İstanbul Valiliği, Gezi Direnişi'nin 11. yıldönümü nedeniyle Taksim ve Şişhane metro istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler Hattı'nı kapatma kararı aldı. Metro İstanbul'un duyurusuna göre, M2 Yenikapı-Hacıosman metrosu bu istasyonlarda durmayacak. Taksim Dayanışması, sosyal medya üzerinden bu akşam Taksim'de basın açıklaması yapacaklarını duyurdu. Valiliğin aldığı bu karar, güvenlik önlemleri kapsamında yapıldı.
31 Mayıs 2024

Ticaret Bakanlığı, ikinci el otomobil satışlarında geçerli olan 'altı ay ve 6 bin kilometre' düzenlemesini 1 Ocak 2025'e kadar uzattı. Bu düzenleme, sıfır otomobil alım-satımında haksız kazanç elde edilmesini önlemek amacıyla Temmuz 2022'de yürürlüğe girmişti. Bakanlık, düzenleme kapsamında otomobil yetkili bayii ve oto galerilere yaklaşık 52 milyon lira, ilan kısıtlamasına aykırı hareket edenlereyse yaklaşık 90 milyon lira idari para cezası uygulandığını açıkladı.
27 Haziran 2024

Türk Hava Yolları, İstanbul'da 5-6 Şubat tarihlerinde beklenen kötü hava koşulları sebebiyle toplam 238 seferin iptal edildiğini duyurdu. İptal kararları Meteorolojik Acil Durum Komitesi'nin (MADKOM) kararıyla alındı. İptal edilen seferlerin 72'si iç hat, 166'sı ise dış hat uçuşlarından oluşuyor. THY, yolculara havalimanına gelmeden önce uçuşlarını kontrol etmeleri konusunda uyarıda bulundu.
4 Şubat 2023

İstanbul Valiliği, 1-20 Eylül tarihleri arasında emniyet ve jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği trafik denetimlerinde 135 bin 309 araca toplam 204 milyon 931 bin 154 lira ceza kesildiğini açıkladı. Okulların açılmasıyla birlikte trafikteki olası aksamaların önüne geçebilmek için denetimlerin sıklaştırıldığı belirtildi. Denetimlerde 8 bin 6 araç trafikten men edildi. En çok rastlanan ihlaller arasında duraklama ihlalleri ve yasak park, aşırı hız ve sürücü belgesiz araç kullanma yer aldı.
21 Eylül 2023

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Özlem Tut, İstanbul'dan bina güvenliği ile ilgili binlerce başvuru aldıklarını duyurdu. İBB, başvurulara cevap vereceğini ve bina güvenliği taramalarının ücretsiz yapılacağını belirtti. Şimdiye kadar 100 binden fazla bina ziyaret edilmiş, ancak sadece 30 bini inceleme için izin vermiş. Tut, bu işlemin bilgilendirme amaçlı olduğunu ve riskli yapılar için güçlendirme süreçlerine başvurulabileceğini ifade etti.
12 Şubat 2023

Türkiye'de haziran itibarıyla trafiğe kayıtlı motosiklet sayısı 5 milyon 636 bin 583'e ulaşarak rekor kırdı. Kilis, Manisa, Muğla ve Iğdır'da motosiklet sayısı otomobil sayısını geçti. TÜİK verilerine göre kişi başına en çok motosiklet Muğla'da bulunuyor. İl bazında en fazla motosiklet İstanbul'da, en az motosiklet ise Ardahan'da yer aldı.
22 Temmuz 2024

Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm tebligatlarının artık e-Devlet üzerinden yapılabileceğini belirtti. Bu kararın amacı, süreci hızlandırmak. Bakanlık, deprem beklenen İstanbul için dört adımlı bir plan üzerinde çalışıyor. Bu plan, rezerv alanlarda 300 bin konut yapılması, Yarısı Bizden Kampanyası kapsamında 200 bin konutun dönüştürülmesi, yapımı devam eden 171 bin konutun hızlandırılması ve önümüzdeki iki-üç yıl içinde 600-700 bin konutun dönüştürülmesini içeriyor.
5 Ekim 2023

