Friends dizisinin 'Rachel Green' karakterini canlandıran Jennifer Aniston, AFP'ye verdiği röportajda, günümüzde mizah yapmanın geçmişe kıyasla daha zor olduğunu belirtti. Aniston, Z kuşağının Friends dizisindeki bazı şakaları saldırgan bulduğunu ve geçmişteki hassasiyetlerin bugünkü gibi olmadığını ifade etti. Ayrıca, Friends dizisi son yıllarda çeşitlilik eksikliği ve transfobik şakalar içerdiği gerekçesiyle eleştirilmiş ve dizinin yaratıcılarından Marta Kauffman özür dilemişti.
31 Mart 2023

Goldman Sachs'ın Mart 2023 tarihli raporuna göre, yapay zeka teknolojisi insanların yaptığı işlerin dörtte birini üstlenebilir. Ancak, her meslek dalı yapay zekanın etkisine açık değil. Meslekler, yapay zekanın etkisine açıklığına göre üç gruba ayrılıyor: yaratıcı meslekler, insanları derinlemesine anlamanız gereken meslekler ve çok fazla hareket kabiliyeti, el becerisi ve öngörülemeyen ortamlarda problem çözme yeteneği gerektiren işler. Bu durum, hem iş dünyasını hem de ekonomik sistemleri etkileyebilir.
25 Eylül 2023

Netflix, Aralık ayında platforma eklenecek yeni içeriklerini açıkladı. Bu içerikler arasında 'La Casa de Papel' dizisinin spin-off'u 'Berlin', Birce Akalay ve Miray Daner'in başrollerini paylaştığı 'Kuş Uçuşu' dizisinin ikinci sezonu ve Zack Snyder'ın yeni bilim kurgu filmi 'Rebel Moon – Part One: A Child of Fire' bulunuyor. Ayrıca, 'The Crown' dizisinin son sezonunun ikinci kısmı, Leonard Bernstein'ın hayatını anlatan 'Maestro' filmi ve çeşitli stand-up gösterileri de Aralık ayında izleyicilerle buluşacak.
24 Kasım 2023

Cannes Film Festivali'nde Selena Gomez'in de rol aldığı İspanyolca müzikal drama 'Emilia Pérez' dokuz dakika boyunca ayakta alkışlandı. Filmin yönetmeni Jacques Audiard, daha önce 2015'te 'Deephan' filmiyle Altın Palmiye kazanmıştı. Filmde Gomez'e Zoe Saldaña ve Karla Sofia Gascón eşlik ediyor. Gascón'un canlandırdığı karakter, kadın olmak için gizlice cinsiyet değiştirme ameliyatı yaptırmak isteyen bir uyuşturucu karteli lideri. Film, oyuncuların performanslarıyla eleştirmenlerden büyük övgü aldı.
20 Mayıs 2024

Disney+ dijital yayın platformu, 'kod adı Avcı' olarak duyurulan yeni orijinal dizisi 'Aktris'i çok yakında izleyiciyle buluşturacağını açıkladı. Dizinin başrollerinde Pınar Deniz ve Uraz Kaygılaroğlu yer alıyor. Gerilim-suç-mizah türündeki dizinin yönetmenliğini Soner Caner üstlenirken, senaryosunu Hakan Bonomo yazdı. Dizinin çekimleri geçen aylarda tamamlandı ve yeni sahne kareleri paylaşıldı.
27 Mart 2023

Netflix, kullanıcıların televizyonlarından oyun oynayabilmesini sağlayacak 'Game Controller' isimli bir uygulama üzerinde çalışıyor. Bu uygulama, kullanıcıların telefonlarını veya tabletlerini bir oyun konsolu gibi kullanmalarını sağlayacak. Netflix'in oyun sektörüne girişi beklenen ilgiyi yaratamamış ve kullanıcıların sadece yüzde 1'i Netflix Games oyunlarını oynamıştı. Şirket, bu durumu değiştirmeyi amaçlıyor.
14 Ağustos 2023

Teknoloji distopyası temalı popüler dizi Black Mirror'ın beşinci sezonunun ardından uzun bir aradan sonra altıncı sezonu Haziran ayında Netflix'te izleyiciyle buluşacak. Yeni sezonda Aaron Paul, Salma Hayek Pinault, Kate Mara gibi ünlü isimler yer alacak. Variety dergisi, yeni sezonun prodüksiyon ve sinematografi açısından daha özenli ve hikayelerin daha ürkütücü olacağını belirtti. Dizinin yaratıcısı Charlie Brooker, bu sezonun şimdiye kadarki en şaşırtıcı bölümlerden oluşacağını vaat ediyor.
26 Nisan 2023

