UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 3'üncü eleme turunda karşılaşacak olan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Yukatel Adana Demirspor'un rakipleri belli oldu. Beşiktaş, Azerbaycan ekibi Neftçi ile; Fenerbahçe, Slovenya temsilcisi Maribor ile; Adana Demirspor ise Hırvatistan temsilcisi Osijek ile eşleşti. 3'üncü eleme turu müsabakaları, 10 ve 17 Ağustos'ta oynanacak.
4 Ağustos 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Avrupa Konferans Ligi'nde üst tur kuraları İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA genel merkezinde yarın çekilecek. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi A Grubu'nu üçüncü sırada bitirerek Avrupa Ligi play-off'larına katılmaya hak kazandı ancak seri başı olmayacak. Sarı-kırmızılı takımın muhtemel rakipleri arasında Freiburg, Olimpik Marsilya, Rennes, Toulouse, Karabağ, Roma, Sparta Prag ve Sporting Lizbon bulunuyor. Fenerbahçe ise Avrupa Konferans Ligi'nde doğrudan son 16 turuna kaldı ve rakibi daha sonra belirlenecek.
17 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, finansal ya da diğer nedenlerden dolayı belirlenen kriterleri karşılayamayan yedi futbol kulübüne üçer puan silme cezası verdi. Bu cezalandırılan kulüpler arasında Süper Lig'den Kayserispor da bulunuyor. Diğer alt liglerden ceza alan takımlar ise Altay, Giresunspor, Erzurumspor FK, Bursaspor, Nazilli Belediyespor ve Zonguldak Kömürspor olarak sıralanıyor. Haberin detayları henüz paylaşılmamıştır.
30 Kasım 2023

2032 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2032), Türkiye ve İtalya'nın ortaklaşa düzenleyeceği açıklandı. Şampiyonanın detayları hakkında daha fazla bilgi henüz paylaşılmadı.
10 Ekim 2023

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'ndaki son maçında Galler ile 1-1 berabere kalarak grubu lider olarak tamamladı. Bu sonuçla Türkiye, büyük bir futbol turnuvasına tarihinde ilk kez grup lideri olarak katılma başarısını gösterdi. Galler karşısında Türkiye'nin golünü Yusuf Yazıcı penaltıdan atarken, Galler'in golü Nico Williams'tan geldi. Grubun diğer maçında Hırvatistan, Ermenistan'ı yenerek EURO 2024'e katılacak diğer takım oldu.
22 Kasım 2023

Fenerbahçe, Süper Lig'in 10'uncu haftasında Pendikspor'a konuk oldu ve karşılaşmayı 5-0 gibi üstün bir skorla kazandı. Fenerbahçe'nin ilk golü 30'uncu dakikada Erdem Canpolat'ın kendi kalesine atmasıyla buldu. Diğer gollerse 42'nci dakikada İrfan Can Kahveci, 65, 77 ve 87'nci dakikalarda Edin Dzeko'dan geldi. Bu galibiyetle Fenerbahçe, ligde ve Avrupa'da çıktığı 19 maçın tamamını kazanarak başarısını devam ettirdi.
29 Ekim 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. ön eleme turu rövanşında Fenerbahçe, deplasmanda Maribor ile karşılaştı. Maçın 66'ncı dakikasında taraftarlar arasında çıkan kavga nedeniyle maç durdu. Kavga, Maribor'lu bir taraftarın Fenerbahçe tribünlerinden pankartı almasıyla başladı. Yaklaşık yarım saatlik duraklamanın ardından maç kaldığı yerden devam etti ve Fenerbahçe, maçı 3-0 kazanarak play-off turuna yükseldi.
17 Ağustos 2023

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu'nun ilk maçında Danimarka'nın Nordsjaelland takımını 3-1 mağlup etti. Bu sonuçla Fenerbahçe, grubunda ilk maçında 3 puan kazandı.
21 Eylül 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi 2'nci eleme turunda rövanş karşılaşmaları sona erdi. Türkiye'den tek takım olan Galatasaray, ilk maçı 2-2 beraberlikle biten eşleşmenin rövanşında Zalgiris'i 1-0 yenerek tur atladı. Sarı-kırmızılılar, 3'üncü eleme turunda Slovenya ekibi Olimpija Ljubljana'nın rakibi oldu. Üçüncü eleme turunda ilk maçlar 8-9 Ağustos, rövanşlar ise 15 Ağustos'ta yapılacak.
3 Ağustos 2023

Fenerbahçe, dün oynanan haftanın kapanış maçlarından sonra liderliğini sürdürdü. Sarı-lacivertli takım, Bitexen Antalyaspor'u 3-2 mağlup ederek puanını 12'ye yükseltti. Fenerbahçe'yi 10 puanla Galatasaray ve Çaykur Rizespor, 9 puanla Trabzonspor takip ediyor. Fenerbahçe ve Galatasaray dört, Rizespor ve Trabzonspor ise beş maç oynadı.
19 Eylül 2023

Galatasaray Futbol Takımı, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nun beşinci haftasında kendi sahasında Manchester United'ı ağırladı. Zorlu geçen mücadelede Galatasaray, geriden gelerek maçı 3-3'lük skorla tamamladı ve bir puan kazandı. Maçın detaylarına dair ek bilgiler daha sonra paylaşılacak.
29 Kasım 2023

