Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP grup toplantısında 14 Mayıs'ı seçim tarihi olarak işaret etmesinin ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu tarihe ilişkin bir sorun görmediklerini belirtti. Kılıçdaroğlu, TÜRKONFED ziyareti sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Millet İttifakı'nın da seçimlerin yapılmasını istediğini ve 'Yeter, söz milletin' dediklerini ifade etti.
21 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında 14 Mayıs tarihine atıfta bulunarak, muhalefeti 'darbe şakşakçıları' ve 'kifayetsiz muhterisler' olarak nitelendirdi ve halkın bu gruplara 'Yeter' diyeceğini söyledi. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise, Türkiye'nin ikinci cumhurbaşkanı İsmet İnönü'ye atıfta bulunarak, 14 Mayıs'ta 'yerli ve milli şef'e karşı 'Yeter, söz milletindir' diyeceklerini ifade etti. Uysal, yolsuzluklar, yasaklar ve 'tek adam rejimi'ne karşı olduklarını belirtti.
18 Ocak 2023

Yeşil Sol Parti İstanbul 2. bölge milletvekili adayları, seçimlere kısa bir süre kala basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda, Kürt sorununun meclis çatısı altında çözüleceği mesajı verildi. İlknur Birol, partinin anahtar rol oynayacağını ve kadınların değişimin kurucusu olacağını belirtti. Hasan Cemal, 14 Mayıs seçimlerinin kader seçimi olduğunu ve demokrasi için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti. Cengiz Çiçek ise AKP'nin savaş politikaları dışında satacak bir şeyinin olmadığını söyledi. Adaylar, gazetecilerin sorularını da yanıtladı ve özellikle Kürt meselesi ve İmralı'daki Abdullah Öcalan ile ilgili iddialar hakkında konuştular.
10 Mayıs 2023

Türkiye'de 64 milyon seçmenin katılımıyla gerçekleşen Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimlerinde oy verme işlemleri tamamlandı. YSK Başkanı Ahmet Yener, seçimlerle ilgili olumsuz bir durumun olmadığını belirtti. Ancak muhalefet, seçim günü boyunca çeşitli usulsüzlük iddialarını dile getirdi. İstanbul, Gaziantep ve Diyarbakır'da oy kullanma sürecine ilişkin sorunlar yaşandığı, Şanlıurfa'da ise şiddet olayları ve usulsüzlük iddiaları rapor edildi.
14 Mayıs 2023

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin yerel seçimlerde kendi adaylarını göstereceğini belirtti. Zorlu, bu sürecin planlaması ve uygulaması üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Ayrıca, Cumhur İttifakı'nın 'her yerde biz' anlayışının Türkiye'yi idare edemeyeceğini, 85 milyon insanın çoğulculuğunu ve zenginliğini ortaya koyacak bir seçim atmosferi istediklerini söyledi.
30 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yemin töreninin ardından Anıtkabir ve Beştepe'yi ziyaret etti. Konuşmasında, 28 Mayıs seçimlerine atıfta bulunarak, milletin yüksek katılım oranıyla kendisine yeniden görev verdiğini belirtti. 85 milyon vatandaşı kucaklama vurgusu yaparak, bölgecilik ve particilik yapmadıklarını ifade etti. Muhalefete yönelik eleştirilerde bulunarak, milli irade ile barışma çağrısında bulundu. Ayrıca, demokrasiyi güçlendirecek yeni bir anayasa yapma sözü verdi ve ekonomik büyüme hedeflerinden bahsetti.
3 Haziran 2023

