Eski ABD başkanı ve 2024 başkanlık seçimlerinin Cumhuriyetçi adayı Donald Trump, 2006 yılında ilişki yaşadığı iddia edilen porno yıldızı Stormy Daniels'a 2016'daki başkanlık kampanyası sırasında 130 bin dolar tutarında 'sus payı' ödediği gerekçesiyle yargılandığı davada suçlu bulundu. Trump, ticari kayıtlarla oynamak başta olmak üzere toplam 34 suçlamayla karşı karşıyaydı ve jüri tarafından bu suçlamaların tamamından suçlu bulundu. Bu durum, Trump'ı ülke tarihinde kendisine yöneltilen suçlamalar nedeniyle hakim karşısına çıkan ilk eski başkan olarak kayıtlara geçirdi.
31 Mayıs 2024

ABD'de 5 Kasım'daki başkanlık seçimleri öncesi Başkan Joe Biden ve eski Başkan Donald Trump, milyonlarca seçmenin izlediği canlı münazarada karşı karşıya geldi. Biden, konuşmasında sık sık tekledi ve cümlelerini bitirmekte zorlandı, bu da Trump'ın daha özgüvenli ve akıcı konuşması karşısında gölgede kalmasına neden oldu. İzleyicilerin yüzde 67'si Trump'ın münazarayı kazandığını düşünürken, Biden'ın performansı Demokrat Parti içinde endişelere yol açtı. Münazara, Biden'ın yaşı ve zihinsel sağlığına ilişkin endişeleri gidermek için büyük bir fırsattı, ancak bu fırsatı değerlendiremedi.
28 Haziran 2024

ABD'de 5 Kasım'daki başkanlık seçimleri için geri sayım başladı ve Demokrat Joe Biden ile Cumhuriyetçi Donald Trump arasındaki canlı yayın tartışmalarının tarihleri belirlendi. Biden ve Trump, 27 Haziran'da CNN kanalında, 10 Eylül'de ise ABC kanalında karşı karşıya gelecek. Biden, CNN'den aldığı daveti kabul ettiğini X hesabından duyururken, Trump da Truth Social platformunda bu tartışmalara katılacağını belirtti. Anketlere göre, Biden şu anda Trump'ın 5 puan gerisinde bulunuyor.
15 Mayıs 2024

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, Philadelphia'da düzenlenen 'Sneaker Con' kongresinde kendi markalı spor ayakkabı modelini tanıttı. Ayakkabılar, internet üzerinden 399 dolara satışa sunuldu. Tanıtım sırasında Trump, hem olumlu hem de olumsuz tepkilerle karşılaştı. Bu girişim, Trump'ın New York'ta emlak sektöründe dolandırıcılıkla suçlanıp büyük bir para cezasına çarptırıldığı döneme denk gelirken, aynı zamanda ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı olması bekleniyor.
18 Şubat 2024

ABD Başkanı Joe Biden, Aziz Patrick Günü resepsiyonunda yaptığı konuşmada, rakibi Donald Trump'ın hem yaşını hem de akıl sağlığını başkanlık için uygun bulmadığını belirtti. Biden, Trump'ın ileri yaşı ve akli dengesi hakkında espriler yaparak, kendisinin ve Trump'ın başkanlık için uygun olup olmadığına dair yorumlarda bulundu. Biden, kendisinin de sık sık yaşlılık ve akıl sağlığı konusunda eleştirildiğini, ancak Trump'ı bu konularda eleştirdiğini ifade etti. Kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminde Biden ve Trump ikinci kez karşı karşıya gelecek.
18 Mart 2024

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, emlak dolandırıcılığından aldığı 354,9 milyon dolarlık cezayla başa çıkmak için İncil satışına başladı. Kasım ayında Joe Biden ile yeniden başkanlık için yarışacak olan Trump, bağış kampanyasından beklediği desteği alamayınca, seçmenlerini 'Kutsal Cuma' ve 'Paskalya' bayramları vesilesiyle İncil satın almaya çağırdı. Trump, Truth Social hesabında paylaştığı bir videoda, İncil'in kendisinin en sevdiği kitap olduğunu belirterek, Amerikalıların evlerinde bir İncil bulundurmasının önemini vurguladı.
27 Mart 2024

