakikalarca ayakta alkışlandı. Festivalde ayrıca onur ödülü alan Michael Douglas, Türk oyuncu Meryem Uzerli ve diğer ünlü isimler de yer aldı.
17 Mayıs 2023

Oscar ödüllü 'Dune: Çöl Gezegeni' filminin devamı olan 'Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2'nin ilk fragmanı izleyiciyle buluştu. 3 Kasım'da sinemalarda gösterime girecek olan film, Frank Herbert'in bilim kurgu klasiğinden uyarlanmış ve Denis Villeneuve tarafından yönetilmiştir. Timothée Chalamet ve Zendaya gibi isimlerin başrollerini paylaştığı ilk filmdeki oyuncu kadrosuna ek olarak, Christopher Walken, Florence Pugh, Lea Seydoux, Souheila Yacoub ve Austin Butler gibi yeni oyuncular da katıldı.
4 Mayıs 2023

1970'lerin 'Yeni Hollywood' akımının öncülerinden olan yönetmen William Friedkin'in eserleri, 42. İstanbul Film Festivali'nin retrospektif bölümünde izleyiciyle buluşacak. Festival, Friedkin'in korku sinemasında çığır açan 'Şeytan', ikonik araba kovalamaca sahnesiyle ünlü 'Kanunun Kuvveti' ve tartışmalara neden olan 'Devriye' gibi filmlerini içeren dokuz eserini sunacak. Bu etkinlik, Friedkin'in filmlerini beyazperdede izleyememiş sinemaseverler ve yönetmenin hayranları için bir fırsat olacak.
15 Mart 2023

Hollywood Ticaret Odası, Batman'i Hollywood Şöhretler Kaldırımı'nda bir yıldızla onurlandıracak. Batman'in yıldızı, yaratıcılarından Bob Kane'in yanında yer alacak ve 26 Eylül'deki törene DC'nin başkanı Jim Lee ile genel müdürü Anne DePies katılacak. Batman, Hollywood Şöhretler Kaldırımı'nda yıldız alan ilk süper kahraman olacak. Batman serisi, 1939'dan bu yana çeşitli sinema uyarlamalarıyla önemli gişe başarıları elde etti.
19 Eylül 2024

Pera Film, onur ayına özel olarak 'Hiçbir şeyden korkmuyorum' adlı film programını duyurdu. Gösterimler, Pera Müzesi Oditoryumu'nda 28 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Programda, Stephan Elliott'un yönettiği ve 1994 yılında en iyi kostüm tasarımı dalında Oscar kazanan 'Priscilla Çöller Kraliçesi' ve John Cameron Mitchell'in çektiği 'Hedwig ve Kızgın Çıkıntısı' filmleri yer alacak. Film gösterimleri indirimli müze giriş biletiyle izlenebilecek.
12 Haziran 2024

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 22. Filmekimi festivali, 13-22 Ekim tarihlerinde İstanbul'da, 20-22 Ekim tarihlerinde İzmir'de sinemaseverlerle buluşacak. Festival, Cannes, Venedik, Locarno ve Toronto gibi uluslararası festivallerde dünya prömiyerini yapan ödüllü filmleri sinemaseverlerle buluşturacak. Festivalin biletleri, 4 Ekim'de Lale Kart üyeleri için indirimli ön satışların ardından 7 Ekim'de genel satışa açılacak. Festival, Sofia Coppola'nın 'Priscilla' filmiyle açılacak ve Altın Aslan'ı kazanan Yorgos Lanthimos'un 'Poor Things' filmiyle kapanacak.
28 Eylül 2023

Disney, Hollywood'da yaşanan senarist ve oyuncu grevlerinin etkisiyle Marvel filmlerinin vizyon tarihlerini yeniden düzenledi. Grevde geçici bir anlaşma sağlanmasına rağmen, Marvel filmlerinin vizyon tarihleri 2025 sonuna kadar uzatıldı. Yeni tarihler arasında 'Deadpool' 26 Temmuz 2024, 'Captain America: Brave New World' 14 Şubat 2025 gibi filmler yer alıyor. Ayrıca Disney, 'Mufasa: The Lion King' filminin vizyon tarihini de erteledi.
12 Kasım 2023

Klasik çocuk masalı karakteri Sindirella, ChampDog Films tarafından çekilecek olan 'Sindirella'nın Laneti' adlı korku filmiyle katil bir karakter olarak izleyici karşısına çıkacak. Louisa Warren'ın yönetmenliğini yapacağı filmde, Sindirella'nın kötü kalpli üvey annesi ve üvey kız kardeşlerine karşı korkunç cinayetler işlemesi bekleniyor. Film, Ekim 2023'te vizyona girmesi planlanıyor. Bu türdeki ilk film, telif süresi dolan 'Winnie the Pooh' karakterinin katil olarak yer aldığı 'Winnie-the-Pooh: Kan ve Bal' filmiydi.
23 Mayıs 2023

Fransız yönetmen Jean-Luc Godard'ın ölümünden bir gün önce tamamlanan son filmi 'Scénarios', bu yıl Cannes Film Festivali'nde prömiyerini yapacak. 18 dakikalık kısa film olan Scénarios, Godard'ın 2022'de ötenaziyle hayatını kaybetmeden hemen önce bitirdiği eserdir. Filmle birlikte, 34 dakikalık bir tanıtım filmi de festivalde gösterilecek. Godard'ın uzun süreli iş ortakları Fabrice Aragno ve Jean-Paul Battaggia, yönetmenin kalan projelerini tamamlamaya çalışıyorlar.
26 Nisan 2024

Ali Atay'ın yönetmenliğini yaptığı ve büyük ilgi gören Ölümlü Dünya'nın devam filmi 1 Aralık'ta vizyona girecek. Filmin senaryosunu Ali Atay, Feyyaz Yiğit ve Aziz Kedi birlikte kaleme aldı. Film, lokanta işleten sıradan bir aile görünümlü, aslında birkaç nesildir çok gizli dünya çapında bir örgüt için kiralık katil olarak çalışan bir ailenin başına gelenleri anlatıyor. Filmin ilk tanıtımı ve vizyon tarihi TAFF Pictures'ın Twitter hesabından duyuruldu.
19 Temmuz 2023

İstanbul Modern Sinema, 2023 yılına damgasını vuran beş hit filmi 'TOP 5' başlığı altında 8-13 Haziran tarihleri arasında izleyicilerle buluşturacak. Gösterilecek filmler arasında Cannes'da büyük ödül kazanan 'İlgi Alanı', Oscar'da en iyi animasyon seçilen 'Çocuk ve Balıkçıl', Martin Scorsese'nin 'Dolunay Katilleri', Film Comment dergisinin en iyi filmi seçtiği 'Bir Skandalın Peşinde' ve Romanya'nın Oscar adayı 'Dünyanın Sonundan Çok da Bir Şey Beklemeyin' yer alıyor. Biletler İstanbul Modern'in web sayfasından satın alınabilirken, Perşembe günleri tüm sinema gösterimleri ücretsiz olacak.
27 Mayıs 2024
İşaretlediklerim