İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan yoğun sis, özellikle İstanbul Boğazı'nın yüksek ve kuzey bölgeleri ile bazı köprüler çevresinde etkili oluyor. Sis nedeniyle görüş mesafesi düşerken, trafikte de aksamalar yaşanıyor. Şehir Hatları, yoğun sis sebebiyle bazı vapur seferlerinin iptal edildiğini ve İstanbul Boğazı'nda gemi trafiğinin durdurulduğunu duyurdu. Kent genelindeki trafik yoğunluğu sabah 07:00 itibarıyla yüzde 33 olarak ölçüldü.
29 Şubat 2024

İstanbul'da Yenikapı-Hacıosman metro hattında teknik bir arıza yaşandı. Metro İstanbul'un Twitter hesabından yapılan açıklamada, arıza nedeniyle seferlerin Taksim-Hacıosman istasyonları arasında yapıldığı belirtildi.
26 Eylül 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKOM, pazar gününden itibaren Sibirya kökenli soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek İstanbul'da perşembeye kadar sürecek kar fırtınası beklendiğini duyurdu. Soğuk hava ve fırtına, kuzeyli rüzgarlarla şehre girecek ve sıcaklıklar sıfırın altına düşecek. Pazar öğleden sonra başlayacak yağışların il genelinde kuvvetli kar şeklinde etkili olması ve perşembe sabahına kadar devam etmesi öngörülüyor. İBB Karla Mücadele Ekipleri, olumsuz hava koşullarına karşı hafta boyunca sahada olacak.
3 Şubat 2023

İstanbul'da M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı ve M1B Yenikapı-Kirazlı Metro Hattı'nda meydana gelen teknik bir arıza sebebiyle Aksaray-Atatürk Havalimanı ve Aksaray-Kirazlı istasyonları arasında metro seferleri yapılamamaktadır. Metro İstanbul'un Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, arızanın giderilmesi için çalışmalar sürmektedir. Bu süreçte Aksaray-Yenikapı arasında İETT otobüsleriyle ücretsiz ring seferleri düzenlenmektedir.
4 Şubat 2023

İstanbul Valiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları nedeniyle bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. 06.00'dan kutlama programı bitimine kadar Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) ve çevresindeki birçok yol trafiğe kapatılacak. Alternatif güzergahlar olarak Turgut Özal Millet Caddesi, Fevzipaşa Caddesi ve D 100 kara yolu gibi yollar önerildi. Bu düzenlemeler, kutlamaların sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla yapıldı.
28 Ağustos 2024

İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak Galatasaray-Beşiktaş 2024 Turkcell Süper Kupa maçı nedeniyle yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak. İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, kapanacak yolların listesini açıkladı. Taraftarların stadyuma ulaşımı için belirli güzergahlar önerildi ve taksilerin de bu güzergahları kullanması bekleniyor. Bu düzenlemeler, maç günü trafik akışını yönetmek ve güvenliği sağlamak amacıyla yapıldı.
2 Ağustos 2024

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Havalimanı'ndan yapılması planlanan 40 tarifeli seferi, beklenen fırtına sebebiyle iptal ettiğini duyurdu. THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, yolcuların uçuş durumlarını THY'nin internet sitesinden kontrol etmeleri gerektiği belirtildi.
17 Kasım 2023

İstanbul'da gün boyu aralıklarla sürecek sağanak yağış bekleniyor. Özellikle Anadolu Yakası'nda etkili olacak yağışların saat 18:00'den itibaren şiddetleneceği tahmin ediliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, Beykoz ve Şile'de görülecek gök gürültülü ve kuvvetli sağanağın Anadolu Yakası'nın doğu ve kuzeyinde kalan ilçelerde de etkili olacağını belirtti. Vatandaşlar, şiddetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı uyarıldı.
4 Temmuz 2024

İstanbul Valiliği, Cumhuriyet Bayramı provası nedeniyle 24 Ekim Salı günü bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. Kapatılacak yollar arasında Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi), D-100 kuzey ve güney istikametinden Edirnekapı, 10. Yıl, Oğuzhan, Sofular, Halıcılar, Akdeniz, Akşemsettin ve Ordu caddeleri bulunuyor. Trafik akışının sağlanamayacağı diğer bölgeler arasında Atatürk Bulvarı'ndan ve Keçeci Meydan Sokak'tan Adnan Menderes Bulvarı'na girişler ile buraya çıkan tüm cadde ve sokaklar, Hal Yolu güney istikameti de Bayrampaşa ayrımlarından itibaren yer alıyor. Alternatif olarak Turgut Özal Bulvarı (Millet Caddesi), Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Sahil Kennedy Caddesi kullanılabilecek.
22 Ekim 2023

İstanbul Valiliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dolayısıyla kapatılacak yollar ve alternatif güzergahları duyurdu. Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) ve bağlantı yolları tören süresince trafiğe kapalı olacak. Trafik akışı için Turgut Özal Millet Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Sahil Kennedy Caddesi gibi alternatif yollar belirlendi. Ayrıca, Hal Yolu Güney istikameti Bayrampaşa ayrımlarından itibaren trafiğe kapatılacak ve trafik akımı yan yola yönlendirilecek.
28 Ekim 2023