Netflix platformunda yayınlanan ve Anadolu efsanesi Şahmaran'dan esinlenen 'Şahmaran' dizisi, izleyicilerin beklentilerini karşılayamadı. Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz'in başrollerini paylaştığı dizi, özgünlükten yoksun olduğu ve 'Twilight' serisine benzetildiği için eleştirildi. Dizi, yayımlandığı ilk gün sosyal medyada geniş yankı buldu.
22 Ocak 2023

Anadolu'nun önemli efsanelerinden biri olan Şahmaran, Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz'in başrollerini paylaştığı yeni bir Netflix dizisi ile yeniden popülerlik kazanıyor. Efsane, Tarsus'ta yerin yedi kat altında barış içinde yaşayan ve genç ve güzel bir kadın olan Şahmeran'ın hikayesini anlatıyor. Efsaneye göre, Şahmaran'ı gören ilk insan Cemşab, onunla yıllarca yaşadıktan sonra ailesine dönmek isteyince, Şahmaran'ın yerini açıklamak zorunda kalır ve bu olaylar zinciri Şahmaran'ın ölümüne yol açar.
21 Ocak 2023

Perihan Mağden'in romanından uyarlanan 'Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?' adlı dizi, Netflix'te 24 Mart'ta yayımlandı ve ilk hafta en çok izlenenler listesinde dünya genelinde ilk üçe yerleşti. Melisa Sözen'in başrolünde olduğu ve gerilim türündeki dizi, kaçak bir hayat süren anne ve kızının hikayesini anlatıyor. Dizi, yayımlandığı ilk üç günde 19 milyon 410 bin saat izlenme ile 'Dili İngilizce Olmayan Diziler' listesinde üçüncü sıraya yerleşti ve Netflix'in yerli dizileri arasında en iyi açılışı yapan yapım oldu.
30 Mart 2023

Video oyunu uyarlaması olan The Last of Us dizisi, HBO ve BluTV'de yayımlandı ve Rotten Tomatoes'ta yüksek beğeni oranlarına ulaştı. The Wired dergisinde yer alan bir yazıda, dizinin başarısının aksiyon sahnelerine değil, karakterlerin hikayesi ve iç dünyalarına odaklanmasına bağlandı. Dizi, kıyamet sonrası hayatta kalmaya çalışan Joel ve Ellie'nin travmalarını ve ilişkilerini ele alıyor ve aynı zamanda çevreci bir masal olarak iklim krizine de değiniyor.
16 Ocak 2023

Netflix'in 'Şahmaran' dizisini sadece üç başrol oyuncusu üzerinden tanıtması, dizide Ural karakterini canlandıran Mahir Günşiray'ın tepkisine neden oldu. Günşiray, Netflix'in Instagram hesabından yapılan paylaşıma eleştirel bir yorum yaparak, dizinin sadece üç kişilikmiş gibi gösterilmesini eleştirdi. İzleyiciler arasında bu durum tartışmalara yol açtı ve bazıları Günşiray'ın tepkisini abartılı bulurken, bazıları Netflix'in yaklaşımını saygısızlık olarak değerlendirdi. Günşiray, konunun başrol oyuncularıyla ilgili olmadığını, tanıtım stratejisiyle ilgili olduğunu belirtti.
30 Ocak 2023

Zack Snyder tarafından yaratılan ve başlangıçta 'Star Wars' evreni için tasarlanan ancak daha sonra bağımsız bir proje haline gelen yeni bilim kurgu filmi 'Rebel Moon: Part One: A Child of Fire'ın fragmanı yayınlandı. Film, isyancılar ve savaş yetimlerinden oluşan bir ekibin hikayesini anlatıyor ve 22 Aralık 2023'te Netflix'te yayınlanacak. Oyuncu kadrosunda Anthony Hopkins gibi ünlü isimler yer alıyor ve film, Snyder'ın Netflix için yarattığı 'Army of the Dead' serisiyle aynı sinematik evreni paylaşıyor.
13 Kasım 2023

