Eski ABD Başkanı Donald Trump, Pennsylvania'daki bir mitingde kulağından vurulmuş ve bu olayda bir izleyici ölmüş, ikisi ağır yaralanmıştı. Suikast girişimini engelleyemediği gerekçesiyle eleştirilen ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti. Trump, Biden/Harris yönetimini kendisini yeterince korumamakla suçladı ve demokrasi için kurşun yediğini belirtti. Suikast girişimiyle ilgili FBI hala araştırmalarını sürdürüyor.
23 Temmuz 2024

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde yürütülen bir soruşturma kapsamında, 'imar uygulamalarında usulsüz ruhsat verdikleri ve müteahhitlerden rüşvet aldıkları' iddiasıyla Belediye Başkanı Ünal Çetin, Belediye İmar Müdürü S.D. ve eski İYİ Parti Gökçeada İlçe Başkanı H.E. tutuklandı. Diğer üç şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İçişleri Bakanlığı, Çetin'in görevinden tedbiren uzaklaştırıldığını duyurdu.
4 Şubat 2023

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, tv100'de katıldığı bir programda İYİ Parti ve CHP'den belediye başkanı adaylığı teklifi aldığını ancak bu teklifleri reddettiğini açıkladı. İYİ Parti'nin İstanbul büyükşehir belediyesi başkan adaylığı ve CHP'nin Elazığ belediyesi başkan adaylığı tekliflerini aldığını belirten Görür, siyaset üstü bir pozisyon almayı tercih ettiğini ve bu nedenle teklifleri kabul etmediğini ifade etti.
7 Şubat 2024

AKP'li avukat Ercan Ezgin, daha önce partinin Siyaset Akademisi sınavında derece yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan plaket almıştı. Ancak bu dönem milletvekili adaylığı için yaptığı başvuru kabul edilmedi. Ezgin, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, partisine Diyarbakır'da zor dönemlerde hizmet ettiğini ve tehditler aldığını belirterek, Hulki Cevizoğlu'nun aday gösterilmesine gönderme yaparak kendisinin değer görmediğini ifade etti. Hulki Cevizoğlu ise son dönemde iktidar savunuculuğu yaparak AKP'den İstanbul 1'inci bölge 6'ıncı sıradan aday gösterilmişti.
11 Nisan 2023

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, istifa ettiğine dair çıkan iddiaları reddetti ve bu iddiaları ortaya atanları kınadı. İHA'ya konuşan Savaş, Hatay'da yaşanan büyük depremle mücadele ederken, insanların yaralarını sarmaya devam ettiklerini ve sanal ortamlarda ülkeye zarar veren işler yapanları eleştirdi. Görevine olan bağlılığını vurgulayan Savaş, Hatay'ı ayağa kaldırmadan görevinden ayrılmayacağını ve şehri terk etmeyeceğini belirtti.
20 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında siyasi yasak istenen 'ahmak davası' ile ilgili yargının bir silah gibi kullanıldığını belirtti. İmamoğlu, davanın toplumu rahatsız ettiğini ve sürdürülemez olduğunu ifade etti. Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 2019'da yaptığı açıklamalar üzerine başlayan dava, İmamoğlu'na iki yıl yedi ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verilmesiyle sonuçlanmıştı. Dava şu anda istinaf aşamasında ve karar onanırsa İmamoğlu'na siyasi yasak gelecek.
26 Eylül 2024

Ahmet Türk, 11 gün sonra yapılacak seçimler sonrasında DEM Parti'nin kazanacağı belediyelere kayyum atanmayacağına inandığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise DEM Parti'nin dışarıdan emir aldığını ve şehirleri yönetemeyecek isimleri aday gösterdiğini iddia etti. Barış Pehlivan, DEM Parti içinde yapılan görüşmelerde, parti üyelerinin çoğunluğunun kayyum politikasının sona erdiğine inandığını ve toplumun artık bu uygulamaya rıza göstermeyeceğini belirttiğini aktardı.
20 Mart 2024

ABD'de bir federal yargıç, eski Başkan Donald Trump'ın özel kalem müdürü Mark Meadows ve diğer bazı yardımcılarının, 2020 seçim sonuçlarını geçersiz sayma çabalarına yönelik cezai soruşturma kapsamında jüri önünde ifade vermelerini istedi. İfadeye çağrılanlar arasında Ken Cuccinelli, John Ratcliffe, Robert O’Brien ve John McEntee gibi isimler bulunuyor. Trump'ın hukuk ekibinin bu karara itiraz etmesi bekleniyor.
25 Mart 2023

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hapis cezasının istinafta onandığını iddia etti. Ancak İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, bu iddiaları yalanlayarak dosyanın henüz karara bağlanmadığını ve mahkeme kalemiyle konuşarak dosyanın sırada beklediğini doğruladığını belirtti. İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada iki yıl yedi ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.
31 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı danışmanları Mehmet Uçum ve Ayhan Ogan, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcısı olarak gösterilmesinin anayasaya aykırı olduğunu iddia etti. Buna karşılık hukukçu Kerem Altıparmak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde cumhurbaşkanının geniş yetkileri olduğunu ve kararnameyle cumhurbaşkanı yardımcısının güçlendirilebileceğini, bu durumun anayasaya aykırı olmadığını belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinleşme noktasına geldiği ve kazanılması durumunda iki belediye başkanının geniş yetkilerle cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev yapacağı ifade ediliyor.
6 Mart 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarını terör örgütleriyle ilişkilendirerek başlattığı özel teftişin dayanağı olan DİAYDER davasında, tek tutuklu sanık olan dernek başkanı Ekrem Baran tahliye edildi. Duruşmada, tanık dinlenmesi planlanmış ancak tanık ölmüş olduğu için dinlenemedi. Baran'ın avukatı, İBB çalışanı Yavuz Saltık'ın yargılandığı dava ile DİAYDER davasının birleştirilmesi gerektiğini savundu, ancak mahkeme bu talebi reddetti. Savcı, Baran'ın tahliyesini talep etti ve mahkeme, delillerin toplanmış olması ve Baran'ın sağlık sorunları göz önünde bulundurularak tahliye kararı verdi.
13 Ocak 2023

