Beşiktaş, Hollandalı teknik direktör Giovanni van Bronckhorst ile 2025-2026 sezonu sonuna kadar ve 2026-2027 sezonu için 1 yıl opsiyonlu olacak şekilde anlaşmaya vardığını duyurdu. Van Bronckhorst'un yardımcıları Jean Paul van Gastel ve Serdar Topraktepe olacak. Bu anlaşma, Beşiktaş'ın yeni dönem yapılanması çerçevesinde gerçekleştirildi.
5 Haziran 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile yola devam edeceklerini belirtti. Ermenistan ile alınan beraberlikten dolayı üzgün olduklarını ifade eden Büyükekşi, bu durumun 2024 Avrupa Şampiyonası için büyük bir avantaj sağlayacağını ancak hedeflerinin değişmediğini söyledi. Ayrıca, Kuntz ile yolların ayrılacağı iddialarını da yalanladı.
11 Eylül 2023

Boeing'in mevcut CEO'su Dave Calhoun, 2024 yılının sonunda görevinden ayrılacağını duyurdu. CEO'nun neden ayrılma kararı aldığı ve kimin yerine geçeceği henüz açıklanmadı. Bu duyuru, bir Boeing 737 Max uçağının acil çıkış kapısının kopması ve birçok havayolu şirketinin Boeing kullanımını askıya alması olaylarının ardından geldi. Ayrıca, Boeing'in üretim standartları hakkında endişelerini dile getiren eski bir çalışanın ölü bulunması ve şirket hakkında devam eden davalara dikkat çekildi.
25 Mart 2024

Merkez Bankası Başkanı'nın istifası sonrası göreve gelen Fatih Karahan'ın, ABD'li yatırım bankası JPMorgan'a göre 'daha şahin' politikalar izleyeceği belirtiliyor. JPMorgan, faiz oranlarının daha uzun süre yüksek kalacağını öngörüyor, ancak bu politikanın kimleri etkileyeceği konusunda detay vermiyor. Yazıda, bu durumun dış güçler tarafından olumlu karşılandığı, ancak iktidar çevrelerinin sessiz kaldığı ifade ediliyor.
5 Şubat 2024

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, partisinin pazar günkü seçimlerde üçüncü sırada yer alması ve meclisteki çoğunluğunu kaybetmesinin ardından partisinin genel başkanlığından istifa edeceğini duyurdu. Muhafazakarların çoğunluğu elde ettiği seçimlerde Marin, rakiplerini tebrik etti ve eylül ayında yeni bir genel başkanın seçileceğini belirtti. Marin'in başbakanlık görevinin de yakında sona ermesi bekleniyor.
5 Nisan 2023

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 2016 yılından bu yana sürdürdüğü görevinden ayrılacağını duyurdu. Karamollaoğlu, sağlık sorunları nedeniyle görevini tam olarak yerine getiremediğini ve bu nedenle liderlikten çekildiğini belirtti. Ayrıca, siyasetten tamamen çekilmeyeceğini ve yeni genel başkanın en büyük destekçisi olacağını ifade etti. Bu karar, altılı masa olarak bilinen siyasi ittifakın genel seçimlerdeki başarısızlığı sonrası diğer parti liderlerinin de benzer kararlar almasıyla birlikte geldi.
4 Mayıs 2024

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı, milli oyuncu Melissa Vargas'ı kadrosuna yeniden kattı. 24 yaşındaki pasör çaprazı, son olarak Çin'in Tianjin Bohai Bank takımında oynamıştı ve 2023-2024 sezonunun kalan bölümünde Fenerbahçe için oynayacak. Vargas, geçen sezon Fenerbahçe Opet ile Sultanlar Ligi şampiyonluğu kazanmış ve A Milli Kadın Voleybol Takımı ile FIVB Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonluğu gibi önemli başarılara ulaşmıştı.
6 Şubat 2024

