İstanbul Valiliği'nin kararıyla, Hrant Dink'in öldürülmesinin 16. yıl dönümünde düzenlenecek anma etkinlikleri sebebiyle, Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'ndaki Osmanbey istasyonu saat 13:00 itibarıyla geçici olarak hizmet dışı bırakıldı. Bu süre zarfında metro araçları Osmanbey istasyonunda durmayacak. Ayrıca anma programları nedeniyle Şişli'de bazı yolların trafiğe kapatılacağı da önceden duyurulmuştu.
19 Ocak 2023

İstanbul'da önemli toplu taşıma güzergahlarından biri olan Kabataş-Bağcılar tramvay hattında teknik bir arıza meydana geldi. Arıza nedeniyle tramvay seferleri sadece Kabataş-Çapa ve Akşemsettin-Bağcılar istasyonları arasında gerçekleştiriliyor. Metro İstanbul tarafından yapılan açıklamada durum bildirildi ve yolcuların mağduriyet yaşamaması için bilgilendirme yapıldı.
3 Ocak 2023

İzmir'de Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası'na üye metro ve tramvay çalışanlarının başlattığı grev, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanması üzerine sona erdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, metro ve tramvayların tekrar çalışmaya başlayacağını duyurdu. Grev sırasında işçilerin en düşük 33 bin 813 lira, belediyenin ise en düşük 22 bin 105 lira teklif ettiği belirtildi.
1 Ağustos 2023

İstanbul'da Yenikapı-Hacıosman metro hattında teknik bir arıza yaşandı. Metro İstanbul'un Twitter hesabından yapılan açıklamada, arıza nedeniyle seferlerin Taksim-Hacıosman istasyonları arasında yapıldığı belirtildi.
26 Eylül 2023

Metro İstanbul, dün akşam İstanbul'da etkili olan sel ve su baskınları nedeniyle M3 Kirazlı-Kayaşehir metro hattı seferlerinin Kirazlı-Toplu Konutlar istasyonları arasında yapıldığını duyurdu. Kayaşehir Merkez istasyonu, vatandaşların güvenliği için kapatıldı. Sefer yapılamayan Kayaşehir Merkez-Toplu Konutlar istasyonları ve Başak Konutları-İkitelli Sanayi istasyonları arasında İETT otobüsleriyle ring seferleri düzenlendi.
6 Eylül 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin toplantısında, minibüslerin elektronik bilet sistemine dahil edilmesi kararı alındı. Bu kararla birlikte, otobüs, metro, metrobüs, vapur, tramvay gibi birçok ulaşım aracında kartla para ödenirken minibüslerde nakit kullanımı sona erecek.
27 Temmuz 2023

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayacak kuvvetli fırtına ve sağanak yağmur beklentisi nedeniyle Şehir Hatları vapur seferleri iptal edildi. İstanbul Liman Başkanlığı'nın kararıyla Boğaz'da yerel deniz trafiği durduruldu. Marmaray, Söğütlüçeşme-Yenikapı arasında ilave seferler yapılacağını duyurdu. Vatandaşların ulaşımının aksamaması için alınan bu önlemler, kötü hava koşullarının etkisini azaltmayı amaçlıyor.
28 Kasım 2023

İstanbul'da bulunan Maçka-Taşkışla Teleferik Hattı'nda, olumsuz hava koşulları nedeniyle seferler geçici olarak durduruldu. Metro İstanbul'un sosyal medya hesabı üzerinden yapılan duyuruda, hava muhalefeti sebebiyle TF1 hattında seferlerin yapılamadığı bilgisi paylaşıldı.
3 Aralık 2023

Metro İstanbul, T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hattının Karaköy-Tophane arasındaki seferlerinin, bölgede bulunan bir binanın yıkılma riski nedeniyle emniyet güçleri tarafından durdurulduğunu duyurdu. Bu duraklar arasında sefer yapılamazken, hattın Bağcılar-Karaköy arası hizmet vermeye devam etmektedir. Duyuru, Metro İstanbul'un Twitter hesabı üzerinden yapıldı.
6 Nisan 2023

Resmi Gazete'de yayımlanan cumhurbaşkanı kararına göre, 20 Nisan'dan 24 Nisan 07:00'ye kadar Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda olan otoyollar ve bazı köprülerden geçişler ücretsiz olacak. Yap-işlet-devret modeliyle inşa edilen yollar bu uygulamanın dışında tutulmuştur. Ayrıca, 21-24 Nisan tarihleri arasında Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri ile belediye toplu taşıma hizmetleri de ücretsiz sağlanacak.
14 Nisan 2023

