CHP'de bazı önemli isimlerin İstanbul'un kaybedilmesini istediği ve parti içindeki memnuniyetsizliklerin arttığı iddia ediliyor. Gürsel Tekin, Kadıköy Belediye Başkanlığı için aday gösterilmediği için partisinden istifa etti ve bu durumu sert bir dille eleştirdi. Parti içindeki güç dengesiyle ilgili yaşanan mutsuzluklar, kırgınlıklar ve suçlamalar seçim sürecinde daha çok konuşulmaya başlandı. Tekin, CHP Genel Başkanı ve Ekrem İmamoğlu'na ulaşamadığını belirterek yaşadığı hayal kırıklığını ifade etti.
16 Şubat 2024

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek ve Özgürlük İttifakı çerçevesinde 49 il ve 52 seçim bölgesinde yarışacak milletvekili adaylarını duyurdu. Mevcut milletvekilleri Barış Atay Antalya'dan, Sera Kadıgil İstanbul 1. bölgeden, Erkan Baş İstanbul 3. bölgeden ve Ahmet Şık İstanbul 2. bölgeden aday gösterildi. Ayrıca, Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş Ankara 2. bölgeden, Gezi tutuklusu avukat Can Atalay Hatay 1. bölgeden, vergi uzmanı Ozan Bingöl Ankara 3. bölgeden ve Çorlu tren faciasında oğlunu kaybeden Mısra Öz İstanbul 2. bölgeden aday oldular. LGBTİ+ hakları aktivisti Esmeray Özadikti ve gazeteci İrfan Değirmenci de İstanbul ve İzmir'den adaylar arasında yer alıyor.
9 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında iktidarın yetersiz müdahalesini eleştirerek, vatandaşların kanının iktidarın elinde olduğunu söyledi. 'Asrın felaketi Erdoğan'dır' ifadesini kullanarak, hiçbir sorumlunun istifa etmediğini belirtti ve seçimlerin ertelenmesi talebinin demokrasiye darbe olacağını ifade etti. Ayrıca, tek adam rejiminin sorumlu olduğunu ve İletişim Başkanlığı'nın propaganda çalışmalarını eleştirdi. Üniversitelerin açılması gerektiğini ve seçimlerin zamanında yapılacağını vurguladı.
15 Şubat 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Kahramanmaraş merkezli depremler ve sonrasında yaşanan artçı sarsıntılar hakkında değerlendirmelerde bulundu. İktidarı ve muhalefeti eleştiren Demirtaş, halkın acil ihtiyaçlarının karşılanması ve derhal seçime gidilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Emek ve Özgürlük İttifakı, Sosyalist Güç Birliği, Millet İttifakı ve Kemal Kılıçdaroğlu'na birlikte hareket etme çağrısında bulundu.
21 Şubat 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 2024-2029 Projeleri Tanıtım Töreni'nde, rahim ağzı kanserini önlemek amacıyla 30 yaş altı ve sosyal destek alan kadınlara HPV aşı uygulaması başlatacaklarını duyurdu. Yavaş, bu uygulamanın Türkiye'de bir ilk olacağını ve kadınların sağlığını önemsediklerini belirtti. Aşı uygulamasının, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sağlık alanındaki yenilikçi projelerinden biri olduğu vurgulandı.
11 Mart 2024

Deneyimli gazeteci Hasan Cemal, HDP'nin kapatma davası nedeniyle seçimlere Yeşil Sol Parti çatısı altında gireceği bir ittifakın parçası olarak milletvekili aday adayı oldu. HDP'nin teklif götürdüğü Cemal, teklifi kabul etti. Emek ve özgürlük ittifakında Yeşil Sol Parti'nin yanı sıra TİP, EMEP, TÖP, EHP ve SMF de yer alıyor.
25 Mart 2023

