CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün fotoğrafına uygunsuz hareketler yaptığı belirlenen 17 yaşındaki bir çocuğun tutuklanmasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, bu durumun 'düşmanlaştırma politikasına' katkı sağlayacağını belirtti. Ayrıca, bir Kuveytli kişinin Atatürk'e yönelik hakaretlerini sürdürdüğünü ve bu kişinin Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip olduğu iddiasının açıklığa kavuşturulması gerektiğini ifade etti.
21 Eylül 2023

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in dayısı Halil İbrahim Bozkurt, yeğeninin ölümüyle ilgili olarak katillerin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde olduğunu öne sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinginde adalet talebiyle pankart açan aile, olay çözülmezse seçimlerde oy kullanmayacaklarını ifade etti. Bozkurt, Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı'ndan beklentilerinin kalmadığını, atanan savcının siyasi renginin belli olduğunu ve bu durumu kabul etmediklerini belirtti. Sinan Ateş'in güçlenmemesi için öldürüldüğünü düşündüklerini ve katillerin bilindiğini iddia etti. Ateş'in ölümüyle ilgili olarak şu ana kadar 13 kişi tutuklandı, ancak tetikçi olduğu belirtilen kişi henüz yakalanmadı.
22 Ocak 2023

Mehmet Altan, Türkiye'de Kürtçenin hala TBMM'de 'bilinmeyen bir dil' olarak tanımlanmasını ve Kürt sorununun demokratik yollarla çözülememesini ele alıyor. 16 yıl önceki basın taramalarında da aynı sorunun gündemde olduğunu belirten Altan, Kobani Davası'nın sonuçlarının Türkiye'yi sarstığını ve Kürt siyasetçilerin ağır cezalara çarptırıldığını vurguluyor. Altan, Türkiye'nin yönetim tarzının neden sürekli kendini tekrar ettiğini sorguluyor.
23 Mayıs 2024

Kürt siyasetinin önde gelen isimlerinden Ahmet Türk, HDP'nin seçim çalışmaları sırasında yaptığı konuşmada, Kürt halkının iktidara bir ders vermesi gerektiğini belirtti. Türk, Kürt halkının düşmanlığını yapan iktidara karşı protesto edilmesi ve oy verilmemesi gerektiğini vurguladı. Bu açıklama, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı ve iki lider arasında imzalanan protokolün basınla paylaşılmasının ardından geldi. HDP ve Yeşil Sol Parti ise kayyım maddesini eleştirerek seçimlerdeki tutumlarını açıklamayı planladıklarını duyurdu.
24 Mayıs 2023

HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yükseköğrenim diplomasının tartışmalı olması konusunu gündeme getirerek, sosyal medyada alaycı bir 'diploma' paylaştı. YSK'nın Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan diploma talep etmesi sonrası Erdoğan'ın diploması yeniden tartışılmaya başlandı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Erdoğan'ın mezuniyet belgelerini Hürriyet gazetesi aracılığıyla paylaştı. Demirtaş ise bu duruma peçete üzerine yazılmış sahte bir diploma ile espri yaparak yanıt verdi.
25 Mart 2023

HDP'li eski Mardin Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, iktidarın Abdullah Öcalan ile görüştüğü iddialarına değinerek, iktidarın oy kazanmak için farklı bir tutum sergilediğini belirtti. İddialar, HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ve gazeteci Murat Ağırel tarafından da dile getirilmişti. AKP'nin Diyarbakır milletvekili adayı Galip Ensarioğlu da devletin Öcalan ile görüştüğünü ifade etmiş, ancak Adalet Bakanı Bozdağ bu iddiaları yalanlamıştı.
10 Mayıs 2023

Milli futbolcu Merih Demiral’ın Avusturya galibiyetinden sonra yaptığı 'bozkurt' işaretinin diplomatik yansımaları devam ediyor. Türkiye’nin Almanya’nın Ankara büyükelçisini dışişlerine çağırması üzerine Almanya da Türkiye’nin Berlin büyükelçisini dışişlerine çağırdı. Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, 'Türk aşırı sağcıların işaretlerinin bizim stadyumlarımızda yeri yok' dedi. Türkiye ise bu işaretin Almanya'da yasaklı bir simge olmadığını belirtti.
4 Temmuz 2024

