Trendyol Süper Lig'de yeni sezona şampiyonluk parolasıyla başlayacak olan Beşiktaş, transfer sezonunu diğer büyük kulüplerden daha sakin geçiriyor. Takım, Somaspor'dan Emrecan Bulut, Lens'ten Jean Onana, Leicester City'den Daniel Amartey ve Milan'dan Ante Rebic'i kadrosuna kattı. Ancak, birçok oyuncuyla yollarını ayıran Beşiktaş, taraftarların beklentisini karşılamakta zorlanıyor. Özellikle, Anderson Talisca'nın transferi konusunda taraftarların beklentisi yüksek olmasına rağmen, futbolcunun yüksek maaşı ve Al Nassr takımının istediği bonservis nedeniyle bu transfer gerçekleşmiyor.
13 Ağustos 2023

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Acun Ilıcalı, Michy Batshuayi'nin Galatasaray'a transferi hakkında açıklamalarda bulundu. Ilıcalı, teknik direktör Jose Mourinho'nun raporu doğrultusunda Batshuayi ile yola devam etmeme kararı aldıklarını belirtti. Ilıcalı, Fenerbahçe'nin santrfor pozisyonu için başka bir yol haritası belirlediğini ve transfer çalışmalarının olumlu bir şekilde sürdüğünü ifade etti.
20 Haziran 2024

Fenerbahçe futbol takımı, Dimitris Pelkas, Ezgjan Alioski ve Mergim Berisha ile yollarını ayırdığını açıkladı. Mergim Berisha, Augsburg Kulübü tarafından satın alma opsiyonu kullanılarak transfer edildi. Pelkas ve Alioski'nin sözleşmeleri sona erdiği için takımdan ayrıldılar. Kulüp, üç oyuncuya da katkılarından dolayı teşekkür etti ve kariyerlerinde başarılar diledi.
2 Temmuz 2023

Fenerbahçe'nin yıldız sol beki Ferdi Kadıoğlu, İngiliz Premier League ekibi Brighton'a transfer oluyor. Uzun süredir devam eden pazarlıklar sonucunda iki kulüp anlaşmaya vardı. Transferin ayrıntılarının bugün açıklanması bekleniyor. Ferdi Kadıoğlu'nun kişisel şartları iki hafta önce Brighton ile tamamlanmıştı.
23 Ağustos 2024

Beşiktaş, Brezilyalı orta saha oyuncusu Josef de Souza ile sözleşmesini karşılıklı anlaşarak feshettiğini açıkladı. Josef de Souza, Çin Ligi ekiplerinden Beijing Guoan ile anlaşmaya varmıştır. Beşiktaş Kulübü, Josef de Souza'ya 2020-2021 sezonunda kazanılan Süper Lig, Türkiye Kupası ve 2021 Süper Kupa şampiyonluklarındaki katkıları için teşekkür etti ve gelecek kariyerinde başarılar diledi.
17 Şubat 2023

Fenerbahçe başkan adaylarından Aziz Yıldırım, Teknik Direktör Jose Mourinho ile yaptığı transfer görüşmesinin detaylarını paylaştı. Yıldırım, Mourinho ile 2+1 yıllık bir sözleşme üzerinde anlaştıklarını ve toplam maliyetin 15 milyon avro olduğunu belirtti. Yıldırım, Mourinho'nun Fenerbahçe'ye gelmesi için büyük çaba sarf ettiğini ve seçilmemesi durumunda bile Mourinho'nun parasının yarısını ödemeyi taahhüt ettiğini ifade etti.
3 Haziran 2024

Erden Timur, Galatasaray yönetiminden ayrılmasıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Şampiyonluk yarışının ortasında bu kararı açıklamanın zor olduğunu belirten Timur, Florya'daki iddiaların kendisini bu noktaya getirdiğini ifade etti. Galatasaray'ın büyük bir camia olduğunu ve kendisinin bu süreçte elinden geleni yaptığını vurgulayan Timur, artık yapabileceği bir şey kalmadığını ve ayrılma kararı aldığını söyledi.
4 Haziran 2024

