İsrail, 21 gündür Gazze Şeridi'ni hava, kara ve denizden bombalıyor. En şiddetli hava saldırıları 7 Ekim'den bu yana devam ediyor ve İsrail Ordusu, kara operasyonunun genişletileceğini duyurdu. Ayrıca, Gazze Şeridi'nde iletişim hatlarının kesildiği ve bölgenin dünyayla bağlantısının kesildiği bildirildi.
27 Ekim 2023

Gazze Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 6 bin 500 kişinin kayıp olduğunu belirtti. İsrail ile Hamas arasında dört günlük 'insani ara' verilmesi konusunda anlaşma sağlanmış ve bu süreçte 81 İsrailli rehine ile 240 Filistinli mahkum serbest bırakılmıştı. Ancak 'insani ara'nın sona ermesiyle İsrail saldırılarına devam etti ve Gazzeli yetkililere göre ateşkes sonrası 178 Filistinli öldürüldü.
2 Aralık 2023

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyine gece vakti tanklarla 'nokta operasyonu' düzenledi ve daha sonra askerlerini İsrail topraklarına geri çekti. İsrail güçlerinin, Gazze'nin kuzeyinde Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugaylarına ait çok sayıda hedefi vurduğu belirtildi. Operasyonun, saldırıların sonraki aşamalarına (kara harekatı) hazırlık olarak gerçekleştirildiği ifade edildi.
26 Ekim 2023

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 19 bin 453'e yükseldi. Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e saldırı başlatmasının ardından İsrail resmi olarak savaş ilan etmişti. Bir haftalık ateşkesin bitmesiyle İsrail ordusu Gazze'yi yoğun bombardımana tuttu. Gazze Sağlık Bakanlığı son üç günde 653 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı.
18 Aralık 2023

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 2 bin 670'e, yaralıların sayısı ise 9 bin 600'e yükseldi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından bu bilgileri paylaştı.
15 Ekim 2023

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki bazı hedeflere topçu atışıyla saldırı düzenlediğini duyurdu. Bu saldırı, Lübnan'dan İsrail'deki bir askeri gözlem noktasına yapılan roket saldırısına karşılık olarak gerçekleştirildi. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı roket ve füze saldırıları devam ediyor.
8 Ekim 2023

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde daha önce ilan edilen ve insani yardım ile rehine takasına olanak tanıyan dört günlük 'insani ara'nın sona ermesinin ardından bölgeye yönelik saldırılarını yeniden başlattığını duyurdu. İnsani ara, 24 Kasım'da başlamış ve 28 Kasım'da sona ermesi beklenirken uzatılmıştı. Ancak aranın sona ermesiyle birlikte İsrail'in saldırıları da tekrar başladı.
1 Aralık 2023

İsrail ordusu ve iç istihbarat örgütü Şabak tarafından Gazze'ye yapılan hava saldırısında 12 kişi öldü, 20 kişi yaralandı. Ölenler arasında İslami Cihad Hareketi'nin silahlı kanadı Kudüs Tugayları'nın lider kadrosundan üç kişi, eşleri ve çocukları da bulunuyor. İslami Cihad Hareketi Sözcüsü, İsrail'in eylemlerine karşı direniş güçlerinin tüm seçeneklere açık olduğunu belirtti.
9 Mayıs 2023

Hamas, Gazze Şeridi'nden İsrail'in Aşkelon şehrine çok sayıda roket fırlattı. Roketlerin çoğu İsrail'in 'Demir Kubbe' adlı savunma sistemi tarafından havada imha edildi. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, Aşkelon sakinlerine şehri terk etmeleri için yerel saatle 17:00'ye kadar süre tanımıştı. İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalarda İsrail'de 1000'den fazla kişi hayatını kaybetti, Filistin'de ise 830 kişi öldü.
10 Ekim 2023

Gazze yönetimi, İsrail'in saldırıları sonucunda ölen Filistinli sayısının 18 bin 205'e yükseldiğini duyurdu. İsrail, Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın 'Aksa Tufanı' adını verdiği saldırılar sonrasında resmi olarak savaş ilan etmişti. Bir haftalık ateşkesin bitimiyle İsrail ordusu Gazze'yi yoğun bombardımana tuttu. Son 24 saatte 208 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği bildirildi.
11 Aralık 2023

Gazze'deki Hamas yönetimi, İsrail'in 'Aksa Tufanı' saldırıları sonucunda ölen Filistinli sayısının 17 bin 700'e yükseldiğini açıkladı. İsrail, Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı saldırılar sonrasında resmi olarak savaş ilan etmişti. Geçen hafta sona eren yedi günlük ateşkesin ardından İsrail ordusu Gazze'yi yoğun bombardımana tuttu. Son 24 saatte 213 kişinin daha hayatını kaybettiği bildirildi.
9 Aralık 2023

