Düzce'de 4-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Türkiye Rafting Şampiyonası öncesinde antrenman yapan Buse Bursalı, Cansu Öztürk, Feyza Ekin Beşikçi ve Dursiye Gedikoğlu isimli dört kadın sporcu, Melen Çayı'nda yönlerini şaşırarak kayboldu. Durumun AFAD'a bildirilmesi üzerine başlatılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda, sporcular Sakarya sınırlarında Melen Barajı yakınlarında sağ salim bulundu ve sağlık kontrollerinin ardından kamp alanına götürülecekler.
4 Mayıs 2023

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Borusan Holding sponsorluğunda düzenlenen 51. İstanbul Müzik Festivali, 1-17 Haziran tarihleri arasında klasik müzikseverlerle buluşacak. Festival, Cumhuriyet'in 100. yılına özel projeler, Anadolu'daki kadın figürlerden esinlenen eserler ve günümüz klasik müzik yıldızlarını içeren 25 konser sunacak. Açılış konseri Tekfen Filarmoni Orkestrası ve piyanist Jan Lisiecki ile yapılacak. Festivalde, Fazıl Say'ın 'Dünya Anne' projesi dünya prömiyerini yapacak ve Anne-Sophie Mutter festivalin Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü alacak.
27 Mayıs 2023

UEFA İcra Kurulu üyesi Servet Yardımcı, 2026 Avrupa Ligi ve 2027 Avrupa Konferans Ligi finallerinin İstanbul'da gerçekleştirileceğini duyurdu. Bu karar, İstanbul'un uluslararası spor etkinliklerine ev sahipliği yapma kapasitesini ve önemini bir kez daha vurguluyor. İstanbul, daha önce de çeşitli UEFA finallerine ev sahipliği yapmıştı.
22 Mayıs 2024

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 52. İstanbul Müzik Festivali, 21 Mayıs - 12 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalde, Budapeşte Festival Orkestrası, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Tekfen Filarmoni Orkestrası gibi prestijli orkestralar ve Maria João Pires, Khatia Buniatishvili gibi ünlü solistler sahne alacak. Bu yılın teması 'Kökler' olup, Türkiye-Yunanistan nüfus mübadelesinin 100. yılına odaklanacak. Festivalde ayrıca, Cem Mansur'a Onur Ödülü ve Steve Reich'a Yaşam Boyu Başarı Ödülü verilecek.
18 Mayıs 2024

5 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan İstanbul Komedi Festivali, altıncı kez düzenlenecek. Festivalde yerli ve yabancı birçok ünlü isim sahne alacak. Festival kapsamında çocuklar için de birçok eğlenceli ve öğretici tiyatro oyunları ve atölyeler düzenlenecek. Ayrıca festival, İngiliz komedyenleri Türk izleyicisiyle buluşturacak ve BrandWeek'te yer alacak.
23 Ekim 2023

İstanbul'da yaşanan kuraklık ve su kaynaklarındaki azalma nedeniyle İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Begüm Çelikdelen, su kesintisi planlanmadığını ancak su tasarrufuna şiddetle davet ettiklerini belirtti. İstanbul'un su ihtiyacı çeşitli barajlar ve nehirlerden karşılanıyor ve Melen Barajı'nın tamamlanamaması nedeniyle su stresi yaşanıyor. İSKİ, su havzalarında kaçak yapılaşmayla mücadele ediyor ve depreme dayanıklı altyapı çalışmaları yürütüyor. Ayrıca, yağmur bombası gibi çevreyi kirletebilecek yöntemler yerine, yağmur suyunu barajlarda biriktirme ve yeşil alan sulamaları için arıtılmış atık sular kullanma gibi çevre dostu yöntemler öneriliyor.
9 Nisan 2023

İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Taksim Meydanı'nda A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası final maçını yayınlamasına izin vermedi. İBB'nin maçı yedi meydanda yayınlamak için başvurduğu, bunlardan altısının (Çekmeköy, Bağcılar, Sultangazi, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Pendik) onaylandığı belirtildi. Taksim Meydanı'na izin verilmemesinin gerekçesi olarak, meydanın 2012 yılından bu yana toplantı ve etkinlik alanı olarak kullanılmadığı belirtildi.
3 Eylül 2023