Galatasaray, Fenerbahçe'de forma giyen Michy Batshuayi'yi kadrosuna kattığını açıkladı. 30 yaşındaki santrfor ile üç yıllık anlaşma yapıldığı ve sezon başına 3 milyon avro ödeneceği belirtildi. Ayrıca Batshuayi'nin ilk yıl 1,5 milyon avro, ikinci yıl 1 milyon avro ve üçüncü yıl 500 bin avro imza parası alacağı kaydedildi. Fenerbahçe ise Batshuayi'yi isteseler tutabileceklerini belirtti.
1 Temmuz 2024

Galatasaray, Fransız ekibi Monaco'dan 25 yaşındaki Senegalli sol bek Ismail Joshua Jakobs'u zorunlu satın alma opsiyonuyla kiraladığını duyurdu. Transferin maliyeti, Jakobs'un kulübüne 1 milyon avro geçici transfer ücreti ve oyuncuya 2 milyon 100 bin avro garanti ücret olarak açıklandı. Ayrıca, zorunlu satın alma bedeli 8 milyon avro olarak belirlendi. Bu transfer, Galatasaray'ın 2024-2025 sezonu için kadrosunu güçlendirme hamlelerinden biri olarak öne çıkıyor.
3 Eylül 2024

MKE Ankaragücü, teknik direktör Emre Belözoğlu ile yollarını ayırdığını duyurdu. 2023-2024 sezonunu 17. sırada tamamlayarak küme düşen Ankaragücü, Belözoğlu yönetiminde Türkiye Kupası'nda yarı finale kadar yükselmişti. Kulüp, Belözoğlu'na emekleri için teşekkür ederek, bundan sonraki kariyerinde başarılar diledi. Ankaragücü, ligde 31 maçta yedi galibiyet, 13 beraberlik ve 11 yenilgi aldı.
31 Mayıs 2024

Real Madrid'de Jude Bellingham ve Joselu'nun sakatlanmaları sonucu, teknik direktör Carlo Ancelotti'nin genç futbolcu Arda Güler'e daha fazla oynama şansı vermeyi planladığı belirtiliyor. Arda, sezon başından bu yana sakatlıklarla mücadele ederek forma şansı bulmakta zorlanıyordu. Ancelotti, Arda'yı takımın önemli oyuncuları Vinicius Jr., Rodrygo ve Brahim Diaz'ın alternatifi olarak görüyor. 18 yaşındaki Arda, bu sezon Real Madrid formasıyla beş maçta toplam 92 dakika süre aldı.
23 Şubat 2024

Beşiktaş, Emirhan Delibaş'ın popüler çöpçatanlık uygulaması Tinder'da hesap açtığı iddiası üzerine futbolcuyla yollarını ayırdı. Delibaş, Beşiktaş formasıyla çekilmiş fotoğraflarını kullanarak Tinder hesabı açtığı gerekçesiyle gündeme gelmişti. Kulüp, Delibaş'la karşılıklı anlaşarak ayrıldıklarını ve oyuncuya gelecek kariyerinde başarılar dilediklerini açıkladı.
19 Şubat 2024

Real Madrid, ABD'deki sezon öncesi kampını Arda Güler'in sakatlığı nedeniyle yarıda bırakarak Madrid'e döneceğini açıkladı. Güler, sağ diz iç menisküsünde sakatlık tespit edildiği için tedavi sürecini hızlandırmak adına Madrid'e dönüş yapacağını belirtti. Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, bu akşam oynanacak Barcelona maçı öncesinde Güler'in kadroda yer almayacağını ifade etti.
29 Temmuz 2023

Güntekin Onay, Fenerbahçe'nin Olympiakos ile oynadığı maçta, rakibin savunma hattının zayıflıklarına rağmen ikinci golü bulamadığını eleştirdi. Özellikle, çift sarı kartla oyundan atılan Olympiakos'un genç stoperi Ntoi'nin performansını örnek göstererek, Fenerbahçe'nin bu avantajı değerlendiremediğini vurguladı. Ayrıca, maçın 74. dakikasında yapılan üç radikal değişikliğin, takımın hücum gücünü zayıflattığını ve teknik direktör İsmail Kartal'ın bu kararlarının yanlış olduğunu belirtti.
19 Nisan 2024