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB), Ankara'da 22 grubun ücretsiz biniş kartlarını geçersiz ilan etmişti. Ancak, yaşanan tartışmalar ve mağduriyetler sonucunda TÖHOB, tüm ücretsiz biniş kartlarının 1 Ekim'e kadar geçerli olacağını duyurdu. Bu süre zarfında çözüm bulunması bekleniyor. Aksi takdirde, araçların belediyeye devredilmesi durumunda, çalışanlara ve mal sahiplerine öncelikli iş hakkı sunulması talep edilecek.
25 Eylül 2023

İstanbul Valiliği, Cumhuriyet Bayramı provası nedeniyle 24 Ekim Salı günü bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. Kapatılacak yollar arasında Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi), D-100 kuzey ve güney istikametinden Edirnekapı, 10. Yıl, Oğuzhan, Sofular, Halıcılar, Akdeniz, Akşemsettin ve Ordu caddeleri bulunuyor. Trafik akışının sağlanamayacağı diğer bölgeler arasında Atatürk Bulvarı'ndan ve Keçeci Meydan Sokak'tan Adnan Menderes Bulvarı'na girişler ile buraya çıkan tüm cadde ve sokaklar, Hal Yolu güney istikameti de Bayrampaşa ayrımlarından itibaren yer alıyor. Alternatif olarak Turgut Özal Bulvarı (Millet Caddesi), Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Sahil Kennedy Caddesi kullanılabilecek.
22 Ekim 2023

İzmir'de Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası'na üye metro ve tramvay çalışanları, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle greve başladı. Görüşmeler, İzmir Metro AŞ adına yetkilendirilen Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası ile Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası arasında gerçekleşti ancak 625 çalışanı ilgilendiren konularda sonuç alınamadı. Tarafların, refah payları ve enflasyon farklarını da içeren 11 maddede anlaşamadığı belirtildi.
31 Temmuz 2023

İstanbul'da yılın ilk mesai gününde, özellikle Avrupa Yakası'nda D-100 kara yolu ve TEM otoyolunda trafik yoğunluğu yaşanmaktadır. Sefaköy-Florya yönünde devam eden bakım onarım çalışmaları ve Unkapanı Köprüsü çıkışında meydana gelen trafik kazası ulaşımı olumsuz etkiliyor. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde de yoğunluk gözlemlenirken, metrobüs ve tramvay duraklarında yolcu yoğunluğu dikkat çekiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik uygulamasına göre trafik yoğunluğu yüzde 63 seviyelerine ulaşmış durumda.
2 Ocak 2024

İstanbul Valiliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dolayısıyla kapatılacak yollar ve alternatif güzergahları duyurdu. Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) ve bağlantı yolları tören süresince trafiğe kapalı olacak. Trafik akışı için Turgut Özal Millet Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Sahil Kennedy Caddesi gibi alternatif yollar belirlendi. Ayrıca, Hal Yolu Güney istikameti Bayrampaşa ayrımlarından itibaren trafiğe kapatılacak ve trafik akımı yan yola yönlendirilecek.
28 Ekim 2023

New York'ta metro istasyonunda Kemal Semrada tarafından tren raylarına itilerek ağır yaralanan Türk illüstratör Emine Yılmaz Özsoy için bağış kampanyası başlatıldı. Saldırı sonucu omurgasında ve başında ciddi yaralanmalar alan ve felç kalma riski taşıyan Özsoy, zor bir ameliyat geçirdi. Saldırgan Semrada, cinayete teşebbüsle suçlanarak tutuklandı ve kefaletle serbest bırakıldı. Özsoy'un tedavi masraflarını karşılamak için GoFundMe üzerinden bağış toplanıyor.
25 Mayıs 2023

İtalya'da, alkollü araç kullanımını önlemek ve trafik kazalarını azaltmak amacıyla ücretsiz taksi hizmeti projesi test ediliyor. Proje, özellikle gece kulüplerinden çıkan ve alkol seviyesi yasal sınırı aşan kişilere uygulanıyor. Ancak, projenin gençleri aşırı alkol tüketimine teşvik ettiği ve hizmetin vergilerle karşılanacağı eleştirileri var.
8 Ağustos 2023
İşaretlediklerim