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde 210 İsraillinin Hamas tarafından rehin tutulduğunu tespit ettiğini açıkladı. Bu bilgi, Hamas'ın iki ABD'li rehineyi serbest bıraktığı haberinin ardından geldi. İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar devam ederken, Gazze'den İsrail'e yönelik saldırılarda 1400 İsraillinin öldüğü, 3 bin 968 kişinin yaralandığı belirtildi. İsrail'in saldırılarında ise Gazze'de 3 bin 785 kişi hayatını kaybetti, 12 binden fazla kişi yaralandı.
21 Ekim 2023

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanında bir sivil kafile hedef alındı ve 70 kişi hayatını kaybetti. Gazze İçişleri Bakanlığı, evlerinden ayrılmak zorunda kalan Filistinlilerin oluşturduğu üç ayrı kafileye saldırı düzenlendiğini belirtti. Filistin resmi haber ajansı Wafa, saldırıyı 'yeni bir katliam' olarak nitelendirdi.
13 Ekim 2023

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, Gazze'nin kuzeyinde karadan çatışmaların başladığını duyurdu. İsrail ordusu, Gazze'ye 7 Ekim'de başlattığı hava saldırılarını en yoğun noktaya çıkartmış ve kara operasyonunun genişletileceğini duyurmuştu. Kısa süre sonra İsrail askerlerinin kuzeyden Gazze'ye girmeye çalıştığı ve çatışmaların başladığı bildirildi.
28 Ekim 2023

İsrailli üst düzey yetkililer, İsrail Kamu Yayın Kurumu'na yaptıkları açıklamada, İsrail'e ateş açılmadığı sürece Gazze ve Lübnan'a saldırılmayacağını iddia etti. Bu açıklama, Lübnan'dan İsrail'e yapılan roket saldırıları ve İsrail'in Mescid-i Aksa'daki Müslümanlara yönelik orantısız güç kullanımı sonrasında geldi. İsrail ordusu, Lübnan'dan atılan roketlerin Hamas'ın Lübnan'daki unsurları tarafından yapıldığını öne sürerek Hamas'ı sorumlu tuttu ve Gazze'ye hava saldırısı düzenledi.
8 Nisan 2023

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde süren çatışmalarda 21 askerinin öldüğünü duyurdu. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, bir tankın roketatarla vurulması sonucu iki binada patlama olduğunu ve bu sırada İsrail güçlerinin binaların içinde ve yakınında bulunduğunu belirtti. Patlamaların İsrail güçlerince yerleştirilen patlayıcılardan kaynaklandığı tahmin ediliyor. 27 Ekim'den bu yana Gazze'deki çatışmalarda ölen İsrail askeri sayısı 221'e, Lübnan sınırı ve Batı Şeria'daki çatışmalarla birlikte toplam ölü sayısı ise 556'ya yükseldi.
23 Ocak 2024

Gazze yönetimi, İsrail'in saldırıları sonucunda ölen Filistinli sayısının 18 bin 608'e yükseldiğini duyurdu. İsrail, Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın 'Aksa Tufanı' adını verdiği saldırılar sonrasında resmi olarak savaş ilan etmişti. Bir haftalık ateşkesin bitmesiyle İsrail ordusu Gazze'yi yoğun bombardımana tuttu. Son 24 saatte 196 kişinin daha hayatını kaybettiği bildirildi.
13 Aralık 2023

İsrail medyası, İsrail güvenlik güçlerinin Gazze Şeridi'ne yönelik kara harekatı düzenleme hazırlığında olduğunu bildirdi. Bu haber, Hamas'ın 'Aksa Tufanı' adlı saldırısının ardından geldi. İsrail'in Gazze'ye hava saldırıları ve ablukası ağırlaşıyor. İsrail'in Kanal 14 televizyonunun internet sitesinde yer alan bir raporda, İsrail güvenlik güçlerinin Gazze Şeridi'ne karadan giriş için hazırlandığı ancak siyasi düzeyde onay beklediği belirtildi.
13 Ekim 2023

Gazze'deki yetkililer, İsrail'in saldırıları sonucu ölen Filistinlilerin sayısının 17 bin 177'ye çıktığını açıkladı. İsrail, Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın 'Aksa Tufanı' adlı saldırısının ardından resmi olarak savaş ilan etmişti. Bir haftalık ateşkesin bitmesiyle İsrail ordusu Gazze'yi yoğun bombardımana tuttu ve son iki günde 930 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği belirtildi. Ayrıca, ABD'nin İsrail'i uyardığı ve saldırıların ocak ayında sona erebileceği iddia edildi.
7 Aralık 2023

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ni havadan vurmayı sürdürürken, kara harekatına da hazırlanıyor. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi'nin tamamen kuşatılması için emir vermiş ve bölgenin elektrik, yakıt ve yiyecek ikmali kesilmişti. İsrail, kara harekatı için sınıra asker ve zırhlı araç yığınağı yoğunlaştırıyor. El Cezire'ye göre sınıra yığılan asker sayısı 100 bine yaklaştı.
9 Ekim 2023
İşaretlediklerim