Yaklaşan seçimler öncesinde muhalefetin cumhurbaşkanı adayları arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismi öne çıkmaya başladı. FOX TV'de katıldığı bir programda cumhurbaşkanı adaylığı hakkında sorulan bir soruya, ismi üzerinde mutabakat sağlanması halinde aday olmaya itiraz etmeyeceğini ve bu görevi yapmanın onurlu bir şey olacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin sorunlarını çözmek için altı lider olarak birlikte hareket ettiklerini ve olayın bir parti meselesi değil, Türkiye meselesi olduğunu vurguladı.
3 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin büyükşehir belediye başkanları ile yaptığı toplantıda, kendisinden aday olmasını beklediklerini ifade eden belediye başkanlarına 'O konuda bir sıkıntı olmayacak' yanıtını verdi. Bu gelişme, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılabilmesi için 10 Mart'ta yetkisini kullanacağını açıklamasının ardından geldi. Muhalefetin adayı henüz belli olmazken, altılı masa toplantısında Kılıçdaroğlu'nun adaylığını liderlere bildireceği öngörülüyordu. Ancak Kılıçdaroğlu, altılı masa toplantısı öncesinde böyle bir açıklama yapılmasını doğru bulmadı.
27 Ocak 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nde genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimleri kaybetmesinin ardından parti içinde değişim talepleri yükselmekte. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Oğuz Kaan Salıcı ve Tanju Özcan gibi isimler genel başkanlık için anılmakta. CHP'nin eski genel başkan yardımcısı ve genel sekreteri Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu aday olmazsa genel başkanlığa aday olabileceğini belirtti ve partide değişimin gerekliliğine vurgu yaptı.
30 Mayıs 2023

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, partinin cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu ve başka bir aday gösterme kararı olmadığını belirtti. İYİ Parti yetkilileri ise partililerin yarısının Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklediğini, diğer yarısının ise karşı çıktığını ifade etti. İYİ Parti'nin toplantısında adayın anketle belirlenmesi ve bunun önerilmesi beklentisi olduğu belirtildi.
25 Ocak 2023

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun 'altılı masa' liderlerinin cumhurbaşkanı ile birlikte stratejik kararlarda imza yetkisine sahip olacağını belirtmesine tepki göstererek, bu durumu 'altılı eş başkanlık sistemi' olarak nitelendirdi. Çelik, bu modelin demokratik olmadığını ve politbüro modeline benzediğini ifade etti. Ayrıca, seçim takviminin biraz geriye çekilebileceğini ancak bunun erken seçim anlamına gelmeyeceğini belirtti. Komutanların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı alkışlamasını savunan Çelik, CHP'nin demokrasiye bağlı bir orduyu rahatsız edici bulduğunu söyledi.
16 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, altılı masayı terk ederek CHP'li belediye başkanlarını adaylığa çağırmasının ardından tartışmalar devam ediyor. Saadet Partisi'nde düzenlenecek olan millet ittifakı toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının duyurulması beklenirken, Akşener'in toplantıya katılmayacağı açıklandı. İsmi açıklanmayan bir genel başkan, Akşener'in anket talebini eleştirerek siyasetin pop star yarışması olmadığını ve toplumun ortak kararının belirleyici olacağını ifade etti. Ayrıca, toplantıda herhangi bir gerginlik yaşanmadığı ve yemekte sohbet edildiği belirtildi.
6 Mart 2023

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin 31 Mart 2024'te düzenlenecek yerel seçimlere kendi logosu ve ismiyle gireceğini açıkladı. Davutoğlu, bu kararın partinin başkanlık kurulunda alındığını ve olası ittifaklar mahfuz tutulmak şartıyla Türkiye'nin bütün belde, ilçe ve illerinde Gelecek Partisi logosu ve ismiyle seçimlere girileceğini belirtti.
13 Ağustos 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşme sonrasında İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevden ayrılması gerektiğini belirtti ancak cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmeyeceğini vurguladı. İnce'nin adaylığı, muhalefet oylarını böleceği endişesiyle eleştiriliyor. Anketlerde Kılıçdaroğlu önde gözükürken, İnce ikinci tura kalma hedefiyle yola devam ettiğini ifade etti.
29 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş'ın kendisine yaptığı cumhurbaşkanı adaylığından çekilme çağrısına, Baş'ın kendisini daha önce kale almadığını belirterek yanıt verdi. İnce, Baş'a İstanbul 3. Bölge adaylığından çekilip kendi partisinin adayını destekleme teklifinde bulundu. Seçimlerin ikinci tura kalması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avantaj kazanabileceği ve İnce'nin adaylığının Kılıçdaroğlu'nun birinci turda kazanmasının önündeki en büyük engel olduğu belirtiliyor.
4 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adaylığı için YSK'ya dilekçe verdi ve en az 100 bin imza toplaması gerekiyor. AKP'nin, muhalefetin oylarını bölmek amacıyla İnce'nin adaylığını desteklediği iddiaları ortaya atıldı. Avrasya Araştırma'nın sahibi Kemal Özkiraz, AKP'nin İnce için imza toplama kampanyası düzenlediğine dair bir iddia paylaştı. İnce, bu iddiaların sahte olduğunu savunarak suç duyurusunda bulunacağını duyurdu.
21 Mart 2023