Süper Lig'de Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir formaları giymiş olan Mesut Özil, 34 yaşında futbolu bıraktığını duyurdu. Kariyeri boyunca Real Madrid gibi büyük kulüplerde de forma giyen Özil, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, son dönemde yaşadığı sakatlıkların ardından futbolu bırakma kararı aldığını belirtti. Mesut Özil, futbolculuk kariyeri boyunca yaşadığı unutulmaz anlar ve duygular için teşekkürlerini iletti ve ailesiyle geçireceği zamanı sabırsızlıkla beklediğini ifade etti.
22 Mart 2023

Tofaş, 1 Mart'ta duyurulan çerçeve sözleşme sonrasında gerekli incelemeleri tamamladığını ve Stellantis Otomotiv Pazarlama AŞ'nin paylarını 400 milyon avro karşılığında devraldığını açıkladı. Pay devir işlemi, ilgili rekabet otoriteleri ve diğer düzenleyici kurumlardan gereken izinlerin alınmasının yanı sıra belirli kapanış şartlarına tabi. Kapanış öncesinde, taraflar arasındaki ticari koşulların belirleneceği yeni marka dağıtım sözleşmeleri ve Stellantis Grubu ile ortak iş alanlarının geliştirilmesine yönelik sözleşmelerin imzalanması gerekiyor.
30 Temmuz 2023

Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Maçta yaptığı asistle dikkat çeken Arda Güler, 20 yaşına girmeden bir Avrupa Şampiyonası'nda hem gol hem asist yapan üçüncü futbolcu oldu. Güler, maç sonrası yaptığı açıklamada, rakibi analiz ederek belirledikleri stratejiyi sahada başarıyla uyguladıklarını belirtti. Türkiye'nin çeyrek finaldeki rakibi Hollanda olacak.
3 Temmuz 2024

Fenerbahçe, Fatih Karagümrük'ten transfer edilen 23 yaşındaki sol bek Levent Mercan ile dört yıllık, Mert Hakan Yandaş ile ise iki yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu. Levent Mercan, 2021'den bu yana Fatih Karagümrük'te 93 maça çıkmış ve dört gol atma başarısı göstermişti. Bu transferlerin, Galatasaray'ın da ilgilendiği iddia edilen Levent Mercan'ı da kapsaması dikkat çekti.
21 Haziran 2024

Arjantinli ünlü futbolcu Lionel Messi, Fransız futbol kulübü Paris Saint-Germain ile olan sözleşmesini yenilemeyeceğini ve kulüpten ayrılacağını duyurdu. PSG Teknik Direktörü Christophe Galtier, Messi'nin takımdan ayrılacağını ve Clermont ile oynanacak maçın Messi'nin PSG formasıyla son maçı olacağını belirtti. Messi'nin geleceği hakkında Suudi Arabistan'a transfer olabileceği veya eski kulübü Barcelona'ya dönebileceği yönünde iddialar bulunuyor.
1 Haziran 2023

Almanya merkezli teknoloji perakendecisi MediaMarkt'ın Türkiye CEO'su Yenal Gökyıldırım, ayakkabı perakendecisi FLO'nun yeni CEO'su olarak göreve başladı. Gökyıldırım'ın yerine MediaMarkt Türkiye CEO'luk görevine Faruk Kocabaş getirildi. Gökyıldırım daha önce Philips ve LC Waikiki gibi şirketlerde üst düzey pozisyonlarda bulunmuş, MediaMarkt'ta ise 2015'ten bu yana Türkiye CEO'su ve global icra kurulu üyesi olarak görev yapmıştı. Kocabaş ise daha önce Philips Türkiye ve Hollanda'da üst düzey görevlerde bulunmuş bir isim.
10 Ocak 2023

