Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 10 il için 'sarı' kodla gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Öğle saatlerinden sonra güneybatı kesimlerde ve Batı Karadeniz'de yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor. MGM, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Meteoroloji renk kodları ve yağış şiddeti sınıflandırmaları da açıklandı.
16 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya için turuncu, Adana, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Hatay, Kahramanmaraş, Sivas, Tunceli, Batman ve Osmaniye için sarı kodlu yağış uyarısı yaptı. Adana, Antalya, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de gök gürültülü sağanak yağış; Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Sivas, Tunceli ve Batman'da ise yağmur ve kar bekleniyor. MGM, sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, kar yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı bölge sakinlerini uyardı.
6 Mart 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), iki bölgede kuvvetli sağanak yağış beklendiğini ve hava sıcaklıklarının yurt genelinde artacağını bildirdi. MGM'nin açıklamasında, Marmara'da rüzgarın güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiği ve olası olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Hava sıcaklıklarının yurt genelinde artacağı, yurdun doğusunda mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde normallerinin 3-6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
20 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Giresun, Trabzon, Erzincan, Tunceli ve Elazığ çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına beklendiğini belirterek 22 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı öngörülüyor.
28 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege'nin kıyıları ile Çanakkale ve Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde öğleden sonra yerel olarak kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca Marmara, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına beklendiği belirtildi. Bu durumun ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, baca zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yol açabileceği için vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.
20 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Konya, Denizli, Bursa, Burdur, Isparta, Ankara, Kayseri, Sivas, Tunceli, Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş, Ordu, Giresun, Tokat, Adıyaman ve Trabzon'un batı ilçeleri için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına uyarısında bulunarak sarı kodlu uyarı yayınladı. Yapılan tahminlere göre, yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, İç Ege'nin güney ve doğusunda sıcaklıkların mevsim normallerinin dört ila altı derece altında olması, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor.
12 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Ordu, Giresun ve Trabzon illeri için sarı kodlu yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Bu illerde sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
11 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul dahil dokuz il için sarı kodla gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Uyarı yapılan iller arasında Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Ardahan, Kars, Artvin, Erzurum, Ağrı ve Iğdır yer alıyor. MGM, sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, heyelan, kuvvetli rüzgar ve hortum riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
30 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 28 ilinde kuvvetli sağanak yağış beklendiği konusunda sarı kodlu uyarı yaptı. Uyarı yapılan bölgeler arasında Marmara'nın güney ve doğusu, Ege'nin büyük bir kısmı, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun bazı kesimleri ve diğer bazı iller yer alıyor. Ayrıca, rüzgarın Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun belirli bölgelerinde kuvvetli esmesi bekleniyor. Sıcaklık değişiklikleri de farklı bölgelerde değişiklik gösterecek.
18 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgelerinde beklenen kuvvetli yağış ve rüzgar nedeniyle iki il için turuncu, 13 il için ise sarı kodlu uyarıda bulundu. İç Ege ve Akdeniz bölgeleri ile Muğla, Eskişehir, Ankara, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden esen rüzgarın saatte 40-70 kilometre hızında olması öngörülüyor.
23 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 16 il için 'turuncu', 44 il için 'sarı kod' uyarısı yaparak kuvvetli yağış ve fırtına beklendiğini duyurdu. Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de yerel olarak kuvvetli yağışlar olabileceği ve olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Ayrıca, rüzgarın güneyli yönlerden esmesi beklenirken, deprem bölgesinde ve bazı güneydoğu illerinde Suriye kaynaklı toz taşınımı öngörülüyor.
4 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, aralarında İstanbul’un da bulunduğu 38 il için yağış uyarısında bulundu. Ordu ve Giresun için sarı kodlu uyarı yapılarak bu bölgelerde kuvvetli yağış beklendiği belirtildi. Yağışların Adana, Çankırı, Erzurum, Iğdır, Ağrı, Muş, Bitlis ve Van’da yer yer kuvvetli olacağı ifade edildi. Meteoroloji renk kodları ve anlamları da açıklanarak, sarı kodun potansiyel tehlike anlamına geldiği vurgulandı.
19 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Antalya ve Muğla illeri için sarı kodlu uyarıda bulundu. Bu şehirlerde gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. MGM, bölge sakinlerini ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
26 Şubat 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Trakya, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa'nın batısı ve Manisa için 'sarı kod' uyarısı yayınlayarak, özellikle gece ve sabah saatlerinde yoğun sis beklendiğini ve bu durumun görüş mesafesinde azalmaya ve ulaşımda aksamalara neden olabileceğini bildirdi. MGM'nin günlük tahmin raporunda, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, Karadeniz kıyıları ile bazı bölgelerde yağmur ve kar yağışı beklendiği, Marmara'da ise yer yer yoğun sisin olabileceği tahmin ediliyor.
5 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Van, Batman ve Şırnak olmak üzere 10 ili sarı kodla uyardı. Bitlis, Hakkari, Muş ve Van'da kar; Şanlıurfa ve Mardin'de yağmur; Batman, Diyarbakır, Siirt ve Şırnak'ta ise hem kar hem yağmur bekleniyor. MGM, bölge sakinlerini sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kar yağışı beklenen yerlerde tipi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaya çağırdı.
18 Mart 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul ve Ankara dahil 20 il için sarı kodlu sağanak uyarısında bulundu. Bu illerde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. İstanbul'da sağanak yağışların özellikle kuzey ilçeleri ve boğaz çevresinde, Ankara'da ise akşam saatlerinde yerel kuvvetli yağışların beklendiği bildirildi. MGM, sarı kodun hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.
1 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde beklenen kuvvetli yağışlar sebebiyle 5 il için 'turuncu', 27 il için ise 'sarı' kodlu uyarı yayınladı. Yağışların genellikle yağmur ve yer yer gök gürültülü sağanak, bazı bölgelerde ise yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece azalacağı, rüzgarın ise bazı bölgelerde kuvvetli esmesi öngörülüyor.
9 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde beklenen kuvvetli sağanak yağışlar nedeniyle iki il için turuncu, 23 il için ise sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ve bazı illerde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca, rüzgarın İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney yönlerden kuvvetli esmesi öngörülüyor.
29 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege Bölgesi'nde bulunan bazı iller için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yaparak sarı ve turuncu kodlu uyarılar yayınladı. Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa ve Aydın çevrelerinde kuvvetli, bazı ilçelerde ve Muğla genelinde çok kuvvetli, yer yer şiddetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca Antalya çevrelerinde de akşam saatlerinden sonra çok kuvvetli yağış tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor. İç ve kuzey kesimlerde hava sıcaklığının iki ila beş derece artması beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor.
10 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kastamonu, Sinop, Samsun, Isparta, Burdur, Antalya, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay olmak üzere 14 il için sarı kodlu yağış uyarısı yaptı. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Sinop, Kastamonu ve Samsun için yağmur, diğer iller için ise gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Müdürlük, vatandaşları sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaya çağırdı.
18 Ekim 2023
İşaretlediklerim