Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Mansur Yavaş, HÜDA-PAR'ın kendisi hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlamasıyla yaptığı suç duyurusuna Twitter üzerinden yanıt verdi. Yavaş, bu davanın kendisi için bir şeref madalyası olduğunu ve mücadelesinin son nefesine kadar devam edeceğini belirtti. HÜDA-PAR'ın geçmişi ve Türkiye'deki radikal İslamcı bir örgüt olarak bilinen Hizbullah'ın devamı niteliğinde olduğu bilgisi de makalede yer aldı.
27 Nisan 2023

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Beşiktaş ile oynanan derbi maçında Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera'nın gösterdiği kötü performansın, Denizbank'ın eski şube müdürü Seçil Erzan tarafından gerçekleştirilen dolandırıcılık olayından etkilendiğini öne sürdü. Erzan, Galatasaray camiasından birçok tanınmış ismi, Muslera dahil, dolandırmakla suçlanıyor. Dilmen, Muslera'nın psikolojik olarak bu olaydan etkilendiğini ve bu durumun performansına yansıdığını belirtti.
1 Mayıs 2023

Tecavüz hükümlüsü Musa Orhan'a hakaret ettiği suçlamasıyla iki yıl dört aya kadar hapsi istenen oyuncu Hazal Kaya'nın cezalandırılmasına gerek görülmedi. Ankara 9. Asliye Ceza Mahkemesi, hakaret eyleminin haksız bir fiile tepki olarak işlendiğini ifade ederek Hazal Kaya'ya 'ceza verilmesine yer olmadığı'na hükmetti. Kaya'nın avukatı Hande Kuday, kararın emsal olacağını söyledi.
30 Ekim 2023

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı İbrahim Ömer Gönül, borsada yaşanan sert dalgalanmalar sonrası sosyal medyada yatırımcıları yanlış yönlendiren hesaplar üzerinde incelemeler yaptıklarını ve cezai yaptırımlar uygulandığını belirtti. SPK'nın, borsa ile ilgili paylaşımlar yapan sosyal medya hesaplarını ve şifreli mesajları takip ettiğini, ayrıca emniyet ve savcılıklarla iş birliği içinde Telegram ve WhatsApp gruplarını da izlediklerini ifade etti.
20 Ocak 2023

Sivasspor, 29 Aralık'ta oynanan ve Galatasaray'ın 2-1 galip geldiği maçta VAR incelemesi sonucu iptal edilen gol nedeniyle maçın yeniden oynanması için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurdu. Sivasspor yönetimi, iptal edilen golün hatalı bir karar olduğunu ve kural hatasına neden olduğunu belirtti. Maçın hakemleri Erkan Özdamar ve VAR hakemi Özgüç Türkalp'in görevlerinden alındığı ifade edildi. Sivasspor'un bu duruma tepkisi ve maçın yeniden oynanması talebi, Türk futbolunda hakem hataları ve VAR sistemi tartışmalarını gündeme getirdi.
2 Ocak 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, WhatsApp üzerinden yayılan ve İstanbul'da sahte seçmen olduğunu iddia eden mesajlar hakkında İstanbulluları uyararak, bu iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Kaftancıoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, bu tür mesajların kaygı yaratmak amacıyla gönderildiğini ve somut şüpheli durumlarla ilgili gerekli itirazların yapıldığını, sonuçların beklenildiğini ifade etti.
5 Nisan 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'de Fenerbahçe ve Galatasaray'ın tartışmalı penaltı pozisyonlarına dair VAR kayıtlarını kamuoyu ile paylaştı. Fenerbahçe'nin Kasımpaşa ile oynadığı maçta son dakikada kazanılan penaltı ve Galatasaray'ın Antalyaspor maçında elde ettiği penaltı pozisyonlarına ilişkin hakem ve VAR arasındaki diyaloglar detaylı bir şekilde açıklandı. Bu paylaşım, özellikle Fenerbahçe'nin penaltısı üzerine yoğunlaşan tartışmaların ardından geldi. Galatasaray ise yaşananlar sonrası TFF başkanına istifa çağrısında bulundu.
27 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, ligdeki şampiyonluk ve kümede kalma mücadelelerinin kritik bir aşamaya gelmesi nedeniyle, hakemlerin 5 haftada en fazla 3 maça atanma kriterini kaldırdığını duyurdu. Bu değişiklik, TFF'nin resmi internet sitesinde yer alan bir açıklama ile kamuoyuna bildirildi. Ayrıca, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un Türk hakemlerle ilgili eleştirileri ve yabancı VAR hakemleri getirilmesi gerektiğine dair görüşleri de gündeme geldi.
27 Mart 2023

