Çanakkale'den Ankara'ya giden Metropol Turizm'e ait bir tur otobüsü, Bursa'nın İnegöl ilçesi Şehitler mevkisinde bariyere çarparak devrildi. Kazada, otobüs sürücüsü ve iki öğrenci hayatını kaybetti, 44 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastanelere sevk edildi ve çoğunluğunun ayakta tedavi edildiği bildirildi. Bursa Valisi Yakup Canbolat, kazada Ankara Etimesgut Cenk Yakın Ortaokulu öğrencilerini taşıyan otobüsün devrildiğini ve üç kişinin öldüğünü açıkladı.
1 Mayıs 2023

Kenya'nın güneyinde, haftalardır süren şiddetli yağışlar ve sel baskınları sonucunda Old Kijabe Barajı çöktü. Bu olay sonucunda 42 kişi yaşamını yitirdi. Hükümet Sözcüsü Isaac Maigua Mwaura, çökmenin evlere ve yollara zarar verdiğini belirtti. Ayrıca, ülkede mart ayından bu yana devam eden yağışlar nedeniyle toplamda 103 kişinin öldüğü ve 200 binden fazla kişinin sellerden etkilendiği açıklandı.
29 Nisan 2024

Nijerya'nın kuzeydoğusunda Boko Haram örgütünün düzenlediği saldırıda 13 kişi hayatını kaybetti. Saldırı, Borno eyaletine bağlı Wulari köyünde gerçekleşti ve çok sayıda kişi yaralandı. Boko Haram, 2000'li yılların başından beri Nijerya'da varlık gösteriyor ve 2009'dan bu yana düzenlediği kitlesel şiddet eylemlerinde on binlerce kişi yaşamını yitirdi.
14 Ağustos 2023

Hollanda'nın Kuzey Denizi açıklarında, Almanya'dan Mısır'a gitmekte olan ve 3 bin otomobil taşıyan Panama bandıralı Fremantle Highway gemisinde yangın çıktı. Yangın hızla yayıldı ve kontrol altına alınamadı. Yangın sonucu bir kişi hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı. Yangının çıkış sebebi henüz resmi olarak açıklanmasa da, sahil güvenlik sözcüsü yangının bir elektrikli aracın yakınında çıktığını bildirdi. Çevre kuruluşları, yangın ve geminin batma ihtimali karşısında endişeli.
26 Temmuz 2023

Karabağ'da, Hankendi-Askeran yolu yakınlarında bir benzin depolama alanında patlama oldu. Çıkan yangında çok sayıda kişi öldü, 200'den fazla kişi yaralandı. Ermenistan'ın resmi haber ajansı Armenpress, patlamanın akşam saatlerinde meydana geldiğini duyurdu. Patlamanın nedeni henüz belirlenemedi ve yaralıların durumunun ağır olduğu bildirildi.
26 Eylül 2023

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde tarım işçilerini taşıyan bir minibüs devrildi. Kazada yedi kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı. Kazada hayatını kaybedenlerin vişne ve kiraz toplayan tarım işçileri olduğu belirtildi. Yaralıların ikisinin durumunun ağır olduğu bildirildi.
22 Temmuz 2023

Nijerya'nın Yobe eyaletinde yılbaşından bu yana devam eden menenjit salgınında ölü sayısı 85'e çıktı. Yobe Eyaleti Sağlık Komiseri Muhammad Lawan Gana, salgının ocaktan bu yana eyaletin farklı bölgelerinde yayılmaya devam ettiğini belirtti. Ayrıca, 2 bin 510 kişinin tedavi edilerek hastaneden taburcu edildiği bilgisi verildi. Nijerya hükümeti, menenjit hastalığını 2030 yılına kadar yenmek için yeni tedbirler aldığını duyurdu.
29 Nisan 2024

Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşu Save The Children, Nijerya'nın kuzeydoğusunda çiftçilere artan saldırılar nedeniyle bu yıl 700 bin çocuğun açlıktan hayatını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi. Nijerya, son zamanlarda silahlı çetelerin yanı sıra Boko Haram ve IŞİD gibi örgütlerin saldırılarıyla karşı karşıya. Çiftçilere yönelik saldırılar, ülkede kötüleşen gıda krizine olumsuz etki ediyor.
8 Ağustos 2023

Yunanistan'ın Larisa kentinin kuzeyindeki Tempi bölgesinde meydana gelen yolcu treni ile yük treninin çarpışması sonucu 57 kişi hayatını kaybetti. Kazada 48 kişi tedavi altında olup, 56 kişi hala kayıp durumda. Arama kurtarma çalışmaları ve cesetlerin tanınması yangın nedeniyle güçlük çekiyor. İstasyon şefi, kazanın sorumluluğunu kabul ederek hakim karşısına çıkacak. Yunanistan hükümeti, kazanın ardından 3 günlük ulusal yas ilan etti ve Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa etti.
2 Mart 2023

