Televizyon programcısı ve sunucu Metin Uca, Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde araç kullanırken rahatsızlanarak geçirdiği trafik kazasının ardından tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Uca'nın tedavisi yoğun bakımda devam ederken, menajeri Kübra Kalem Baykara tarafından acil ameliyata alındığı ve komplikasyonlar sonucu entübe edildiği duyurulmuştu. Metin Uca için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda tören düzenlenecek ve cenazesi Ankara Kocatepe Camii'nden kaldırılarak Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedilecek.
17 Kasım 2023

395 senaryosuyla Guinness Rekorlar Kitabı’na giren usta senarist Safa Önal, 92 yaşında hayatını kaybetti. Önal, 'Vesikalı Yarim', 'Ağaçlar Ayakta Ölür', 'Ah Güzel İstanbul' gibi pek çok kült filmin senaryosunu kaleme aldı. 1973'te yönetmenliğe başlayan Önal, 40'a yakın film yönetti ve yazdığı senaryolarla Altın Koza ve Altın Portakal gibi önemli festivallerden çok sayıda ödül kazandı.
30 Temmuz 2023

Adana'da düzenlenen 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. Festivalde 'Sinemamızın Yüzü Özel Ödülü'nü alan usta oyuncular Kadir İnanır ve Türkan Şoray oldu. İnanır, ödül konuşmasında barış vurgusu yaparken, Şoray ise Atatürk'ün kadınlara verdiği haklara dikkat çekti.
23 Eylül 2023

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin önceki başkanlarından ve Cumhuriyet Gazetesi'nin eski Genel Yayın Yönetmeni Orhan Erinç, 87 yaşında hayatını kaybetti. TGC tarafından yapılan açıklamada, Erinç'in gazetecilik mesleğine uzun yıllar hizmet ettiği ve sevilen bir kişilik olduğu belirtildi. Erinç, TGC ve Türkiye Gazeteciler Sendikası'nda başkanlık görevlerinde bulunmuş, Cumhuriyet davasında yargılanmış ve hüküm giymiş, ancak Yargıtay kararı bozmuştu. Erinç'in cenaze töreniyle ilgili bilgilerin daha sonra paylaşılacağı ifade edildi.
23 Ocak 2023

Türk tiyatro, sinema ve seslendirme sanatçısı İsmail Köksal Engür, böbrek yetmezliğine bağlı komplikasyonlar nedeniyle 77 yaşında hayatını kaybetti. Sanatçının vefatını oyuncu Cengiz Bozkurt sosyal medya üzerinden duyurdu. Engür, 'Leyla ile Mecnun' dizisindeki 'ak sakallı dede' rolüyle tanınıyordu ve birçok tiyatro oyunu, sinema ve dizi filmde rol almıştı. Ayrıca 'SüngerBob KareŞort' çizgi dizisinde Squidward karakterini seslendirmiş ve çeşitli ödüller kazanmış bir sanatçıydı.
27 Mart 2023

Yeşilçam'ın tanınmış oyuncularından Bahar Öztan, 61 yaşında kolon kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Öztan, kanseri üç kez yenmesine rağmen geçen yıl hastalığa yeniden yakalanmıştı. Vefatının ardından cenazesi, İstanbul Üsküdar'daki Şakirin Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek. Öztan, hastalığıyla ilgili son durumu sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaşmış ve yakında ameliyat olacağını duyurmuştu.
21 Mart 2024

Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin eski başkanlarından ve deneyimli gazeteci İsmet Demirdöğen, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 63 yaşında vefat etti. Demirdöğen, geçmişte Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyeliği ve CHP TBMM Grup Basın Danışmanlığı görevlerinde bulunmuştu. Cenazesi, Oran Cemevi'nden kaldırılarak Gölbaşı Mezarlığı'na defnedilecek.
9 Mart 2023

Türkiye'de kanto dansını tanıtan ve bu alanda öncü isimlerden biri olan Nurhan Damcıoğlu, 82 yaşında İzmir'de kalp yetmezliği nedeniyle vefat etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla sanatçının ölümüne ilişkin üzüntüsünü dile getirdi ve başsağlığı mesajı yayınladı. Damcıoğlu, tiyatro ve müzik alanında uzun yıllar boyunca aktif olarak sanat hayatına katkıda bulunmuş ve kanto türünü Türkiye'de popüler hale getirmiştir.
6 Haziran 2023

Türk sinema dünyasının tanınmış isimlerinden Tolga Savacı, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Savacı'nın gençliğinden son haline kadar olan fotoğraflarıyla anıldığı haberde, vefatının detaylarına dair ek bilgilerin ilerleyen zamanlarda paylaşılacağı belirtildi.
26 Şubat 2024

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa, teknik direktör Selçuk İnan'ın görevine son verdiğini duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada, İnan ile karşılıklı anlaşarak ayrıldıkları belirtildi ve kendisine hizmetleri için teşekkür edilerek, kariyerinde başarılar dilendi. Selçuk İnan, Kasımpaşa'nın başında 12 Süper Lig maçına çıkarken, takım bu süreçte üç galibiyet, iki beraberlik ve yedi mağlubiyet aldı.
18 Mart 2023

