Kolombiya Narkotikle Mücadele Birimi, 2020'den bu yana Türkiye'ye gönderilmek istenirken Kolombiya liman ve havaalanlarında ele geçirilen kokain miktarının 6 tonun üzerinde olduğunu açıkladı. Özellikle İzmir'e gönderilmek istenirken yakalanan 4.9 ton kokain dikkat çekti. Mehmet Altan, bu olayların Türkiye'deki siyasi çalkantılarla bağlantılı olduğunu ve 'Vatan, Millet, Sakarya' edebiyatı yaparak toplumu şiddetle esir almak isteyenlerin arkasında uyuşturucu izlerinin bulunduğunu belirtti. Küresel Organize Suç Endeksi 2023 Raporu'na göre, Türkiye'de faaliyet gösteren mafya tarzı grupların hükümetle yakın ilişkiler geliştirdiği ve bu sayede koruma sağladıkları bildirilmektedir.
24 Haziran 2024

İstanbul'da düzenlenen kaçakçılık operasyonunda, Bağcılar ve Bahçelievler ilçelerindeki iki depoda yaklaşık 406 bin hırdavat malzemesi ele geçirildi. Polis, yasadışı yollarla ülkeye sokulan matkap seti, elektrikli testere ve lokma seti gibi ürünlerin piyasa değerinin yaklaşık 100 milyon lira olduğunu belirtti. Operasyonda iki şüpheli yakalanarak emniyete götürüldü.
22 Ağustos 2024

Kütahya'da İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, çevreyolundaki polis kontrol noktasında durdurdukları bir araçta valizler içerisinde 28 bin 168 sentetik ecza ve 5 bin 138 uyuşturucu hap ele geçirdi. Araçta bulunan O.M. gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Kentte ocak ayından bu yana gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında toplam 133 şüpheli tutuklanmıştı.
9 Eylül 2024

1 Haziran 2023 ile 8 Nisan 2024 tarihleri arasında Türkiye'de 436 organize suç örgütü çökertilmiş ve bu operasyonlar sonucunda toplam 92 milyar TL değerinde malvarlığına el konulmuştur. Bu suç örgütlerinin büyük bir kısmı uyuşturucu, kaçakçılık, çek-senet tahsilatı gibi faaliyetlerde bulunurken, 21 tanesi siber suçlarla ilgili soruşturulmuştur. Yabancı uyuşturucu baronları, Türkiye'de kara para aklama yöntemi olarak lüks gayrimenkuller satın almış, şirketler kurmuş ve değerli eşyalar edinmişlerdir. Operasyonlar sonucunda bu mal varlıklarına el konulmuştur.
17 Nisan 2024

İzmir'de Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan tutuklu ve hükümlüleri İzmir Eğitim Diş Hastanesi'ne getiren cezaevi nakil aracının altına uyuşturucu madde saklandığı ihbarı üzerine polis harekete geçti. Yapılan aramada, poşet içerisinde ve çoraba sarılı vaziyette 1216 uyuşturucu hap bulundu. Ö.K., ifadesinde cezaevinde hükümlü bir kişiyle telefon irtibatı kurduğunu ve uyuşturucu hapları koyması karşılığında 5 bin lira aldığını söyledi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Ö.K. tutuklandı.
9 Ağustos 2024

Ekvador'da muz dolu sandıklara saklanmış halde 6,23 ton kokain ele geçirildi. Polis, köpeklerin verdiği işaret üzerine 5 bin 630 paketteki kokaini buldu ve piyasa değerinin 224 milyon dolar olduğu açıklandı. Olayla ilgili beş kişi gözaltına alındı, bunlar arasında muz çiftliğinin sahibi ve konteyneri limana götüren şoför de bulunuyor. Ekvador, Kolombiya ve Peru'da üretilen kokainin Avrupa ve ABD'ye gönderildiği başlıca transit ülkelerinden biri olarak biliniyor.
16 Temmuz 2024