Babala TV'de Kemal Kılıçdaroğlu'na soru soran ve AK Parti teşkilatlarıyla hiçbir ilişiği olmadığını iddia eden Umut Nimet Ataş'ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ile çekilmiş eski fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. Sosyal medya kullanıcıları, Ataş'ın bu fotoğraflarla ilgili açıklamalarını sorguladılar.
24 Mayıs 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HDP ve kendisine düşmanlık göstermesinin sebeplerini, çözüm süreci anekdotlarıyla açıkladı. Demirtaş, Erdoğan'ın gerçek katillerle sorunu olmadığını, ancak 'Kürt Selo'ya düşmanca davrandığını belirtti. İmralı Cezaevi'nde Abdullah Öcalan için yapılan düzenlemeleri ve çözüm sürecinin Erdoğan tarafından bitirilmesini anlattı. Erdoğan'ın çözüm sürecini seçim kazanmak ve 'başkan' olmak için kullandığını, bu amacına ulaşamayınca süreci bitirdiğini iddia etti. Demirtaş, Erdoğan'ın kendisine düşmanlık göstermesinin sebebinin, saray ve saltanat oyunlarını bozduğu için olduğunu ve halkın barışı sağlayacağını ifade etti.
1 Mayıs 2023

Eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem sonrası yaptığı 'helallik' isteğine Twitter hesabı üzerinden yanıt verdi. Erdoğan'ın depremdeki organizasyon ve koordinasyon eksiklikleri nedeniyle eleştirilere maruz kalmasının ardından Adıyaman ziyaretinde 'helallik' istemesi, sosyal medyada 'Helal etmiyoruz' paylaşımlarıyla karşılandı. Demirtaş, Erdoğan'ı 100 bin insanın ölümünden sorumlu tutarak, utanmadan hala aday olmayı düşündüğünü belirtti ve ironik bir dille 'Helal olsun' ifadesini kullandı.
27 Şubat 2023

Türkiye'nin Avusturya'yı 2-1 yenerek EURO 2024 çeyrek finaline yükselmesinin ardından, Merih Demiral'ın gol sevincinde yaptığı 'bozkurt' işareti tartışmalara yol açtı. UEFA, Demiral hakkında 'uygunsuz davranış' gerekçesiyle soruşturma başlattı. Almanya'nın İçişleri Bakanı Nancy Faeser, bu işareti eleştirerek UEFA'dan yaptırım beklediklerini belirtti. Bu gelişmeler üzerine Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Türkiye Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.
3 Temmuz 2024

Haber sunucusu Fatih Portakal, Sözcü TV'de yaptığı sunum sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için 'pişkin' ifadesini kullanarak eleştirdi ve Kılıçdaroğlu'nun görevine devam etmemesi için mücadele vereceğini belirtti. Bu sözler sosyal medyada geniş tepki çekti. Cumhuriyet yazarı Zülal Kalkandelen ve Tele1 programcısı Zeynel Lüle, Portakal'ın üslubunu eleştirdi. Gazeteci Sedat Bozkurt, gazetecilik kurumlarının siyasi mücadele için uygun olmadığını ifade etti. Diğer kullanıcılar da Portakal'ın bu tavrını eleştiren yorumlar yaptı.
13 Haziran 2023

Rap sanatçısı Ezhel, bir Twitter sohbet odasında 'Kürdistan'ın başkenti Ankara ve İstanbul'dur' ifadesini kullanarak Kürt halkını savunduğunu belirtti. Bu sözler üzerine iktidara yakın gazeteler ve sosyal medya kullanıcıları tarafından hedef gösterildi ve tepkiler aldı. Ezhel, tepkilere Twitter üzerinden yanıt vererek, sözlerinin arkasında durduğunu ve ülkeyi birleştirmek, terörü bitirmek istediğini ifade etti. Ayrıca, Türk halkının rahatça konuşabilme yeteneğini geliştirmesi gerektiğini ve toplum olmayı unuttuğumuzu vurguladı.
22 Ocak 2023

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle pop müzik sanatçısı Tarkan, Instagram hesabından Cumhuriyetin 100. yılı ve Mustafa Kemal Atatürk için yazdığı marşın bir bölümünü paylaştı. Paylaşımda Atatürk'ün bir fotoğrafı ve marşın sözleri yer aldı. Sözler, Atatürk'e olan sevgi ve bağlılığı ifade ediyor ve onun izinde yürüme sözü veriyor.
19 Mayıs 2023

