Hamas yöneticisi Usame Hamdan, Elon Musk'ı İsrail saldırıları sonucu oluşan yıkımı yerinde görmesi için Gazze Şeridi'ne davet etti. Musk, iki gün önce İsrail'i ziyaret etmiş ve üst düzey yetkililerle görüşmüştü. Ayrıca, Musk'ın Starlink uydularının Gazze'de İsrail'in onayı olmadan aktive edilmemesi konusunda anlaşma sağladığı bildirildi.
29 Kasım 2023

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) grubu bulunan tüm partiler, İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombalaması ve en az 500 kişinin ölümüne sebep olması sonrası Filistin için ortak bir bildiri yayınladı. Bildiride, hastaneye yapılan saldırının 'insanlık suçu' olduğu belirtildi ve 'bu vahşetin durdurulması için dünya parlamentolarını tutum ve inisiyatif almaya' davet edildi.
17 Ekim 2023

Gezi Parkı davasında hüküm giymiş olan Tayfun Kahraman, Hıdırellez günü sosyal medya üzerinden bir mesaj yayınladı. Mesajında, zor zamanlarda güç, hastalara şifa ve şehit ailelerine metanet dileğinde bulundu. Ayrıca, Gazze'deki zulmün sona ermesi ve dünya genelinde barış ile sevginin hakim olması temennisinde bulundu. Kahraman, mesajında özellikle kızı Vera başta olmak üzere tüm çocukların dileklerinin kabul olmasını diledi.
5 Mayıs 2024

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, 14-15 Ağustos tarihlerinde Türkiye'yi ziyaret edecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek olan Abbas, TBMM Genel Kurulu'na hitap edecek. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Abbas'ın bu ziyaretinde Meclis'te konuşma yapacağını belirtti. Erdoğan, daha önce Abbas'ı Meclis'te konuşma yapmaya davet ettiklerini ancak Abbas'ın gelmediğini söylemişti.
31 Temmuz 2024

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nde rehin tuttukları iki sivili serbest bıraktıklarını duyurdu. Mısır ve Katar'ın arabuluculuğunda, daha önce esir alınan Nurit Yitzhak ve Yocheved Lifshitz serbest bırakıldı. Kassam Tugayları, İsrail'i 'kendi esirlerine önem vermemekle' suçladı. Rehinelerin 'insani ve sağlık gerekçeleriyle' serbest bırakıldıkları belirtildi.
23 Ekim 2023

Katar Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdülrahman el-Tani, Hamas'ın Gazze'de ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılmasını içeren teklifine genel olarak olumlu yaklaştıklarını belirtti. Bu açıklama, Katar Başbakanı'nın ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşmesinin ardından geldi. Hamas, teklifin Gazze Şeridi'ne yönelik ablukanın kaldırılmasını ve esir takası sürecini içerecek şekilde olumlu karşılandığını ifade etti. ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Hamas'tan alınan yanıtın değerlendirildiğini ve İsrail ile de paylaşılacağını duyurdu.
6 Şubat 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden tarafından davet edildiği ve sonrasında bu davetin iptal edildiği iddia ediliyor. İddialar, Erdoğan'ın Hamas lideri İsmail Haniye ile görüşmesinin ardından ortaya çıktı. Gazeteci Cansu Çamlıbel, diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere dayanarak gezinin yapılacağını teyit ettiğini belirtiyor. Ancak, Beyaz Saray'ın açıklamalarına rağmen, davetin gerçekten iptal edilip edilmediği konusunda net bir bilgi yok.
27 Nisan 2024

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Mossad Başkanı David Barnea liderliğindeki bir heyetin ateşkes müzakereleri için Katar'a gitmesine onay verdi. Heyet, rehinelerin serbest bırakılması ve ateşkes konularını görüşmek üzere CIA Direktörü William Burns, Katar Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve Mısır İstihbarat Şefi Abbas Kamil ile bir araya gelecek. Bu ziyaret, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Suudi Arabistan ve Mısır ziyaretlerinin ardından İsrail'e yapacağı ziyaretle aynı zamana denk geliyor. Arka planda, Gazze'deki insani kriz ve ABD'nin bölgede ateşkes için yaptığı çağrılar bulunuyor.
21 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik Vakfı Teşkilat Buluşması'nda konuştu ve ABD'nin İsrail'e destek için bölgeye uçak gemisi göndermesini eleştirdi. Erdoğan, Gazze'deki insani durumu vurgulayarak Batı'nın tutumunu sorguladı ve ABD'nin Akdeniz'deki varlığını sorguladı. Ayrıca, Mısır'ın Refah Kapısı'nın bombalanmasını ve Türkiye'ye ait bir SİHA'nın Suriye'de düşürülmesini de gündeme getirdi.
12 Ekim 2023

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis Genel Kurulu'nu Filistin gündemiyle olağanüstü toplantıya çağırdı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Mahmut Abbas'ı Meclis'te konuşma yapmaya davet ettiklerini ancak Abbas'ın gelmediğini belirtmişti. Abbas'ın 14-15 Ağustos tarihlerinde Türkiye'ye geleceği ve TBMM Genel Kurulu'na hitap edeceği öğrenildi. Bu nedenle Meclis Genel Kurulu, 15 Ağustos saat 15.00'te olağanüstü toplanacak.
31 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Türkiye'ye ziyaretinin ekim-kasım gibi gerçekleşebileceğini belirtti. Netanyahu'nun Türkiye ziyareti, kalp pili takılması nedeniyle ertelenmişti. Erdoğan ve Netanyahu, geçmişte birbirlerini sık sık ağır sözlerle eleştirmişlerdi.
26 Eylül 2023