Türk Tabipleri Birliği, HASUDER, KLİMİK ve KLİMUD, HPV aşısının Türkiye'de ulusal aşı programına dahil edilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu konuda daha fazla zaman kaybedilmemesi gerektiğini belirtti. Dünya Sağlık Örgütü'nün rahim ağzı kanserini elimine etme programı kapsamında HPV aşısını önerdiği ve 137 ülkenin bu aşıyı ulusal programlarına dahil ettiği hatırlatıldı. Türkiye'de ise Sağlık Bakanı'nın 2022'de aşının ücretsiz uygulanacağına dair demecine rağmen henüz bir adım atılmadığı ve aşı dozlarının maliyetinin asgari ücretin yarısından fazla olduğu ifade edildi.
22 Mart 2024

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, partinin mevcut lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda yeniden aday gösterileceğini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in genel başkanlık için daha dikkatli olmaları gerektiğini ve aday olacaklarsa bunu resmen açıklamaları gerektiğini söyledi. Kuşoğlu ayrıca, İmamoğlu'nun hukuki sorunları nedeniyle genel başkanlık için uygun olmadığını ve bu durumun hem partiyi hem de İstanbul'u kaybetme riski taşıdığını ifade etti.
16 Haziran 2023

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın adaylığını çekmek gibi bir gündemlerinin olmadığını belirtti. Savaş, depremdeki sorumluluğu nedeniyle eleştirilere maruz kalmış ve deprem anmasında protesto edilmişti. Ayrıca, CHP'nin sanatçı Haluk Levent'e adaylık teklif ettiği iddiaları ortaya atılmış, ancak Yücel bu iddiaları yalanlamıştır. Lütfü Savaş, yaşanan protestoları eleştirerek güvenlik endişelerini dile getirmiştir.
12 Şubat 2024

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Mersin ilk sıra milletvekili adayı Hakan Güneş, Mersin'de partisinin örgütlülüğünü dört katına çıkardıklarını ve seçim çalışmalarının olumlu karşılandığını belirtti. Güneş, Mersin'de daha az oyla milletvekili çıkarabileceklerini düşünüyor ve TİP'in oyları böldüğü iddialarını reddediyor. Ayrıca, Mersin'de konut piyasası, sağlık ve işsizlik gibi sorunlara dikkat çekiyor ve Akkuyu Nükleer Santrali'nin kapatılması için mücadele edeceklerini ifade ediyor. Güneş, AKP'nin Mersin adayı Nureddin Nebati'nin devlet imkanlarıyla seçim kampanyası yürüttüğünü eleştiriyor ve TİP'in hem gönül verenlerden hem de tepki oylarından destek alacağını öngörüyor.
10 Mayıs 2023

Saadet Partisi genel merkezinde yapılan toplantı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak duyuruldu. Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcılığını üstleneceği belirtildi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, seçimi birinci turda kazanmak için çalışacaklarını ifade ederek Kılıçdaroğlu'nu görüşmeye davet etti. TİP Genel Başkanı Erkan Baş da Kılıçdaroğlu'nu tebrik ederek başarılar diledi.
6 Mart 2023