Galatasaray, İtalyan futbolcu Nicolo Zaniolo'nun 6,4 milyon avro karşılığında Atalanta'ya kiralandığını duyurdu. Anlaşmaya göre, Atalanta, Zaniolo'yu satın alma opsiyonuyla birlikte kiraladı ve bu opsiyonun gerçekleşmesi durumunda kesin transfer bedeli 15,5 milyon avro olacak. Ayrıca, anlaşmada maksimum 2 milyon avro tutarında şarta bağlı bonus da yer alıyor. Bu transfer, Zaniolo'nun 2024-2025 sezonunda Atalanta forması giyeceği anlamına geliyor.
5 Temmuz 2024

Servet Yardımcı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkan adaylığından çekildiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Yardımcı, adaylıktan çekilme sebebi olarak kendisine yönelik iftiralar ve kirli operasyonları gösterdi. TFF başkanlığı için yeterli desteğe sahip olduğunu belirten Yardımcı, UEFA'daki görevlerinden de çekildiğini açıkladı. TFF'de seçimler 18 Temmuz'da yapılacak.
11 Temmuz 2024

Fenerbahçe futbol takımı, Dimitris Pelkas, Ezgjan Alioski ve Mergim Berisha ile yollarını ayırdığını açıkladı. Mergim Berisha, Augsburg Kulübü tarafından satın alma opsiyonu kullanılarak transfer edildi. Pelkas ve Alioski'nin sözleşmeleri sona erdiği için takımdan ayrıldılar. Kulüp, üç oyuncuya da katkılarından dolayı teşekkür etti ve kariyerlerinde başarılar diledi.
2 Temmuz 2023

Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti, Arda Güler'in yarın akşam oynanacak Rayo Vallecano maçının kadrosunda yer alacağını duyurdu. Sakatlıktan çıkan Arda'nın bu hafta boyunca takımla tam antrenmanlara çıktığını belirten Ancelotti, Arda'nın yavaş yavaş dakika almaya başlayacağını ve onun koşullarına göre özel bir plan uygulanacağını ifade etti. Arda'nın yarınki Rayo Vallecano maçının sonlarına doğru oyuna girmesi ve Santiago Bernabeu Stadı'nda ilk defa Madridli taraftarların karşısına çıkması bekleniyor.
4 Kasım 2023

28 Mayıs seçimlerinin ardından CHP'de bazı Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri istifa etti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, istifaları kabul edecek ve yeni görevlendirmeler yapacak. Parti kaynaklarına göre istifalar Kılıçdaroğlu tarafından istendi. Ayrıca Kılıçdaroğlu, genel başkan yardımcılarının grup başkan vekilliğine aday olmalarını eleştirdi ve bu durumun parti meclisi üyeliklerini etkileyebileceği belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın isimleri MYK'ya alabileceği ifade ediliyor.
31 Mayıs 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı, aday belirleme sürecinde tabanın itirazlarının dikkate alınmaması nedeniyle istifa ettiğini açıkladı. İstifasını X (eski adıyla Twitter) hesabından duyuran Yardımcı, CHP örgütlerinin ve seçmenlerin vicdanını yaralayan uygulamaların devam etmesi ve örgütlerden gelen tepkilere kulak tıkanmasını istifa gerekçesi olarak gösterdi. Ayrıca, istifa etmesine rağmen Parti Meclisi görevine devam edeceğini belirtti.
15 Şubat 2024

61 yaşındaki deneyimli oyuncu Mehmet Aslantuğ, TRT1'de yayınlanan 'Yürek Çıkmazı' dizisinden ayrıldığını duyurdu. Aslantuğ, ayrılığın nedeni olarak, gerçekleri dile getiren ve sorgulayan tavrından dolayı kanal yönetiminin rahatsız olmasını gösterdi. Ayrılık haberini Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımla ve oğluna hitaben yazdığı duygusal bir mektupla kamuoyuna bildirdi. Aslantuğ, meslek hayatında karşılaştığı zorluklara ve doğruluktan ayrılmama prensibine vurgu yaptı.
16 Mart 2023
İşaretlediklerim