Mersin'de TAG Otoyolu'nun Yenice Mahallesi mevkisinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 10 kişi hayatını kaybetti ve 40 kişi yaralandı. Kazaya karışan Star Diyarbakır firmasına ait yolcu otobüsünün sürücüsü Ali G, tedavisinin ardından gözaltına alındı ve çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Kazada yaşamını yitiren 10 kişinin kimlikleri belirlendi ve otopsi işlemleri tamamlandı. Yaralılardan sekizinin durumu ağır.
27 Mayıs 2024

Yunanistan'ın Larisa kentinin kuzeyindeki Tempi bölgesinde bir yolcu treni ile yük treninin çarpışması sonucu 38 kişi öldü, 57 kişi yaralandı. Kazada yolcu treninin bazı vagonları raydan çıktı ve ön vagonlar yandı. Kazayla ilgili gözaltına alınan nöbetçi istasyon şefi hatasıyla ilgili itirafta bulundu. Yunanistan hükümeti, ülke tarihindeki en ölümcül tren kazasının ardından üç günlük ulusal yas ilan etti.
1 Mart 2023

Ankara-Kırıkkale yolunda, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bir otomobil yol kenarındaki direğe çarptı. Kazada araç sürücüsü A.B. ve yolcular M.B., E.B. olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 1 yaşındaki A.U.U. da kurtarılamayarak öldü. Kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
28 Kasım 2023

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Güzelyurt kentinde bir askeri araç, otomobille çarpışmasının ardından devrildi. Kazada bir asker hayatını kaybederken, 11 asker yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
22 Ağustos 2024

Düzce'de D-100 kara yolunda yedi aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti, yedi kişi yaralandı. Kaza, İstanbul istikameti Kaynaşlı Darıyeri Hasanbey köyü mevkisinde meydana geldi. Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık, polis ve jandarma ekibi sevk edildi. Kazada tırlardan birinde çıkan yangında sürücü öldü, araçlarda bulunan yedi kişi yaralandı.
19 Ağustos 2024

Güney Afrika'nın en büyük şehri Johannesburg'da çok katlı bir binada çıkan yangında 73 kişi hayatını kaybetti, 52 kişi yaralandı. Yangının çıkış sebebi henüz bilinmiyor. Yangının çıktığı binanın daha önce yetkili makamlara 'terk edilmiş' olarak bildirildiği ve ülkede yasa dışı bulunan kişilerin bu binada yaşadığı öne sürüldü.
31 Ağustos 2023

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik direğinin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanmasıyla 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Kazada, 16 kabinden 128 kişi tahliye edilirken, sekiz kabinde 43 kişi kurtarılmayı bekliyor. Kurtarma çalışmalarına çeşitli kurum ve kuruluşlardan 543 arama kurtarma personeli, yedi helikopter, bir askeri kargo uçağı, 108 araç ve altı ambulans katılıyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve jandarma helikopterleri de kurtarma çalışmalarında aktif rol alıyor.
13 Nisan 2024

Adana-Pozantı otoyolu Soğukpınar mevkisinde Giresun-Hatay seferini yapan bir yolcu otobüsü, arkadan bir TIR'a çarptı. Kazada, otobüs sürücüsü Mustafa Erden ve muavin Müslüm Berçin hayatını kaybetti. Yaralanan 12 yolcu, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırıldı. Cenazeler, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
1 Eylül 2023

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde, Malatya-İstanbul seferini yapan Kayısı Kent Turizm şirketine ait bir yolcu otobüsü şarampole devrildi. Kazada dört kişi hayatını kaybetti ve 24 kişi yaralandı. Yaralılardan üçünün durumu ağır. Olay yerine sağlık, itfaiye, AFAD, UMKE, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Otobüs şoförü M.K. gözaltına alındı.
29 Ocak 2023

Esenyurt TEM Otoyolu Bahçeşehir bağlantı yolunda bir trafik kazası meydana geldi. Muharrem Kuru idaresindeki sebze yüklü kamyon, bilinmeyen bir nedenle bariyerleri aştı ve devrildi. Kazada kamyon sürücüsü Muharrem Kuru hayatını kaybetti, yanında bulunan Hayrettin Can ise yaralandı. Kaza nedeniyle bölgede trafik yoğunluğu yaşandı.
27 Temmuz 2023

Konya'nın Karapınar ilçesinde, Mehmet Harmancı isimli çiftçi, Karapınar Atış Test Değerlendirme Grup Komutanlığı sınırları içinde bulduğu mühimmatı yaylaya götürdü. Mühimmat, evden alınıp kamyonete yüklenirken patladı ve Mehmet Harmancı olay yerinde hayatını kaybetti. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve çevrede güvenlik önlemleri alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
1 Temmuz 2023
İşaretlediklerim