Ridley Scott yönetmenliğindeki ve Joaquin Phoenix'in başrolünde oynadığı 'Napoleon' filminden ilk fragman izleyiciyle buluştu. Film, Fransız imparatoru Napoleon Bonapart'ın hayatını ve İmparatoriçe Josephine ile ilişkisini konu alıyor. 22 Kasım'da sinemalarda gösterime girecek olan yapım, daha sonra Apple TV+ platformunda da yer alacak. Filmin oyuncu kadrosunda Vanessa Kirby, Tahar Rahim ve diğer tanınmış isimler bulunuyor.
10 Temmuz 2023

Reggae müziğin efsanevi ismi Bob Marley'nin hayatını anlatan 'Bob Marley: One Love' adlı filmin yeni fragmanı yayımlandı. Film, Marley'nin müzikal başarılarının yanı sıra siyasi mücadelesine de odaklanıyor. 'King Richard' filmiyle tanınan Reinaldo Marcus Green'in yönettiği ve 'Peaky Blinders' dizisinden tanıdığımız Kingsley Ben-Adir'in başrolde yer aldığı film, Britanya ve Jamaika'da çekildi ve 16 Şubat'ta sinemalarda gösterime girecek.
6 Aralık 2023

Ari Aster'in 'Korkuyorum' adlı yeni filmi, Joaquin Phoenix'in başrolünde olduğu bir 'kabus-komedi' olarak tanımlanıyor ve bu hafta vizyona giriyor. Alice Diop'un yönettiği ve Oscar adayı olan 'Saint Omer' filmi, bir kadının mahkeme sürecini ele alıyor. Yerli film 'Maske: Nezaketle Tebessüm', gençlik travmalarıyla mücadele eden bir gencin hikayesini anlatıyor. 'Transformers: Canavarların Yükselişi', popüler serinin yeni bir bölümü olarak dikkat çekiyor. 'İblis Karanlığın Sahibi 2', maddi zorluklarla boğuşan bir gencin hikayesine odaklanıyor. Ayrıca 'Mia ve Ben: Centopia'nın Kahramanı' ve '80 Günde Devri Alem' adlı iki yeni animasyon film de çocuklar ve aileler için vizyona giriyor.
9 Haziran 2023

Gişe rekorları kıran Barbie filmi, 1 Temmuz'da BluTV'de izleyicilerle buluşacak. Greta Gerwig'in yönettiği ve Margot Robbie ile Ryan Gosling'in başrollerini paylaştığı film, Barbie'nin fantastik dünyasından gerçek dünyaya yaptığı yolculuğu konu alıyor. Film, 2023'ün en çok gişe hasılatı elde eden yapımı olmuştu ve dünya genelinde büyük ilgi gördü.
25 Haziran 2024

Timothée Chalamet’nin Bob Dylan’ı canlandırdığı biyografik müzikal 'A Complete Unknown' filminden ilk fragman yayınlandı. Fragmanda Chalamet, Dylan olarak New York sokaklarında yürürken ve bir konserde sahneye çıkarak 'A Hard Rain’s A-Gonna Fall' şarkısını seslendirirken görülüyor. Film, Dylan’ın genç yaşta müzik kariyerindeki yükselişini anlatıyor ve ABD’de aralık ayında, Britanya ve İrlanda’da ise ocak ayında vizyona girecek.
25 Temmuz 2024

Greta Gerwig'in yönettiği Barbie filmi, Warner Bros.'un şimdiye kadarki en başarılı filmi oldu. Film, başrolünde Margot Robbie ve Ryan Gosling'in yer aldığı ve sekizinci Harry Potter filmi 'Ölümcül Yadigarlar Bölüm 2'yi geride bırakarak bu başarıya ulaştı. Barbie'nin 1 milyar 342 milyon dolar hasılatla Warner Bros. tarihine geçmesi bekleniyor. Film ayrıca, Gerwig'e 'en büyük açılış hasılatını elde eden kadın yönetmeni' unvanını kazandırdı.
29 Ağustos 2023

