İzmir'in Konak ilçesinde şiddetli yağmurdan kaçmaya çalışırken elektrik akımına kapılarak ölen iki kişi hakkında yürütülen soruşturmada bilirkişi ön raporu tamamlandı. Raporda İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) ve dağıtımcı elektrik şirketi Gdz Elektrik'in olayda ihmali olduğu belirlendi. Teknik detaylarda, kablo derinliğinin yetersiz olduğu ve yalıtımın zedelendiği tespit edildi. İzmir başsavcılığı, olayda sorumluluğu bulunan 29 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.
15 Temmuz 2024

Ankara Mamak'ta Yüksek Hızlı Tren (YHT) test sürüşü sırasında raydan çıktı ve dört çalışan hafif yaralandı. CHP Sivas milletvekili Ulaş Karasu, hattın eksiklerine rağmen açıldığını ve vatandaşın can ve mal güvenliğinin tehlikeye atıldığını belirtti. Kazadan sonra Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Ankara-Sivas arası YHT işletmeciliğinin Ankara-Kırıkkale arasında otobüs aktarmasıyla yapılacağını duyurdu.
14 Ekim 2023

İzmir'in Menderes ilçesinde, Gaziemir'den Torbalı yönüne giden bir otomobil, makas atan başka bir aracın çarpması sonucu kontrolden çıkarak karşı şeride geçti ve bir minibüsle çarpıştı. Kazada otomobildeki üç kişi ve minibüsteki bir kişi hayatını kaybetti, beşi ağır olmak üzere toplam 21 kişi yaralandı. Kaza anı bir araç kamerası tarafından kaydedildi. Makas atan aracın sürücüsü Y.K., Menderes İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alındı.
1 Temmuz 2023

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde, Malatya-İstanbul seferini yapan Kayısı Kent Turizm şirketine ait bir yolcu otobüsü şarampole devrildi. Kazada dört kişi hayatını kaybetti ve 24 kişi yaralandı. Yaralılardan üçünün durumu ağır. Olay yerine sağlık, itfaiye, AFAD, UMKE, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Otobüs şoförü M.K. gözaltına alındı.
29 Ocak 2023

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde sabaha karşı başlayan sağanak, İğneada beldesinde su baskınları ve dere taşkınlarına yol açtı. İğneada'da bulunan turizm tesisindeki birçok bungalov ev taşkın dolayısıyla sürüklendi. Bölgede ormanda mahsur kalan iki kişi, ekiplerce kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Kırklareli Valisi Birol Ekici, sel nedeniyle kaybolan iki kişinin cansız bedenine ulaşıldığını, dört kişiyi arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
5 Eylül 2023

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Metro Hattı yapım çalışmaları sırasında oluşturulan yaklaşık 3 metre derinliğindeki bir çukura otomobil düştü. Kazada araç sürücüsü S.Ü. yaralandı. Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık, polis ve itfaiye ekipleri tarafından yaklaşık 30 dakika süren bir çalışma sonucunda sürücü araçtan çıkarıldı ve Bursa Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Sürücünün hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi.
30 Ocak 2023

İzmir'in Menderes ilçesindeki orman yangınına müdahale etmek için su almaya çalışan bir helikopter, Tahtalı Barajı'na düştü. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, helikopterdeki dört personelden birinin sağ olarak kurtarıldığını, diğer üç kişi için arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığını açıkladı. Yangın, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkmış ve sarp arazide etkili olması nedeniyle karadan ve havadan ekip sayısı artırılmıştı.
17 Eylül 2023

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde yem yüklü bir kamyon ile yolcu otobüsü çarpıştı. Kazada bir kişi hayatını kaybederken, dokuz kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, jandarma, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar, Afyonkarahisar’daki hastanelere kaldırıldı.
29 Temmuz 2024

Manisa'nın Köprübaşı ilçesinde bir pikabın üzerine kaya düştü ve pikap şarampole devrildi. Kazada, pikapta bulunan Mehmet Nuri Dağlı hayatını kaybetti. Ağır yaralanan sürücü Hadi Aslan ile Bülent Aslan ve Halil İbrahim Kaçkan hastaneye kaldırıldı.
8 Ağustos 2023

Bir trafik kazası sonrasında, yaralılardan biri cep telefonunu bir başkasına vererek yardım istedi. Kazazedelerden biri, 112 yerine annesini ve özel şoförünü aramak için arkadaşının telefonunu kullandı. Anne, yaralıları alıp olay yerinden ayrıldı. Kazaya karışan gençlerden birinin elinde, yaralılardan birine ait olan ve yardım istenirken kullanılan telefon bulundu. Bu telefon, daha sonra bir güvenlik görevlisine teslim edildi ve firardan sonra bir araçta bulundu. Bir diğer telefon ise hala kayıp.
14 Mart 2024

