CHP'de kurultay sürecinin başlaması ve muhalefetin seçim yenilgisi sonrası tartışmaları devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun siyasi tutumu merak konusu oldu. İmamoğlu, kendisine yöneltilen CHP genel başkanlığına adaylık sorusuna, İstanbul'daki gibi ülkede de büyük bir değişim adayı olduğunu ifade ederek yanıt verdi. Ayrıca, İstanbul'daki değişimin olumlu sonuçlar verdiğini ve siyasetteki değişimin, özellikle muhalefette ve kendi partisinden başlayarak Türkiye'ye iyi geleceğini belirtti.
11 Haziran 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Efe Uyar, partideki değişim ve yenilenme tartışmalarına ilişkin olarak genel başkanın öncülüğünde partideki değişim ve dönüşümü sürdürerek yerel seçimlerden zaferle çıkmayı planladıklarını belirtti. Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'daki adaylık sürecine işaret eden açıklamalarını olumlu bulduğunu ifade eden Uyar, İmamoğlu'nun İstanbul'un kaybedilmemesine yönelik bir tavır ortaya koyduğunu söyledi. Ayrıca, partinin hedeflerinin mahalle delegeliği sistemini kaldırarak, ilçe yönetimlerinin doğrudan tüm üyelerin katılımlarıyla belirleneceği bir sisteme geçiş olduğunu da anlattı.
15 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna hazırlanan CHP, kampanya sürecinde görev değişikliklerine gitmeye karar verdi. Kampanya ve söylem sürecini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yürütecek. Sandık güvenliği ve veri girişleri konusunda ise CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu sorumlu olacak. Ancak Kaftancıoğlu'nun basın danışmanı Can Poyraz, henüz resmi bir görevlendirme yapılmadığını belirtti. CHP'nin yeni stratejisi, mevcut cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın görevinin devamı durumunda yaşanabilecek olumsuzluklara işaret etmeyi ve toplumun CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı endişelerini gidermeyi hedefliyor.
16 Mayıs 2023

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İYİ Parti'nin önümüzdeki yerel seçimlerde ittifak dışında aday çıkaracağını belirtti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ittifakın kazandığı belediyeleri kaybetmeyi göze alarak 81 ilde aday çıkaracaklarını söylemişti. Öztrak, bu duruma 'Yolunuz açık olsun' yanıtını verdi ve belediye seçimlerinin tek turlu olduğunu, yüzde 25 ile alındığı seçimlerin olduğunu hatırlattı.
11 Eylül 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), milletvekili aday listelerini belirleyerek Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. İstanbul'da ilk sıralarda Oğuz Kaan Salıcı, Engin Altay ve Namık Tan yer alıyor. Listelerde İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi'nden adaylar da bulunmakta. CHP'nin Erzincan'daki birinci sıra adayı Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül olarak belirlendi. Parti meclisinde kabul edilen listelerin ilerleyen saatlerde değişip değişmeyeceğine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu karar verecek.
9 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV'de katıldığı bir programda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklediğini ifade etti. İmamoğlu, altılı masanın kararının önemli olduğunu ve masanın dağılmaması gerektiğini vurguladı. İYİ Partili bazı isimlerin anket sonuçlarına dayanarak Kılıçdaroğlu'nun kazanamayacağını iddia etmelerine karşılık, İmamoğlu İstanbul yerel seçimlerinde anket sonuçlarının aksine bir başarı elde ettiklerini hatırlatarak anketlere karşı çıktı.
3 Mart 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İstanbul İl Başkanlığı seçimlerini Özgür Çelik kazandı. Seçim sonuçları ve detayları hakkında daha fazla bilgi bekleniyor.
9 Ekim 2023

CHP, Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranını %49 olarak açıkladı. Bu oran, okullardaki ıslak imzalı tutanaklara dayanıyor ve henüz işlenmemiş 75 bin sandık bulunuyor. Anadolu Ajansı ve ANKA'nın verilerine göre Kılıçdaroğlu geride gözükürken, CHP kendi veri sistemlerine güveniyor. CHP'nin ikinci veri sistemi, sadece ıslak imzalı tutanakları esas alıyor ve bu sistem Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu tarafından da kullanılıyor. İşlenen sandıklara göre Kılıçdaroğlu'nun oy oranı %49,02, Erdoğan'ın ise %45,05.
14 Mayıs 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetimi, 14 Mayıs seçimleri öncesinde Türkiye'nin 81 ilinde siyasi partilerin tahmini oy oranlarını ve CHP'nin ulaşabileceği tavan oy oranlarını içeren bir çalışmayı adaylarıyla paylaştı. Çalışmada, kentlerdeki toplam seçmen sayısı, ilk defa oy kullanacakların sayısı gibi verilerin yanı sıra CHP'ye oy verme potansiyeli yüksek demografik gruplar ve CHP'nin tavan oy oranları da yer aldı. Diken'in ulaştığı verilere göre, CHP ve diğer partilerin alması beklenen oy oranları ve CHP'nin tavan oy oranları kent kent listelendi.
3 Mayıs 2023

Yeni seçilen CHP üst yönetimi, Kasım ayında yerel seçimlerde adayların önseçimle belirleneceği vaadinde bulunmuştu. Ancak, bu söz kısa sürede unutuldu ve İstanbul, Ankara ve Aydın büyükşehir belediye başkan adayları, önceki genel başkanın isteğiyle, önseçim yapılmadan belirlendi. İlçe belediye başkanı adaylarının belirlenmesi de büyükşehir başkan adaylarına bırakıldı. Ayrıca, belediye meclisi üyelikleri için yapılan önseçimde, üyelerin sadece yarısını belirleme hakkı verildi, bu da katılımcı demokrasi anlayışına ters düştü.
18 Şubat 2024

