Beykoz İlçe Seçim Kurulu, 31 Mart yerel seçimlerinde AKP'nin ilçedeki tüm oyların ve geçersiz oyların yeniden sayılması talebini değerlendirdi ve reddetti. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, karar sonrası yaptığı açıklamada, benzer bir durumun Gaziosmanpaşa'da yaşandığını ve her iki süreci de dikkatle takip ettiklerini belirtti. Çelik, partilileri evlerine dönmeye ve süreci sakin bir şekilde yönetmeye davet etti.
3 Nisan 2024

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, Van büyükşehir belediye başkanlığı için yapılan seçimlerde en çok oyu alan DEM Partili Abdullah Zeydan'a mazbatanın verilmesi kararının gerekçesinin bugün yazılacağını açıkladı. Van İl Seçim Kurulu Başkanlığı, Abdullah Zeydan'ın seçilme yeterliliği olmadığı gerekçesiyle mazbatanın AKP'li aday Abdulahat Arvas'a verilmesine karar vermiş, ancak DEM Parti'nin itirazı üzerine YSK bu kararı bozmuş ve mazbatanın Zeydan'a verilmesine karar vermiştir.
4 Nisan 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin büyükşehir belediye başkanlarıyla bir görüşme gerçekleştirdi. Bu toplantı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılma kararını açıklaması ve İstanbul ile Ankara büyükşehir belediye başkanlarına adaylık çağrısında bulunmasının ardından yapıldı. Toplantıya Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, deprem sonrası çalışmalar nedeniyle katılmadı. Görüşmenin fotoğrafı CHP'nin sosyal medya hesabından paylaşıldı.
4 Mart 2023

AKP, özellikle az oy farkıyla kaybettiği yerlerde seçim sonuçlarına itiraz ediyor ve bu itirazlar genellikle kabul ediliyor. Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde seçimlerin tekrarlanmasına karar verilirken, DEM Parti'nin Bitlis merkezdeki itirazı polis barikatıyla engellendi. İstanbul'da ise CHP'nin Gaziosmanpaşa'da kazandığı seçim sonuçlarına AKP'nin itirazı üzerine oyların yeniden sayılmasına karar verilirken, CHP'nin Ümraniye için yaptığı benzer itiraz reddedildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim kaybedenlerin masa başında kazanma baskılarına karşı hukukun müdahale etmesi gerektiğini belirtti.
2 Nisan 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Türkiye'de seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceği tartışmaları yaşanmaktadır. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, seçimlerin ertelenmesi konusunda son kararı Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) vereceğini ifade etti. CHP'li Erdoğan Toprak, iktidarın seçimleri ertelemekten vazgeçtiğini, Saadet Partili Bülent Kaya ise YSK'nın seçimleri zamanında yapmak için yeterli yasal dayanağa sahip olduğunu belirtti. YSK, Elâzığ'daki bir muhtarlık seçiminin ertelenmesi talebini reddederek emsal bir karar verdi.
24 Şubat 2023

YSK Başkanı Ahmet Yener, Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda tüm sandıkların açıldığını ve katılım oranının yüzde 88,92 olduğunu belirtti. Kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,51, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,88 ve ata ittifakının adayı Sinan Oğan yüzde 5,47 oy aldı. Hiçbir adayın seçilme yeterliliğine ulaşamadığı için 28 Mayıs Pazar günü ikinci tur seçimler yapılacak.
15 Mayıs 2023

Ardahan merkezde yapılan yerel seçimlerde, CHP adayı Faruk Demir'in AKP adayı Yunus Baydar'a 174 oy farkla üstünlük sağladığı seçimlerin yenilenmesi kararı, İl Seçim Kurulu tarafından iptal edildi. AKP'nin oy sayımının tamamlanmasının ardından İlçe Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz sonucu seçimin 2 Haziran'da tekrarlanmasına karar verilmişti. Ancak CHP'nin üst merci olan İl Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz kabul edilerek, mazbatanın CHP'li Demir'e verilmesine karar verildi. AKP'nin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itiraz hakkı bulunuyor.
5 Nisan 2024

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayının yarınki toplantıda açıklanmayacağını ifade etti. Adayın açıklanması için Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim takvimini açıklamasının bekleneceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, YSK'nın seçimi ertelemek gibi bir şansının olmadığını ve YSK'nın güven vermeyen bir kurum olduğunu dile getirdi. Ayrıca, YSK'nın geçmişte deprem nedeniyle seçim ertelemesi taleplerini reddettiğini hatırlattı.
1 Mart 2023

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, 14 Mayıs seçimleri için hazırlanan CHP listelerinde aday gösterilmemesinin ardından bir açıklama yaptı. Kendisinin aday olmamasının, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetiminin kararı olduğunu belirtti. Şahin, herhangi bir bürokrasi veya yerel yönetim pozisyonu talebinde bulunmadığını ve böyle bir teklif almadığını ifade etti. CHP içindeki bazı yetkililer, Şahin'in 2024 yerel seçimlerinde Hatay büyükşehir belediye başkanlığı için aday olabileceğini ima etti.
11 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Hatay belediye başkanlığı adaylığı ile ilgili olarak partinin henüz daha iyi bir alternatif geliştiremediğini ifade etti. Özel, Hatay'da beşinci anketin yapıldığını ve belediye başkanının eleştirilere açık olduğunu belirtti. Son kararın yarın verileceğini duyurdu.
16 Şubat 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan belediye başkanları toplantısı sona erdi. Toplantıya, CHP'li 250 belediyeden 36'sı mazeret bildirerek katılmadı. Toplantının ardından Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, özeleştirilerin yapıldığını ve hataların neler olduğunun konuşulduğunu belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da kendi düşüncelerini ifade ettiği toplantıda, genel başkanın eleştirilere detaylı cevaplar verdiği aktarıldı.
22 Temmuz 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını 'dayatma' olarak değerlendirip altılı masayı terk ettiğini açıkladı. Bu gelişme üzerine CHP'li büyükşehir belediye başkanları Ankara'da toplanma kararı aldı. Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını göreve çağırdı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın deprem çalışmaları nedeniyle toplantıya katılamayacağı belirtildi.
3 Mart 2023