Down Sendromlu Özel Futsal Milli Takımı, İtalya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda Portekiz'i 2-1 yenerek şampiyon oldu. Maçın ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona ererken, ikinci yarıda Türkiye'nin attığı iki golle maç 2-1 sonuçlandı. Maçın bitiş düdüğüyle büyük bir coşku yaşayan milli takım, hep birlikte 'Türkiye' tezahüratları yaptı.
9 Eylül 2023

Antalya Konyaaltı Belediyespor Kadın Hentbol Takımı, EHF Avrupa Kupası final rövanş maçında İspanyol takımı Atletico Guardes'i 33-20 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Avrupa hentbolunun kulüp düzeyindeki üçüncü büyük organizasyonunun final maçı Antalya Spor Salonu'nda gerçekleşti. Konyaaltı Belediyespor, maçın ilk yarısını da 16-7 önde tamamlamıştı. Şampiyonluk sonrası düzenlenen törenle takıma kupa ve madalyaları takdim edildi.
8 Mayıs 2023

Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün 2023 Yolsuzluk Algı Endeksi'ne göre Türkiye, 100 üzerinden 34 puan alarak 180 ülke arasında 115. sırada yer aldı. Türkiye'nin puanı, 2014'e göre %11, 2018'e göre ise %7 oranında gerilemiş durumda. Doğu Avrupa ve Orta Asya bölgesinde ortalama skor 35'e düşerken, raporda bu bölgede hukukun üstünlüğünde işlevsizlik ve artan otoriterleşme gibi sorunlar vurgulandı. Danimarka 90 puanla en temiz ülke olarak ilk sırada yer alırken, son sırada 11 puanla Somali bulunuyor.
30 Ocak 2024

Brezilyalı futbolcu Neymar, Dünya Kupası elemelerinde Bolivya'ya karşı oynanan ve 5-1 kazanılan maçta iki gol atarak milli takım kariyerinde 78. golüne ulaştı. Bu sayede Neymar, efsane futbolcu Pele'nin 'Brezilya milli takımında en çok gol atan oyuncu' rekorunu geçmiş oldu. Pele'nin milli takımda 77 golü bulunuyordu.
9 Eylül 2023

Avustralya merkezli insan hakları derneği Walk Free'nin 2023 Küresel Kölelik Endeksi'ne göre Türkiye, her bin kişiden 15,6'sının 'modern köle' olarak tanımlandığı bir oranla Avrupa ve Orta Asya'da en yüksek modern köle oranına sahip ülke oldu. Türkiye bu oranla dünya genelinde 8'inci sırada yer alırken, Hindistan listenin ilk sırasında bulunuyor. Raporda Türkiye, modern kölelikle mücadele konusunda en az eylemde bulunan ülkelerden biri olarak gösterildi. Modern kölelik, insanların zorla çalıştırılması, borç esareti, soy temelli kölelik, zorla evlilik ve ev hizmetlerindeki kölelik gibi çeşitli sömürü yollarını içeriyor.
24 Mayıs 2023

UEFA, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası kura çekimi sırasında canlı yayında duyulan 'seks sesleri' nedeniyle soruşturma açtı. Sesler, Almanya'nın Hamburg şehrinde gerçekleşen çekiliş sırasında İsviçre'nin grubunun belirlendiği anlarda işitildi. YouTube fenomeni Daniel Jarvis, bu seslerin arkasında kendisinin olduğunu iddia etti. İngiltere milli takımının teknik direktörü Gareth Southgate, sesin salonda oturanlar tarafından zor duyulduğunu ve bir şaka olduğunu düşündüğünü belirtti.
3 Aralık 2023

Global Firepower tarafından yayımlanan '2023 Askeri Güç Sıralaması' raporunda 145 ülke askeri teçhizat, asker sayısı, mali durum ve coğrafya gibi faktörlere göre sıralandı. ABD, dünyanın en büyük askeri gücü olarak birinci sırada yer alırken, Rusya ikinci, Çin ise üçüncü sırada bulunuyor. Türkiye, özellikle hava gücüne yapılan vurgu ile 11'inci sırada yer aldı ve yükselen bir askeri güç olarak nitelendirildi.
11 Temmuz 2023

InterNations tarafından yürütülen 'Expat'ların çalışabileceği en iyi ülkeler' araştırmasında, sosyal ve çalışma hayatı şartlarına göre sıralama yapıldı. Meksika, expat'lar için en iyi ülke olarak belirlendi. Araştırmada Türkiye, 53 ülke arasında 51'inci sırada yer alırken, çalışma saatlerinin fazlalığı, iş güvenliğinin yetersizliği ve hayat pahalılığı gibi konularda olumsuz değerlendirildi. Norveç ise Türkiye'nin bir sıra gerisinde 52'nci oldu ve hayat pahalılığı ile yerel halkla kaynaşma zorluğu gibi konularda eleştirildi.
14 Temmuz 2023

Barcelona Futbol Kulübü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde Pantone ile işbirliği yaparak oluşturduğu 'Lila Barça' adında yeni bir rengi tanıttı. Bu renk, kulübün orijinal renkleri olan bordo ve mavi renklerinin bir karışımıdır ve 'Eşitlik renklerimizde var' mesajıyla cinsiyet eşitliğine dikkat çekmeyi amaçlamaktadır. 'Lila Barça', Mart ayı boyunca takımın sosyal medya hesaplarında, kol bantlarında ve diğer aksesuarlarda kullanılacak ve cinsiyet eşitliğini destekleyen projelerde yer alacak.
9 Mart 2023
İşaretlediklerim