Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) bağlı belediyelerde, terörle mücadelede 12 askerin şehit olması sebebiyle konser, kutlama ve kültür sanat etkinlikleri gibi organizasyonlar üç gün süreyle iptal edildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in talimatıyla, Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek tarafından belediyelere bir yazı gönderildi. Yazıda, planlanmış etkinliklerin ertelenmesi istendi ve tüm halka başsağlığı dilendi.
25 Aralık 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, genel başkanlık adaylığını açıklayacağını duyurdu. Adaylık açıklaması CHP Genel Merkezi'nde yapılacak ve Özel'e birçok CHP milletvekili destek verecek. Bu milletvekilleri arasında Adana, Ankara, Bilecik, Çanakkale, Edirne, Isparta, İstanbul, Karaman, Sivas, Balıkesir, Manisa ve İzmir milletvekilleri bulunuyor.
14 Eylül 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlere bir gün kala yaptığı açıklamada, sandık güvenliğinin önemine dikkat çekti. Twitter üzerinden paylaştığı videoda, iktidarın tehditlerinin ve baskılarının amacının insanları sandıklardan uzak tutmak olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, gönüllü sandık görevlilerine teşekkür ederek, resmi görevlilere 'hükümetler geçicidir, devlet bakidir' hatırlatmasında bulundu ve hukuktan yana olmaları gerektiğini söyledi.
13 Mayıs 2023

Deprem sorumluluğu tartışmalarına rağmen CHP, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı yeniden aday gösterdi. Özgür Özel, Savaş'ın anketlerde önde olduğunu ve alternatif bulunamadığını belirtti. Savaş, Özel'in kendisinden memnun olduğunu ve 'Sizden memnunum sizinle devam edeceğiz başkanım' dediğini ifade etti. Savaş, anket sonuçlarına göre CHP'nin kazanma şansını artırmak için kendisiyle devam etme kararı aldığını söyledi.
16 Ocak 2024

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emin Şen'in sosyal medya üzerinden 'trollük dersleri' verdiğini ve devlet memurlarının şirket kurma yasağına rağmen Şen'e ait şirketlerin olduğunu iddia etti. Bu şirketlerin kamu ihaleleri aldığını ve Soylu ile ilişkili işler yaptığını belirtti. Ayrıca, 'Ebabil Hareketi' adlı bir grubun sosyal medya üzerinden itibar suikastleri düzenlediğini ve bu grubun finansmanının kamu kaynaklarından sağlandığını öne sürdü. Özel, bu iddiaların detaylarını bir basın toplantısında kamuoyu ile paylaştı.
12 Ocak 2023

CHP genel başkanlığına adaylığını açıklayan grup başkanı Özgür Özel, ittifak potansiyelini kaybetmek üzere olduklarını belirtti. Özel, genel merkezin kurultay sürecine müdahale ettiğini iddia etti. Ayrıca, CHP'nin üye yapısında sıkıntı olduğunu ve genç nüfusun CHP'ye yönelmemesinin büyük bir yapısal sorun olduğunu ifade etti. Özel, CHP'nin ittifak yapma potansiyelini kaybetmek üzere olduğunu ve bu durumun düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.
30 Eylül 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partinin 'Tayyip Erdoğan tarzında mücadele edecek birine ihtiyacı olmadığını' ifade etti. Özel, CHP'nin esas gücünün kadrolarının dinamizmi olan bir liderlik anlayışına ihtiyacı olduğunu ve partinin iyi yönetilen bir parti olmaya ihtiyacı olduğunu belirtti. Ayrıca, genel başkanlığa adaylığını yakın bir zamanda açıklaması beklenen Özel, bir dönem üstlenirse CHP'yi en iyi yönetilen kurum yapmayı düşündüğünü söyledi.
5 Eylül 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'te düzenlenen olağanüstü toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP liderliği için Özgür Özel'i destekleyebileceğini belirtti. Bahçeli, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in konuşmasını değerlendirirken, 'Cumhuriyet Halk Partisi'nde sınıf arkadaşım (Kemal Kılıçdaroğlu) devam etmezse Ekrem’e karşı Özgür derim' ifadesini kullandı.
25 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP'deki lider değişikliği hakkında konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık koltuğunu Özgür Özel'e kaptırmasına ilişkin, 'Al birini vur diğerine. Bunların birbirinden farkı var mı?' ifadelerini kullandı. Erdoğan, yeni lider Özel'in de terör örgütleriyle birlikte hareket ettiğini iddia etti.
5 Kasım 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel, genel başkanlığa aday olduğunu duyurdu. Özel'in adaylık ilanının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere birçok CHP'li milletvekili Twitter üzerinden destek mesajları paylaştı. Destek mesajlarında genellikle 'CHP değişirse Türkiye değişir' ifadesi kullanıldı.
15 Eylül 2023

CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, yüksek anket puanına rağmen 31 Mart seçimlerinde tekrar aday gösterilmemesi konusunda kırgınlık yaşadığını belirtti. Parti içinde kendisini istemeyenler olduğunu ve bu durumun kendisini üzmediğini ancak kırdığını ifade etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise anketlerin Büyükerşen için değil, genel bir değerlendirme amacıyla yapıldığını ve Büyükerşen'in deneyimlerinden yararlanmak istediklerini söyledi.
12 Ocak 2024

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partideki değişim tartışmalarına dair görüşlerini belirtti. Özel, seçim sonrası tabanda bir tepki olduğunu ve bunun yok sayılmasının onarılmaz sonuçlar doğurabileceğini ifade etti. Ayrıca, bazı devrim ve reformların hızla hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Özel, bu durumun partinin geleceğine ve yerel seçimlere yönelik kaygıları artırdığını belirtti.
31 Temmuz 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partinin cumartesi günü yeni grup başkanı ve başkanvekillerini seçeceğini duyurdu. Önceki dönemde bu görevleri yürüten isimlerin, aralarında Özel'in de bulunduğu, aday olmayacağını belirtti. Seçimler, milletvekillerinin oylarıyla gizli oy açık tasnif usulüyle yapılacak ve sekiz milletvekilinin adaylık için talepte bulunduğu bilgisi paylaşıldı.
30 Mayıs 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in genel başkanlığa adaylığını açıklamasının ardından, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Özel'in grup başkanlığı koltuğunda otururken genel başkan adayı olmasının doğru ve etik olmadığını belirtti. Öztunç, Özel'in grup başkanlığından istifa ederek yarışmasının daha doğru olacağını ifade etti.
15 Eylül 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağını belirterek, kararsız genç seçmenlere ilk turda seçimi sonuçlandırma çağrısında bulundu. Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve ata ittifakı adayı Sinan Oğan'a oy vermeyi düşünen seçmenlere 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra yaşanan olayları hatırlatarak, seçimin ikinci tura kalma riskine dikkat çekti. Anketlere göre, millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan'ın önünde olduğu ancak seçimin ikinci tura kalma olasılığının yüksek olduğu belirtildi.
19 Nisan 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bir kez daha aday olmasının hukuka uygun olmadığını savunarak, bu konuda ısrar edilirse Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuracaklarını belirtti. Erdoğan'ın adaylığı ve seçime hangi kanunla gidileceği kamuoyunda tartışma konusu olmuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki sessizliği eleştirilirken, Özel YSK'nın Erdoğan'ın adaylığını onaylaması durumunda anayasa suçu işleyeceğini ifade etti.
26 Ocak 2023

Milli Savunma Bakanlığı, Kuzey Irak'ta altı askerin hayatını kaybettiğini ve yedi askerin yaralandığını açıkladı. Bu gelişme üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir güvenlik toplantısı yapma kararı aldı. Toplantı, 13 Ocak Cumartesi günü İstanbul'daki Dolmabahçe Çalışma Ofisinde gerçekleştirilecek ve toplantıya Dışişleri, İçişleri, Milli Savunma bakanları ile Genelkurmay Başkanı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı katılacak.
13 Ocak 2024

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçim günü ve gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü personeline kanunsuz emirlere itaat etmemeleri yönünde çağrıda bulundu. Bu çağrı, CHP milletvekili Murat Bakan'ın İçişleri Bakanlığı'nın seçim günü TSK'dan zırhlı araçların hazır bulundurulmasını istediğini iddia etmesi ve belge paylaşmasının ardından geldi. Özdağ, personeli anayasaya ve yasalara sadık kalmaya ve sadece Türk devleti ve milletinin hizmetkarı olmaya davet etti.
13 Mayıs 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emin Şen'i AKP'nin troll ekibinin başı olarak nitelendirdi. Özel'in iddialarını açıklamasının ardından Emin Şen'in bakanlıkta danışman olarak gösterildiği profil bir süre erişime kapalı kaldıktan sonra tekrar erişime açıldı. Şen'in profilinde, medya kuruluşlarında danışmanlık yaptığı ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında aktif rol aldığı bilgileri yer alıyor.
12 Ocak 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partisi ve tabanı arasında oluşan duygusal kopuşa çare aradıklarını ve yaklaşan yerel seçimlerden güçlü çıkmayı hedeflediklerini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin düzenlediği çevrimiçi toplantının bir kısmının Youtube'a sızdırılmasına ilişkin konuşan Özel, toplantının 'ihanet' başlığı altında yansıtılmasının partileri içinde ya da dışında kötücül bir aklın devrede olduğunu gösterdiğini ifade etti. Özel, görevinden istifa etmeyeceğini ve usulüne uygun yarışma taleplerinden kaçmayacağını belirtti.
19 Temmuz 2023
İşaretlediklerim