Cakarta Büyükelçisi ve eski AKP milletvekili Talip Küçükcan, Adana'da yeni atanan AKP'li ilçe başkanlarını Twitter üzerinden kutladı. Küçükcan, AKP'nin 'Türkiye Yüzyılı' sloganını kullanarak yeni ve eski başkanlara başarılar diledi ve teşekkür etti. Küçükcan, 25 ve 26. dönemlerde AKP'den milletvekili olmuş ve 1 Nisan'da Cakarta büyükelçiliğine atanmıştı.
30 Eylül 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Hatay Büyükşehir Belediyesi başkanlığı için mevcut başkan Lütfü Savaş'ı yeniden aday olarak belirledi. Bu karar, depremdeki sorumluluğu nedeniyle Savaş'a yönelik eleştirilerin ardından geldi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'da yapılan anketlerde Savaş'ın en güçlü aday olduğunu ve alternatif bir aday bulunamadığını belirtti. Özel, son anketlerin, Lütfü Savaş'ın desteği ve onayıyla geliştirilen bir alternatifin seçimi kazanabileceğini gösterdiğini ifade etti.
20 Şubat 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adıyaman Kahta ziyareti sırasında konvoyuna yapılan saldırı sonucu ziyaretin iptal edilmesine neden olan kişilerden birinin TÜGVA Kahta temsilcisi Emre Karakuş olduğu ortaya çıktı. Karakuş, aynı zamanda AKP Kahta ilçe teşkilatında yöneticilik yapmış ve AKP'nin Kahta il teşkilatında çeşitli görevlerde bulunmuş. Ayrıca, AKP Kahta Gençlik Kolları'nın başkan yardımcılığı görevini de yürütmüş ve AKP'li vekil Ahmet Aydın ile görüşmeler yapmış.
21 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim kampanyası kapsamında yaptığı açıklamalarda, MHP'li seçmenlere hitap ederek, anayasanın ilk dört maddesini korumak isteyenlerin kendisine oy vermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, kredi kartı borçlarının faizlerinin silinip anaparanın taksitlendirileceğini, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir SMS gönderdiğini ve bu mesajın Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından engellendiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, iktidarın gitmemek için her yolu denediğini, terör örgütleriyle görüşmeler yapıldığını ve sığınmacı sorununa da değinerek, bu konularda muhalefetin çözüm önerilerini sundu.
26 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde yükselen değişim talepleri ve istifa çağrıları üzerine bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, partinin yetkili kurullarının bu konuda karar vereceğini ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da genel başkan adayları arasında olduğu ve 'değişim' mesajı verdiği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu, parti içi sürecin devam ettiğini ve kararın parti meclisi ve MYK'da yapılacak incelemeler ve tartışmalar sonucunda verileceğini söyledi.
1 Haziran 2023

28 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun ardından CHP'de değişim talepleri artmış ve kurultay zamanlaması tartışılmaya başlanmıştır. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim kaybetmesi sonrası parti içindeki değişim sesleri yükselirken, Kılıçdaroğlu'nun kurultayda aday olmayı düşünmediği ve yerine bir isim işaret edeceği konuşuluyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adı genel başkanlık için geçerken, mevcut delege yapısında şansının düşük olduğu ancak değişebileceği ifade ediliyor. İmamoğlu'na yakın kaynaklar, siyasi yasak getirilmesi endişesi taşıyor ve bu durumda 'emanetçi' formülünün devreye girebileceği belirtiliyor.
30 Mayıs 2023

CHP listelerinden seçilen DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi milletvekilleri, Meclis başkanı seçimlerinde kendi adaylarını çıkardılar ve CHP'nin adayına oy vermediler. Bu durum, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol tarafından 'siyasi nezaketsizlik' olarak değerlendirildi. Erol, partisinin bu 'devşirme siyasetini' bırakması gerektiğini belirtti. Seçimlerde AKP ve MHP'nin adayı Numan Kurtulmuş başkan seçilirken, CHP'nin adayı Tekin Bingöl ise sadece Demokrat Parti'nin desteğiyle 131 oy aldı.
8 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde yükselen değişim talepleri ve eleştirilerin ardından Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) değişiklik yaptı. Kılıçdaroğlu, bu değişikliği toplumun yenilenme isteğine yanıt olarak gerçekleştirdiğini belirtti. Ayrıca, tüm teşkilatların kendisine bağlanmasının da beklenti olduğunu ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile herhangi bir sıkıntıları olmadığını ve İmamoğlu'nun başarılı bir belediye başkanı olduğunu söyledi.
5 Haziran 2023

CHP'de Bakırköy belediye meclis üyeliği için yapılan ön seçimde 835 oy alarak dördüncü sırada yer almasına rağmen aday listesinde yer almayan Koray Göbel, Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda oturma eylemi başlattı. Göbel, üzerinde ‘Hak, hukuk, adalet, demokrasi, saygı nöbeti’ yazılı bir pankart açarak, yanlışlığın düzeltilmesi için eylemini sürdüreceğini belirtti. Göbel, CHP genel merkezinde isminin tutanaklarda olmadığını öğrendiğini ve bu duruma sessiz kalamayacağını ifade etti.
21 Şubat 2024
İşaretlediklerim