İYİ Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcılığına getirilmesi fikrini gündeme getirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyen İYİ Parti lideri Meral Akşener, bu öneriyle altılı masaya geri döndü. İmamoğlu ve Yavaş'ın şu anki belediye başkanlığı görevlerine devam etmeleri ve cumhurbaşkanı yardımcılığı atamalarının yerel seçimlerden sonra yapılması olasılığı da tartışılıyor. Resmi olarak bu görev için istifa etmeleri gerekmeyip, sadece atamaları yapıldıktan sonra istifa etmeleri gerekiyor.
6 Mart 2023

Beşiktaş'ta 29 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübü yangınıyla ilgili olarak, dönemin Beşiktaş belediye başkan yardımcısı dahil 13 kamu görevlisi hakkında iddianame hazırlandı. Sanıklar, 'görevi kötüye kullanma' ve 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçlarından iki yıl altışar aydan 17'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak. İddianame, İstanbul 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılaması süren ana dava dosyasıyla birleştirildi. Ana davada dokuz kişi yargılanıyor ve ilk duruşmada iki kişi tahliye edilmişti.
23 Eylül 2024

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aday olamayacağını iddia eden bir dizi tweet attı. Demirtaş, Erdoğan'ın diplomasi eksikliği, yeniden adaylık hakkının olmaması, insanların ölümünden sorumlu olması ve ülkeyi yoksulluğa sürüklemesi gibi konuları ele alarak, bu gerekçelerle aday olamayacağını öne sürdü. Ayrıca, Erdoğan'a siyaseti bırakması çağrısında bulundu. Erdoğan'ın üçüncü dönem adaylığı hukuki tartışmalara konu olurken, bazı hukukçular anayasaya göre mümkün olmadığını savunuyor.
17 Mart 2023

Gezi Parkı eylemlerinde yaralanan Aydın Aydoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında suç duyurusu yaptıktan sonra polis tarafından kötü muameleye maruz kaldığını iddia etmiş ve bu durumu Adli Tıp Kurumu raporuyla belgelemişti. Anayasa Mahkemesi, Aydoğan'ın başvurusu üzerine Nisan 2022'de hak ihlali kararı vermişti. Ancak Bakırköy Başsavcıvekili Ekrem Aydıner, polislerin kimliğinin tespit edilmesine rağmen kötü muamelede bulunduklarına dair yeterli delil olmadığını belirterek dosyayı kapattı. Aydoğan, karara itiraz edeceğini ve gerekirse yeniden Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağını ifade etti.
30 Nisan 2023

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinden seçilen belediye başkanlarının AKP'nin siyasi şantaj yöntemleriyle karşı karşıya kaldığını iddia etti. AKP sözcüsü Ömer Çelik, bu iddialara yanıt vererek, belediye başkanlarının hür iradeleriyle AKP'ye katıldığını ve Erbakan'ın bu kişileri töhmet altında bırakmaya çalıştığını söyledi. Çelik ayrıca, YRP'nin yerel seçimlerde AKP'ye kaybettirip CHP'ye kazandırmak amacıyla hareket ettiğini belirtti.
13 Ağustos 2024

2019 yerel seçimlerinde Aydın'ın İncirliova ilçesinde İYİ Parti'den belediye başkanı seçilen Aytekin Kaya, AKP'ye geçti. İki gün önce İYİ Parti'den istifa eden Kaya'nın AKP'ye katılımını, AKP Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz duyurdu. Kaya'nın rozetini Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan taktı.
27 Temmuz 2023

16 Mart'ta sona eren süreçte, 14 Mayıs seçimlerinde aday olmak isteyen kamu görevlilerinin istifaları beklenenden düşük kaldı. Özellikle yargı bürokrasisinden AKP ile iletişime geçen birçok ismin istifa etmemesi parti içinde şaşkınlık yarattı. AKP'ye adaylık için başvuranların sayısı 4 bine yaklaşırken, bürokrasiden gelen başvuru sayısı 200'ü geçti. İstifa eden bazı önemli isimler arasında valiler, belediye başkanları ve bakanlık müdürleri bulunuyor.
18 Mart 2023

Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde üç üst düzey emniyetçinin görevden alınmasını, AK Parti'ye yönelik bir kumpas olarak değerlendirdi. İddialara göre, dört polis memuru organize suç örgütü liderinin avukatıyla görüşüp İzmir'de yemek yedi. İçişleri Bakanlığı, bu iddialar üzerine üç üst düzey emniyetçiyi görevden uzaklaştırdı. Şimşek, bu durumu AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik bir operasyon olarak nitelendirdi.
9 Mayıs 2024
İşaretlediklerim