Fenerbahçe, İsmail Kartal'ın yönetiminde ikinci yarıya iki değişiklikle başladı ve maç boyunca stresli anlar yaşadı. Mert Hakan'ın uzaktan attığı golle öne geçen sarı lacivertliler, Weilton'un kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Ancak Batshuayi'nin girmesi ve VAR'dan gelen penaltı kararı sonucu kazanılan golle maçı kazanmayı başardılar. Bu galibiyetle Fenerbahçe, şampiyonluk yarışını sürdürdü. Gökhan Aktürk, eğer tüm maçlar deplasmanda oynansaydı Fenerbahçe'nin lider olabileceğini belirtti.
11 Mart 2024

Süper Lig'in 14'üncü haftasında oynanan maçta Fenerbahçe, Sivasspor'u 4-1 mağlup etti. Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe, puan tablosunda Galatasaray'ı geçerek liderlik koltuğuna oturdu. Maçın detaylarına dair ek bilgilerin daha sonra paylaşılacağı belirtildi.
4 Aralık 2023

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe, kendi sahasında Galatasaray'a 3-0 mağlup oldu. Galatasaray maçın ilk yarısında 1-0 öne geçti ve ikinci yarıda iki gol daha bularak farkı 3'e çıkardı. Fenerbahçe bu maçta kırmızı kart gören İrfan Can Kahveci ile 10 kişi kaldı ve kendi sahasında bu sezon ilk kez gol atamadı. A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz da maçı tribünden izledi.
8 Ocak 2023

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Kayserispor'u 4-1 mağlup ederek yarı finale çıktı. Ülker Stadı'nda oynanan maçta Fenerbahçe, Emre Mor'un iki golüyle öne geçti. Kayserispor'un tek golü Kolovetsios'tan gelirken, Fenerbahçe'den Serdar Dursun ve Arda Güler maçın sonucunu belirleyen diğer golleri attı. Bu sonuçla Fenerbahçe, yarı finalde Sivasspor ile eşleşti.
6 Nisan 2023

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanan derbi maçında Fenerbahçe, 10 kişi kalmasına rağmen 1-0 galip geldi. Maç sonrası Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un stada gelmesiyle birlikte Galatasaray yöneticileri ve saha görevlileri ile Fenerbahçeliler arasında arbede yaşandı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Ali Koç'u ve yanındakileri stadyumda çalışanları darp etmekle suçladı ve Koç'a meydan okudu.
20 Mayıs 2024

Hilmi Türkay, Fenerbahçe'nin Pendikspor ile oynadığı maçta hakemin performansını sert bir dille eleştirdi. Maçta hakemin çoğu kararının tartışmalı olduğunu ve Pendiksporlu futbolcuların yerde yatma eylemlerini abarttığını belirtti. Buna rağmen Fenerbahçe'nin maçı kazanmasını önemli bulduğunu ve takımın sahadaki olumsuzluklara rağmen üç puan almasının değerli olduğunu ifade etti.
11 Mart 2024

Beşiktaş Futbol Kulübü, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray ile oynayacakları maçın hakeminin yapay zeka tarafından atanmasını talep etti. Kulüp başkanı Ahmet Nur Çebi'nin Ali Şansalan'ı istediği yönündeki haberleri yalanlayarak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin yapay zeka ile hakem atama görüşlerine atıfta bulundu. Beşiktaş, hakem atamasının şeffaf olmasını ve adil bir yönetim beklediğini belirtti.
26 Nisan 2023

TFF Hukuk Müşavirliği, Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında hakem kararlarına yönelik eleştirileri nedeniyle Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, bazı yöneticiler ve teknik direktör Jorge Jesus'u PFDK'ya sevk etti. Maçta Fenerbahçe aleyhine verilen kararlar ve iptal edilen goller, kulüp yöneticileri tarafından sert bir dille eleştirildi. Fenerbahçe yönetimi, federasyonla görüşmeler yaparak yabancı VAR hakemleri getirilmesini talep etti.
3 Şubat 2023

Halil Özer, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sırasında yaşanan ve maçın seyrini etkileyen olaylarla ilgili kilit soruları dile getirdi. Maçın hakemi Halil Umut Meler'in maçı tatil etme niyetinin olduğu ancak son anda devam etmesine karar verildiği, güvenlik önlemlerinin yetersizliği, maskeli bir şahsın olayların başlamasında kilit rol oynaması gibi konulara dikkat çekti. Özer, bu olayların Türk futbolu için önemli bir dönüm noktası olduğunu ve özellikle yerel gazetecilerin bu konuları daha yakından takip etmesi gerektiğini vurguladı.
7 Nisan 2024