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Karar TV'de yaptığı açıklamada, altılı masanın cumhurbaşkanı adayının Ocak ayında duyurulmasını beklediklerini belirtti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre de benzer zaman dilimlerinde adayın açıklanacağını öngörmüşlerdi. Tezcan, adayın Aralık sonu veya Ocak başında açıklanacağını, Emre ise Ocak ayı içinde adaylığın netleşeceğini şahsi görüş olarak ifade etmişti.
3 Ocak 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) TBMM Grubu, 26 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirdiği olağanüstü toplantıda, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak bundan sonraki süreçlerde grup adına karar almak üzere genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu oybirliğiyle yetkilendirdi. Grup başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç'un imzasıyla yapılan açıklamada, toplantıda aday belirleme konusunda da ortak bir metin üzerinde anlaşma sağlandığı belirtildi. Aynı yetkilendirmenin CHP Parti Meclisi'nden de çıkması beklenmektedir.
26 Şubat 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin ortak aday çıkarması gerektiğini ve bu sayede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı yüzde 60-70 gibi yüksek bir oy oranıyla zafer elde edilebileceğini belirtti. TİP, Hatay'da toplanan parti meclisinde bazı şehirlerde seçimlere ittifak çatısı altında kendi amblemiyle katılma kararı aldı. Ayrıca, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının desteklenmesi yönünde değerlendirmeler yapıldı.
13 Mart 2023

Yüksek Seçim Kurulu, cumhurbaşkanı adayları için gerekli olan 100 bin imza barajını aşan adayları açıkladı. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, gerekli imza sayısına ulaşarak resmi olarak cumhurbaşkanı adayı oldu. İmza toplama süreci 27 Mart 2023 Pazartesi günü saat 20:00'de sona erecek. YSK'nın açıkladığı verilere göre, diğer aday adayları arasında Muhammed Ali Fatih Erbakan ve Sinan Oğan da önemli sayıda imza toplamış durumda. Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine adaylıktan çekildiğini duyurdu.
25 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, eski Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker'in adaylıktan çekilmesi yönündeki çağrısına açık mektupla yanıt verdi. İnce, mektubunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaybetmesini sağlamak için aday olmayı planladığını ve ikinci turda Erdoğan'ın kaybedeceğine inandığını belirtti. Ayrıca, aday olma konusunda kişisel bir tutkusu olmadığını ve ülkenin menfaatini her şeyin üzerinde tuttuğunu ifade etti. İnce, seçmenlerin ve parti çalışanlarının taleplerini dillendirdiğini ve bu nedenle adaylığının önemli olduğunu vurguladı.
19 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıkladı. Son anketlere göre, İnce'nin oy oranı en fazla %2,2 olarak görülüyordu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İnce'yi Türkiye'nin sofrasına davet ederek eski kırgınlıkları bir kenara bırakma çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise İnce'nin yarıştan çekilmesine üzüldüğünü ve yarışın sonuna kadar devam etmesini tercih edeceğini ifade etti.
11 Mayıs 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, bir YouTube programında yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Baş, Kılıçdaroğlu'nun kişisel olarak İstanbul Sözleşmesi'ni desteklemesini olumlu bulduğunu, ancak altılı masanın ortak adayı olarak Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekleyip desteklemeyeceklerini, altılı masanın mutabakat metninin içeriğine göre belirleyeceklerini ifade etti. Erkan Baş, isim tartışmasına girmek istemediğini, ancak net bir programla karşılaştıklarında tavrını açıkça ortaya koyacaklarını söyledi.
26 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin yerel seçimlerde yarışacak bazı belediye başkanı adaylarını açıkladı. Açıklanan adaylar arasında Artvin için Mehmet Kocatepe ve Aydın için Mustafa Savaş yer alıyor. Haberde daha fazla ayrıntıya yer verilmemiş ve 'ayrıntılar geliyor' ifadesi kullanılmış.
7 Ocak 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SÖZCÜ TV'de İpek Özbey'in sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, partinin değişime her zaman açık olduğunu ve parti içi tartışmaların CHP'yi güçlendirdiğini belirtti. Ayrıca, demokrasiden yana olanların birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade etti. Ekrem İmamoğlu'nun aday olacağını doğrulayan Kılıçdaroğlu, CHP seçmeninin yılgınlığını reddetti.
12 Eylül 2023

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan ile konuşan bir AKP'li, HDP'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarması halinde seçimlerin ikinci tura kalacağını, aksi takdirde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk turda kazanacağını savundu. AKP'li, muhalefetin muhtemel adayları hakkında da değerlendirmelerde bulundu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise partisinin kendi adayını çıkaracağını ve ittifaklarla herhangi bir ortaklıkları olmadığını belirtti.
8 Ocak 2023
İşaretlediklerim