Erzincan-Sivas kara yolunun Kızıldağ mevkisinde, kar, tipi ve buzlanma koşulları altında bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre iki kişi hayatını kaybetti, 21 kişi yaralandı. Kaza sonrası bölgeye sağlık, itfaiye, AFAD, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı.
30 Mart 2023

Artvin'in Yusufeli ilçesi Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, belediye tarafından Yusufeli Barajı üzerine kurulan 1 kilometrelik zipline hattını denemek isterken, makaranın sıkışması sonucu yaklaşık 80 metre yükseklikte mahsur kaldı. Endüstriyel dağcı Tolga Albayrak, aynı hat üzerinden ulaştığı Aytekin'i çıkış noktasına getirdi. Aytekin, yaşanan durumla ilgili gerekli ayarların yapılacağını belirtti.
22 Eylül 2023

Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hattı'nda teknik bir arıza meydana geldiği ve bu nedenle seferlerin yapılamadığı bildirildi. Metro İstanbul, X platformunda yaptığı duyuruda arızanın giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Arızanın ne zaman giderileceği hakkında henüz bir bilgi verilmedi.
4 Ağustos 2024

Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Yaylalar köyünde doğa yürüyüşü yapan bir grup üzerine çığ düştü. İlk belirlemelere göre, beş kişinin çığ altında kaldığı ve bu kişilerden ikisinin hayatını kaybettiği, üçünün ise yaralı olarak kurtarıldığı bildirildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, ölenlere rahmet ve yaralılara acil şifalar dilendi. İlk açıklamalarda yaralı sayısı yedi olarak verilmişti.
4 Mart 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde yıkılan Adıyaman'daki İsias Otel'de hayatını kaybeden 35 kişinin ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında, otelin inşaatını denetlemekle sorumlu olan inşaat mühendisi Halil Bağcı gözaltına alındı. Bağcı, jandarma ekipleri tarafından kent merkezinde yakalanarak adliyeye sevk edildi. Otelde konaklayanlar arasında 31 turist rehberi ve KKTC'li ortaokul voleybol takımı kafilesinden 25'i çocuk olmak üzere toplam 35 kişi depremde yaşamını yitirmişti.
29 Mart 2023

Ankara-Kırıkkale yolunda, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bir otomobil yol kenarındaki direğe çarptı. Kazada araç sürücüsü A.B. ve yolcular M.B., E.B. olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 1 yaşındaki A.U.U. da kurtarılamayarak öldü. Kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
28 Kasım 2023

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde, freni boşalan bir kamyon cenaze namazı için toplanan kalabalığa çarptı. İlk belirlemelere göre dört kişi hayatını kaybetti, biri ağır olmak üzere toplam 25 kişi yaralandı. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda sağlık ekibi yönlendirildi. Kamyon sürücüsü gözaltına alındı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
9 Eylül 2023

İspanya'nın Barselona kenti yakınlarında bir banliyö treni, rayları geçmeye çalışan bir gruba çarptı ve dört kişi hayatını kaybetti. Kaza, yaya geçişinin yasak olduğu, virajlı ve görüş mesafesi zor bir noktada meydana geldi. Kazada hayatını kaybedenlerin, bölgedeki bir konsere gitmek için tren raylarından geçmeye çalışan bir grup genç olduğu belirtildi. Kazadan sonra tren hattı geçici olarak kapatıldı.
11 Eylül 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen büyük depremler sonrasında arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Ancak koordinasyon eksikliği nedeniyle kurtarılan bazı kişilerin ambulans beklerken hayatını kaybettiği bildiriliyor. Enkaz altından çıkarılan bir kadın, ambulansın geç gelmesi sonucu yaşamını yitirdi. Arama-kurtarma ekipleri ve gönüllüler, ekipman ve gıda desteğinin gecikmesi ve koordinasyonsuzluk nedeniyle can kayıplarının arttığını ifade ediyor.
8 Şubat 2023

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (BASKİ) ait arıtma tesisinde meydana gelen gaz kaçağı sonucu iki personel yaşamını yitirdi. Ceyhun Balcı ve Mustafa Karakoç, pompa arızası tamir ederken gaz kaçağı meydana geldi. Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan Balcı ve Karakoç, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
31 Temmuz 2023
İşaretlediklerim