Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen 'para sayma' görüntüleri hakkında soruşturmaya müdahil oldu ve bu paraların Kandil'e gönderildiğini iddia etti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde desteler halinde paraların sayıldığı görülüyor. CHP, görüntünün 2019'da kaydedildiğini ve paranın başkanlık binasının alımıyla ilgili olduğunu savunuyor. İstanbul başsavcılığı bu iddialar üzerine soruşturma başlattı. Erdoğan ve Adalet Bakanı Tunç, bu görüntüleri seçim öncesi CHP'ye yönelik eleştirilerde kullanıyor.
30 Mart 2024

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı (YSK), vatandaşları telefon veya elektronik iletişim yoluyla kendilerine ulaşan ve 'Oy kullanacağınız sandık değişti' gibi yanıltıcı bilgiler veren sahte kişilere karşı uyardı. Kurum, seçmen kaydı sorgulama işlemlerinin yalnızca resmi internet sitesi, mobil uygulama, çağrı merkezi ve e-devlet üzerinden yapılabileceğini belirtti. Bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı kişisel bilgilerin paylaşılmaması gerektiğini vurguladı.
31 Mart 2024

Danıştay, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Nisan 2021'de yayınladığı ve halkın eylemler sırasında cep telefonuyla ses ve görüntü kaydetmesini engelleyen genelgesini iptal etti. Bu genelge, polislerin orantısız şiddet görüntülerinin artması üzerine çıkmış ve gazetecilik örgütleri tarafından eleştirilmişti. Diyarbakır Barosu tarafından paylaşılan kararda, iptalin haberleşme ve basın hürriyeti haklarının kanunla sınırlanması gerektiği gerekçesiyle yapıldığı belirtildi. Danıştay daha önce de bu genelgenin yürütmesini durdurma kararı almıştı.
8 Mayıs 2024

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, 2024 yerel seçimleri için Mart ayına denk getirilen Kış Tatbikatı ile binlerce askerin ikametgahının Kars ve Iğdır'a alındığı iddia ediliyor. 2019 yerel seçimlerindeki oy farklarına bakıldığında, bu taşınma işlemlerinin seçim sonuçlarını değiştirebilecek potansiyele sahip olduğu belirtiliyor. CHP ve DEM Parti'nin analizlerine göre, Iğdır ve Kars'a taşınan seçmen sayıları, özellikle askerlerin kaydedildiği adreslerde, dikkat çekici artışlar gösteriyor. Bu durum, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin iktidar tarafından seçimlere müdahale amacıyla kullanıldığı iddialarını gündeme getiriyor.
27 Mart 2024

Pakistan'da ulusal ve eyalet meclisleri seçimleri için oy verme işlemi sürerken, içişleri bakanlığı 'kanun ve düzeni korumak' amacıyla ülke genelinde cep telefonu ve mobil internet hizmetlerini geçici olarak askıya aldı. Bu karar, son saldırılarda yaşanan can kayıplarına işaret edilerek, kamu düzeninin korunması ve potansiyel tehditlerle mücadele için alındığı belirtildi. Sosyal medyada ise binlerce kullanıcı bu duruma tepki gösterdi.
8 Şubat 2024

Beyoğlu Belediyesi'nin adını kullanarak vatandaşlara yanıltıcı SMS'ler gönderildiği tespit edildi. Vatandaşlar, bu durumu belediyeye bildirdi. Belediye, resmi olmayan bu mesajlara itibar edilmemesi konusunda uyarıda bulundu ve hukuk birimi ile emniyet birimlerine durumu iletti. Sürecin takibi ve gerekli işlemlerin yapılması için çalışmalar başlatıldı.
3 Mayıs 2024

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta, kullanıcılar masaüstü ve mobil uygulamalarda erişim sorunları yaşamaktadır. Downdetector sitesine göre, bu sorun dünya çapında rapor edilmiştir. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi tarafından global bir hizmet kesintisi olduğunun raporlandığını belirtmiş ve vatandaşları yerli ve milli uygulamaları kullanmaya yönlendirmiştir.
3 Nisan 2024

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcıların 'benden sil' komutunu geri alabileceklerini duyurdu. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar yanlışlıkla sildikleri mesajları geri getirebilecek ve isterlerse mesajı herkesten silebilecekler. Bu yenilik, kullanıcıların mesaj yönetimini daha esnek hale getirmeyi amaçlıyor.
22 Mayıs 2024

Pakistan'da, 8 Şubat'ta gerçekleşen Ulusal Meclis ve eyalet meclisleri seçimlerinin sonuçları, İmran Han'ın partisi Pakistan Adalet Hareketi (PTI) tarafından protesto ediliyor. PTI, seçim sonuçlarının hileli olduğunu iddia ederek, daha fazla sandalye kazandıklarını öne sürüyor ve Seçim Komisyonu'nu sonuçları değiştirmekle suçluyor. Protestolar, başkent İslamabad başta olmak üzere, Ravalpindi, Lahor, Karaçi ve Peşaver'de yoğunlaşıyor. Ayrıca, ülke genelinde sosyal medya platformu X'e (eski adıyla Twitter) erişimde kesintiler yaşandığı bildiriliyor.
17 Şubat 2024

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcıların bir kez görüntülenebilecek sesli mesajlar gönderebileceğini duyurdu. Daha önce sadece fotoğraflar için geçerli olan bu özellik, artık sesli mesajlarda da kullanılabilecek. Bu yeni özellik, kullanıcıların gizliliğini artırmayı amaçlıyor. Özelliği kullanmak için mikrofon simgesine dokunup yukarı kaydırmak ve ardından 'bir kez görüntüle' simgesine tıklamak gerekiyor.
11 Haziran 2024

Hindistan'da aşırı sıcaklar, genel seçimlerin son etabında 33 seçim görevlisinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Uttar Pradeş eyaleti Seçim Kurulu Başkanı Navdeep Rinwa, ölenler arasında temizlik ve güvenlik personellerinin de bulunduğunu ve ailelerine tazminat ödeneceğini açıkladı. Geçen hafta da aşırı sıcaklar nedeniyle ülkede 40 kişi ölmüştü ve başkent Yeni Delhi'de sıcaklıklar 52,9 dereceye ulaşarak rekor kırmıştı.
2 Haziran 2024
İşaretlediklerim