Eski ABD Başkanı Donald Trump, NATO'ya finansal yükümlülüklerini yerine getirmeyen üyelere Rus saldırıları karşısında yardım etmeme tehdidinde bulundu. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Trump'ın bu ifadelerini 'sorumsuzca ve tehlikeli' olarak değerlendirdi ve NATO'nun karşılıklı yardım garantisinin kayıtsız şartsız geçerli olduğunu vurguladı. Trump'ın bu açıklamaları, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olma yarışında önde olduğu bir dönemde geldi.
12 Şubat 2024

Donald Trump'ın hayatını konu alan yeni biyografik film 'The Apprentice', Cannes Film Festivali'nde prömiyer yaptı ve sekiz dakika boyunca ayakta alkışlandı. Ancak Trump ve ekibi, filmin içeriğinden memnun değil ve dava açmayı planladıklarını belirtti. Film, Trump'ın siyasi hırslarına değinse de başkanlık kampanyalarını ve başkanlık dönemini içermiyor. Yönetmen Ali Abbasi, filmin faşizmle baş etmenin metaforik bir yolu olduğunu söyledi.
23 Mayıs 2024

Eski ABD Başkanı Donald Trump, New York'ta emlak sektöründe gerçekleştirdiği dolandırıcılık faaliyetleri nedeniyle yargılandığı davada 354,9 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. Bu dava, Trump'ın iş hayatındaki yasal sorunlardan sadece bir tanesi olarak dikkat çekiyor. Cezanın büyüklüğü, Trump'ın kariyerindeki en büyük mali yaptırımlardan biri olarak kaydedildi.
16 Şubat 2024

ABD'de gerçekleşen Süper Salı sonuçları, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın politik arenaya geri dönüş yapma ihtimalini güçlendirdi. Bu durum, küresel siyasette önemli etkilere sahip olabilir. Özellikle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu gibi dünya liderleri, Trump'ın olası dönüşünü kendi politik stratejileri açısından değerlendiriyor. Trump'ın geri dönüşü, ABD'nin iç ve dış politikasında önemli değişikliklere yol açabilir.
9 Mart 2024

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, New Jersey eyaletinin Wildwoods sahilinde düzenlediği mitingde, akıl hastanelerinden serbest bırakılan kişilerin ABD'ye göç ettiğini öne sürdü. Trump, göç veren ülkelerin hapishane ve akıl hastanesi nüfuslarının azaldığını iddia etti. Ayrıca, 1991 yapımı 'Kuzuların Sessizliği' filmindeki Hannibal Lecter karakterine atıfta bulunarak, enflasyonu düşürüp ülkeyi düze çıkarma sözü verdi.
14 Mayıs 2024

ABD'de ABC News/Ipsos tarafından yapılan bir ankette, seçmenlerin büyük bir çoğunluğu, 81 yaşındaki Başkan Joe Biden'ı bir dönem daha başkanlık yapacak kadar yaşlı bulduğunu ifade etti. Ankete katılanların yüzde 86'sı Biden'ın ikinci dönem için 'çok yaşlı' olduğu görüşünde. Aynı ankette, seçmenlerin yüzde 59'u eski Başkan Donald Trump'ın da ikinci bir dönem için çok yaşlı olduğunu belirtti.
12 Şubat 2024

ABD'de 2024 seçimleri öncesinde, New Hampshire'da yapılan ön seçimden bir gün önce seçmenlere, ABD Başkanı Joe Biden'a aitmiş gibi gönderilen sahte bir ses kaydı, yapay zeka teknolojisi kullanılarak oluşturulduğu ortaya çıktı. Ses kaydını oluşturan kişi, New Orleans eyaletinde sihirbazlık yapan Paul Carpenter olarak tespit edildi. Carpenter, ses kaydını yapay zeka tabanlı bir program kullanarak oluşturduğunu ve bu işlem için sadece 1 dolar harcadığını, toplamda ise 150 dolar aldığını belirtti. Ses kaydının dağıtımı ve kullanımı hakkında bilgi sahibi olmadığını ifade etti.
24 Şubat 2024