Habertürk'te Murat Kurum'un konuk olduğu ve siyaset dışı konuların ele alındığı bir programın tarafsızlığı eleştirildi. Programda Kurum'un çocukluğu ve askerliği gibi kişisel konuların yanı sıra, rakibi Ekrem İmamoğlu'nun ise siyaset ve belediyecilik üzerine sorgulandığı bir yayın yapıldığı belirtildi. Ayrıca, Habertürk'ün daha önce PKK'yı terör örgütü olarak görmeyenleri programa çıkarmama kararını almasına rağmen, DEM'in İstanbul adayı Meral Danış Beştaş'ı programa çıkarması dikkat çekti. Yazıda, bu tutum değişikliğinin nedenleri üzerine kanal yönetiminden açıklama talep edildi.
18 Mart 2024

Erzurum Valisi Okay Memiş, eski başbakan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım ve il jandarma komutanıyla bir giyim mağazasında çekilen ve tartışma yaratan fotoğraf hakkında, yanlış bir algı oluştuğunu belirterek, olayın sadece 10 dakikalık bir soluklanma anını yansıttığını ifade etti. Vali Memiş, Erkam Yıldırım'ı şahsen tanımadığını ve özel bir ilişkilerinin olmadığını, fotoğraftaki durumun yanlış yorumlandığını ve şehir için yaptıkları çalışmaların önüne geçmesini istemediğini dile getirdi. Ayrıca, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in Erkam Yıldırım hakkındaki iddialarına ve Binali Yıldırım'ın bu iddialara verdiği yanıtlara da değinildi.
21 Ocak 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li bir grubun 'arı gibi çalışan lider' temalı pankartına tepki göstererek, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in eşi Tuncer Akşener ile mutfakta çay doldurduğu bir fotoğrafını paylaştı. Kılıçdaroğlu, paylaşımında hayatı paylaşmanın önemini vurguladı ve genç mütedeyyin kadınlara hitaben, kendisinin kazanımlara dokunmayacağını belirtti. Meral Akşener de Kılıçdaroğlu'nun bu hareketini destekleyerek, cinsiyet ayrımı olmadan insanların işleri paylaşması gerektiğini ifade etti.
8 Mayıs 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya'da düzenlediği mitingde yabancı isimleri kullanarak yaptığı ve Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyen bir gaf sonrası, Hatay'da yaptığı konuşmada bu ifadelerini düzeltti. Bahçeli, Amerika ve Almanya'nın çocuklarına seslenerek, ne yaparlarsa yapsınlar, Anadolu'nun yiğidi Recep Tayyip Erdoğan'ı ezdirmeyeceklerini belirtti. Ayrıca, Hatay'da 'yüzüncü yüzyıl' vurgusu yaparak, her Hataylının 28 Mayıs'ta yüz oyla yüzüncü yüzyılı karşılaması gerektiğini ifade etti.
21 Mayıs 2023

Can Ataklı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bayram mesajında seçim sonrası döneme ilişkin ifadelerini ve Devlet Bahçeli'nin bayram mesajındaki sert söylemlerini ele alıyor. Erdoğan'ın '4 yıl seçimsiz dönem' vurgusunu muhalefete ve kendi tabanına yönelik mesajlar olarak yorumluyor. Bahçeli'nin ise seçim sonuçlarına öfkeli olduğunu ve tehditkar bir dil kullandığını belirtiyor. Ataklı, Bahçeli'nin bu tutumunun, Erdoğan tarafından saf dışı bırakılma korkusundan kaynaklandığını ve İYİ Parti'ye yönelik bir uyarı olarak değerlendiriyor.
11 Nisan 2024

Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın 'şampanya' ve 'emanet' ile ilgili sözlerini eleştirdi. Bozdağ'ın, muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak kullandığı ifadeler sosyal medyada tepki çekmişti. Önder, insanların kutlama şekillerine müdahale edilmesini eleştirerek, Bozdağ'ın bu düşünce yapısına güvenilmeyeceğini belirtti. Ayrıca, iktidarın giderek zayıfladığını ve AKP'nin destek kaybettiğini ifade etti.
28 Nisan 2023
İşaretlediklerim