İstanbul'da bir taksici, güzergah konusunda tartıştığı yolcuları araçtan indirdiği için 4 bin 64 lira idari para cezasına çarptırıldı ve aracı 10 gün süreyle trafikten men edildi. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, olayın sosyal medyada yer almasının ardından çalışma başlattı ve taksici İ.K.'nin kimliğini tespit etti.
2 Eylül 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Adalar'da büyük minibüslerle toplu taşıma yapmayı planlıyor. Adalılar, bu araçların Ada yaşamına ve yollarına uygun olmadığını belirterek itiraz ediyor. Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, toplu taşıma ihtiyacını vurgularken, Adalılar daha önce elektrikli otobüs ve taksilerle sağlanan ulaşımı desteklediklerini, ancak büyük minibüslerin Ada'nın yapısına uygun olmadığını savunuyor. Ayrıca, İmamoğlu, ruhsatsız taşımacılığın ve çirkin elektrikli araçların toplatılması gerektiğini belirtti.
25 Haziran 2024

Britanya merkezli tur operatörü Jet2holidays, son beş yıl içinde hizmet verdikleri noktalar arasında en hızlı büyüyen turizm merkezinin Türkiye olduğunu belirtti. Şirket, 2018 yılından beri Türkiye’ye uçuş programlarının yüzde 200 arttığını ve paket tatil programları da satan şirketin uçuş sıklığının artması, mevsimlerin süresinin uzaması ve 2019 yılında İzmir’in yeni durak olarak eklenmesinin talebi artırdığını aktardı. Ayrıca, şirketin gerçekleştirdiği ankette, İngiltere’deki turistlerin en çok hava ve iklim nedeniyle Türkiye’yi tercih ettiği ortaya çıktı.
17 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde yapılan oylama sonucunda, su fiyatlarına konutlarda yüzde 53'e, iş yerlerinde ise yüzde 60'a varan oranlarda zam yapıldı. İstanbulluların yüzde 85'inin kullandığı 0-15 metreküp arası birinci kademede su birim fiyatı yüzde 36 artarak 23.72 TL'den 32.28 TL'ye çıktı. İş yerlerinde ise birinci kademe su fiyatı yüzde 36 zamla 62.14 TL'den 84.51 TL'ye yükseldi. Zam kararı, İSKİ'nin su satış ve kullanılmış suyun uzaklaştırılması bedeli tarife teklifi görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi.
14 Mayıs 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kadınlara yönelik danışmanlık hizmeti sunacak 'Mor Otobüs' projesini başlatıyor. Otobüs, her hafta beş ilçede 85 mahalleyi dolaşarak kadına yönelik şiddet, psikolojik danışmanlık, sağlık, beslenme ve kariyer danışmanlığı gibi konularda destek sağlayacak. Mor Otobüs'te psikolog, sosyal hizmet uzmanı, diyetisyen ve sağlık eğitimcisi gibi profesyoneller hizmet verecek. Ayrıca, İBB'nin Kadın Destek Hattı, dört farklı dilde hizmet sunmaktadır.
24 Kasım 2023

Karayolları Genel Müdürlüğü ve Yap-İşlet-Devret kapsamında özel şirketlerin işlettiği otoyol ve köprülerin geçiş ücretlerine zam yapıldı. Yeni fiyatlar 16 Ağustos 2024 Cuma günü saat 00.00’dan itibaren geçerli olacak. 15 Temmuz Boğaziçi ve FSM köprüleri, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü ve 1915 Çanakkale Köprüsü gibi önemli geçiş noktalarında fiyatlar önemli ölçüde arttı. İstanbul-Ankara arasındaki Anadolu Otoyolu ücreti de otomobiller için 134 liradan 187 liraya yükseldi.
15 Ağustos 2024