Donald Trump'ın destekçileri, siyah seçmenlerin oylarını kazanmak amacıyla yapay zeka teknolojisiyle üretilmiş görseller kullanmaya başladı. BBC Panorama tarafından yapılan bir araştırmada, Trump'ı siyahlarla birlikte gösteren deepfake görseller keşfedildi. Bu görsellerin, Trump'ı siyahlar arasında popüler göstermeyi amaçlayan bir strateji parçası olduğu belirtiliyor. Görüntülerin yaratıcılarından biri, bu görsellerin gerçek olmadığını kabul ederken, yapay zeka üretimi görsellerin bazı tipik hatalar içerdiği gözlemleniyor.
4 Mart 2024

Brezilya'da, Yüksek Mahkeme Yargıcı Alexandre de Moraes'in talimatıyla, eski devlet başkanı Jair Bolsonaro'nun ekibine, 30 Ekim 2022'deki seçim sonuçlarını kabul etmeyerek Luiz Inacio Lula da Silva hükümetine darbe girişiminde bulunmak ve organize suç örgütü kurmak suçlamalarıyla operasyon düzenlendi. Operasyonda, eski bakanlar ve üst düzey askerler de dahil olmak üzere birkaç kişi gözaltına alındı. Bolsonaro'nun pasaportunu teslim etmesi istendi ve kendisi daha önce 8 Ocak'taki kongre baskınında kışkırtıcılık suçlamasını reddetmişti.
9 Şubat 2024

Teksas valisi Greg Abbott, 2020'de Black Lives Matter gösterileri sırasında bir kişiyi öldürmekten hüküm giyen eski asker Daniel Perry'yi affetti. Perry, sosyal medya paylaşımlarında eylemcileri aşağılayıcı ifadeler kullanmış ve Dallas'a gidip eylemcileri vurabileceğini belirtmişti. Perry, Austin'de Uber sürücülüğü yaparken protestocuların olduğu sokağa dönmüş ve tüfekle yaklaşan Garret Forster'ı vurarak öldürmüştü. Jüri, Perry'nin savunmasına rağmen onu suçlu bulmuş ve 25 yıl hapis cezası vermişti. Vali Abbott, Teksas'ın güçlü nefsi müdafaa yasalarına sahip olduğunu ve bu yasaların bir jüri ya da savcı tarafından geçersiz kılınamayacağını belirtti.
17 Mayıs 2024

2024 yılının ilk tam Güneş tutulması, 8 Nisan'da Meksika, ABD ve Kanada'nın bazı bölgelerinde gerçekleşti. Yaklaşık 186 kilometre genişliğinde bir yol izleyen bu olay, özellikle New York'un Manhattan Bölgesi'nde büyük ilgi gördü. Tutulma, ABD'de 13 eyalette yüzlerce şehir ve kasabada gözlemlendi ve etkisi bazı bölgelerde saniyelerle sınırlı kalırken, bazı bölgelerde 4 dakikayı aştı.
8 Nisan 2024

Meksika'da resmi olmayan sonuçlara göre Claudia Sheinbaum, ülkenin ilk kadın devlet başkanı seçildi. Sheinbaum, rakibi Xochitl Galvez'i geride bırakarak %59 oy aldı. Seçim süreci, ülkede 38 siyasetçinin suikast sonucu öldürülmesiyle en kanlı seçim olarak nitelendiriliyor. Sheinbaum'un gündeminde ekonomideki bütçe açığı, ABD'ye göçmen geçişi ve uyuşturucu kaçakçılığına karşı işbirliği bulunuyor.
3 Haziran 2024
İşaretlediklerim