14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimlerinde, siyasi parti liderlerinin oy kullanacakları yerler duyuruldu. Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da oy kullanacak. Diğer parti liderleri de çeşitli okullarda oylarını kullanacaklar. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sırasıyla Ankara ve İstanbul'da oy kullanacaklar.
9 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim sonuçlarının açıklanması sırasında yaşanan algı operasyonlarına işaret ederek, muhalefetin kazandığını belirtti. Sandıkların kapanmasının ardından, muhalefetin önde olduğu sandıklara AKP tarafından itiraz edildiği ve bu yüzden sonuçların sisteme girilemediği iddia edildi. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, henüz sayılmayan yaklaşık 10 milyon oy olduğunu söyledi. Akşener, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, seçim gecesi yaşanan algı çalışmalarına karşı olduklarını ve her oyun peşinde olacaklarını ifade etti.
14 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Isparta'nın Uluborlu ilçesinde yaptığı konuşmada, partisinin seçim yenilgisini kabul etti. Akşener, siyasetçinin milletin tercihlerine saygı duymak zorunda olduğunu belirtti ve seçmeni sorgulamanın büyük bir saygısızlık olduğunu ifade etti. Ayrıca, seçmenin sesini daha iyi dinlemek gerektiğini vurguladı.
29 Temmuz 2023

Türkiye'de yarın gerçekleşecek seçimler öncesinde, iktidar kanadının yaptığı açıklamalar Batılı ülkelerde endişe yarattı. NATO ve Avrupa Birliği ülkeleri, Türkiye'de siyasi istikrarsızlık yaratacak hamlelerden kaçınılması gerektiğini belirten mesajlar gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer iktidar yetkililerinin kullandığı sert ifadeler, muhalefetin olası zaferini hedef alıyor. AGİT ve AKPM heyetleri de Yüksek Seçim Kurulu'na demokratik seçimlere gölge düşürecek gelişmelere izin verilmemesi gerektiğini iletti.
13 Mayıs 2023

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, partisinin genel seçimlerden çekildiğini ve Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini duyurdu. BTP, seçimlerden çekilme kararını, Meclis çoğunluğunu AK Parti'ye kaptırmamak ve muhalefet bloğuna Meclis aritmetiğinde üstün bir vekil ortalaması yakalama şansı bırakmak için aldığını belirtti. Daha önce Millet İttifakı'na katılmak isteyen ancak reddedilen BTP'nin lideri, iktidarın seçimi kazanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.
10 Nisan 2023

AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin 14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimleri öncesinde, iktidar temsilcileri tarafından yapılan ve kamuoyunda endişe yaratan açıklamalara karşı uyarıda bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve diğer iktidar yetkililerinin seçimleri 'darbe girişimi' ve 'işgal' ile ilişkilendiren ifadeleri sonrasında muhalefetin etkinliklerine saldırılar düzenlenmişti. Kurtulmuş, seçim güvenliğiyle ilgili endişe yaratıcı ifadelerden kaçınılması gerektiğini belirterek, seçim sonuçlarının demokratik bir sonuç olduğunu ve Türkiye'nin anayasal kurallar çerçevesinde yönetileceğini vurguladı.
10 Mayıs 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, CHP ve millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve HDP'nin desteğine itirazlarını açıkladı. Ağıralioğlu, HDP'nin içinde olduğu bir denklemin parçası olmayacaklarını ve HDP'yi muhatap almayacaklarını belirtti. Ayrıca, İYİ Parti'nin terörün gölgesinde siyaset yapmayacağını ve HDP'nin Türk demokrasisinin şantajcısına dönüştüğünü ifade etti. Geçmişte Meral Akşener'in toplantılara katılmayacağını söylemesine rağmen, İYİ Parti'nin sonradan masaya dönmesi ve Ağıralioğlu'nun bu tutumunun parti içinde tartışma yarattığı da belirtildi.
22 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden paylaştığı bir videoda, seçim dönemlerinde Kürt vatandaşlara yönelik toplu yaftalama ve terörist muamelesi yapıldığını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, bu durumu 'utanç verici' olarak nitelendirdi ve milyonlarca liranın sosyal medya trollerine harcandığını, bu trollerin insanları devlete yabancılaştırdığını ifade etti. Ayrıca, Türk ve Kürt halkının kardeşliğine vurgu yaparak, bu tür propagandalara karşı halkı uyardı ve kardeşlik hukukunun unutulmaması gerektiğini belirtti.
17 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin seçimler öncesi son grup toplantısında, İstanbul İl Başkanlığının kurşunlanması olayına atıfta bulunarak, eline aldığı kurşunlarla partililerden cesaret ve kararlılık sözleri aldı. Akşener, iktidar ve Emniyet'in açıklamalarını 'kurgu' olarak nitelendirdi ve partililere hitaben yaptığı konuşmada, zorluklara karşı direnme ve mücadele çağrısında bulundu. Ayrıca, 15 Mayıs'ta tarih yazacaklarına dair mesajlar verdi.
5 Nisan 2023

