ABD'nin Florida eyaletini vuran Debby Kasırgası, bir plaja en az 1 milyon dolar değerinde kokain paketleri sürükledi. ABD Sınır Devriyesi, kasırganın Florida Keys'e 30'ar kiloluk 25'ten fazla kokain paketi savurduğunu belirtti. Kokain paketlerini plajda bulan bir kişi, durumu yetkililere bildirdi. Kasırga nedeniyle Florida'da 61 kasabada acil durum ilan edildi ve 274 bini aşkın evde elektrik kesildi.
6 Ağustos 2024

Brezilya'da 58 yolcu ve dört mürettebatı taşıyan Voepass Hava Yolları'na ait ATR-72 tipi uçak, Vinhedo kentine düştü. Uçak, Parana eyaletindeki Cascavel'den Sao Paulo'nun Guarulhos kentine gidiyordu. Sao Paulo Eyalet İtfaiye Teşkilatı, kazayı doğruladı ve bölgeye yedi itfaiye ekibi sevk edildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, uçağın bir ağaç kümesine doğru hızla düştüğü ve sonrasında siyah dumanların yükseldiği görüldü.
9 Ağustos 2024

Belçika'nın Kalmthout ilçesinde bir rahip, İngiltere'den gelen meslektaşıyla ekstazi ve popper kullanarak cinsel ilişkiye girdi. İngiliz rahip fenalaşarak hayatını kaybetti. Olayın ardından Belçikalı rahip, ölümle sonuçlanan uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklandı. Polis, rahip lojmanında ekstazi hapları buldu.
30 Eylül 2024

İspanya'nın Madrid kentinden Uruguay'ın Montevideo kentine giden Air Europa'ya ait Boeing 787 model uçak, şiddetli türbülans nedeniyle Brezilya'daki Natal Uluslararası Havalimanı'na acil iniş yaptı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, bir yolcunun türbülans nedeniyle baş üstü bagajına girdiği görüldü. Havayolu şirketi, inişin normal şekilde gerçekleştiğini ve bazı yolcuların hafif yaralandığını açıkladı. Yaralı yolcular, kentteki bir hastaneye götürüldü.
2 Temmuz 2024

Britanya'da en az 130 kişinin intiharına yol açan zehri satan Leonid Zakutenko adlı kişinin kimliği, BBC muhabirinin gizli bir alıcı olarak yaptığı araştırma sonucu deşifre edildi. Zakutenko, Britanya'ya haftada beş koli zehir gönderdiğini itiraf etti ancak ölümcül kimyasalı sattığını reddetti. Söz konusu kimyasal, küçük dozlarda bile ölümcül olabiliyor ve Britanya'da sadece meşru amaçlar için kullanılan şirketlere satılabiliyor. Londra Queen Mary Üniversitesi'nden Profesör Amrita Ahluwalia'nın analizlerine göre, bu kimyasal 2019'dan bu yana Britanya'da 130'dan fazla ölümle bağlantılı olabilir.
2 Mart 2024

Kenya'da 42 kadını öldüren seri katil Collins Jumaisi Khalusha, 13 zanlı ile birlikte polis nezaretinden firar etti. Khalusha, Temmuz 2022'den bu yana 42 kadını öldürdüğünü itiraf etmişti. Kaçan zanlıların yakalanması için operasyon başlatıldı. Olay, başkent Nairobi'deki Gigiri Polis Karakolu'nda gerçekleşti.
20 Ağustos 2024

Madonna, Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrindeki Copacabana plajında ücretsiz bir konser düzenledi ve bu etkinliğe 1 milyon 600 bin kişi katıldı. Konser, Madonna'nın 'Celebration' turnesinin son ayağını oluşturuyor ve sanatçı sahnede iki saatten fazla kaldı. Konser için Rio'nun eyalet ve şehir yönetimleri 3,9 milyon dolar harcadı, ek masraflar ise özel sponsorlar tarafından karşılandı. Güvenlik için etkinlik alanı çevresinde 3 binden fazla polis görevlendirildi.
5 Mayıs 2024

Angola'nın Camacupa bölgesinde, büyücülük yapmadıklarını kanıtlamak amacıyla bitkisel bir sıvı içen 50 kişi hayatını kaybetti. Bölge yetkilisi Luzia Filemone, ocak ve şubat aylarında meydana gelen bu ölümlerin, geleneksel şifacılar tarafından zorla içirilen bir sıvıdan kaynaklandığını açıkladı. Angola'da, nüfusunun çoğunluğu Katolik Hristiyan olan ve büyücülüğün yaygın olduğu bir ülke.
15 Mart 2024

Hindistan’ın güneyindeki Tamil Nadu eyaletinde, alkol yasağına rağmen sahte içki tüketimi sonucu 29 kişi hayatını kaybetti. Eyalet yetkilisi M.S Prasanth, 100’den fazla kişinin hastanelerde tedavi gördüğünü ve ölü sayısının artabileceğini belirtti. Eyalet Başbakanı M.K Stalin, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Benzer bir olay, 2023 yılında Bihar eyaletinde de yaşanmıştı.
20 Haziran 2024

Bossa nova müziği ve samba dansının tanınmasında büyük rolü olan Brezilyalı müzisyen Sérgio Mendes, 83 yaşında Los Angeles'ta hayatını kaybetti. Mendes, kariyeri boyunca 35'ten fazla albüme imza atmış ve birçok altın veya platin plak kazanmıştır. Ayrıca, 2012'de animasyon film 'Rio' için yazdığı 'Real in Rio' şarkısıyla Oscar'a aday gösterilmiştir. Ailesi, Mendes'in uzun süredir Covid-19 hastası olduğunu ve 2023'ün sonundan bu yana solunum problemleri yaşadığını belirtti.
6 Eylül 2024

Eski Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera, kendisini taşıyan helikopterin Şili'nin Los Rios bölgesinde Ranco Gölü'ne düşmesi sonucu yaşamını yitirdi. Kazada Pinera dışında üç kişi daha yaralandı ve kazaya ilişkin soruşturma başlatıldı. Pinera, 2010-2014 ve 2018-2022 yılları arasında iki dönem Şili'nin devlet başkanlığını yapmıştı ve Pandora Belgeleri'nde adı geçen yolsuzluk dosyalarıyla gündeme gelmişti.
7 Şubat 2024
İşaretlediklerim