Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), Huawei Telekomünikasyon Dış Ticaret Limited Şirketi'nin yurt dışına kişisel veri aktarımına izin verdi. Bu izin, Türkiye'deki internet kullanıcılarının rızası olmaksızın verilerinin yurt dışına aktarılabileceği anlamına geliyor. Uzmanlar, Türkiye'nin kişisel verileri koruma kanununun Avrupa Birliği'nin GDPR düzenlemelerine kıyasla yetersiz olduğunu belirtiyor. Huawei'nin Türkiye'deki internet altyapısındaki büyük payı ve bu durumun güvenlik riskleri de vurgulanıyor.
29 Mayıs 2024

Juventus, bir gazeteciyi tehdit eden teknik direktör Massimiliano Allegri ile yollarını ayırdı. Allegri, İtalya Kupası'nı kazanmalarına rağmen, kulübün değerleriyle bağdaşmayan davranışları nedeniyle görevden alındı. Kupa töreninin ardından basın toplantısında, Tuttosport'un genel yayın yönetmeni Guido Vaciago ile tartışan Allegri, gazeteciye ağır küfürler edip tehdit etmişti.
17 Mayıs 2024

Yusuf Kaplan, Müslümanların başlangıçta mücahit olarak yola çıktıklarını ancak zamanla müteahhit ve her şeye müsait bir hale geldiklerini belirtiyor. Batı'ya göre ve Batı'ya karşı belirlenen konumlanmaların, Müslümanları Batılıların belirlediği kurallar çerçevesinde hareket etmeye zorladığını ve bu durumun değişmesi gerektiğini savunuyor. Kaplan, ekonomik büyümeyi hedeflemenin Müslümanları sistemi dönüştürmekten uzaklaştırdığını ve öncelikle zihniyetin değişmesi gerektiğini vurguluyor.
8 Nisan 2024

Naomi Campbell, Fashion for Relief isimli yardım kuruluşunun fonlarının uygunsuz harcamalar nedeniyle Yardım Kuruluşu Komisyonu tarafından yapılan soruşturma sonucunda mütevelli heyeti üyeliğinden men edildi. Soruşturmada, toplanan paranın lüks otellere, spa uygulamalarına ve Campbell’ın kişisel harcamalarına yönlendirildiği tespit edildi. Campbell’a beş yıl boyunca hayır amaçlı faaliyetlerde bulunma yasağı getirildi. Diğer iki mütevelli heyeti üyesi Bianka Hellmich ve Veronica Chou’ya da sırasıyla dokuz yıl ve dört yıl yasak getirildi.
26 Eylül 2024
İşaretlediklerim