AKP, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde DEM Parti'nin kazandığı seçim sonuçlarına itiraz etti ve İlçe Seçim Kurulu, 15 sandığa yapılan itiraz üzerine seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Ayrıca, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan DEM Parti'nin adayı Abdullah Zeydan'ın Adalet Bakanlığı tarafından seçilme hakkının olmadığına dair bir karar alındı ve mazbata, henüz karar kesinleşmeden, ikinci sıradaki AKP adayına verildi. DEM Parti, bu kararlar nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurmaya hazırlanıyor.
2 Nisan 2024

Altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayının belirlenememesi sonucu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener toplantıdan ayrıldı ve partisinin genel idare kurulu ile olağanüstü bir toplantı yaptı. Akşener, altılı masanın millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybettiğini belirterek İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını aday olmaya çağırdı. Bu gelişmelerin ardından CHP Merkez Yürütme Kurulu, partinin genel merkezinde olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun diğer parti liderleriyle telefon görüşmeleri yaptığı ve ortak bir açıklama beklendiği bildirildi.
3 Mart 2023

14 Mayıs'ta yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, emekli olan memur ilçe seçim kurulu üyelerinin yerine güncellenmemiş listelerden atama yapılmasına ilişkin uyarıda bulundu. Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, bu durumu takip ettiklerini ve kamu görevlilerini uyardığını belirtti. Kaftancıoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) da aynı hassasiyeti beklediklerini ifade etti.
7 Mart 2023

HDP'nin YSK temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, ülke genelinde binin üzerinde sandık sonucuna itiraz ettiklerini ve bu itirazların neredeyse tamamının karara bağlandığını, verilerin düzeltildiğini belirtti. Yeşil Sol Parti'nin oylarının MHP'ye yazıldığı iddiası üzerine yapılan itirazlar sonucunda Batman ve Mersin'de AKP'den birer vekil alındığı iddiaları vardı, ancak Tiryaki henüz böyle bir sonucun olmadığını ifade etti. HDP, hatalı girişlerin düzeltilmesi için çalışmalarını sürdürdüğünü ve olağanüstü itiraz yöntemiyle ilçe seçim kurullarına ve YSK'ye başvuracaklarını duyurdu.
16 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Hatay'da devam eden sayım sürecinde hukukun hakim olmasını beklediğini ifade etti. Kesin olmayan sonuçlara göre İBB başkanı olarak yeniden seçilen İmamoğlu, partisinin kazanan diğer adaylarını tebrik etti ve özellikle Hatay'da CHP adayı Lütfü Savaş'ın AKP adayı Mehmet Öntürk'ün gerisinde kaldığı seçimle ilgili hukukun üstünlüğünün önemini vurguladı.
1 Nisan 2024

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Hatay'da yaşananlar ve halkın tepkileri nedeniyle birkaç gün içinde 'kapsamlı bir anket' yapılacağını duyurdu. Depremdeki sorumluluğu nedeniyle eleştirilen mevcut Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın yeniden aday gösterilmesi tartışmalara yol açmıştı. Daha önce yapılan anketlerde Savaş'ın alternatifinin bulunamadığı ve açık ara önde olduğu belirtilmişti. Ancak son tartışmaların ardından CHP, Hatay'daki durumu yeniden değerlendirmek üzere yeni bir anket yapma kararı aldı.
7 Şubat 2024

Yüksek Seçim Kurulu, sandık açılma oranının yüzde 99,43 olduğunu ve geçici sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüzde 52,14 oy alarak yeniden cumhurbaşkanı seçildiğini duyurdu. Rakibi Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47,86 oy aldı. YSK Başkanı Ahmet Yener, Erdoğan'ın seçim sonuçlarına göre Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanı olarak seçildiğini belirtti.
28 Mayıs 2023

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İçişleri Bakanlığı'nın Yüksek Seçim Kurulu'na paralel bir seçim takip sistemi oluşturduğunu ve bu sisteme ilişkin valiliklere ve kaymakamlıklara talimat gönderildiğini açıkladı. İzmir'in Kiraz ilçesindeki kaymakamlığın, İçişleri Bakanlığı'nın talebine uygun olarak ilçe seçim kurulundan sandık sonuç tutanaklarını istediği, ancak ilçe seçim kurulunun YSK'nın kararıyla bu talebi reddettiği belirtildi. Erkek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu görevini kötüye kullanmakla suçlayarak, seçimlere müdahale edilemeyeceğini vurguladı.
2 Mayıs 2023
İşaretlediklerim