İstanbul'da düzenlenen bir operasyonda, 20 kişi araç kaçakçılığı şüphesiyle gözaltına alındı. Operasyonda, sahte evraklarla Türkiye plakası çıkarılmış 17 araç ele geçirildi. Bu araçların bazılarının Almanya, İsveç ve Polonya'dan getirildiği ve Interpol çalıntı kayıtlarında yer aldığı tespit edildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
24 Nisan 2024

İstanbul Valisi Davut Gül, 2024 yılının ilk yedi ayında İstanbul'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarına ilişkin verileri açıkladı. Bu dönemde 5 bin 522 operasyonda 14 tondan fazla uyuşturucu maddeye el konuldu ve 9 bin 169 kişi yakalandı. Ayrıca, sosyal medya hesapları ve çevrimiçi suçlarla ilgili de önemli operasyonlar gerçekleştirildi. Bilişim ve yasadışı bahis operasyonlarında 1619 kişi yakalandı ve 482 kişi tutuklandı.
8 Ağustos 2024

Adana'da polis, deprem bölgesine yardım malzemesi götürdüklerini iddia eden iki kişinin bulunduğu kamyoneti durdurdu. Araçta yapılan aramada, su, çocuk bezi ve ayakkabı kolileri arasına gizlenmiş 107 kilo 100 gram marihuana bulundu. Araçtaki M.K. (44) ve F.B. (37) isimli şüpheliler gözaltına alındı ve daha sonra tutuklandı.
12 Şubat 2023

Perulu yetkililer, ülkenin en büyük limanı olan El Callao'da bir operasyon düzenleyerek, Türkiye'ye gönderilmekte olan 2,3 ton kokaini ele geçirdi. El Callao Emniyet Müdürü Luis Angel Bolanos, Peru limanlarından Türkiye'ye uyuşturucu sevkiyatının ilk kez yaşandığını belirtti. Ele geçirilen kokainin piyasa değerinin en az 20 milyon dolar olduğu ve seramik görünümü verilerek tahta kutular içinde gizlendiği ifade edildi.
28 Mart 2023

Gaziantep'te yapılan bir aramada, bir polis memurunun aracında beş kilogram skunk adlı uyuşturucu bulundu. Şüpheli polis memuru S.N.'nin Mersin Emniyeti'nde görev yaptığı tespit edildi ve sorguya alındı. S.N., uyuşturucuyu Diyarbakır'dan alıp Mersin'e götürdüğünü ve uyuşturucunun kendisine değil, bir meslektaşına ait olduğunu belirtti. Skunk, esrardan 20 kat daha fazla bağımlılık yapıcı özelliği olan bir uyuşturucu türü olup, son dönemde Diyarbakır kırsalında üretilmektedir.
23 Ağustos 2024

İzmir'in Aliağa ilçesinde gümrük çalışanları ve müşavirlerine yönelik rüşvet soruşturmasında 77 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Şüphelilerin adreslerinde ve Aliağa Gümrük Müdürlüğü binasında yapılan aramalarda bazı dijital materyallere el konuldu. Bir şüphelinin yurtdışında olduğu tespit edildi.
9 Temmuz 2024

Mersin Uluslararası Limanı'nda, Mısır'dan gelen Malta bandıralı bir gemideki patates yüklü konteynerde yapılan aramada 45 kilogram kokain bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Mersin başsavcılığının koordinesinde bir operasyon düzenledi. Narkotik dedektör köpeklerinin de kullanıldığı aramada, kokainin soğutucu kısmında saklandığı tespit edildi. Kokainin Belçika'dan Mısır'daki gemiye yüklendiği belirlendi.
6 Ocak 2023