Bu hafta sinema salonlarında dokuz film vizyona giriyor. Bunlar arasında Christopher Nolan'ın yönettiği bilim kurgu filmi 'Oppenheimer' ve Margot Robbie ve Ryan Gosling'li 'Barbie' bulunuyor. 'Oppenheimer', atom bombasının yapılış hikayesini anlatırken, 'Barbie' ise bir kadının mükemmel kadın imajına uyum sağlama çabasını konu alıyor. Diğer vizyona giren filmler arasında 'Uyanış', 'Paris Hatıraları', 'Teftiş', 'Prenses ve Dracula', 'Zıpır Dedektif ve Altın Arı Kovanı', 'Resident Evil: Death Island' ve 'Mühr-ü Musallat 2: Yasak Düğün' bulunuyor.
21 Temmuz 2023

Gladyatör 2 filminin orijinal fragmanı yayınlandı. Filmde Pedro Pascal, Paul Mescal, Denzel Washington ve Connie Nielsen gibi ünlü isimler yer alıyor. Yönetmenliğini yine Ridley Scott'ın üstlendiği film, 22 Kasım'da vizyona girecek. Devam filminde, Paul Mescal, orijinal filmdeki Lucius Verus karakterinin yetişkin halini canlandırıyor.
9 Temmuz 2024

Tom Hardy'nin başrolünde olduğu 'Venom' serisinin üçüncü filmi 'Venom 3: Along Came a Spider'ın vizyon tarihi, 12 Temmuz 2024'ten 8 Kasım 2024'e ertelendi. Film, Tom Hardy ve Kelly Marcel tarafından yazıldı ve Hardy, Eddie Brock karakteriyle geri dönecek. Yeni tarihte film, Disney'in 'Aslan Kral' ve Universal'ın 'Twisters' filmleriyle rekabet etmekten kaçınmış olacak.
9 Kasım 2023

Çağatay Ulusoy'un başrolünde olduğu 'Terzi' dizisinin ikinci sezonunun ilk fragmanı yayınlandı. Yeni bölümler 28 Temmuz'da Netflix platformunda izleyiciyle buluşacak. Dizide Çağatay Ulusoy'a Salih Bademci, Olgun Şimşek, Şifanur Gül ve yeni sezonda Berrak Tüzünataç gibi isimler eşlik ediyor. İkinci sezonda, karakterlerin yaşadıkları acı, öfke ve çaresizlikle mücadeleleri ve yeni gelişmeler anlatılacak.
9 Mayıs 2023

Rockstar Games, uzun süredir beklenen Grand Theft Auto serisinin yeni oyunu GTA 6'nın fragmanını yayınladı. Bloomberg'in haberine göre, oyunun duyurusunun yakın zamanda yapılacağı önceden bildirilmişti. Fragman, 5 Aralık'ta yayınlandı ve 1 dakika 30 saniye uzunluğunda. Fragmanda, oyunun Miami benzeri Vice City'de geçtiği ve iki ana karakterden birinin kadın olduğu görülüyor. Oyunun çıkış tarihi olarak 2025 belirtilmiş ancak kesin bir tarih verilmemiş.
5 Aralık 2023

James Cameron tarafından yönetilen ve dünya çapında 2.32 milyar dolar hasılat elde eden 'Avatar: Suyun Yolu' filmi, 7 Haziran'da Disney+ kataloğuna eklenecek. Film, Avatar serisinin ikinci filmi olup, ilk filmden 10 yıl sonrasını konu alıyor ve Sully Ailesi'nin hikayesini anlatıyor. Ayrıca filmle ilgili özel içerikler de platformda yer alacak.
16 Mayıs 2023

Zack Snyder tarafından yaratılan ve başlangıçta 'Star Wars' evreni için tasarlanan ancak daha sonra bağımsız bir proje haline gelen yeni bilim kurgu filmi 'Rebel Moon: Part One: A Child of Fire'ın fragmanı yayınlandı. Film, isyancılar ve savaş yetimlerinden oluşan bir ekibin hikayesini anlatıyor ve 22 Aralık 2023'te Netflix'te yayınlanacak. Oyuncu kadrosunda Anthony Hopkins gibi ünlü isimler yer alıyor ve film, Snyder'ın Netflix için yarattığı 'Army of the Dead' serisiyle aynı sinematik evreni paylaşıyor.
13 Kasım 2023

Bu hafta sinema salonlarında ikisi yerli olmak üzere toplam dokuz yeni film vizyona giriyor. 'Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki' gibi uluslararası yapımların yanı sıra, Ahmet Kaya'nın hikayesini anlatan 'Son Şarkı: Ahmet’in Türküsü' gibi yerli filmler de izleyiciyle buluşacak. Ayrıca, komedi, korku, gerilim ve animasyon türlerinde çeşitli filmler de bu hafta vizyona girenler arasında yer alıyor. Filmler arasında, Birinci Dünya Savaşı temalı 'İki Nehir Arasında' ve çocuklara yönelik 'Ayı Teddy’nin Maceraları' gibi farklı temalara sahip yapımlar da bulunuyor.
29 Şubat 2024

