Fenerbahçe Kulübü, teknik direktör İsmail Kartal'la bir yıllık anlaşma imzaladığını duyurdu. Kartal, Fenerbahçe'de üçüncü kez teknik direktörlük görevine getirildi. Daha önce 2014-2015 ve 2021-2022 sezonlarında da Fenerbahçe'nin teknik direktörlüğünü yapmış olan Kartal, ayrıca Fenerbahçe'de Joachim Löw, Aykut Kocaman ve Ersun Yanal'ın yardımcılıklarını da üstlenmişti.
28 Haziran 2023

Time dergisi, Arjantinli futbolcu Lionel Messi'yi 2023 yılının sporcusu olarak belirledi. Messi'nin ABD'de futbolun popülerliğini artırma başarısına vurgu yapıldı. Messi, Barcelona'ya dönme şansının olmaması üzerine Inter Miami ile anlaştığını ve ailesiyle bu kararı vermeden önce Suudi Arabistan'a gitmeyi de düşündüğünü belirtti. Messi, Inter Miami ile 2023 Ligler Kupası'nı kazanarak kariyerindeki 44. kupasını elde etti.
5 Aralık 2023

Mey | Diageo'nun Genel Müdürü Levent Kömür, 31 Mart 2024 tarihinde görevinden ayrılacağını duyurdu. Kömür, şirkette 2012 yılından bu yana çeşitli pozisyonlarda görev yapmış ve 2017 yılında genel müdürlüğe atanmıştı. Görevi bırakma kararı sektörde ve şirket çevrelerinde şaşkınlık ve üzüntüyle karşılandı. Kömür'ün yerine şirketin mevcut pazarlama direktörü Bahar Uçanlar geçecek ve iki isim geçiş dönemi için yakın çalışacaklar.
2 Mart 2024

Beşiktaş'ın genç yıldızı Semih Kılıçsoy, performansıyla dikkat çekmesine rağmen A Milli Takım kadrosundan ani bir kararla çıkarılarak Ümit Milli Takım kadrosuna gönderildi. Bu karar, Beşiktaş yönetimi ve taraftarlar dahil olmak üzere geniş bir kesim tarafından eleştirildi. Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar, kararı skandal olarak nitelendirerek, genç oyuncunun milli takımda yer almasının Türk futbolu için büyük bir ödül olacağını belirtti. A Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella ise yapılan değişikliğin oyunculara Ümit Milli Takım'ında daha fazla fırsat sunacağını savundu.
21 Mart 2024

Gazeteci Fatih Portakal, Sözcü TV Ana Haber'de yaptığı açıklamada, AKP'den bayram sonrası bazı isimlerin görevden alınacağını belirtti. Bu isimler arasında İstanbul ve Ankara İl Başkanları Hakan Han Özcan ve Osman Nuri Kabaktepe'nin yanı sıra üç ya da dört bakan ve bazı genel başkan yardımcılarının olduğunu ifade etti. Portakal, bu bilginin kulislerden geldiğini ve AKP'nin Cumhur İttifakı olarak yaşadığı hezimetin ardından bu değişikliklerin yapılacağını söyledi.
10 Nisan 2024

Real Madrid, 2025 Kulüpler Dünya Kupası'na katılmayacağını açıkladı. Kulüpten ismi verilmeyen bir kişi, FIFA'nın aşırı maç yükü nedeniyle futbolcuları zorladığını belirtti. Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, turnuvaya katılmama kararını doğruladı. Turnuva, Amerika Birleşik Devletleri'nde neredeyse bir ay sürecek.
10 Haziran 2024