İstanbul Valiliği, 19 Mayıs Pazar günü oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinden sonra yaşanan olaylarla ilgili resmi bir açıklama yaptı. Valilik, derbi sırasında ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili idari ve adli soruşturmanın devam ettiğini belirtti. Açıklamada, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un maç bitiminden sonra stadyuma gelerek sahaya girmesi ve Galatasaray Stadyum Müdürü'ne yönelik fiili müdahalede bulunulması gibi detaylar yer aldı. Ayrıca, olaylara karışan şahısların kimlik tespit çalışmalarının sürdüğü ve ihmali bulunan personel hakkında inceleme başlatıldığı ifade edildi.
21 Mayıs 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'in yeni sezonunun ilk hafta maçlarını yönetecek hakemleri açıkladı. Açıklamaya göre, Trabzonspor-Antalyaspor maçını Zorbay Küçük, Kasımpaşa-Ankaragücü maçını Bahattin Şimşek, Konyaspor-İstanbulspor maçını Burak Pakkan, Pendikspor-Hatayspor maçını Çağdaş Altay, Kayserispor-Galatasaray maçını Halil Umut Meler, Sivasspor-Samsunspor maçını Murat Erdoğan, Adana Demirspor-Rizespor maçını Ümit Öztürk, Fenerbahçe-Gaziantep FK maçını Abdulkadir Bitigen, Alanyaspor-Başakşehir maçını Tugay Kaan Numanoğlu ve Fatih Karagümrük-Beşiktaş maçını Erkan Özdamar yönetecek.
9 Ağustos 2023

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe, kendi sahasında Beşiktaş'a 4-2 mağlup oldu. Fenerbahçe, maçın ilk yarısını Valencia'nın penaltı golüyle 1-0 önde kapattı ancak ikinci yarıda 10 kişi kalan Beşiktaş'ın gollerine engel olamadı. Beşiktaş'ın gollerine tepki gösteren Fenerbahçe taraftarları, yönetimi istifaya davet etti. Bu sonuçla Fenerbahçe, lider Galatasaray'ın dokuz puan gerisine düştü.
2 Nisan 2023

Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Sivasspor ile 2-2 berabere kaldı. Bu sonuçla birlikte, Fenerbahçe şampiyonluk yarışında lider Galatasaray'ın dört puan gerisine düştü. Bu durum, ligde kalan maçlar için Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansını zorlaştırıyor.
22 Nisan 2024

Fenerbahçe, Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Sivasspor'u 3-0 mağlup ederek finale yükseldi. İlk maçta iki takım 0-0 berabere kalmıştı. Fenerbahçe'nin finaldeki rakibi Ankaragücü veya Başakşehir olacak, bu iki takım arasındaki rövanş maçı bu akşam oynanacak ve ilk maçı Başakşehir 1-0 kazanmıştı.
25 Mayıs 2023

Trendyol Süper Lig’in 6’ıncı haftasında, Kadıköy’de Fenerbahçe ile Galatasaray arasında derbi maçı oynanacak. Bu hafta RAMS Başakşehir bay geçecek. Ligdeki güncel puan durumu ve diğer maç programları da açıklandı. Derbi, ligin gidişatını önemli ölçüde etkileyebilir.
19 Eylül 2024

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde yaşanan arbede nedeniyle Fenerbahçe'ye çeşitli cezalar verdi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a 90 gün hak mahrumiyeti ve 780 bin TL para cezası verildi. Oyunculardan Mert Hakan Yandaş beş maç, İrfan Can Eğribayat üç maç ve Jayden Oosterwolde bir maç men cezası aldı. Ayrıntılar daha sonra açıklanacak.
23 Mayıs 2024

Galatasaray Kulübü, Türkiye Süper Lig'deki tartışmalı hakem kararlarının uluslararası bir heyet tarafından incelenmesi için bir çağrıda bulundu. Kulüp, bu sezon ilk beş sıradaki takımların maçlarının tartışmalı görüntülerinin yabancı hakemler tarafından değerlendirilmesini ve sonuçların televizyonda yayınlanmasını önerdi. Ayrıca, tüm Türk futbol paydaşlarını adalet için bir araya gelmeye davet etti. Bu çağrı, özellikle Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında yaşanan tartışmalı hakem kararları sonrasında geldi.
4 Şubat 2023

Trendyol Süper Lig'de ikinci hafta dokuz maçla tamamlandı ve Trabzonspor bu hafta bay geçti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), haftanın VAR kayıtlarını YouTube hesabından yayınladı. İkinci hafta sonunda puan durumu da güncellendi.
21 Ağustos 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in 30'uncu haftasında gerçekleşen maçlarda kullanılan Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarını kamuoyu ile paylaştı. Bu paylaşım, maçlarda alınan kararların şeffaflığını artırmayı ve kamuoyunun bilgilendirilmesini amaçlamaktadır. Detaylı bilgilerin ilerleyen zamanlarda verilmesi beklenmektedir.
18 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, daha önce duyurduğu üzere, Süper Lig'in 26'ncı haftasından itibaren VAR kayıtlarını kamuoyu ile paylaşmaya başladı. Bu kapsamda, hakemlerin VAR monitörüne giderek incelediği pozisyonların görüntüleri ve hakemler arasındaki konuşmalar, federasyonun YouTube kanalı ve Facebook hesapları üzerinden yayınlandı. İlk olarak altı maçın VAR kayıtları paylaşıldı ve bu uygulamanın şeffaflığı artırması bekleniyor.
21 Şubat 2024
İşaretlediklerim