'Kaybedenler Kulübü Yolda' filmi, vizyona girdikten beş yıl sonra 13 Ocak Cuma günü Netflix'te yayınlandı. İlk filmi büyük ilgi gören ve 485 bin 580 kişi tarafından izlenen 'Kaybedenler Kulübü'nün devam filmi, 570 bin 373 kişi tarafından izlenmiş ve 10 hafta gösterimde kalmıştı. Nejat İşler ve Yiğit Özşener'in başrollerini paylaştığı film, televizyonlarda ve dijital platformlarda gösterilmeyi bekleyen izleyiciler için Netflix kütüphanesine eklendi.
9 Ocak 2023

Komedyen Chris Rock, geçen yıl Oscar Ödül töreninde Will Smith'ten aldığı tokata ilişkin duygularını, Netflix'in ilk canlı şovu olan 'Selective Outrage' programında dile getirdi. Rock, tokadın hala acıttığını ve bu olayla ilgili kendisini 'mağdur' olarak görmediğini belirtti. Ayrıca, Smith ile fiziksel bir kavga etmediğini, Smith'i hayatı boyunca sevdiğini ve desteklediğini ifade etti. Geçen yılki Oscar töreninde Smith, eşi Jada Pinkett'e yapılan bir şaka üzerine Rock'a tokat atmış ve bu olay büyük yankı uyandırmıştı.
5 Mart 2023

Londra'daki Prince Charles Sineması, halkın tepkisi üzerine yapay zeka tarafından yazılan 'Son Senarist' filminin galasını iptal etti. Film, Peter Luisi tarafından yönetildi ve Nicholas Poplin tarafından oynandı. İzleyiciler, yazar yerine yapay zeka kullanılması konusundaki endişelerini dile getirdi. Yönetmen Luisi, filmin amacının yapay zekanın film endüstrisi üzerindeki etkisi hakkında bir sohbet başlatmak olduğunu belirtti.
23 Haziran 2024

Pınar Deniz ve Uraz Kaygılaroğlu'nun başrollerini paylaştığı Disney+ orijinal yapımı 'Aktris' dizisinin ilk fragmanı izleyiciyle buluştu. 31 Mayıs'ta yayınlanacak olan dizi, suç, gerilim ve mizah öğelerini içeriyor. Yönetmenliğini Soner Caner'in üstlendiği ve senaryosunu Hakan Bonomo'nun yazdığı dizide, Türkiye'nin en ünlü yıldızının hem ışıltılı hem de karanlık dünyasını konu alıyor. Dizide ayrıca Tolga Tekin, Ahmet Rıfat Şungar, Şebnem Hassanisoughi, İpek Çiçek ve Serhat Kılıç gibi isimler rol alıyor.
10 Nisan 2023

Türkiye'deki sinemalarda bu hafta, Tom Hanks'in başrolünde olduğu 'Hayata Röveşata Çeken Adam', Michael B. Jordan'ın hem başrolde hem de yönetmen koltuğunda olduğu 'Creed III: Efsane Devam Ediyor', Akira Kurosawa'nın senaryosundan uyarlanan 'Yaşamak', Tony Gatlif'in yönettiği 'Tom Medina', animasyon filmler 'Kaptan Porsuk: Kayıp Hazinenin Peşinde' ve 'Fındıkkıran ve Sihirli Flüt' olmak üzere toplam yedi film izleyiciyle buluşuyor. Filmler, farklı türlerdeki hikayeleri ve tanınmış oyuncularıyla dikkat çekiyor.
3 Mart 2023

Mehmet Eroğlu'nun romanından uyarlanan ve Nejat İşler'in başrolünde oynadığı 'İyi Adamın 10 Günü' filminin ilk fragmanı Netflix platformunda yayımlandı. Film, mafya üyeleri, insan kaçakçıları ve sadist katillerin dünyasında iyi bir adam olmaya çalışan özel dedektif Sadık'ın hikayesini anlatıyor. Yapım, Nejat İşler ve Uluç Bayraktar'ı Netflix'te ikinci kez bir araya getiriyor ve 10 Şubat'ta izleyiciyle buluşacak.
31 Ocak 2023

Yönetmen ve senarist Emin Alper tarafından çekilen 'Kurak Günler' filmi, Cannes Film Festivali ve diğer ulusal ve uluslararası festivallerde gösterildikten sonra ödüller kazanmıştır. Film, politik ve psikolojik gerilim unsurlarını içerir ve bir kasabada yaşanan çekişmeleri konu alır. Başrollerinde Selahattin Paşalı ve Ekin Koç'un olduğu film, 19 Mayıs'ta Netflix platformunda izleyicilerle buluşacak.
21 Nisan 2023
İşaretlediklerim