Bu akşam oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisi nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yenikapı-Hacıosman metro hattında düzenlemeye gitti. 17:00 ile 18:45 arasında olağan seferlere ek olarak yedi buçuk dakika arayla Yenikapı-Seyrantepe seferleri yapılacak. Maç sonrası da taraftar yoğunluğu bitene kadar beş dakika aralıklarla Seyrantepe-Yenikapı seferleri gerçekleştirilecek. Futbolseverlerin İSPARK otoparklarına araçlarını park ederek stadyuma daha kolay ulaşabileceği belirtildi.
19 Mayıs 2024

Dünyanın en büyük bisiklet yarışı organizasyonlarından biri olan L’Etape by Tour de France Serisi’nin Türkiye etabı, 19-20 Ekim tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. Organizasyonun tanıtımı İstanbul Sepetçiler Kasrı’nda yapıldı ve 78 Event Genel Müdürü Ömer Kafkas, etkinliğin uluslararası yarışlardan farklı ve katı kriterlere sahip olduğunu belirtti. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, bu organizasyonun bisiklet sporunun yayılması açısından önemli olduğunu vurguladı. Etkinlikte 3 binden fazla sporcunun katılımı bekleniyor ve yarışlar Beykoz’daki Küçüksu Kasrı’nda başlayıp bitecek.
4 Haziran 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve FOTON Derneği işbirliğiyle düzenlenen 'Sevgilim İstanbul' fotoğraf yarışmasının seçkileri, Mecidiyeköy Sanat'ta sergilenmeye açıldı. Sergide, binlerce fotoğrafçının katılımıyla oluşan ve jüri tarafından değerlendirilen 52 fotoğraf yer alıyor. Coşkun Aral, Mustafa Seven, Ebru Ceylan, Mehmet Turgut ve Tolga Volkan Aslan gibi isimlerin jüri üyeliği yaptığı yarışmada ödül kazanan altı fotoğraf da sergide bulunuyor. Sergi, ağustos sonuna kadar ziyaret edilebilecek ve İBB'nin kültür-sanat etkinlikleri hakkında bilgi almak için İBB Kültür sosyal medya hesapları ve web sitesi kullanılabilir.
18 Temmuz 2023

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında gerçekleşecek olan 2023 Turkcell Süper Kupa müsabakası, 7 Nisan Pazar günü Şanlıurfa'da bulunan 11 Nisan Stadı'nda yapılacak. Bu karşılaşma, iki büyük takımın taraftarları için önemli bir etkinlik olarak görülüyor. Müsabakanın Şanlıurfa'da yapılması, şehrin spor turizmi açısından da olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
21 Şubat 2024

2024 Dubai Açık Satranç Turnuvası'nda Türkiye'yi beş sporcu temsil ediyor. Turnuvada 29 ülkeden 71 sporcu yarışıyor ve Türkiye'den GM Vahap Şanal, IM Yağız Kaan Erdoğmuş, GM Emre Can, IM Can Durak ve IM Hasan Hüseyin Çelik mücadele ediyor. IM Yağız Kaan Erdoğmuş, turnuvaya üç galibiyetle başladı ve dördüncü turda IM Ghosh Aronyak ile karşılaşacak. Diğer Türk sporcuların üç tur sonundaki puanları ise GM Emre Can 2,5, GM Vahap Şanal 2, GM Can Durak 2 ve IM Hasan Hüseyin Çelik 1 puan olarak kaydedildi.
28 Mayıs 2024

Ayvalık Uluslararası Film Festivali, 14-19 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival öncesinde, Seyir Derneği tarafından 24 Haziran - 2 Temmuz tarihleri arasında Açık Hava Film Geceleri düzenlenecek. Balıkesir Ayvalık'taki etkinlikte, dünya festivallerinde gösterilen 10 film sinemaseverlerle buluşacak. Filmler her gece 21:15'te gösterilecek ve biletler 17 Haziran'dan itibaren satışa sunulacak.
14 Haziran 2023