Disney Plus yapımı 'Atatürk' dizisi, yayınlanmayacağı iddialarının ardından FOX ve Lanistar Medya tarafından iki film olarak seyircilerle buluşacak. İlk film 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda FOX kanalında, ikinci film ise 22 Aralık'tan itibaren sinemalarda olacak. Her iki film 2024 yazında da FOX ekranlarında yayınlanacak. Yapımda, Mustafa Kemal Atatürk'ü Aras Bulut İynemli canlandırırken, yönetmenliği Mehmet Ada Öztekin, yapımcılığı ise Saner Ayar ve Hakan Karamahmutoğlu üstleniyor.
2 Ağustos 2023

Dünyaca ünlü kutu oyunu Monopoly, beyazperdeye uyarlanıyor. Barbie filmiyle gündeme gelen Margot Robbie'nin kurucusu olduğu LuckyChap yapım şirketi, filmin yapımcılığını üstleniyor. Hasbro Entertainment da ortak yapımcı olarak projede yer alıyor. Oyunun sinemaya nasıl uyarlanacağına dair detaylar henüz belirsiz.
12 Nisan 2024

Bu hafta sinemalarda beşi yerli olmak üzere toplamda dokuz film vizyona giriyor. Yeşil Sol Parti Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in de oyuncu kadrosunda yer aldığı komedi filmi 'Sur’da Devran' beyazperdede. Diğer vizyona giren filmler arasında 'Zübeyde, Analar ve Oğullar', 'Güven Bana', 'Bir Tutam Karanfil', 'Durdurulamaz', 'Keriz Parası', 'Tehlikeli Sular', 'Zuhur: Cinn-i Ayin' ve 'Bak Şu Leyleğe 2: Zümrüt Taşının Peşinde' bulunuyor. Ayrıca, Harry Potter serisinin devam filmleri 'Ateş Kadehi', 'Melez Prens' ve 'Zümrüdüanka Yoldaşlığı' da yeniden sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.
13 Ekim 2023

James Wan'ın yapım şirketi Atomic Monster ve Blumhouse, gişede ve eleştirel anlamda başarılı olan korku filmi M3GAN'ın devam filmi 'M3GAN 2.0' çekimlerine başlayacaklarını duyurdu. İlk filmin senaristi Akela Cooper tarafından yazılan devam filminde, orijinal kadrodan Allison Williams ve Violet McGraw da yer alacak. Filmin yönetmeni henüz açıklanmamış olup, filmin gösterim tarihi 17 Ocak 2025 olarak planlanmaktadır.
19 Ocak 2023

21. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, 20 Haziran'da 'Parola: Barış' temasıyla başlıyor. Festivalde, 'Kadınların Sineması', 'Feminist Bellek', 'Hak Odaklı Sinema' gibi çeşitli bölümlerde filmler, forumlar, atölye ve söyleşiler yer alacak. Açılış, Filistinli kadınların sürgün hikâyelerini anlatan 'Filistin’i İşlemek' filminin online gösterimiyle yapılacak. Festival, 30 Haziran'a kadar İBB Beyoğlu Sineması, İBB Mahalle Evleri ve Fransız Kültür Merkezi'nde devam edecek.
19 Haziran 2024

Bu hafta sinema salonlarında biri yerli olmak üzere sekiz yeni film vizyona girdi. 'Başkalarının Çocukları' adlı Fransız drama filmi, bir kadının sevgilisinin çocuğunu kendi çocuğu gibi sevmeye başlamasını konu alıyor. Gerilim türündeki 'Nefes Alma', kaybolan genç bir adamın yaşlı bir adamın kapısını çalmasını ve sonrasında yaşananları anlatıyor. 'Venüs’te Görüşürüz', 'Meg 2: Çukur', 'Rubinin Ailesi', 'Ninja Kaplumbağalar: Mutant Kargaşası', 'Orman Çocuğu: Güç Uyanıyor' ve 'Mir Anka' adlı filmler de bu hafta vizyona giren diğer filmler arasında yer alıyor.
4 Ağustos 2023
İşaretlediklerim