Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) 76. Seçimli Büyük Kongresi, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde düzenlendi. 'Etkin Demokratik TTB-Tabip Odaları İnisiyatifi İttifakı' ve 'Çağdaş Türk Hekimleri Birliği' gruplarının yarıştığı seçimde, 487 delegenin 458'i oy kullandı ve tüm oylar geçerli sayıldı. Kesin olmayan sonuçlara göre, 'Etkin Demokratik TTB-Tabip Odaları İnisiyatifi İttifakı' kazandı. Yeni Merkez Konseyi, Yüksek Onur Kurulu ve Denetleme Kurulu üyeleri belirlendi.
30 Haziran 2024

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) yönetimine aday olan sol bloktaki Etkin Demokratik TTB Grubu ile Tabip Odaları İnisiyatifi, tek liste üzerinde uzlaştı. Yarın yapılacak seçimde bu ittifak, Çağdaş Türk Hekimleri Birliği ile TTB’nin iki yıllık yönetimi için yarışacak. Seçim, Ankara Tıp Fakültesi Morfoloji Binası önündeki öğrenci kantininde gerçekleştirilecek. Sol blok, TTB’yi iktidarın arka bahçesi yapmaya çalışmakla suçladığı Çağdaş Türk Hekimleri Birliği ile rekabet edecek.
29 Haziran 2024

İstanbul Tabip Odası'nın (İTO) son seçimlerinde, 34 yıldır odayı yöneten Demokratik Katılım Grubu bir kez daha kazandı. Grup, aldığı oyların yüzde 55'ini elde ederek zaferini ilan etti. Bu grup, özellikle iktidarın sağlık politikalarına karşı duruşuyla tanınıyor.
6 Mayıs 2024

Pakistan'da yapılan ulusal meclis ve eyalet meclisleri seçimlerinde, tutuklu eski başbakan İmran Han'ın partisi Pakistan Adalet Hareketi (PTI) destekli bağımsız milletvekilleri birinci sırada yer aldı. Eski başbakan Navaz Şerif'in liderliğini yaptığı Pakistan Müslüman Ligi-Navaz (PML-N) ikinci, Bilaval Butto Zerdari'nin liderliğini yaptığı Pakistan Halk Partisi (PPP) ise üçüncü sırada tamamlandı. Eyalet meclisleri seçim sonuçlarına göre, PTI özellikle Pencap ve Hayber Pahtunhva eyaletlerinde önemli başarılar elde etti. Pakistan'da son genel seçimler 2018'de yapılmış ve İmran Han hükümeti o dönemde göreve gelmişti.
11 Şubat 2024
İşaretlediklerim