Ziraat Türkiye Kupası'nda 3. eleme turu kura çekimi İstanbul'da gerçekleştirildi. Trendyol Süper Lig, Trendyol 1. Lig, TFF 2. Lig, TFF 3. Lig ve 2. eleme turu müsabakalarında tur atlayan takımlar olmak üzere toplam 68 ekip mücadele edecek. Karşılaşmalar 31 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında oynanacak. Eşleşmeler arasında MKE Ankaragücü-Malatya Arguvanspor, Boluspor-Karaman FK, Gaziantep FK-Efeler 09 Spor ve İstanbulspor-Kepezspor gibi maçlar bulunuyor.
17 Ekim 2023

Darbe girişiminden sonra boşaltılan askeri arazilerden biri olan İstanbul Maltepe'deki Nurettin Baransel Kışlası için yeni projeler hazırlanıyor. Arazinin doğusuna dar gelirliler için konut projesi, kuzey kısmına ise sporcuların konaklayabileceği birimler yapılması planlanıyor. Ayrıca, CHP'li Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın Cumhurbaşkanı'na onaylattığı Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M’Expo da buraya inşa edilmek isteniyor. Fenerbahçe'ye tahsis edilen 125 bin metrekarelik alana da spor tesisleri yapılması öngörülüyor.
21 Eylül 2023

İstanbul Modern, 7-10 yaş aralığındaki çocuklar için yaz tatilinde sanat dolu bir program sunuyor. 9 Temmuz ile 23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan Yaz Sanat Okulu, sabah ve öğle atölyelerinden oluşuyor. Atölyeler, çocukların sanat tarihinden örnekleri keşfetmelerini ve kendi sanat çalışmalarını üretmelerini sağlıyor. Program, pazartesi hariç hafta içi her gün düzenleniyor ve sekiz atölyenin en az dördüne katılanlara katılım belgesi veriliyor.
2 Temmuz 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 17 Haziran-8 Eylül tarihleri arasında şehir hatlarında yaz tarifesine geçileceğini duyurdu. Yaz tarifesi kapsamında bazı hatlardaki sefer sayıları artırıldı ve yeni seferler eklendi. Beşiktaş-Adalar, Ortaköy-Beşiktaş-Eminönü, Aşiyan-Anadoluhisarı-Küçüksu ve Sarıyer-Rumeli Kavağı-Anadolu Kavağı hatlarına ek seferler konuldu. Ayrıca, Şehir Hatları tarafından düzenlenen Mehtap Turları ve Boğaz Turları yaz boyunca devam edecek.
10 Haziran 2024

3-16 Kasım tarihleri arasında ilk kez düzenlenecek olan Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali (BOTİF), 23 farklı prodüksiyona ev sahipliği yapacak. Festival, Bodrum’a farklı sanat disiplinlerinin buluştuğu yeni bir paylaşma ve tartışma platformu kazandırmayı hedefliyor. Festival, çağdaş danstan performatif sunuma, dans tiyatrosundan konserlere ve müzikli edebiyat okumalarına uzanan geniş bir programı kapsamında Türkiye, Almanya, Belçika, Fransa ve Yunanistan’dan yedisi yabancı toplam 23 prodüksiyonu seyirciyle buluşturacak. Festivalin en sıradışı etkinliği ise, cumhuriyet tarihinin ilk yelkenli okul gemisi STS Bodrum’da gerçekleşecek okuma tiyatrosu olacak.
23 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sultanbeyli'de yeni bir spor tesisi açılışında konuştu. İmamoğlu, açılışta Sultanbeyli Belediye Başkanı AKP'li Hüseyin Keskin'e, ortak kararların oluşmasında gösterdiği destekten dolayı teşekkürlerini iletti. İmamoğlu'nun bu teşekkürü, yerel yönetimler arasındaki iş birliğinin önemine işaret ediyor.
1 Şubat 2023

Sinop'ta düzenlenecek olan Kuzey Fest müzik festivali, valilik tarafından gerekçe gösterilmeden iptal edildi. Festival yetkililerinin yürütmeyi durdurma talebi ise Samsun 3'üncü İdare Mahkemesi tarafından oybirliğiyle reddedildi. Festivalin iptalini isteyenler arasında İlim Yayma Cemiyeti, İHH ve MÜSİAD gibi kuruluşların da yer aldığı Balıkesir Sivil Toplum Platformu bulunuyor. Festivalin planlandığı gibi 3-6 Ağustos arasında düzenlenmesi olası görünmüyor.
31 Temmuz 2023
İşaretlediklerim