Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonucu enkaz altından kurtarılan ve refakatsiz kalan çocuklarla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre, bakım kuruluşlarında kimliği belirlenemeyen 42 çocuk bulunuyor. Kimlik doğrulaması sonrasında 1718 çocuk ailelerine teslim edildi, 85 çocuk tedavi sonrası kuruluş bakımına alındı ve 110 çocuğun tedavisi devam ediyor. Daha önce bazı çocukların tarikatlara ait yurtlara yerleştirildiği ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile emniyetin verilerinin tutarsız olduğu eleştirilmişti.
20 Mart 2023

Ankara başsavcılığı, eski bakanlardan Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener hakkında anneannesini öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame hazırladı. Şener, 31 Temmuz'da tartıştığı anneannesi Leyla Çetiner'i rehin almış ve silahla vurarak öldürmüştü. Baba Abdüllatif Şener, oğlunun psikolojik sorunları olduğunu ve karşısındaki kişinin anneannesi olduğunu farkında olmadığını belirtmişti. Bilkent Şehir Hastanesi'nin raporunda, şüphelinin cezai sorumluluğunu etkileyecek akıl hastalığı bulunmadığı ifade edildi.
4 Eylül 2024

Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık, İstanbul Beykoz'da meydana gelen trafik kazasında bir çocuğun ölümüne neden olduktan sonra serbest bırakıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, dosyada bir hata varsa itiraz yoluyla düzeltileceğini belirtti. Tunç, yargının vereceği kararla ilgili yorum yapmanın doğru olmadığını ifade etti.
13 Temmuz 2024

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriyeli bir kız çocuğuna akrabası olan bir Suriyelinin cinsel tacizde bulunması üzerine halk sokağa döküldü ve Suriyelilere ait ev ve işyerlerine saldırılar düzenlendi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, tacizcinin gözaltına alındığını ve tutuklandığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, olayları vandallık olarak nitelendirerek muhalefetin söylemlerini eleştirdi. Taha Akyol, bu olayların Türkiye'nin göçmen taşıma kapasitesinin üstünde göçmen kabul etmesinden kaynaklandığını belirtti.
2 Temmuz 2024

Kayseri'nin Talas ilçesinde yaşayan 35 yaşındaki S.G., sosyal medya platformu Tiktok'ta canlı yayın açarak sekiz yaşındaki kızı hakkında müstehcen kelimeler kullandı. Bu durum büyük tepkilere neden oldu ve şikayetler üzerine polis ekipleri kadının adresini tespit ederek eve operasyon düzenledi. S.G., canlı yayın sırasında gözaltına alındı ve hakkında 'aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali' suçundan adli işlem başlatıldı. S.G.'nin 2018'de eşinden boşandığı ve kızının velayetinin babasında olduğu tespit edildi.
16 Mayıs 2024

Diyetisyen ve beslenme uzmanı Ender Saraç, eşi Benan Saraç tarafından şiddet gördüğünü iddia ederek uzaklaştırma kararı aldırmıştı. Benan Saraç ise psikolojik şiddet iddiasında bulunmuştu. Bir kullanıcının, Saraç'ın oğluna cinsel istismarda bulunduğu iddiası üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuğa ve anneye psikososyal destek sağlanması ve hukuki sürecin takip edildiğini açıkladı. Ayrıca, çocuğun olumsuz etkilenmemesi için yayın yasağı talep edildiği belirtildi.
8 Aralık 2023

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, kimlik kontrolü sırasında çocuklarını öldürdüğünü ima eden M.R isimli şahıs, polis tarafından şüpheli davranışları üzerine gözaltına alındı. Polis ekipleri, şahsın evine giderek 13 yaşındaki Yağmur R. ve 10 yaşındaki Emre R. isimli kardeşleri hareketsiz buldu ve sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde her iki çocuğun da hayatını kaybettiği tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
23 Mart 2023

Karabük'ün Hürriyet Mahallesi'nde bulunan bir dolmuş durağı yanındaki yürüyen merdivenin altında vatandaşlar tarafından bir bebek cesedi fark edildi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemenin ardından bebeğin cesedi, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
13 Temmuz 2023

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedavi gören bir kanser hastası kadına cinsel saldırıda bulunulduğu iddiasıyla erkek hemşire E.K. tutuklanmıştı. İzmir 20'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan hemşire ile ilgili olarak, ailenin rektörlüğe açtığı tazminat davasında İzmir 5'inci İdare Mahkemesi aileye 600 bin lira manevi tazminat ödenmesine karar verdi. İzmir Bölge İdare Mahkemesi 6'ncı İdari Dava Dairesi, kararı hukuka uygun buldu.
18 Mart 2024

İstanbul Küçükçekmece'de, sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından ortaokul öğrencilerine şiddet uyguladığı tespit edilen servis şoförü A.H., 'çocuğa karşı kasten yaralama' suçlamasıyla gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edilen A.H., savcılık işlemleri sonrasında tutuklama talebiyle hakimliğe gönderildi ve nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmasına karar verildi.
28 Mart 2023

