‘Behzat Ç.’ dizisindeki başarılı performansıyla tanınan oyuncu Erdal Beşikçioğlu, CHP'nin sürpriz adaylarından biri olarak Ankara'nın Etimesgut ilçesinde belediye başkanı seçildi. MHP'nin elindeki Etimesgut'ta AKP aday göstermemiş, bu durum seçim yarışını farklı bir boyuta taşımıştı. Açılan sandıkların yüzde 79,35'ine göre Beşikçioğlu, yüzde 56,49 oy oranıyla seçimi kazandı.
1 Nisan 2024

TBMM Genel Kurulu, CHP'nin Muğla Akbelen'deki ağaçların kesilmesi gündemiyle olağanüstü toplandı. CHP'nin genel görüşme önergesi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Daha sonra CHP Grubu ve Saadet Partisi Grubu, TBMM'nin çalışmalarına devam etmesi için iki ayrı önerge verdi. Ancak bu önergeler de reddedildi ve TBMM Genel Kurulu, bir sonraki toplantı için tatile girdi.
8 Ağustos 2023

Eskişehir'de yapılan yerel seçimlerde, sandıkların yaklaşık %59,89'u açıldıktan sonra CHP'nin adayı Ayşe Ünlüce, AKP'nin adayı İdris Nebi Hatipoğlu'na karşı yaklaşık 1,5 puanlık bir farkla önde görünüyor. TRT'nin aktardığı bilgilere göre, CHP %43,90, AKP %42,38 ve İYİ Parti %5,81 oy oranına sahip.
31 Mart 2024

AKP'nin Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay, seçim çalışmaları sırasında silahlı bir saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda bir kişi yaralandı. Olayın detayları ve saldırının nedeni hakkında henüz fazla bilgi verilmedi. Yaralanan kişinin durumu ve saldırıyı düzenleyenler hakkında soruşturma başlatıldı.
10 Şubat 2024

Altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaşma sağlanamamasının ardından İYİ Parti'de hareketlilik yaşanıyor. Meral Akşener'in masadan kalkma noktasına geldiği belirtiliyor. İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı ve tüm vekil ve il başkanlarının katılacağı bir buluşma planlanıyor. Parti içinde farklı eğilimleri temsil eden GİK üyeleri, aday belirleme sürecinde önemli rol oynuyor. İYİ Parti'nin nihai kararı, yapılacak toplantılar sonrasında verilecek ve 6 Mart'taki altılı masa toplantısında adayın belirlenmesi bekleniyor.
3 Mart 2023

Görsel iletişimci Mahir Akkoyun, sosyal medyada ekonomik kriz ve hak ihlalleri hakkında eleştirel görseller paylaştıktan sonra İzmir'de gözaltına alındı ve adliyeye götürüldü. 'Erdoğan sayesinde' etiketli çıkartmalar tasarladığı için 'Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret' ve 'seçim düzenini bozmak' suçlamalarıyla mahkemeye sevk edilen Akkoyun, adli kontrol şartı olmaksızın serbest bırakıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akkoyun'u serbest bırakılmasının ardından arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Akkoyun'a ayrıca HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den de destek mesajları gelmişti.
8 Nisan 2023

İYİ Parti'nin 81 il başkanı, 24 Haziran'da gerçekleşecek olan üçüncü olağan kongre öncesinde Genel Başkan Meral Akşener'e desteklerini açıkladı. Ankara İl Başkanı Faruk Köroğlu'nun Twitter hesabından paylaştığı ortak açıklamada, il başkanları Akşener'in partiyi iktidara taşıyacağına ve ülkedeki kutuplaşmayı sonlandıracağına inançlarını ifade etti ve Akşener'i genel başkan adayı olarak önerdiklerini belirtti. Ayrıca kongrenin partilerine ve Türk milletine hayırlı olmasını dilediklerini söylediler.
19 Haziran 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin 3'üncü olağan kurultayının 24-25 Haziran tarihlerinde yapılmasına karar verdiğini duyurdu. Akşener, parti teşkilatına kurultay hazırlıklarına başlanması yönünde talimat verdi. Genel Sekreterliğe iletilen yazıda, genel başkan, genel idare kurulu, merkez disiplin kurulu seçimleri ve tüzük değişikliğini içeren kurultayın tarihini belirledi.
22 Mayıs 2023

AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Bahçelievler'deki seçim irtibat bürosuna silahlı saldırı girişimi olduğunu açıkladı. İstanbul Valiliği, binanın üst katlarına dört mermi isabet ettiğini bildirdi. Saldırı, dün akşam saat 22:20 sıralarında gerçekleşti ve motosikletteki iki şahıstan birinin havaya beş el ateş ettiği belirlendi. Olay yerinde beş adet kovan bulunurken, şüphelilerin yakalanması için çalışmalar başlatıldı.
22 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masayı terk ederek CHP'li belediye başkanlarını adaylığa çağırmasının ardından tartışmalar devam ediyor. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın, partisinin adaylık konusunda yeni bir yol izleyeceğini ve bu 'üçüncü yol'un ittifak şeklinde olup olmayacağının henüz belli olmadığını belirtti. Akalın, Akşener'in başbakan olmak istediğini ve bu yüzden iki belediye başkanının önünü açmak için hedeflerinden feragat ettiğini ancak beklenen anlayışın gösterilmediğini ifade etti.
6 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP'nin yerel seçimler için iş birliği teklifini reddettiklerini belirtti ve partisinin bağımsız olarak seçime katılma kararını duyurdu. Akşener, Trabzon'da düzenlenen 'Teşkilat Buluşması' programında yaptığı konuşmada, partisinin yeterince fedakarlık yaptığını ve şimdi bağımsız bir şekilde seçimlere katılmak istediklerini ifade etti. Ayrıca, kararın millet tarafından verileceğini ve diğer partilerin projeler üretmesi gerektiğini vurguladı.
8 Aralık 2023

CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi'nden oluşan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayını belirlemek için yaptığı toplantı sonuçsuz kaldı ve karar 6 Mart'a ertelendi. Toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ele alındı, ancak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in parti organlarıyla görüşmek istemesi nedeniyle nihai karar verilemedi. Altı liderin imzaladığı sonuç metninde ortak bir anlayışa varıldığı ve nihai açıklamanın 6 Mart'ta yapılacağı belirtildi.
2 Mart 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Giresun'dan 1'inci sıra adayı olarak gösterdiği Elvan Işık Gezmiş, Anadolu Ajansı'nın son verilerine göre yüzde 20,66 oy alarak milletvekili seçildi. Bu seçimle birlikte, tarihinde hiç kadın milletvekili çıkarmamış olan Giresun, Gezmiş ile bu durumu değiştirmiş oldu. Gezmiş, göreve gelirken Atatürk ilkeleriyle büyümüş bir genç ve çocukları mutluluk ve huzur içinde yaşatmak isteyen bir kadın olarak bu ülkeye olan borcunu ödemek istediğini ifade etti.
15 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda anlaşmazlık yaşanan altılı masa toplantısından ayrıldığını duyurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını dört liderin desteğiyle ortaya koymasına karşın, Akşener İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önermişti. Saadet Partisi kaynakları, Akşener'in bir sonraki toplantıya katılmasını beklemiyor ve olası katılımın sürpriz olacağını belirtiyor. İYİ Partili kaynaklar da Akşener'in toplantıya gitme ihtimalinin düşük olduğunu ifade ediyor.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını 'dayatma' olarak nitelendirerek altılı masayı terk etmesi, sanat camiasında tepkiyle karşılandı. Berrak Tüzünataç, Aylin Aslım, Ceylan Ertem, Cem Adrian gibi sanatçılar, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla Akşener'in kararını eleştirdiler ve Kılıçdaroğlu'na desteklerini dile getirdiler. Sanatçılar, ülkenin ekonomik ve adalet sistemi sorunlarına da değinerek değişim taleplerini ve umutlarını ifade ettiler.
3 Mart 2023

Mersin'de inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin açılışı öncesinde, santrale karşı düzenlenen protestolarda gözaltına alınanlar oldu. Türkiye İşçi Partisi (TİP) MYK üyesi ve Mersin milletvekili adayı Doç. Dr. Hakan Güneş de gözaltına alınanlar arasında yer aldı. İktidar, seçim öncesinde santralde nükleer yakıt kullanımını başlatarak tesisin teknik olarak çalışır hale gelmesini ve 'nükleer santral' statüsü kazanmasını planlıyor. Uzmanlar ise hem yakıtın getirilmesi ve depolanması hem de santral projesinin kendisiyle ilgili güvenlik endişelerini dile getiriyor.
27 Nisan 2023

Altılı masa krizinin ardından İYİ Parti'nin desteğinin kısmen geri kazanıldığı anket sonuçlarına göre belirlendi. Parti yetkilileri, partiye karşı bir medya operasyonunun başlatıldığını iddia etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkmasının ardından partiden ayrılmış ve tepkiler almıştı. Ancak sonrasında masaya geri dönerek partiye olan desteği toparlamaya çalıştı. Parti yetkilileri, AKP'den ve Memleket Partisi'nden seçmen çekmeyi hedeflediklerini ve bu stratejiyle seçim kazanmayı planladıklarını belirtti.
25 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda uzlaşı sağlanamaması üzerine masayı terk ettiğini duyurdu. Akşener, İYİ Parti'nin kıskaca alındığını ve dayatmaya maruz kaldığını belirterek, bu duruma boyun eğmeyeceklerini ifade etti. Ayrıca, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiklerini, ancak bu çabalarının reddedildiğini söyledi. Akşener, altılı masanın millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybettiğini ve tek bir adayın tasdiki için çalışan bir noter masasına dönüştüğünü eleştirdi.
3 Mart 2023

Altı muhalefet partisinin liderleri, ortak cumhurbaşkanı adayını belirlemek için toplandı. Toplantıda İYİ Parti'nin çekinceleri vardı ve Meral Akşener, İstanbul ve Ankara belediye başkanlarını aday olarak önerdi. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda anlaşmazlık yaşandı ve Akşener toplantıyı terk etmeyi düşündü, ancak diğer liderlerin araya girmesiyle bu durum önlendi. İYİ Parti'nin Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin kararı, ilerleyen toplantılarda netleşecek.
3 Mart 2023

Nevşehir'de yapılan yerel seçimlerde, sandıkların yüzde 55,82'si açıldıktan sonra İYİ Parti'nin adayı Rasim Arı, AKP'nin adayı Mehmet Savran'a karşı yaklaşık 18 puanlık bir farkla önde bulunuyor. İYİ Parti yüzde 52,94, AKP yüzde 34,96 ve MHP yüzde 6,17 oy oranına sahip. Bu sonuçlar TRT tarafından aktarıldı.
31 Mart 2024
İşaretlediklerim