Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in 28'inci haftasına ait Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarını kamuoyu ile paylaştı. Paylaşılan kayıtlar arasında, Beşiktaş – Galatasaray derbisinde yaşanan ve Omar Colley'in kırmızı kart görmesine neden olan tartışmalı pozisyon da yer aldı. Bu pozisyonla ilgili olarak orta hakem Halil Umut Meler ile video yardımcı hakem Koray Gençerler arasında geçen diyaloglar da detaylı bir şekilde verildi.
5 Mart 2024

Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan, dün akşamki Vavacars Fatih Karagümrük maçında Fenerbahçe lehine net bir penaltının verilmediğini ve aleyhlerine süregelen algı çalışmalarına işaret ettiğini belirtti. Kızılhan, Karagümrük'ün kabul etmesi durumunda maçı tekrar oynamaya hazır olduklarını ifade etti. Ayrıca, VAR kayıtlarının açıklanmasını beklediklerini ve Fenerbahçe'nin maçın tekrar oynanmasına hazır olduğunu kamuoyuna duyurdu.
27 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemine destek olacak yeni bir uygulama olan 'VAR Support'ın devreye gireceğini duyurdu. Bu yeni sistem, Süper Lig'in 28. haftasından itibaren kullanılmaya başlanacak ve aynı zamanda Süper Kupa ile Türkiye Kupası finallerinde de uygulanacak. 'VAR Support', VAR hakemlerine ekran takibi yaparak en iyi açıyı bulma ve kriterlerin teyidi konusunda yardımcı olacak, ancak nihai karar yine VAR hakemine ait olacak.
1 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'de Fenerbahçe ve Galatasaray'ın tartışmalı penaltı pozisyonlarına dair VAR kayıtlarını kamuoyu ile paylaştı. Fenerbahçe'nin Kasımpaşa ile oynadığı maçta son dakikada kazanılan penaltı ve Galatasaray'ın Antalyaspor maçında elde ettiği penaltı pozisyonlarına ilişkin hakem ve VAR arasındaki diyaloglar detaylı bir şekilde açıklandı. Bu paylaşım, özellikle Fenerbahçe'nin penaltısı üzerine yoğunlaşan tartışmaların ardından geldi. Galatasaray ise yaşananlar sonrası TFF başkanına istifa çağrısında bulundu.
27 Şubat 2024

Fırat Aydınus, bir futbol maçında 90+1. dakikada yaşanan ve maçın sonucunu etkileyen bir penaltı pozisyonu hakkında yorum yaptı. Aydınus, pozisyonda topun futbolcuya temas ettiğini ancak bu temasın VAR tarafından hakem Cihan Aydın'ı monitöre çağırmak için yeterli bir kanıt olmadığını belirtti. Aydınus'a göre, bu pozisyon hakemin sahada değerlendirmesi gereken bir durumdu ve VAR'ın müdahalesi yanlıştı.
25 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'in 33. haftasında oynanan Sivasspor – Fenerbahçe maçının VAR kayıtlarını paylaştı. Maçta, Fenerbahçe'nin kalecisinin son dakikada bir Fenerbahçe oyuncusuna teması sonucu penaltı kararı verilmişti. VAR gözlemcisi Alman Benjamin Brand tarafından yapılan inceleme sonrası hakem Cihan Aydın penaltı kararı vermiş ve bu karar Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışında puan kaybetmesine neden olmuştu.
23 Nisan 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in kritik maçlarında sezon sonuna kadar yabancı Video Yardımcı Hakem (VAR) kullanma kararı aldı. Bu karar, Avrupa'nın önde gelen liglerinden İtalya, İspanya, Almanya, Hollanda ve Portekiz'den VAR desteği talebiyle gerçekleşti ve ilgili ülke federasyonları tarafından kabul edildi. Yabancı VAR hakemlerinin görev yapacağı maçlarda iletişim dili olarak Türkçe ve İngilizce kullanılacak. Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında belirlenen maçlara yabancı VAR hakemleri atanacak.
12 Nisan 2024

Türk hakem Halil Umut Meler, UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Finalinde İngiltere'nin Liverpool ve İtalya'nın Atalanta takımları arasında oynanacak maçı yönetecek. Maç, 11 Nisan Perşembe günü Liverpool'un Anfield Stadyumu'nda saat 20.00'de gerçekleşecek. Meler'in yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Kerem Ersoy yaparken, maçın dördüncü hakemi Arda Kardeşler olacak. VAR görevini Alper Ulusoy, AVAR görevini ise Abdülkadir Bitigen üstlenecek.
9 Nisan 2024

Galatasaray, Süper Lig'in önemli maçlarından birinde Beşiktaş'ı deplasmanda 1-0 mağlup etti. Bu sonuçla birlikte puanını 75'e yükselten Galatasaray, liderlik koltuğunu Fenerbahçe'den geri aldı. Maçın tek golü, Beşiktaş oyuncusu Muhammed el Musrati'nin kendi kalesine attığı golle geldi. Maçın son dakikalarında Galatasaray oyuncusu Omar Colley, VAR incelemesi sonucu kırmızı kartla oyun dışı kaldı.
3 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, VAR kayıtlarının sadece belirli bir durumda ve bir defaya mahsus açıklandığını ifade etti. Sivasspor-Galatasaray ve Gaziantep-Beşiktaş maçlarındaki tartışmalı kararlar sonrası, TFF hakemlerin üstünü çizmiş ve VAR kayıtlarını yayınlamıştı. Büyükekşi, benzer durumların tekrarlanması halinde FIFA ve UEFA'nın da görüşlerinin önemli olacağını söyledi. Antalyaspor Kulübü Yönetimi, kendi maçlarının VAR kayıtlarının da yayınlanmasını talep etti.
5 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, son dönemdeki hakem hataları üzerine Gaziantepspor-Beşiktaş ve Sivasspor-Galatasaray maçlarının VAR kayıtlarını inceledi ve hakem hataları tespit etti. TFF, şeffaflık ilkesi gereği bu kayıtları kamuoyu ile paylaştı. Sivasspor'un Galatasaray'a karşı attığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edilmiş, bu karar ve diğer tartışmalı pozisyonlar nedeniyle ilgili hakemlerin üstü çizilmişti. Sivasspor, maçın tekrarlanması için başvuruda bulunmuştu.
3 Ocak 2023