Süper Lig ekibi MKE Ankaragücü, teknik direktörlük görevine Emre Belözoğlu'nu getirdi. Belözoğlu, son olarak Başakşehir'i çalıştırmıştı. Başakşehir kariyeri 2021-2022 sezonunun 9'uncu haftasında başlayan Belözoğlu, 2023-2024 sezonunun dördüncü haftasında Konyaspor'a 1-0 mağlup olduktan sonra Başakşehir'den ayrılmıştı. Belözoğlu, geçtiğimiz sezon UEFA Konferans Ligi'nde son 16 turunda elenmiş ve Türkiye Kupası'nda finalde Fenerbahçe'ye kaybetmişti.
3 Ekim 2023

Fenerbahçe, teknik direktör İsmail Kartal ile yollarını ayırma kararı aldı ve yerine ünlü Portekizli teknik direktör Jose Mourinho'yu getirdi. Başkan adayı Aziz Yıldırım, seçilmesi halinde Mourinho'yu takımın başına getireceğini açıklamıştı. Mevcut başkan Ali Koç ise Mourinho ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı. Başkanlık seçimi 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak.
31 Mayıs 2024

Real Madrid, teknik direktör Carlo Ancelotti'nin FIFA Kulüpler Dünya Kupası'na katılmayacaklarına dair açıklamalarını yalanladı. Kulüp, 2024/2025 sezonunda düzenlenecek olan turnuvaya katılacaklarını ve bu resmi müsabakada yarışacaklarını duyurdu. Real Madrid, dünya çapındaki milyonlarca taraftarına yeni bir şampiyonluk hayali yaşatmak için büyük bir heyecanla turnuvaya katılacaklarını belirtti.
10 Haziran 2024

Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, sözleşmesi sona eren oyuncusu Miha Zajc ile 3 yıllık yeni bir sözleşme imzaladı. Ayrıca İtalya'nın Sassuolo takımında forma giyen Mert Müldür'ün de sözleşme imzalamak için İstanbul'a geleceği bildirildi. Fenerbahçe, Müldür'ün kalıcı transferi konusunda Sassuolo kulübü ve futbolcu ile prensip anlaşmasına vardığını açıkladı.
31 Temmuz 2023

ABD'li oyuncu Patrick Dempsey, People dergisi tarafından 2023 yılının 'yaşayan en seksi erkeği' olarak ilan edildi. 57 yaşındaki Dempsey, bu haberi ilk duyduğunda şaşkınlık yaşadığını ve bir şaka olduğunu düşündüğünü ifade etti. Aynı zamanda bir araba yarışçısı olan Dempsey, yakında gösterime girecek 'Ferrari' filminde de rol alıyor. Habere çocuklarının nasıl tepki vereceğini merak ettiğini belirtti.
8 Kasım 2023

Real Madrid Kulübü, 2017 yılından beri görev yapan takım doktoru Hırvat Niko Mihic'in işine son verdi. Marca gazetesine göre, bu kararın Arda Güler'in sakatlıklarının tedavisindeki şüpheli yöntemler nedeniyle alındığı iddia ediliyor. Mihic, Arda Güler'in yanı sıra Eder Militao ve Thibaut Courtois gibi sakatlık yaşayan diğer futbolcuların tedavi süreçlerindeki kararlarıyla da tartışma konusu olmuş. Arda Güler'in menisküs sakatlığı sonrası tedavi süreçlerinin yeterli faydayı sağlamadığı ve sakatlıklarının tekrarladığı belirtiliyor.
12 Kasım 2023

Fatih Terim, Yunanistan Süper Lig ekiplerinden Panathinaikos ile yollarını ayırdığını duyurdu. Terim, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kulüp başkanı Giannis Alafouzos ile 2024-2025 sezonu için planlarının uyuşmadığını belirtti. Altı ay boyunca Panathinaikos'ta görev yapan Terim, taraftarlara, başkana ve kulüp çalışanlarına teşekkür ederek kulübe başarılar diledi.
17 Mayıs 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu'nun yeni başkanının Ferhat Gündoğdu olduğunu açıkladı. Bu atama, Türk futbolunda hakem yönetimi ve organizasyonunda önemli bir değişiklik olarak değerlendiriliyor. Yeni başkanın atanması, hakemlerin performansı ve futbol maçlarının yönetimi üzerinde etkili olabilir.
23 Temmuz 2024