Mardin'de sekiz yaşındaki bir kız çocuğu ile dokuz yaşındaki amcasının oğlu arasında aileler tarafından düzenlenen nişan töreni sonrası, çocuklar koruma altına alındı. Sosyal medyada paylaşılan nişan görüntüleri tepki çekti ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından inceleme başlatıldı. Mardin Valiliği, çocukların koruma altına alındığını açıkladı.
16 Ekim 2023

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, İçmeler Tavşanburnu mevkisindeki sarp arazide çarşafa sarılı iki ceset bulundu. Polis ekipleri ihbar üzerine bölgeye giderek cesetleri inceledi ve bulundukları yerden aldı. Cesetlerin 15 yaşlarında bir çocuk ve 40 yaşlarında bir kadına ait olduğu ve yabancı uyruklu oldukları değerlendiriliyor. Cesetler, ön otopsi için Bodrum Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
28 Kasım 2023

Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde bir çiftlik sahibi, çiftliğinin karşısındaki boş tarlanın kenarında fermuarı kapalı bir sırt çantası içinde bebek cesedi buldu. Polis ve sağlık ekiplerinin yaptığı inceleme sonucunda, bir iki günlük olduğu tahmin edilen erkek bebeğin cenazesi, Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
18 Ocak 2023

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde dört çocuk, bir çocuğu öldürme suçlamasıyla tutuklandı. Olay, 17 Ağustos'ta Ayazağa Mahallesi'nde bir kavga ihbarı üzerine polisin müdahalesiyle ortaya çıktı. Kavgada yaralanan Emir K., hastaneye kaldırıldı ancak hayatını kaybetti. Polis, kavgaya karıştığı tespit edilen dört çocuğu gözaltına aldı ve sosyal medyada yaşanan atışmaların kavgaya neden olduğunu belirledi.
21 Ağustos 2024

Altı yaşındaki Ewing Sarkom hastası Yusuf Kerim Sayın'ın annesi Gülten Sayın, 'FETÖ' üyeliği gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı ve cezaevine girdi. Baba Süleyman Sayın, oğlunun tedavisi için işinden ayrıldı. Sanatçı Haluk Levent ve HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun çabalarıyla anne kısa süreliğine oğluyla görüştü. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Yusuf'un annesiyle birleşmesi için destek sözü verdi. TİP'li Kadıgil, annenin cezasının ertelenmesi için kamuoyuna çağrıda bulundu.
14 Ocak 2023

Mersin'de, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçim afişindeki fotoğrafına 'Hitler bıyığı çizdiği' ve 'küfürlü ifadeler yazdığı' gerekçesiyle tutuklanan 16 yaşındaki lise öğrencisi tahliye edildi. Çocuk, 6 Haziran'da tutuklanmış ve cezaevine konulmuştu. Halk TV'nin haberine göre, çocuk hakkında verilen tahliye kararı sonrasında serbest bırakıldı.
6 Temmuz 2023

Eski başbakan yardımcısı Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener, Ankara'da anneannesi Leyla Çetiner’i rehin alarak öldürdü. Olay, Ayrancı Mahallesi'ndeki evlerinde çıkan bir tartışma sırasında gerçekleşti. Abdüllatif Şener, oğlunun psikolojik sorunları olduğunu ve olayın vahim olduğunu belirtti. Bedirhan Şener, polis tarafından gözaltına alındı.
31 Temmuz 2024

Diyarbakır'da bir düğün salonunda damadı ve bir çocuğu yaralayan zanlı S.A. tutuklandı. Zanlı, ifadesinde gelinin akrabası olduğunu ve gelini sevdiğini, ancak ailesinin rızası olmadığı için evlenemediğini belirtti. Saldırıyı düğünü bozmak amacıyla gerçekleştirdiğini, damadı öldürme niyetinde olmadığını ifade etti. Yaralanan damat Ahmet E'nin tedavisi yoğun bakımda devam ediyor.
6 Eylül 2023

Kayseri'nin Develi ilçesinde yedi yaşındaki bir çocuk, kaçak sünnet operasyonu sonrası kangren oldu. Olayla ilgili olarak üç kişi gözaltına alındı ve soruşturma başlatıldı. Sünnetin yapıldığı özel sağlık kabini kapatıldı ve sünneti gerçekleştiren H.Ç. açığa alındı. Çocuğun tedavisi Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde devam ediyor.
13 Ağustos 2024

Yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur, İstanbul'da bir kaza yaparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olduktan sonra annesiyle birlikte önce Mısır'a, ardından ABD'ye kaçmıştı. Bu olayın ardından soruşturma başlatılmış ve Baba Bülent Cihantimur'un çalışanı Ayşe Ceren S., kaçışa yardım ettiği gerekçesiyle tutuklanmıştı. Ancak son gelişmelerle Ayşe Ceren S. tahliye edildi. Adalet Bakanlığı, Tok ve oğlunun iadesi için sürecin başlatıldığını duyurdu, fakat henüz bir gelişme yaşanmadı.
18 Nisan 2024
İşaretlediklerim