ABD havacılık ve uzay şirketi Boeing’in, Starliner mekiğiyle gerçekleştireceği ilk astronotlu uzay uçuş denemesi ikinci kez ertelendi. İçerisinde iki NASA pilotunun yer aldığı Starliner mekiği, fırlatma için geri sayımın yapıldığı anda bilgisayar sistemi tarafından durduruldu. Bilgisayarların geri sayımı neden iptal ettiği bilinmezken, fırlatış ikinci kez ertelendi. Starliner’ın ilk fırlatış denemesi ise 6 Mayıs’ta valf arızası nedeniyle ertelenmişti.
1 Haziran 2024

Brezilya'da 58 yolcu ve dört mürettebatı taşıyan Voepass Hava Yolları'na ait ATR-72 tipi uçak, Vinhedo kentine düştü. Uçak, Parana eyaletindeki Cascavel'den Sao Paulo'nun Guarulhos kentine gidiyordu. Sao Paulo Eyalet İtfaiye Teşkilatı, kazayı doğruladı ve bölgeye yedi itfaiye ekibi sevk edildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, uçağın bir ağaç kümesine doğru hızla düştüğü ve sonrasında siyah dumanların yükseldiği görüldü.
9 Ağustos 2024

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, İkinci Dünya Savaşı sırasında uçağı düşürülen amcası Ambrose J. Finnegan'ın yamyamlar tarafından yenmiş olabileceğini belirtti. Biden, amcasını onurlandırmak için Pennsylvania'daki bir savaş anıtını ziyaret ettiğinde bu açıklamayı yaptı. Ancak, ABD Savunma Bakanlığı ve askeri kayıtlar, amcasının Pasifik Okyanusu'na düşen uçağında öldüğünü ve yamyamların olayla ilgili olduğuna dair bir kanıt olmadığını belirtiyor. Beyaz Saray'dan konuyla ilgili ek bir açıklama yapılmadı.
18 Nisan 2024

ABD'li bir reality şov yarışmacısı, Yeni Zelanda'da çekilen 'Race to Survive' adlı programda nesli tükenmeye yüz tutmuş Weka kuşunu öldürüp yedi. Yarışmacı Spencer Jones, bu eylemi nedeniyle diskalifiye edildi ve özür diledi. Yeni Zelanda Doğa Koruma Bakanlığı olayla ilgili soruşturma başlattı ve yapım şirketine yazılı uyarıda bulundu. Weka kuşuna zarar vermenin cezası iki yıl hapis veya 100 bin Yeni Zelanda Doları para cezası.
23 Temmuz 2024

Boeing, parça üreticisi Spirit AeroSystems'i 4,7 milyar dolara satın almak için anlaştığını duyurdu. Anlaşmanın hisse başına 37,25 dolarla yaklaşık 4,7 milyar dolara sağlandığı ve Spirit AeroSystems'in net borcunu da içeren toplam anlaşmanın yaklaşık 8,3 milyar dolar olduğu belirtildi. Spirit AeroSystems, Boeing uçakları için parçalar üreten bir şirket olup, merkezi ABD'nin Kansas eyaletinde bulunmaktadır. Bu satın almanın, Boeing'in kalite sorunlarını ortadan kaldırma amacı taşıdığı düşünülüyor.
1 Temmuz 2024

Starbucks'ın yeni CEO'su Brian Niccol'un, California'daki evinden Washington eyaletindeki genel merkeze şirketin özel uçağıyla gidip geleceği haberi çevrecilerin tepkisini çekti. Niccol'un haftada en az üç gün Seattle ofisinde çalışması bekleniyor. Çevreciler, Starbucks'ın çevreye duyarlı olduğunu iddia ederken, CEO'nun özel uçak kullanmasının bu iddialarla çeliştiğini belirtti. Sosyal medya kullanıcıları, bu durumu 'ikiyüzlülük' olarak nitelendirdi.
22 Ağustos 2024

ABD merkezli Intuitive Machines şirketi tarafından geliştirilen ve SpaceX'in Falcon 9 roketiyle uzaya gönderilen 'Odysseus' adlı uzay aracı, Ay'ın güney kutbuna yakın bir bölgeye başarılı bir şekilde indi. Bu iniş, 1972'deki 'Apollo 17' misyonundan bu yana ABD'nin Ay yüzeyine gerçekleştirdiği ilk yumuşak iniş olarak kayıtlara geçti. NASA, bu başarıyı ticari ortaklıklarının gücünü ve vaadini gösteren bir gün olarak nitelendirdi ve Ay'a insan gönderme planları kapsamında bu tür misyonların önemli bir parçası olduğunu belirtti.
23 Şubat 2024

Elvis Presley'in yıllarca paslanmaya terk edilen eski özel jeti, YouTuber Jimmy Webb tarafından satın alındı ve retro bir kamp aracına dönüştürüldü. Webb, jeti yaklaşık 260 bin dolara satın aldıktan sonra, uçuşa elverişli hale getirmek için gereken parçaların artık üretilmediğini fark etti ve bu nedenle jeti karavana dönüştürmeye karar verdi. Jetin içi tamamen yenilendi ve eski kokpit onarıldı. Karavan, 2024 EAA AirVenture Oshkosh'ta tanıtılacak ve Webb, karavanı bir müzeye koymayı veya ülkeyi gezmeyi planlıyor.
20 Temmuz 2024
İşaretlediklerim