Toyota'nın CEO'su Akio Toyoda, 2009 yılından bu yana sürdürdüğü görevini şirketin CBO'su Koji Sato'ya bırakıyor. Akio Toyoda, şirketin yönetim kurulu başkanlığını üstlenecek. Geçtiğimiz yıl bir şirket toplantısında görevi devretme niyetini açıklayan Toyoda'nın yerine geçecek olan Koji Sato, 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren şirketin operasyonlarını yönetecek.
26 Ocak 2023

Real Madrid, 2009 yılından bu yana takımda oynayan ve birçok başarıya imza atan Fransız futbolcu Karim Benzema ile sezon sonunda sözleşmesini sonlandırma kararı aldı. Kulüp, Benzema'nın 14 sezon boyunca kazandığı 25 şampiyonlukla önemli bir oyuncu olduğunu ve Real Madrid için rekor sayılabilecek başarılar elde ettiğini belirtti. Benzema, Real Madrid'de en çok maça çıkan beşinci oyuncu ve en çok gol atan ikinci futbolcu olarak tarihe geçti. Ayrıca, 2022'de Altın Top ödülünü kazanmıştı.
4 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4 Haziran 2023 tarihinden önce atadığı tüm danışman ve başdanışmanların görevlerine 14 Haziran 2023 itibariyle son verdiğini açıkladı. Görevden alınan isimler arasında Erdoğan Toprak ve Tuncay Özkan gibi tanınmış figürler bulunuyor. Namık Tan ise görevine devam eden danışmanlar arasında. Bu karar, 28 Mayıs seçimlerindeki yenilginin ardından Kılıçdaroğlu'na yönelik istifa baskılarının arttığı bir dönemde geldi.
15 Haziran 2023

Seçim sonrası kurdaki rekor artışlar, otomobil fiyatlarında zam fırtınasına neden oldu. Bu durum Mercedes'in iki elektrikli modeli EQA ve EQB'yi de etkiledi. Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci, Twitter'dan yaptığı açıklamada, EQA modelinin fiyatına 708 bin TL, EQB modelinin fiyatına ise 740 bin TL zam geldiğini duyurdu. Özpeynirci, bu zammın sadece kurlardaki artıştan kaynaklanmadığını, aynı zamanda ÖTV'nin %10'dan %40'a çıkmasının da etkili olduğunu belirtti.
20 Temmuz 2023

Fenerbahçe, Fransız kanat oyuncusu Allan Saint-Maximin'in 1 yıllığına kiralık transferi için Al-Ahli kulübü ile anlaşmaya vardığını duyurdu. Transfer kapsamında Fenerbahçe, Al-Ahli'ye toplam 8 milyon avro ödeyecek ve oyuncunun maaşı Al-Ahli tarafından karşılanacak. 27 yaşındaki futbolcu, 2024-2025 sezonunda Fenerbahçe forması giyecek.
17 Temmuz 2024

ABD merkezli otomobil üreticisi Ford, Avrupa'daki ürün geliştirme biriminde çalışan 3 bin 800 kişiden yüzde 65'inin, yani yaklaşık 2 bin 500 kişinin 2024'e kadar işten çıkarılacağını duyurdu. Bu karar, Almanya'nın Köln kentindeki fabrikada içten yanmalı motorlu araç üretiminin durdurulup elektrikli araç üretimine geçilmesi kararı sonrasında geldi. Alman IG Metall sendikası, işten çıkarmaların özellikle Almanya'daki tesisleri etkileyeceğini ve karara karşı direniş göstereceklerini belirtti. Ford yönetimi ise konu hakkında henüz bir açıklama yapmadı.
23 Ocak 2023
İşaretlediklerim