TBMM Genel Kurulu, 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun' ve ilgili diğer kanunlarda değişiklik yapılmasını içeren kanun teklifini onayladı. Yeni düzenlemelerle, yargı süreçleri hızlandırılıyor, yürütmenin durdurulması taleplerine itiraz edilemeyecek ve keşif ile bilirkişi raporları için süreler kısaltılıyor. İstanbul'da 'yarısı bizden' kampanyası ile dönüşümü hızlandırmak amacıyla mali yardım sağlanacak ve Kentsel Dönüşüm Başkanlığı riskli yapıların yıkımında yetkili olacak. Ayrıca, yapıların tahliyesi engellenirse kolluk kuvvetleri tarafından tahliye işlemi gerçekleştirilecek.
8 Kasım 2023

Borsa İstanbul, beş hisse senedine yeni tedbirler uygulayarak güne başladı. EDATA, LMKDC ve MOBTL hisseleri 3 Nisan'a kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. BRKVY hisselerine brüt takas tedbiri uygulanacakken, EUYO hisseleri emir paketi tedbiriyle işlem görecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve istikrarı açısından önem taşıyor.
4 Mart 2024

Ankara'da toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı. Tam biniş ücreti 15 liradan 21 liraya, öğrenci biniş ücreti ise yedi buçuk liradan 10,5 liraya yükseldi. Minibüs ve otobüs ücretlerinde de artışlar oldu. Yeni fiyat tarifesi 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak.
24 Temmuz 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, servis araçlarının cadde ve sokaklarda beklemesine alternatif olarak İSPARK otoparklarını ücretsiz kullanma imkanı sağladı. Acil durumlarda ilk yardım araçlarının geçişini zorlaştıran park sorununa çözüm getirmek amacıyla başlatılan proje kapsamında, Anadolu ve Avrupa yakasında beş otopark servis araçlarına hizmet vermeye başladı. Servis araçları, yolcularını bıraktıktan sonra bu otoparkları süre sınırı olmaksızın kullanabilecek. İSPARK mobil uygulaması üzerinden otopark bilgilerine ve konumlarına erişilebiliyor.
5 Şubat 2023

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ağustos ayının ilk yarısında teslim edilen Togg sayısının temmuz ayının toplamını geçtiğini ve yollardaki Togg sayısının 2 bini aştığını duyurdu. Kacır, Togg'un sadece bir otomobil değil, aynı zamanda inovasyon, tasarım ve mühendisliğin bir araya geldiği bir vizyon olduğunu belirtti. Yıl sonuna kadar toplam 28 bin Togg T10X üretimi hedeflendiğini de ekledi.
17 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'da bugün de yağışların süreceğini ve akşam 6'dan itibaren kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Özellikle Anadolu Yakası'nın saat 18:00'den itibaren saatte 100 kilo ve üzeri yağış alması bekleniyor. AKOM, aşırı yağışa bağlı olarak sel, dere taşkını, su baskını, heyelan, istinat duvarı çökmesi, göllenme, mahsur kalma, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı önlemler alınırken, İstanbulluların da mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamaları, olumsuzluklara karşı tedbirli olması gerektiğini belirtti.
30 Eylül 2023

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun bir motokuryeye çarparak ölümüne neden olması sonrası gündeme gelen motokuryelerin çalışma koşullarıyla ilgili yeni bir düzenleme taslağı hazırlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamalarına göre, düzenleme ile kuryelerin hız baskısı altında kalmadan 'makul bir sürede' teslimat yapmaları sağlanacak, motosiklet yaş sınırı, mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu gibi yeni kurallar getirilecek ve kuryelerin taşıdıkları gönderilerin hasarından sorumlu olmaları gibi maddeler içerecek.
11 Aralık 2023
İşaretlediklerim