Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere 22 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Bu illerde kuvvetli yağışların yanı sıra ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşulları bekleniyor. Özellikle Marmara'nın kuzey ve doğusu, Kütahya, Denizli, Burdur, Eskişehir, Düzce, Aydın, Muğla ve Balıkesir'in bazı bölgeleri ile Çanakkale'nin doğu kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı öngörülüyor. Batı kesimlerde hava sıcaklığının 3 ila 5 derece düşmesi, doğu kesimlerde ise 2 ila 4 derece artması bekleniyor.
4 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz ve Kıyı Ege bölgelerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışın etkili olacağı 17 kent arasında İzmir, Sakarya, Tekirdağ, Çanakkale ve Antalya gibi şehirler bulunuyor. Ayrıca, hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği belirtildi.
12 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Sakarya, Düzce, Karabük, Çankırı, Kırıkkale ve Bolu’nun kuzey kesimleri ile Kastamonu’nun batısı ve güneyinde yerel kuvvetli sağanak yağışların etkili olacağı belirtildi. Yağışların akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenirken, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.
10 Ağustos 2024

Türkiye, 30 Nisan-6 Mayıs tarihleri arasında yoğun yağışların etkisi altında olacak. Marmara, İç Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz bölgeleri ile Osmaniye, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep ve Kilis'te sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Yağışların miktarının fazla olması nedeniyle ani sel ve su baskınlarına yol açabileceği, dolu ve yıldırım düşme riski sebebiyle vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği belirtiliyor. Hava sıcaklıkları genellikle mevsim normalleri üzerinde seyredecek.
29 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin birçok kentinde sağanak yağış beklendiğini ve çığ riski olduğunu duyurdu. Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun bazı bölgeleri ile Antep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır ve Siirt çevrelerinde yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Özellikle Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi bulunuyor. Ayrıca, deprem bölgesinde de yağışların etkisini artırarak yeni haftaya devam etmesi bekleniyor.
23 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nin bazı illerinde yarın kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. İstanbul Anadolu Yakası, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'da yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor. Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
17 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, Ege ve Akdeniz kıyıları dışında Türkiye'nin tamamı sağanak yağışın etkisi altında olacak. Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Marmara Bölgesi'nde gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, Ramazan Bayramı'nın ilk iki gününde yağışların azalacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı ve bazı bölgelerde çığ tehlikesi bulunuyor.
20 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege'nin kıyıları ile Çanakkale ve Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde öğleden sonra yerel olarak kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca Marmara, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına beklendiği belirtildi. Bu durumun ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, baca zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yol açabileceği için vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.
20 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Kilis illeri için gök gürültülü sağanak yağış konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, belirtilen illerde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Ayrıca Marmara ile iç ve doğu kesimlerde pus ve sis oluşabileceği, hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
16 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye genelinde sıcaklıkların iç ve doğu kesimlerde cumadan itibaren mevsim normallerine düşeceğini ve yağışlı havanın yeniden etkili olacağını açıkladı. İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun doğusu, Konya, Eskişehir ve Adana çevreleri, Ankara’nın güneyi, Rize ve Artvin’in iç kesimleri, İskenderun Körfezi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Marmara’nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz’de ise toz taşınımı etkili olacak.
22 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Bursa, Yalova, Denizli ve Uşak çevrelerini kapsayan 10 il için sarı kod ile kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Hava sıcaklıklarının Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde ise normal seviyelerde olması bekleniyor. Ayrıca, rüzgarın güney yönlerden hafif, bazen orta kuvvette ve belirli bölgelerde kısa süreliğine kuvvetli esmesi öngörülüyor.
26 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 10 ili sarı kodla, İzmir'i ise turuncu kodla uyardı. Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Kütahya'nın güneyi, Isparta, Burdur ve Antalya'nın iç kesimlerinde kuvvetli yağış, Mersin'in kuzeyi ve Adana'da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İzmir'de ise çok kuvvetli yağış öngörülüyor. Meteoroloji, ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.
26 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların etkili olacağı kentler arasında İstanbul, Bolu, Karabük, Erzurum, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Artvin ve Trabzon bulunuyor. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.
24 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul da dahil olmak üzere 15 ilde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların yurdun iç kesimlerinde, Karadeniz’de, Marmara’nın doğusu ile Orta ve Doğu Akdeniz’de etkili olacağı belirtildi. Ayrıca, iç ve doğu kesimlerde sıcaklıkların 2-4 derece azalacağı ancak genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği ifade edildi.
24 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son raporuna göre, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava durumu bekleniyor. Özellikle Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Ankara çevreleri ve Mersin'in doğusu yağışlı geçecek. Bu durum, bölgede yaşayan vatandaşlar için önemli bir uyarı niteliği taşımaktadır.
9 Mart 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'de sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Özellikle Trabzon, Rize ve Artvin illerinde gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı belirtildi. Diğer bölgelerde ise hava açık ve bulutlu olacak. Ayrıca, beş il için 'sarı' kodlu uyarı yapıldı.
29 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz, Sinop, Kastamonu kıyıları, Kayseri, Niğde, Erzincan, Ardahan ve çevreleri ile Yozgat'ın doğusu, Sivas'ın kuzey ve batısı, Erzurum'un kuzey ilçeleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Ordu, Giresun, Rize ve Artvin çevrelerinde ise çok kuvvetli yağış beklendiği belirtildi. Ayrıca Güney ve Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına esmesi öngörülüyor.
10 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Orta ve Doğu Karadeniz bölgesinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların özellikle Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon illerinde etkili olacağı belirtildi. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.
15 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Konya, Denizli, Bursa, Burdur, Isparta, Ankara, Kayseri, Sivas, Tunceli, Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş, Ordu, Giresun, Tokat, Adıyaman ve Trabzon'un batı ilçeleri için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına uyarısında bulunarak sarı kodlu uyarı yayınladı. Yapılan tahminlere göre, yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, İç Ege'nin güney ve doğusunda sıcaklıkların mevsim normallerinin dört ila altı derece altında olması, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor.
12 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde sağanak ve yer yer gök gürültülü yağışların beklendiğini açıkladı. Trakya, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Toroslar, İç Anadolu, Orta Karadeniz, Kastamonu, Artvin, Ardahan, Kars, Hakkari, Rize ve Trabzon'un iç kesimlerinde yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının batı ve iç kesimlerde mevsim normallerinde, doğu kesimlerde ise normallerin üzerinde seyredeceği belirtildi.
29 Mayıs 2024
İşaretlediklerim