Uzun yıllar Türk medyasında görev almış gazeteci Sanlı Ergin, lösemi teşhisi konulduktan yaklaşık bir ay sonra 59 yaşında vefat etti. Mesleğe 1982 yılında Cumhuriyet gazetesinde başlayan Ergin, çeşitli gazetelerde görsel yönetmenlik ve gazetecilik yapmıştır. Hürriyet yazarı Sedat Ergin'in kardeşi olan Sanlı Ergin'in cenazesi, Çengelköy'deki Kerem Aydınlar Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Çengelköy Mezarlığı'na defnedilecektir.
23 Mayıs 2023

Uzun yıllar boyunca gazetecilik yapan ve Posta Gazetesi'nin baş yazarı olan Rauf Tamer, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 86 yaşındaki Tamer, 64 yıldır gazetecilik yapıyordu ve gündemdeki konuları Posta Gazetesi'ndeki köşesinde değerlendiriyordu. Tamer, kariyeri boyunca Cumhuriyet, Ekspres, Tasvir, Yeni İstanbul, Tercüman, Hürriyet, Sabah ve Star gibi pek çok gazetede görev yapmıştı.
20 Ekim 2023

Oyuncular Sendikası, 'Reflection' filmiyle tanınan oyuncu Noyan Arat'ın vefat ettiğini duyurdu. Arat'ın ölüm nedeni hakkında herhangi bir bilgi verilmedi. Noyan Arat, lise yıllarında tiyatroya başlamış ve İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Kadir Has Üniversitesi'nde oyunculuk üzerine yüksek lisans yapmıştı. Profesyonel oyunculuk kariyerine 2013 yılından itibaren devam ediyordu.
2 Mayıs 2023

MFÖ grubunun üyelerinden sanatçı Özkan Uğur, 69 yaşında lenf kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Daha önce üç kez kanseri yenen Uğur, son aylarda hastalığın nüksetmesi sonucu entübe edilmiş ve vefat etmiştir. Özkan Uğur için 11 Temmuz Salı günü Taksim Camisi'nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılınacak ve Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecektir. Ayrıca aynı gün Atatürk Kültür Merkezi'nde anma töreni düzenlenecektir.
8 Temmuz 2023

Kahramanmaraş merkezli büyük depremler sonucu Yeni Malatyaspor'un kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan, Malatya'da enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Türkaslan'ın eşi Kübra Türkaslan daha önce enkazdan yaralı olarak kurtarılmış ve eşi için yardım çağrısında bulunmuştu. Teknik Direktör Yılmaz Vural, Türkaslan'ın vefat haberini televizyon yayınında duyurdu.
7 Şubat 2023

Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden Can Gürzap'ın vefatı, tiyatro ve sanat dünyasında büyük bir kayıp olarak nitelendiriliyor. Gürzap, sahne performansları, televizyon dizilerindeki rolleri ve öğretmenliğiyle tanınan, tiyatro kökenli bir sanatçıydı. Tiyatro sanatına olan katkıları ve insanlık duruşuyla hatırlanacak olan Gürzap, Türk tiyatro tarihi içinde özgün bir yere sahipti. Geçirdiği trafik kazası sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum olan usta sanatçının ardından sanat dünyası yas tutuyor ve onun boşluğunun doldurulamayacağı vurgulanıyor.
3 Aralık 2023

Eski Yargıtay başsavcısı Sabih Kanadoğlu, 84 yaşında hayatını kaybetti. Vefat haberini eski YARSAV başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu duyurdu. Kanadoğlu, meslek hayatına Burhaniye hakim adayı olarak başlamış ve çeşitli yargı görevlerinde bulunmuştur. 2001 yılında Yargıtay başsavcılığına seçilmiş ve 2003 yılında yaş sınırı nedeniyle emekliye ayrılmıştır.
28 Şubat 2023

İstanbul İtfaiyesi personeli Özcan Gök, Ümraniye İMES Sanayi Sitesi'nde çıkan yangına müdahale sırasında çatıdan düşerek ağır yaralandı. Hastanede tedavi gören Gök, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya üzerinden Gök için taziye mesajı yayımladı ve başsağlığı diledi.
11 Haziran 2023

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve deneyimli gazeteci Güngör Mengi 83 yaşında hayatını kaybetti. Cenazesi 18 Şubat 2023 Cumartesi günü İzmir Alsancak Hocazade Camisi'nde kılınacak namazın ardından defnedilecek. TGC tarafından yayımlanan başsağlığı mesajında Mengi'nin gazetecilik mesleğine uzun yıllar hizmet verdiği ve basın topluluğunun acısının paylaşıldığı belirtildi. Mengi'nin ölüm sebebi açıklanmadı.
16 Şubat 2023

Gazeteci ve yazar Metin Münir, KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı ve 79 yaşında hayatını kaybetti. Münir, Turkish Daily News, BBC, London Times, Financial Times ve Sunday Times'ın Türkiye temsilciliğini yapmış, Güneş Gazetesi'nde genel yayın yönetmenliği ve birçok gazetede köşe yazarlığı yapmıştı. 2012 yılında Milliyet'teki işine son verilen Münir, 2015-2020 yılları arasında T24'te yazılarına devam etmişti.
24 Eylül 2023
İşaretlediklerim