Türkiye'de döviz kurlarındaki yükselişin etkisiyle akaryakıt fiyatları artmaya devam ediyor. 10 Temmuz'da KDV artışı nedeniyle benzin ve motorin fiyatlarında bir yükseliş yaşanmıştı. Bugün itibariyle motorinin litre fiyatına 1,08 TL zam yapılarak fiyat 26,30 TL'ye çıktı. Yılbaşında benzinin litre fiyatı 21,14 TL, motorinin ise 23,50 TL seviyesindeyken, geçen yılın başında bu fiyatlar sırasıyla 12,91 TL ve 12,76 TL idi.
12 Temmuz 2023

Benzin fiyatında 1 lira 45 kuruşluk bir indirim yapıldı ve bu indirim gece yarısı pompaya yansıdı. Motorin fiyatında da bu geceden itibaren 91 kuruşluk bir indirim bekleniyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'deki güncel akaryakıt fiyatları da açıklandı. Bu indirimler, akaryakıt fiyatlarının düşmesiyle tüketicilere bir nebze rahatlama sağlayabilir.
23 Ağustos 2024

Bolu Dağı Tüneli’nin İstanbul yönü, yol çalışması nedeniyle 50 gün boyunca trafiğe kapatılacak. Karayolları 4’üncü Bölge Müdürü Savaş Bayındır, tünelin İstanbul yönünde tüpün uzatılması için çalışma yapılacağını açıkladı. Geçen yıl da heyelan riski nedeniyle tünelin Ankara yönündeki tüp uzatılmıştı. Çalışmaların temmuz sonu veya ağustos başında başlaması planlanıyor.
23 Temmuz 2024

Bir hafta önce motorine yapılan 2 lira 57 kuruşluk zamdan sonra, motorin fiyatlarına 1 lira 21 kuruş indirim yapıldı. Bu indirimle birlikte motorinin litre fiyatı 43 lira 10 kuruşa düştü. Daha önce motorinin litre fiyatı 44 lira 29 kuruşla rekor bir seviyeye ulaşmıştı.
21 Şubat 2024

Resmi Gazete'de yayınlanan kararla, elektrik motorlu otomobiller için özel tüketim vergisi (ÖTV) matrahları güncellendi. 160 kW altı motor gücüne sahip araçlar için matrah 700 bin liradan 1 milyon 250 bin liraya, 160 kW üstü motor gücüne sahip araçlar için ise 750 bin liradan 1 milyon 350 bin liraya çıkarıldı. Elektrikli araçların vergi oranlarında ise bir değişiklik yapılmadı.
3 Mart 2023

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne taksi ücret tarifelerine yüzde 100 oranında zam yapılması için talepte bulundu. Aksu, bu talebin önümüzdeki Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında ele alınmasını umuyor.
12 Temmuz 2023

Döviz kurundaki artışlar Türkiye'de otomobil fiyatlarının yükselmesine yol açtı. Renault, Fiat ve Seat gibi markaların modellerine yüzde 4-5 oranında zam yapılmasının ardından, yedi otomobil markasının 37 modeline daha zam geldi. Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci tarafından duyurulan bu zamlar, bazı modellerde yüzde 21'e varan oranlarda gerçekleşti.
12 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, İSKİ Genel Kurulu'nun önerisi üzerine su fiyatlarına yüzde 15 zam yapılmasını onayladı. İBB'nin ilk teklifi yüzde 48 zam yapılması yönündeydi ancak bu oran revize edilerek yüzde 15 olarak belirlendi. Yeni tarifeler konut ve iş yerleri için farklı kademelerde uygulanacak ve zamlı tarife hemen yürürlüğe girecek. Ayrıca, su tarifelerinin TÜFE oranına göre aylık olarak güncellenmesi talebi reddedildi.
22 Kasım 2023

İstanbul'da 2 bin 125 minibüs ve dolmuşun taksi plakasına dönüşümü için gerekli araçlar, piyasa değerinin iki katı fiyatla satışa sunuldu. Şoförler, bu durumu 'soygun' olarak nitelendirerek, yüksek maliyetlerin sonunda müşterilere yansıyacağını belirtti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun taksi sorununu çözmek için attığı adımın UKOME tarafından onaylandığı, ancak taksicilerin bu durumdan rahatsız olduğu ve İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu'nun fiyat politikalarına tepki gösterildiği ifade edildi. Taksiciler, belediyenin kiralama modeli ile piyasaya müdahale etmesini ve fiyatların düşürülmesini talep ediyor.
12 Ocak 2023

İstanbul Ticaret Odası'nın verilerine göre, ağustosta İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi bir önceki aya göre yüzde 8,80 arttı. Yıllık bazda artış yüzde 74,17 oldu. Aynı dönemde Toptan Eşya Fiyatları İndeksi yüzde 6,65 oranında arttı. Ağustos 2023'te perakende fiyatlarda en büyük artış yüzde 32,29 ile ulaştırma ve haberleşme harcamalarında görüldü.
1 Eylül 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 1803 minibüs ve 322 taksi dolmuşun yeni taksiye dönüştürülmesi için başvuruları tamamladı ve kura çekimi yapıldı. İBB Başkanı İmamoğlu, araçların uygun maliyetle temin edileceğini belirtirken, taksiciler araç fiyatlarının 800 bin TL'den 1.5 milyon TL'ye çıkarıldığını iddia ediyor. İBB'nin bu süreci desteklediği belirtilen İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu'ya taksicilerden tepki var. İmamoğlu, yeni taksilerin İstanbul'a ve esnafa değer katacağını ve uygun fiyatlarla sağlanacağını ifade etti.
17 Mart 2023