CHP İstanbul ikinci bölge milletvekili adayı Bülent Ütebay, Kemal Kılıçdaroğlu adına sahte broşürler dağıtan kişileri polise yakalattı. İstanbul Esenler'de CHP imzalı ve Kılıçdaroğlu'na ait olmayan ifadeler içeren broşürler dağıtılırken, Ütebay olay yerine giderek durumu kayda aldı ve polis müdahalesiyle şüpheliler gözaltına alındı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sahte broşür dağıtanlar arasında Esenler Belediyesi çalışanı ve TÜGVA temsilcisinin olduğunu iddia etti.
12 Mayıs 2023

CHP Genel Merkezi tarafından yapılan ve İstanbul'un ilçe ilçe, mahalle mahalle analiz edilen 484 sayfalık bir ankete göre, Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum'un 4.5 puan önünde yer alıyor. Ankete göre İmamoğlu, CHP, DEM Parti ve İYİ Parti seçmenlerinin büyük bir kısmının desteğini alırken, Kurum ise AK Parti, MHP ve YRP seçmenlerinin çoğunluğunun oyunu alıyor. İstanbul'da Sancaktepe ilçesinin CHP'ye geçmesi bekleniyor ve Bayrampaşa, Tuzla ve Üsküdar'da AK Parti ile CHP arasındaki fark bir puanın altına inmiş durumda.
11 Mart 2024

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, 14 Mayıs seçimleri için hazırlanan CHP listelerinde aday gösterilmemesinin ardından bir açıklama yaptı. Kendisinin aday olmamasının, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetiminin kararı olduğunu belirtti. Şahin, herhangi bir bürokrasi veya yerel yönetim pozisyonu talebinde bulunmadığını ve böyle bir teklif almadığını ifade etti. CHP içindeki bazı yetkililer, Şahin'in 2024 yerel seçimlerinde Hatay büyükşehir belediye başkanlığı için aday olabileceğini ima etti.
11 Nisan 2023

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, seçim sandıklarına yapılan yoğun itirazlar sebebiyle sonuçların sisteme girilmesinin geciktiğini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anadolu Ajansı'nın manipülasyon yaptığını ve Kılıçdaroğlu'nun yüksek oy aldığı sandıklara itiraz edilerek sonuçların sisteme dahil edilmediğini iddia etti. Taşdelen, Çankaya'nın en çok seçmene sahip ilçe olduğunu ve ıslak imzalı tutanak sayısının yüzde 30 olduğunu, itirazlar nedeniyle veri girişinin geciktirildiğini ifade etti.
14 Mayıs 2023

CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, 8 Ekim'de yapılacak CHP İstanbul İl Kongresi öncesinde İstanbul il başkanlığına adaylığını açıkladı. Çelik'in adaylık toplantısına çok sayıda milletvekili, 27 ilçe başkanı ve partililer katıldı. Çelik, konuşmasında parti içi demokrasiyi güçlendirmek adına kadınların ve gençlerin siyasal alandaki varlığını artırmak için sesini yükseltmeye devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) başarılarını öne çıkararak, İBB'nin salgın, ekonomik kriz ve yoksullukla mücadelede ailelere destek olduğunu vurguladı.
23 Eylül 2023

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen ve sosyal medyada paylaşılan 'para sayma' görüntüleri üzerine İstanbul Başsavcılığı soruşturma açtı. CHP İstanbul İl Başkanlığı, görüntülerin 2019 yılında çekildiğini ve görüntülerdeki paranın partinin il başkanlığı binasının alımıyla ilgili olduğunu iddia etti. Soruşturma, görüntülerin gerçekliğini ve olası suç unsurlarını belirlemek amacıyla başlatıldı.
11 Mart 2024

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, bir röportajda genel başkanlık konusundaki sorulara yanıt vererek, değişim vurgusu yaptı ve sorumluluk almaktan kaçmayacağını belirtti. Kendi hırsından ziyade partinin geleceğine dair umutlarını dile getiren Özel, genel başkanlık adaylığına sıcak baktığını ima etti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun değişim çağrısına ve onursal başkanlık önerisine de değinerek, partinin birliğine ve mevcut genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun saygınlığına vurgu yaptı.
12 Haziran 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim sonuçlarına ilişkin itirazları takip ettiklerini ve gereken itirazların yapıldığını belirtti. HDP ve Yeşil Sol Parti de oylarının yanlış partilere yazıldığı gerekçesiyle itirazlarda bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Mansur Yavaş da itirazların yapıldığını duyurdu. Kaftancıoğlu, itiraz sonuçlarının gelmesiyle raporları paylaşacaklarını ve her oyun doğru şekilde sayıldığını ifade etti.
16 Mayıs 2023

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İçişleri Bakanlığı'nın YSK'ya paralel olarak kurduğu seçim takip sisteminin görüntüsünü kamuoyu ile paylaştı. Erkek, İzmir'in Kiraz ilçesinde kaymakamlığın bu sisteme ilişkin talimatı ilçe seçim kuruluna ilettiğini ve ilçe seçim kurulunun bu talebi reddettiğini belirtti. Sosyal medyada paylaşılan videoda sistemin işleyişi anlatılıyor.
3 Mayıs 2023

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen ve sosyal medyada paylaşılan 'para sayma' görüntüleriyle ilgili olarak üç kişi ifadeye çağrıldı. Görüntülerde desteler halindeki paraların sayıldığı görülüyor. CHP İstanbul İl Başkanlığı, görüntünün 2019'da kaydedildiğini ve paranın başkanlık binasının alımıyla ilgili olduğunu savunuyor. İstanbul başsavcılığı bu açıklamadan kısa bir süre sonra soruşturma başlattı.
13 Mart 2024
İşaretlediklerim