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) yönelik iddiaların ciddi olduğunu belirtti. Sosyal medyada, ıslak imzalı tutanaklar ile YSK'ya bildirilen sayılar arasındaki uyumsuzluklar ve Yeşil Sol Parti'nin oylarının MHP'ye yazıldığı iddiasıyla itirazları gündeme geldi. Davutoğlu, bu iddiaların basit hatalar olarak görülmemesi gerektiğini ve gerekirse tüm tutanakların yeniden sisteme girilmesi gerektiğini ifade etti.
16 Mayıs 2023

YSK Başkanı Ahmet Yener, seçimler sonrası sosyal medyada paylaşılan ve YSK'ya ait olduğu iddia edilen tutanaklarla ilgili konuştu. Yener, bu görsellerin YSK ile ilgisi olmadığını ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik asılsız iddialar olduğunu ifade etti. CHP ve HDP temsilcileri, vekil dağılımını etkileyecek bir sonuca henüz ulaşamadıklarını açıkladılar.
17 Mayıs 2023

RTÜK üyesi İlhan Taşçı, TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı'ya seçim günü TRT ekranlarında 'kozmik odalarda' oluşturulmuş 'paralel verilerin' yansıtılarak sonuçların manipüle edilebileceği iddiaları konusunda uyarıda bulundu. Taşçı, TRT'nin tarafsız ve şeffaf olması gerektiğini vurgulayarak, Sobacı'ya yasal sorumluluklarını hatırlattı ve kendisiyle görüşmek üzere randevu talep ettiğini, ancak henüz bir dönüş almadığını belirtti. Ayrıca, konuyla ilgili yazılı uyarılarını da ilettiğini ve detayları paylaşacağını ifade etti.
11 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar, Kahramanmaraş depremleri sonrası İHA ve SİHA'ların afet bölgesindeki performansını eleştiren bir tweet üzerine 150 bin TL manevi tazminat talebiyle dava açtı. Aydın Aydoğan isimli kullanıcının tweet'inde, Bayraktar'ın şirketi tarafından üretilen dronların bir kısmının donduğu ve uçamadığı iddia edilmişti. Bayraktar'ın avukatları, bu iddiaların İHA ve SİHA sistemlerine olan güveni sarsıp başarılarını karaladığını savunarak dava dilekçesine İHA ve SİHA'larla ilgili olumlu haberler ekledi. Aydoğan ise eleştiri hakkını kullandığını ve sadece AFAD başkanının söylediklerini paylaştığını belirtti.
13 Nisan 2023

DenizBank, bir şube müdürünün tutuklanması sonucu gündeme gelen dolandırıcılık davasıyla ilgili kamera kayıtlarının yanlış yorumlandığını belirtti. Banka, iddiaları yalanlayarak, kamera kayıtlarının delil olarak kullanıldığını ve olayın gerçek örgüsünü bozacak şekilde sunulduğunu ifade etti. Ayrıca, bankanın bir fon hesabı olsa bile paranın nakden çekilip dışarı çıkarılmayacağını, olayın ise bir hesap sahibinin nakit çekme işlemine ait olduğunu açıkladı. Banka, büyük tutarlı para teslimlerinin güvenlik nedeniyle kameralarla izlenen özel bir bölümde yapıldığını ve bu işlemlerle ilgili bankaya veya başka bir makama şikayet iletmediğini belirtti.
2 Aralık 2023