Kamuya yönelik vergi ve idari para cezası gibi borçlarını yeniden yapılandıranların, uygulamadan yararlanabilmesi için ilk ve ikinci taksit tutarlarını 31 Temmuz’a kadar ödemesi gerekiyor. Yapılandırılan borçların peşin ödenmesi için tanınan süre de bugün dolacak. Ayrıca, 2022 yılında elde edilen gelir unsurlarına ilişkin gelir vergisinin ikinci taksit ödeme süresi ve 2023 yılına ait motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) ikinci taksit ödeme dönemi de sona eriyor.
31 Temmuz 2023

Motorin fiyatlarında 1,50 lira indirim yapıldı, ancak benzin ve otogaz (LPG) fiyatlarında bir değişiklik olmadı. İstanbul, Ankara ve İzmir'deki güncel akaryakıt fiyatları listelendi. Bu indirim, özellikle motorin kullanan araç sahipleri için önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
11 Eylül 2024

Uluslararası akaryakıt fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle Türkiye'de motorinin litre fiyatına 47 kuruş indirim uygulandı. Bu indirimle İstanbul Avrupa yakasında motorin 19,70 lira, Ankara'da 20,06 lira, İzmir'de ise 20,15 lira oldu. Benzin fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik olmadı. Yılbaşından bu yana benzin ve motorin fiyatlarında önemli bir düşüş yaşanmasına rağmen, geçen yılın başına göre fiyatlar neredeyse iki katına çıkmış durumda.
25 Nisan 2023

İstanbul Valiliği, 1-20 Eylül tarihleri arasında emniyet ve jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği trafik denetimlerinde 135 bin 309 araca toplam 204 milyon 931 bin 154 lira ceza kesildiğini açıkladı. Okulların açılmasıyla birlikte trafikteki olası aksamaların önüne geçebilmek için denetimlerin sıklaştırıldığı belirtildi. Denetimlerde 8 bin 6 araç trafikten men edildi. En çok rastlanan ihlaller arasında duraklama ihlalleri ve yasak park, aşırı hız ve sürücü belgesiz araç kullanma yer aldı.
21 Eylül 2023

Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi (BUDO), Mudanya-İstanbul seferlerinde bilet fiyatlarını yüzde 52 oranında artırdı. Daha önce 230 lira olan bilet fiyatı 350 liraya yükseldi. Öğrenci ve çocuk yolcular için ise bilet fiyatı 250 lira olarak belirlendi. Bu zam, Bursa'nın Mudanya ilçesi ile İstanbul'un Eminönü/Sirkeci iskelesi arasında seyahat eden yolcuları etkileyecek.
4 Haziran 2024

İsrail-Filistin savaşı ve dolardaki yükseliş nedeniyle petrol fiyatları artıyor ve bu durum benzin fiyatlarına da yansıyor. 21 Ekim'den itibaren geçerli olacak şekilde benzine 1,48 liralık bir zam yapılacak. Bu zamla birlikte İstanbul'da benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak 35,21 lira, Ankara'da 35,86 lira, İzmir'de ise 35,97 lira olacak.
20 Ekim 2023

İlk olarak 3 bin, sonra 1500 liraya çıkarılacağı açıklanan yurt dışı çıkış harcı 500 lira olarak belirlendi. Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM başkanlığına sunuldu. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, yurt dışı çıkış harcının 150 liradan 500 liraya çıkarılacağını açıkladı. Bu, yaklaşık yüzde 230'luk bir zam anlamına geliyor.
16 Temmuz 2024

Seçim sonrası yaşanan kurdaki rekor artışlar nedeniyle otomobil fiyatlarına zam geldi. Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci'nin Twitter hesabından duyurduğu üzere, Volkswagen, Nissan, Isuzu ve Fiat markalarının bazı modellerine yüzde 2 ile yüzde 11 arasında değişen oranlarda zam uygulandı. Bu zamlar, Merkez Bankası'nın faiz kararının piyasalar tarafından yetersiz bulunmasının ardından gerçekleşti.
23 Haziran 2023

2023 yılının başlamasıyla birlikte otomotiv sektöründe birçok marka fiyat listelerini güncelleyerek yeni zamları uygulamaya başladı. 2022 yılında kurdaki yükseliş ve artan maliyetler nedeniyle sık sık fiyat güncellemesi yapan otomobil markaları, yeni yılın ilk haftasında da zam yapmaya devam etti. Renault, Volkswagen, Hyundai gibi markaların web sitelerinde 'fiyatlarımız güncellenmektedir' uyarısı yer alırken, zam oranlarının ortalama yüzde 4 olması bekleniyor. Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, yapılan analizlere dayanarak bu oranı öngördüklerini belirtti.
2 Ocak 2023
İşaretlediklerim