2018 yılında babası ve kardeşi öldürülen Ferit Şenyaşar, Yeşil Sol Parti'den Şanlıurfa milletvekili olarak Meclis'e girdi. Şanlıurfa'da açılan sandıkların yüzde 92'sine göre Yeşil Sol Parti yüzde 25,45 oy alarak dört milletvekili çıkardı. Bu sonuçlarla Yeşil Sol Parti'nin 4'üncü sıra adayı olan Şenyaşar, TBMM'ye girmeye hak kazandı.
14 Mayıs 2023

HDP İzmir Gençlik Meclisi üyeleri Uğur Yıldız, Mustafa Yalçın, Emre Yalçın, Harun Yakaç, Abdurrahim Kaymaz ve Özkan Çakal, 31 Mayıs'ta İzmir'de gözaltına alındı. Savcılık ifadelerinin ardından 'örgüt üyesi oldukları' iddiasıyla mahkemeye sevk edilen altı kişi tutuklandı ve Buca Kırıklar F tipi Cezaevi'ne gönderildi.
2 Haziran 2023

YSK'nın paylaştığı veriler ile ıslak imzalı tutanakların uyuşmaması sonucu tartışmalar baş gösterdi. Bu duruma tepki olarak Ankara'da YSK binası önünde 'Demokrasi Nöbeti' adı altında bir eylem başlatıldı. Mezopotamya Ajansı'nın raporuna göre, polis müdahalesi sonucu eyleme katılan 10 kişi gözaltına alındı.
16 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, seçmenlere milletvekili çıkarabilecek partilere oy verilmesi gerektiğini belirterek, aksi takdirde her oyun Erdoğan'a yarayacağını ifade etti. HDP, kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti listelerinden seçime girecek ve emek ve özgürlük ittifakına ortak liste önermişti. Türkiye İşçi Partisi ise bazı şehirlerde kendi adıyla, bazı şehirlerde ise Yeşil Sol Parti lehine aday çıkarmayarak farklı bir yol izledi. Demirtaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, seçmenlerin oylarını bilinçli kullanmaları gerektiğini vurguladı.
15 Nisan 2023

24'üncü dönem İstanbul ve 25'inci dönem Ankara milletvekilliği yapmış olan Sırrı Süreyya Önder, 14 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinde Yeşil ve Sol Parti'den İstanbul milletvekili adayı olmuştur. Önder, daha önce 'çözüm süreci' döneminde aktif rol almış bir siyasetçidir.
5 Nisan 2023

İskoçya'da iktidardaki İskoçya Ulusal Partisi'nin (SNP) finansmanıyla ilgili Temmuz 2021'de başlatılan soruşturma kapsamında, parti genel merkezi ve bazı adreslerde aramalar yapıldı. SNP'nin 24 yıldır idari yöneticisi olan ve eski başbakan Nicola Sturgeon'un eşi Peter Murrell gözaltına alındı. SNP lideri Hamza Yusuf, partinin soruşturma konusunda işbirliği içinde olduğunu ve yönetim ile şeffaflık konusunu gözden geçireceklerini belirtti. Soruşturma, partinin bağımsızlık kampanyası için topladığı 600 bin sterlinin başka amaçlar için kullanıldığı iddiaları üzerine başlatılmıştı.
5 Nisan 2023

İstanbul Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, özel dedektifler aracılığıyla İsrail'in istihbarat servisi Mossad'a bilgi sattıkları iddiasıyla gözaltına alınan dokuz kişiden yedisi tutuklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan şüpheliler, daha sonra İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Burada yapılan sorgulamanın ardından yedi şüpheli tutuklanırken, iki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
5 Şubat 2024

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde, bir evde yapılan aramada sekiz parça kabuklu deniz canlılarına ait fosil bulundu. Bu fosillerin 10 milyon yıl öncesine, Miyosen dönemine ait olduğu müze yetkililerince belirlendi. Ev sahibi Ç.Y, 'Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet' suçlamasıyla gözaltına alındı. Olay, tarihi eserlerin korunması ve kaçakçılığa karşı yapılan mücadele çerçevesinde gerçekleşti.
27 Mart 2024
İşaretlediklerim