Seçim zamanı ekonomik kriz ve hak ihlalleri hakkında eleştirel görseller tasarlayıp sosyal medyada paylaşan görsel iletişimci Mahir Akkoyun, 'cumhurbaşkanına hakaret' ve 'seçim düzenini bozmak' suçlamalarıyla yargılanmıştı. Akkoyun, Twitter hesabından beraat ettiğini duyurdu. Akkoyun, 'Pahalı mı geldi Erdoğan sayesinde' demenin suç olmadığını belirtti.
24 Temmuz 2023

Fenerbahçe Spor Kulübü, TFF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu'nun istifa etmesi gerektiğini açıkladı. Kulüp, İbanoğlu'nun avukatı Yusuf Garip'in Fenerbahçe Başkanı Ali Y. Koç hakkında suç duyurusunda bulunduğunu öğrendiğini ve bu durumun MHK'nın adil, şeffaf ve tarafsız olması gereken yapısına gölge düşürdüğünü belirtti. Fenerbahçe, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin bu suç duyurusu hakkında bilgisi olup olmadığını ve MHK Başkanının bu hareketinin hakemlere ne mesaj verdiğini sorguladı.
17 Kasım 2023

Beşiktaş, gazeteci Fatih Altaylı'nın YouTube kanalında yaptığı yorumlar nedeniyle hukuki işlem başlatacağını duyurdu. Altaylı, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in bir maç sonrası oyuncusu Salih Uçan'ı iteklemesini eleştirmişti. Beşiktaş, Altaylı'nın bu yorumlarını 'hakarete varan ifadeler' olarak nitelendirdi ve hukuki işlem başlatılacağını açıkladı.
30 Eylül 2023

Beşiktaş Kulübü, eski teknik sorumlu Burak Yılmaz'ın futbolcusu Vincent Aboubakar'ın ödeme alamadığı için oynamadığı iddiasını yalanladı. Yılmaz, Aboubakar'ın ödeme alamadığı için sakatlığını bahane ettiğini öne sürmüştü. Kulüp, Aboubakar'ın sakatlığı nedeniyle oynayamadığını ve tüm ödemelerin zamanında yapıldığını belirtti. Ayrıca, Aboubakar'ın acil ihtiyacı için önceden avans ödemesi yapıldığını ve sakatlığının MR görüntülemesiyle teyit edildiğini açıkladı.
14 Kasım 2023

Trendyol, futbol yorumcusu Serdar Ali Çelikler'in Galatasaray-Antalyaspor maçının yan hakemi Mustafa Savranlar'a yönelik hakaret içeren sözleri sonrasında 'Vole' isimli YouTube kanalına olan sponsorluğunu sonlandırdı. Çelikler, hakeme yönelik ağır ifadeler kullanmış ve bu sözler üzerine özür dilemiş, bir süre ekranlardan uzak kalacağını belirtmiştir. Trendyol, sporda saygı ve centilmenlik değerlerine bağlı kalmak gerektiğini belirterek, bu tür ifadeleri tasvip etmediklerini ve işbirliğini sonlandırdıklarını açıkladı.
27 Şubat 2024

Cumhuriyet gazetesinin eski genel yayın yönetmeni ve diğer iki yönetici hakkında, manipülatif haber yapma karşılığında kayıt dışı para aldıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. Gazetenin sahibi konumundaki vakfın yönetim kurulu üyesi tarafından yapılan suç duyurusunda, vakıf başkanının da durumdan haberdar olduğu ve üstünü kapatmaya çalıştığı iddia edildi. Cumhuriyet gazetesi ise iddiaları yalanlayarak içeriden bir saldırıya uğradıklarını savundu ve hukuki süreç başlattıklarını açıkladı. Ayrıca, gazetede daha önce yaşanan istifalar ve sendikal sorunlar da haberde yer aldı.
7 Haziran 2023

Yaklaşık iki yıl önce, eski AKP Mersin milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'ın trafik kontrolü sırasında iki polise hakaret ettiği bir olay yaşandı. CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, bu olayın ardından iki polis memurunun ihraç edildiğini duyurdu. Başarır, Yılmaz'ın kamu görevlilerine hakaretten yargılanması gerektiğini belirtirken, İçişleri Bakanlığı'nın kararı gözden geçirmesi gerektiğini ve hiç kimsenin polise hakaret edemeyeceğini ifade etti.
14 Haziran 2023
İşaretlediklerim