Bu akşam oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisi nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yenikapı-Hacıosman metro hattında düzenlemeye gitti. 17:00 ile 18:45 arasında olağan seferlere ek olarak yedi buçuk dakika arayla Yenikapı-Seyrantepe seferleri yapılacak. Maç sonrası da taraftar yoğunluğu bitene kadar beş dakika aralıklarla Seyrantepe-Yenikapı seferleri gerçekleştirilecek. Futbolseverlerin İSPARK otoparklarına araçlarını park ederek stadyuma daha kolay ulaşabileceği belirtildi.
19 Mayıs 2024

Fenerbahçe yönetimi, şampiyonun belirleneceği kritik Konyaspor-Galatasaray maçı için UEFA’dan gözlemci talep etti. Fenerbahçe, Galatasaray'ı 1-0 yenerek şampiyonluk yarışında avantaj sağlamıştı. Şampiyonluk için Fenerbahçe'nin İstanbulspor'u mağlup etmesi ve Galatasaray'ın Konyaspor'a yenilmesi gerekiyor. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, maçın adil geçmesi için UEFA ve TFF'ye gözlemci talebinde bulunduklarını belirtti.
23 Mayıs 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, son hafta maçlarındaki teknik değerlendirme ve VAR kayıtları incelemesi sonucunda, bazı hakem ve VAR hakemlerine ikinci bir değerlendirmeye kadar görev verilmemesine karar verdiğini açıkladı. Bu süre zarfında hakemlerin teknik ve mental hazırlıklarına devam edecekleri belirtildi. Ayrıca, hakemlerin dinlenme süresinin ardından yeniden değerlendirileceği ifade edildi.
22 Nisan 2023

Galatasaray Divan Kurulu üyesi Fırat Develioğlu, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta ve yakın çevresi hakkında suç duyurusunda bulundu. Develioğlu'nun avukatı Eser Çömlekçioğlu, Galatasaray ve Türk futbolunun menfaatlerini koruma amacıyla bu adımın atıldığını belirtti. Suç duyurusu, Lale Orta'nın beIN Sports'a baskı yaparak yorumcuları tehdit ettiği ve VAR odasından bir görüntüyü maç özetine koydurduğu iddiaları üzerine yapıldı. Orta ise iddiaları yalanlamıştı.
8 Nisan 2023

19 Mayıs'ta Rams Park'ta oynanacak olan Galatasaray-Fenerbahçe derbi maçını 2 bin 400 Fenerbahçe taraftarı tribünden izleyecek. İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu, misafir takım taraftarlarının maça toplu olarak giriş yapmalarına izin verdi. Bu karar, taraftarların güvenli bir şekilde maçı izlemelerini sağlamak amacıyla alındı.
7 Mayıs 2024

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Fransa'nın Lille takımıyla deplasmanda karşılaşacak. Maçı Rumen hakem Istvan Kovacs yönetecek ve yardımcıları Mihai Marica ile George Florin Neacsu olacak. Karşılaşma, 6 Ağustos Salı günü saat 21.30'da Valenciennes kentindeki Hainaut Stadı'nda oynanacak. Almanya'dan Christian Dingert VAR, Johann Pfeifer ise AVAR olarak görev yapacak.
31 Temmuz 2024

Ercan Taner, Fenerbahçe'nin Pendikspor ile oynadığı maçta yaşanan kritik anları ve takımın performansını ele aldı. Welinton'un kırmızı kart görmesiyle Pendikspor'un savunmasının yoğunlaştığını, VAR kararıyla verilen penaltının maçın kaderini değiştirdiğini belirtti. Batshuayi'nin penaltıdan attığı gol ve Pendikspor'un 9 kişi kalmasıyla Fenerbahçe'nin rahatladığını, ancak takımın stres ve gerilimle başa çıkması gerektiğini vurguladı.
11 Mart 2024

Galatasaray, Fenerbahçe'nin Süper Lig'in 29. haftasında Pendikspor'u 4-1 yendiği maçtaki hakem kararlarını eleştirerek Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimine istifa çağrısında bulundu. Açıklamada, hakem Kadir Sağlam'ın kararları, TFF ve kurullarının tutumu, yayıncı kuruluş ve maçı anlatan spikerin davranışları eleştirildi. Ayrıca, VAR hakemi Alper Çetin'in yetkisi olmamasına rağmen penaltı kararı verdiği iddia edildi. Galatasaray, TFF'nin Türk futbolu adına gerçekleri ve adil kararları paylaşma görevini yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.
11 Mart 2024

Süper Lig'de şampiyonu belirleyecek olan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi başlamadan önce gerilim yaşandı. Galatasaray oyuncuları Kerem Aktürkoğlu ve Abdulkerim Bardakcı ile Fenerbahçe oyuncusu Mert Hakan Yandaş arasında tartışma çıktı. Mert Hakan Yandaş'ın tribünlere Fenerbahçe armasını göstermesi tansiyonu daha da yükseltti. Maçın başlamasına dakikalar kala yaşanan bu olay, derbiye olan heyecanı artırdı.
19 Mayıs 2024
İşaretlediklerim