Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) yönetimine aday olan sol bloktaki Etkin Demokratik TTB Grubu ile Tabip Odaları İnisiyatifi, tek liste üzerinde uzlaştı. Yarın yapılacak seçimde bu ittifak, Çağdaş Türk Hekimleri Birliği ile TTB’nin iki yıllık yönetimi için yarışacak. Seçim, Ankara Tıp Fakültesi Morfoloji Binası önündeki öğrenci kantininde gerçekleştirilecek. Sol blok, TTB’yi iktidarın arka bahçesi yapmaya çalışmakla suçladığı Çağdaş Türk Hekimleri Birliği ile rekabet edecek.
29 Haziran 2024

Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) 76. Seçimli Büyük Kongresi, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde düzenlendi. 'Etkin Demokratik TTB-Tabip Odaları İnisiyatifi İttifakı' ve 'Çağdaş Türk Hekimleri Birliği' gruplarının yarıştığı seçimde, 487 delegenin 458'i oy kullandı ve tüm oylar geçerli sayıldı. Kesin olmayan sonuçlara göre, 'Etkin Demokratik TTB-Tabip Odaları İnisiyatifi İttifakı' kazandı. Yeni Merkez Konseyi, Yüksek Onur Kurulu ve Denetleme Kurulu üyeleri belirlendi.
30 Haziran 2024

QS 2025 Dünya Üniversiteleri Sıralaması açıklandı ve Massachusetts Institute of Technology (MIT) bir kez daha birinci sırada yer aldı. Britanya'dan Imperial College London ve Oxford Üniversitesi sırasıyla ikinci ve üçüncü sırada yer aldı. Türkiye'den beş üniversite ilk 500 listesine girdi; ODTÜ 285, İstanbul Teknik Üniversitesi 326, Koç Üniversitesi 401, Boğaziçi Üniversitesi 418 ve Bilkent Üniversitesi 477'nci sırada yer aldı. Sıralamada akademik itibar, işveren itibarı, öğretim üyesi-öğrenci oranı gibi çeşitli ölçütler kullanıldı.
27 Haziran 2024
İşaretlediklerim