Trabzonspor, Belçikalı sağ bek oyuncusu Thomas Meunier'in sözleşmesini tek taraflı olarak feshettiğini açıkladı. Kulüp, Meunier'in bu kararına karşı yasal süreç başlattığını belirtti. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Meunier'in ailesel nedenlerle ayrılmak istediğini ve fesih kararını sözleşme bitimine 5 dakika kala bildirdiğini ifade etti. Doğan, bu durumun kulüp için üzücü olduğunu ve Meunier'e karşı tüm hukuki haklarını kullanacaklarını söyledi.
16 Temmuz 2024

Fransa 1'inci Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Paris-Saint-Germain (PSG), Portekiz'in Benfica takımından 22 yaşındaki forvet Gonçalo Ramos'u satın alma opsiyonuyla bir yıllığına kiraladı. Ramos, geçen sezon Benfica formasıyla 47 maçta 27 gol, 12 asist kaydetti. PSG, transferi resmi olarak duyurdu.
8 Ağustos 2023

Ercan Taner, Beşiktaş ve Galatasaray arasındaki maçı değerlendirerek, Beşiktaş'ın kadrosunda büyük maçları kazanacak yeterlilikte oyuncuların olmadığını vurguladı. Maçta Cenk Tosun ile Köhn arasındaki pozisyonun penaltı olduğunu belirtti ve Beşiktaş'ın hücum organizasyonlarında Masuaku ve Onur'un etkisiz kaldığını, Mertens'in deneyiminin önemini gösterdiğini ifade etti. Galatasaray'ın maç boyunca kontrolü elden bırakmadığını ve hak ettiği bir galibiyet aldığını, Beşiktaş için ise büyük bir yenilenme gerektiğini ve yeni sezon düşüncelerinin başladığını belirtti.
4 Mart 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Sözcü TV’de Uğur Dündar’ın programında transferlere dair konuştu. Koç, en zor transferlerinin Sebastian Szymanski olduğunu belirtti ve bu transferin fiyatının sürekli arttığını, Ruslarla çetin pazarlıklar yapıldığını ve sürecin uzun sürdüğünü ifade etti. Ayrıca Dusan Tadic, Fred, Dominik Livakovic, Cengiz Ünder, Emre Mor, İrfan Can Kahveci ve Mert Hakan hakkında da değerlendirmelerde bulundu.
5 Ekim 2023

Galatasaray, Yunus Akgün'ün 2023-2024 sezonu için şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonuyla Leicester City'ye transfer olduğunu açıkladı. Anlaşmaya göre Leicester City, Galatasaray'a 500.000 euro geçici transfer bedeli ödeyecek. Ayrıca, futbolcunun transferinin gerçekleşmesi ve ileride üçüncü bir kulübe transfer olması durumunda satış bedeli karının %15'i Galatasaray'a ödenecek.
26 Ağustos 2023

Beşiktaş'ın genç futbolcusu Semih Kılıçsoy, takıma katkısı ve attığı gollerle dikkat çekiyor. 692 dakikada 7 gol atan Kılıçsoy için Beşiktaş yöneticisi Feyyaz Uçar, oyuncunun büyük takımların ilgisini çektiğini belirtti. Ancak, genç oyuncuların erken yaşta büyük takımlara transfer olmasının hem oyuncunun hem de mevcut takımın geleceği açısından olumsuz olabileceği vurgulanıyor. Bu durum, Fenerbahçeli Arda'nın Real Madrid'e transferi örneğiyle desteklenerek, büyük kulüplerin oyuncularını daha uzun süre tutarak hem takımın hem de oyuncunun gelişimine katkıda bulunması gerektiği ifade ediliyor.
8 Şubat 2024
İşaretlediklerim