İstanbul Valiliği, Gezi Direnişi'nin 11. yıldönümü nedeniyle Taksim ve Şişhane metro istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler Hattı'nı kapatma kararı aldı. Metro İstanbul'un duyurusuna göre, M2 Yenikapı-Hacıosman metrosu bu istasyonlarda durmayacak. Taksim Dayanışması, sosyal medya üzerinden bu akşam Taksim'de basın açıklaması yapacaklarını duyurdu. Valiliğin aldığı bu karar, güvenlik önlemleri kapsamında yapıldı.
31 Mayıs 2024

Metro İstanbul, dün akşam İstanbul'da etkili olan sel ve su baskınları nedeniyle M3 Kirazlı-Kayaşehir metro hattı seferlerinin Kirazlı-Toplu Konutlar istasyonları arasında yapıldığını duyurdu. Kayaşehir Merkez istasyonu, vatandaşların güvenliği için kapatıldı. Sefer yapılamayan Kayaşehir Merkez-Toplu Konutlar istasyonları ve Başak Konutları-İkitelli Sanayi istasyonları arasında İETT otobüsleriyle ring seferleri düzenlendi.
6 Eylül 2023

İstanbul Valiliği'nin kararı üzerine, LGBTİ+ Onur Haftası etkinlikleri sebebiyle İstanbul'da M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nın Şişhane ve Taksim istasyonları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı, bugün saat 10:00 itibarıyla ikinci bir duyuruya kadar hizmet dışı bırakıldı. Metro İstanbul tarafından yapılan açıklamada, bu istasyonlarda trenlerin durmayacağı ifade edildi.
18 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası İstanbul'da olası bir depreme karşı alınacak önlemleri artırıyor. İBB, riskli binaların yenilenmesi için 1 milyon liralık faizsiz kredi ve kira desteği sağlayacağını duyurdu. Yeni imar düzenlemesi kapsamında, ikiden fazla katı bulunan yapılarda bodrum katı zorunluluğu getirilmesi ve asma kat yapımının yasaklanması öngörülüyor. Ayrıca büyük parsellerde deprem konteyneri bulundurma zorunluluğu getirilecek.
13 Mart 2023

T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda, Galata Köprüsü üzerindeki katener (enerji) teline bir afiş dolanması sonucu tramvay seferleri yaklaşık 20 dakika süreyle durduruldu. Metro İstanbul'un Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, seferler Kabataş-Karaköy ve Eminönü-Bağcılar istasyonları arasında kısıtlı olarak gerçekleştirildi. Sorunun giderilmesinin ardından seferler normale döndü.
13 Mart 2024

İstanbul Valiliği'nin kararı doğrultusunda, 25 Kasım Cumartesi günü saat 12.00'den itibaren ikinci bir duyuruya kadar M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nın Şişhane ve Taksim istasyonları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı işletmeye kapatıldı. Bu süre zarfında, metro araçları Taksim istasyonunda durmadan seferlerine devam edecek.
25 Kasım 2023

Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro hattında gerçekleştirilen hat bakım çalışmaları sebebiyle, seferlerde geçici bir düzenlemeye gidildi. Bugün saat 06:00'dan 10:00'a kadar Yenikapı ile Otogar istasyonları arasında hizmet verilirken, Otogar ile Atatürk Havalimanı istasyonları arasında ücretsiz İETT otobüsleriyle seferler sağlandı. Saat 10:00 itibarıyla Otogar-Atatürk Havalimanı arası seferlerin gecikmeli olarak işletilmeye başlandığı ve 13 Kasım Pazartesi günü saat 06:00'dan itibaren seferlerin normale döneceği açıklandı.
12 Kasım 2023

İstanbul'da meydana gelen yoğun sis, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuş trafiğini olumsuz etkiledi. Görüş mesafesinin azalması sebebiyle 5:45'te inişler, 6:20'de ise kalkışlar için pist trafiği durduruldu. Kalkışlar 7:20'de kontrollü olarak yeniden başladı, ancak inişler yedek meydanlara yönlendirilmeye devam etti. Operasyonların saat 10:00'da normalleşmesi bekleniyor.
2 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Aydın, Muğla, Denizli, Burdur, Isparta, Afyonkarahisar, Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş için sarı, Rize ile Artvin içinse turuncu uyarıda bulundu. İstanbul Valiliği de fırtına uyarısı yaptı. Yağışların kuvvetli olması ve olumsuz hava koşullarının yol açabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
10 Eylül 2023

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla İstanbul'da uygulanacak ulaşım kısıtlamalarını duyurdu. Taksim Meydanı ve çevresine ulaşım sağlayan birçok metro, tramvay ve otobüs hattı geçici olarak hizmet dışı bırakılacak. Ayrıca, Avrupa yakasından Anadolu yakasına yolcu ve araç taşınacak, ancak Anadolu yakasından Avrupa yakasına bazı iskelelerden yolcu ve araç taşınmayacak. Güvenlik önlemleri kapsamında, çöp konteynırları kaldırılacak ve muhtemel yürüyüş güzergahları temizlenecek.
30 Nisan 2024
İşaretlediklerim