AKP, 2024 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni yeniden kazanmak için Kürt seçmen üzerinde yoğunlaşacak. Parti, Kürt seçmeni ikiye ayırarak, önceliği 'HDP'ye mesafeli' olanlara veriyor ve bu bağlamda İstanbul'daki Kürt kanaat önderleri, iş insanları ve büyük ailelerin temsilcileriyle buluşmaların sayısını artırmayı planlıyor. HDP seçmeni içinse CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim döneminde Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile imzalanan protokolün öne çıkarılması hedefleniyor. Ayrıca, İmamoğlu'nun aday olması durumunda 'İstanbul yerine partisiyle uğraşıyor' söyleminin benimseneceği belirtiliyor.
10 Ağustos 2023

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için partinin adaylarının bir kısmının bu pazar günü İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde açıklanacağını duyurdu. Aday belirleme sürecinin temayül çalışmaları, kamuoyu araştırmaları ve toplantılar sonucunda ilerlediğini belirten Çelik, 15'inde ise seçim beyannamesi ile kalan adayların da açıklanacağını ifade etti. Ayrıca, yerel seçimler için diğer partilerle işbirliği çalışmalarının devam ettiğini ve sonuçlandığında açıklama yapılacağını söyledi.
4 Ocak 2024

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi kin, nefret, yalan, hakaret ve kışkırtma ile ülkeyi barut fıçısına çevirmekle suçladı. Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, halka öfkelerini sandığa saklamalarını ve oylarını değişim için kullanmalarını tavsiye etti. Ayrıca, İmamoğlu'nun Erzurum mitingine yapılan taşlı saldırıya da değinildi. Erdoğan ve Bahçeli'nin muhalefeti hedef gösteren açıklamaları ve tonlarının seçimler yaklaştıkça yükseldiği belirtildi.
7 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'i feshederek 14 Mayıs'ta erken seçim yapılacağını açıklamasının ardından AKP'de milletvekili adaylık süreci hareketlendi. Parti, bürokrasiden gelen adaylık taleplerini ve mevcut milletvekillerinin listeye girebilme beklentilerini dengelerken, kırgınlıkları önlemeye çalışıyor. Aday adaylığı için AFAD'a yardım şartı getirilmiş ve parti yönetimi, aday gösterilmeyecek isimlerle birebir görüşmeler yaparak olası kırgınlıkları en aza indirmeyi hedefliyor. Bürokrasiden gelen 'seçilecek yerden adaylık' talepleri de değerlendiriliyor ve son kararı Erdoğan verecek.
13 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Kasımpaşa'da düzenlediği seçim mitinginde, muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'bay bay Kemal' olarak nitelendirerek, onu Kandil'deki teröristlerle işbirliği yapmakla suçladı. Erdoğan, muhalefet yetkililerinin kırpılmış ve çarptırılmış açıklamalarını içeren bir propaganda videosu oynattıktan sonra, Cumhur İttifakı'nın ülkeyi böldürmeyeceğini ve seçimlerde güçlü bir şekilde sandıktan çıkacaklarını ifade etti.
13 Mayıs 2023
İşaretlediklerim