İsrail Hükümet Sözcüsü David Mencer, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin suikastına ilişkin yorum yapmaktan kaçındı ve İsrail'in yedi cephede yüksek alarmda olduğunu belirtti. İran devlet televizyonu, Haniye'nin Tahran'da bir saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı. Mencer, İran'ın oluşturduğu tehdidin farkında olduklarını ve sınırlarını koruyacaklarını vurguladı. Ayrıca, İsrail'in Hizbullah'ın ikinci ismi Fuad Şükür'ü hedef aldığını ve Gazze'de rehine takası müzakereleri için istekli olduklarını belirtti.
31 Temmuz 2024

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran’ın başkenti Tahran’da öldürüldü. Hamas ve İran, suikastın İsrail tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti. İsrail bu iddiaları reddederken, İran İsrail’e direkt saldırı emri verdi. Haniye’nin yerine Yahya Sinvar, Hamas’ın yeni Siyasi Büro Başkanı olarak seçildi.
6 Ağustos 2024

Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in ailesi, AKP Bursa İl Başkanı Davut Gürkan tarafından ziyaret edildi. Gürkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını ileterek, olayın çözüleceği ve desteklerinin süreceği mesajını verdi. Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında şu ana kadar aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisinin de bulunduğu 10 kişi tutuklandı. Hem AKP hem de MHP'den cinayetle ilgili uzun süre herhangi bir açıklama yapılmamıştı.
6 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rize AKP İl Teşkilatı toplantısında yaptığı konuşmada, Yeniden Refah Partisi üyesini sert bir dille eleştirdi. Erdoğan, bu kişinin Mahmud Abbas'ın parlamentoda konuşturulması gerektiğini söylemesini terbiyesizlik olarak nitelendirdi ve bu kişinin zihinsel sıkıntıları olduğunu ima etti. Ayrıca, Türkiye'nin savunma sanayisinde geldiği noktayı vurgulayan Erdoğan, güçlü olunması durumunda İsrail'in Filistin'e yaptıklarını yapamayacağını belirtti.
28 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu 'sildiğini' ancak 'bağları tamamen koparmadığını' belirtti. Erdoğan, İsrail ile temasın devam ettiğini, ancak Netanyahu'nun artık muhatap alınabilir biri olmadığını ifade etti. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına dair bilgi verildi. İsrail'in saldırılarında 9 bin 227 Filistinli'nin öldüğü, en az 23 bin kişinin yaralandığı belirtildi.
4 Kasım 2023

Kahramanmaraş merkezli büyük depremler sonrasında Türkiye'nin birçok siyasi lideri afet bölgesine giderek incelemelerde bulundu ve destek mesajları yayınladı. Ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, depremden bir gün sonra Twitter üzerinden OHAL ilanını destekleyen ve taziye mesajları içeren bir paylaşım yaptıktan sonra herhangi bir ziyarette bulunmadı ve beş gündür herhangi bir açıklama yapmadı. Diğer siyasi liderlerin aksine sahaya inmeyen tek lider olarak dikkat çekiyor.
12 Şubat 2023

BBC, İsrail'in hedefindeki Hamas'ın lider kadrosunu derledi. İsrail, 7 Ekim'deki saldırı sonrası Hamas'ı ortadan kaldıracağını ilan etmişti. Hamas liderlerinin çoğu, İsrail'in suikast girişimlerine karşı halk içine pek çıkmıyor. BBC'nin derlediği Hamas lider kadrosunda İsmail Haniye, Yahya Sinvar, Muhammed Dayf, Marvan İsa, Halid Meşal ve Mahmud Zahar bulunuyor.
23 Ekim 2023

ABD Kongresi'nden bir grup, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a Türkiye konulu bir mektup gönderdi. Mektupta, Türkiye'nin Hamas'ı resmen 'terör örgütü' ilan etmesi talep edildi. Ayrıca, Hamas'ın İstanbul'daki ofisinin kapatılması, Türkiye'deki tüm Hamas yetkililerinin Türk vatandaşlıklarının iptal edilmesi ve sınırdışı edilmesi, herhangi bir Türk bankasının Hamas'ın finansmanına karışıp karışmadığının araştırılması ve 7 Ekim 2023'te İsrail'e düzenlenen saldırıda herhangi bir Türk yetkilinin yer alıp almadığının araştırılması talepleri de mektupta yer aldı.
25 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, deprem sonrası zarar gören Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde bir miting düzenledi. Bu miting için Kırıkhan Kaymakamlığı'nın kamu personeline katılım emri verdiği öne sürüldü. Erdoğan mitingde yaptığı konuşmada, deprem bölgesine yapılan yardımlar ve çalışmalar hakkında bilgi vererek, yaşanan sıkıntılardan dolayı halktan 'helallik' istedi.
13 Mart 2023
İşaretlediklerim