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Narkoçelik-17 Operasyonu kapsamında Ankara'da bir operasyon düzenleyerek 1 ton metamfetamin ele geçirdi. Operasyonun İstanbul'dan koordine edilmesi, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki değişikliklerin operasyonel aksaklıklara yol açıp açmadığı sorusunu gündeme getirdi. Ayrıca, Ayhan Bora Kaplan davası ve bazı emniyet personelinin şüpheli davranışları da dikkat çekti. Bu durum, emniyet teşkilatının kamuoyu nezdindeki güvenilirliğini sorgulatıyor.
4 Haziran 2024

İstanbul’un Ümraniye ilçesinde, yabancı uyruklu kişilere ait dört iş yerine giderek vergi levhası sorup para isteyen üç şüpheli tutuklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Suriye ve Afganistan uyruklu kişilerin işlettiği iş yerlerine yönelik bu girişim hakkında inceleme başlattı. Şüphelilerin M.D., B.D. ve H.K. olduğu belirlendi ve gözaltına alındı. M.D’nin 20, diğerlerininse birer suç kaydı olduğu tespit edildi ve şüpheliler sulh ceza hakimliğince tutuklandı.
11 Temmuz 2024

Tolga Şardan, Türkiye'nin coğrafi konumu nedeniyle metamfetamin ticaretinde transit ülke olarak görülmeye başlandığını belirtiyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın yayımladığı 'Türkiye Uyuşturucu Raporu – 2024' verilerine göre, Türkiye'de skunk ve metamfetamin yakalamalarında ciddi artışlar yaşandı. 2023 yılında skunk yakalamaları yüzde 148 artarken, metamfetamin yakalamaları da yüzde 35,5 oranında arttı. Türkiye'de 2023 yılında 65 bin 800 metamfetamin olayı yaşandı ve 88 bin 600 şüpheli gözaltına alındı.
7 Eylül 2024

İtalya polisi, Sicilya Adası'nın doğusunda Akdeniz'de yaklaşık iki ton ağırlığında uyuşturucu paketleri ele geçirdi. Bu miktar, ülke tarihinde tek seferde ele geçirilen en büyük uyuşturucu miktarı olarak kaydedildi. Ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değeri yaklaşık 400 milyon avro (8 milyar 482 milyon TL) olarak tahmin ediliyor. Paketlerin üzerindeki ışıklı sinyal cihazları, uyuşturucuların denize bırakılarak belirli bir gemi tarafından alınması planlandığını gösteriyor.
18 Nisan 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Kartel Operasyonu'nda, Güney Amerika'dan Avrupa'ya uyuşturucu sevkiyatı yapan ve kırmızı bültenle aranan 'Kompanio Bello' isimli uyuşturucu kartelinin lideri Dritan Rexhepi'nin yakalandığını duyurdu. Rexhepi, İstanbul Havalimanı'na sahte bir Kolombiya pasaportuyla giriş yaparken tespit edilmiş ve Beylikdüzü'nde gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınmıştır. Yakalama işlemi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda ve İtalyan Polisiyle yapılan istihbarat paylaşımları sonucunda başarılmıştır.
10 Kasım 2023

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde kaçak yollarla avlanan 1 ton midyeye el konuldu. Emirgan sahilinde düzenlenen operasyonda yasadışı midye avcılığı yapan B.Ö. gözaltına alındı ve 26 bin 242 lira ceza kesildi. El konulan midyeler, canlılıklarını sürdürebilmeleri ve doğal yaşama kazandırılabilmeleri amacıyla denize döküldü.
10 Temmuz 2024

Sakarya'nın Hendek ilçesinde, ramazan ayı öncesinde Adana'dan İstanbul'a götürülmekte olan bir tırda yapılan aramada 700 kilogram at ve eşek eti ele geçirildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından durdurulan tırda bulunan etlerin, İstanbul'da sucuk yapıldıktan sonra Düzce'ye götürülerek piyasaya sürüleceği belirlendi. Olayla ilgili üç şüpheli gözaltına alındı ve hakkında adli ve idari işlemler başlatıldı.
15 Mart 2024
İşaretlediklerim