CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi kararını tanımayan Muhsin Şentürk'ü Yargıtay başsavcılığına atamasını eleştirdi. Özel, bu atamanın 31 Mart'tan sonra gelişen diyalog ve normalleşme sürecine aykırı olduğunu belirtti. Ayrıca, mevcut anayasaya uyulmadan yeni bir anayasa talep edilmesini eleştirdi ve yüksek yargının pazarlıkların yapılacağı bir yer olmaması gerektiğini vurguladı.
16 Mayıs 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Diyarbakır ziyareti sırasında Sözcü yazarı Deniz Zeyrek ile yaptığı röportajda, Meclis başkan vekiliyken HDP'ye en çok söz hakkı veren kişi olduğunu ifade etti. Akşener, bu durumu Selahattin Demirtaş ile yaptığı bir diyaloğa örnek göstererek, Meclis İçtüzüğü'nün herkese eşit haklar tanıdığını ve bu durumun bir lütuf değil, görevi olduğunu vurguladı. Ayrıca, Diyarbakır'da kayyum meselesine de değinen Akşener, hukuk ve rıza meselesi olarak tanımladığı konuda, şehre tekrar ziyaretlerde bulunacağını ve esnaf ziyareti yapacağını belirtti.
23 Ocak 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın otoritesinin sarsıldığını ve bu durumda gözünü karartarak çılgınca şeyler yapabileceğini ifade etti. Demirtaş, halka korkmamaları ve geri adım atmamaları çağrısında bulundu. Ayrıca, depremzedeleri yalnız bırakmama ve şehirleri yeniden inşa etme konusunda dayanışma vurgusu yaptı.
12 Şubat 2023

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti. Demirtaş, Baş aracılığıyla birlik vurgusu yapan bir mesaj gönderdi. HDP'nin kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti çatısı altında seçimlere girmesi ve emek ve özgürlük ittifakına ortak liste önerisi, TİP'in bazı şehirlerde kendi adaylarıyla seçime girmesi kararı, HDP tabanı tarafından eleştiriliyor. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Yeşil Sol Parti dışında atılacak her oyun AKP'ye yarayacağını belirtmişti.
24 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'deki seçimlerin yıllardır hileyle kazanıldığını iddia etti ve bu durumu nasıl tespit edebileceğimizi ve önleyebileceğimizi anlattı. Demirtaş, sandık kurullarının AKP-MHP taraftarlarından oluştuğunu, sayım tutanaklarının manipüle edildiğini ve Anadolu Ajansı'nın Erdoğan lehine algı yaratmak için veri akışını yönettiğini öne sürdü. Ayrıca, seçim hilelerini önlemek için üç önlem önerdi: sandık görevlilerinin dikkatli seçilmesi, her sandıkta en az iki gözlemcinin bulunması ve sayım sürecinin şeffaf bir şekilde kaydedilmesi.
16 Mayıs 2023

Tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim sonuçlarının ıslak imzalı tutanaklar sayesinde doğru bir şekilde ortaya çıkacağını belirtti. Sandıkların kapanmasının ardından muhalefet, bazı sandıklarda AKP tarafından itirazlar yapıldığını ve bu nedenle sonuçların sisteme girilemediğini iddia etti. Demirtaş, hukuk mücadelesi yürütülerek oyların çalınmasına izin verilmeyeceğini ifade etti.
14 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, AİHM'nin Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala kararlarını anımsatarak Türkiye'nin hukuk devleti olması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Atatürk Havalimanı'nın havacılık ve uzay çalışmaları merkezi haline getirilmesi planı çerçevesinde, Bayraktar ailesinin şirketi Baykar ile yaşanan tartışmaya değindi. Kılıçdaroğlu, Bayraktar ailesinin önemli işler yaptığını ve onlara destek vereceklerini ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin kavgadan yorulduğunu ve herkesin oylarına talip olduğunu, HDP ile de diğer partilerle de görüşmeye açık olduklarını söyledi.
29 Nisan 2023

Eski CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ı Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda ziyaret etti. Ziyaretin ardından gazetecilere konuşan Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve eski HDP Diyarbakır Büyükşehir belediye başkanı Adnan Selçuk Mızraklı ile Türkiye ve dünya siyasetini konuştuklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, Demirtaş'ın dışarıda olması durumunda sivil siyasetin daha rahat ilerleyeceğini ve terör olaylarının biteceğini ifade etti.
28 Mayıs 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidardan düşmesi halinde ülkenin zarar görmeyeceğini belirtti. Demirtaş, genç seçmenlere hitaben, adaletsiz ve yoksulluk düzenini değiştirebileceklerini ve bunun için anahtarın kendi ellerinde olduğunu ifade etti. Paylaşımında 2003 yılında Erdoğan'ın attan düştüğü bir görüntüyü de kullandı.
28 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Edirne cezaevinden seçimlere dair çağrı yaparak, gençler, kadınlar ve emekçilerin seçimleri örgütlemeye ve propaganda yapmaya başlamalarını istedi. Demirtaş, korku duyanların bu süreç için uygun olmadığını belirtti ve muhalefetin adayının henüz belli olmadığı bir dönemde, seçim kampanyası için aktif bir tutum sergilediğini gösterdi. Ayrıca, siyasetçilerin ve milletvekillerinin direniş ve sokak örgütlenmesi için daha fazla çaba göstermeleri gerektiğini vurguladı.
7 Ocak 2023

DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülistan Koçyiğit ve Sezai Temelli, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Meclis açılışında DEM Partililerle selamlaşmasının çözüm süreci başlatmaya yeterli olmadığını ifade etti. Koçyiğit, 40 yıllık çatışmalı geçmişe sahip bir sorunun iyi niyet mesajlarıyla çözülemeyeceğini belirtti. Temelli ise gerçek bir müzakere sürecinin başlaması halinde DEM Parti'nin sorumluluk almaya hazır olduğunu söyledi. Koçyiğit, toplumsal barış ve sivil anayasa konularında iktidarın manipülasyon tehlikesine dikkat çekti.
14 Ekim 2024

Esfender Korkmaz, Türkiye'deki mülteci sorununun ve hukuki sorunların ekonomik istikrarı engellediğini belirtti. Toplumun büyük bir kısmı mültecilerin geri dönmesini ve yeni mülteci girişinin yasaklanmasını istiyor. Ayrıca, Türkiye'nin hukukun üstünlüğü ve insan hakları konularında düşük sıralamalarda yer aldığına dikkat çekildi. Korkmaz, demokratik ve hukuki altyapı düzeltilmeden yatırım ve güven ortamının sağlanamayacağını vurguladı.
26 Mayıs 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın ırkçı söylemleri ve hükümetin bu konudaki sessizliği üzerine Twitter üzerinden uyarılarda bulundu. Demirtaş, Özdağ'ın yabancı karşıtlığını kışkırtma çabalarının ve hükümetin bu duruma sessiz kalmasının, olağanüstü hal (OHAL) kararını haklı gösterme girişimi olduğunu iddia etti. Ayrıca, hükümetin halk arasında güvenlik kaygısı ve korkusu yaratmaya çalışarak kendi iktidarlarını tek kurtuluş adresi olarak göstermeye çalıştığını belirtti.
11 Şubat 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, iktidarın Abdullah Öcalan ile görüştüğünü ve bu bilgiyi kendi kaynaklarından doğruladığını belirtti. Demirtaş, Diyarbakır'da HDP'li avukatlar ve aktivistlere yönelik yapılan operasyonları bir seçim çalışması ve kumpas olarak nitelendirdi. Ayrıca, HÜDA-PAR'ın seçimlerdeki rolünün abartıldığını ve HDP'nin sandık güvenliği konusunda endişe duymadığını ifade etti. HÜDA-PAR'ın AKP listelerinden seçime gireceği bilgisini de paylaştı.
28 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, partisine cumhurbaşkanı adayı olmak için talepte bulunduğunu ancak bu talebin gerekçe gösterilmeden reddedildiğini belirtti. Demirtaş, Artı Gerçek'e verdiği röportajda, cezaevinden sınırlı katkı sunabildiğini ve sosyal medya üzerinden etkili olmaya çalıştığını ifade etti. Ayrıca, seçimlerden sonra aktif siyasi çalışma yürütmeyeceğini ve HDP'li olarak kalmaya devam edeceğini vurguladı. Demirtaş, HDP'nin yeniden yapılanma ihtiyacına ve kadro erozyonuna dikkat çekti ve partinin özeleştiri yapması gerektiğini söyledi.
1 Haziran 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabı üzerinden CHP lideri ve muhtemel cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek mesajı yayınladı. Demirtaş, Kılıçdaroğlu'nun ayrışmayı bitireceğine, toplumsal barışı sağlayacağına ve Türkiye'yi refaha kavuşturacağına inandığını belirtti ve oy kullanma hakkı olsa Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini ifade etti.
3 Mayıs 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, emek ve özgürlük ittifakının seçimlere katılım şeklinin netleştiğini ve bundan sonrasının ortak karara saygı duymak ve destek olmak olduğunu belirtti. Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) kendi amblemleriyle seçimlere katılacağını ve Yeşil Sol Parti'nin de desteklenmesi gerektiğini ifade etti. HDP'nin kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti çatısı altında seçimlere girmesi ve TİP'in belli şehirlerde kendi adaylarıyla, bazı şehirlerde ise Yeşil Sol Parti listelerinden gireceği açıklanmıştı.
5 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, siyasetin gerçekçi ve kalıcı olabilmesi için acılı insanların yanında inşa edilmesi gerektiğini ifade etti. 6 Şubat'taki depremler sonrası milyonlarca insanın çadırlarda yaşam mücadelesi verdiğini hatırlatarak, siyasetçilerin bu insanların yanında olup olmadığını sorguladı ve siyasetin sadece düşünce değil, duygu işi olduğunu vurguladı.
19 Şubat 2023

Eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın kadın bakanlığına ve kadın haklarıyla ilgili diğer amaçlara tahsis edilmesi önerisinde bulundu. Kılıçdaroğlu, Halk TV'deki bir programda bu öneriyi 'gayet güzel' olarak nitelendirdi ve Demirtaş'a teşekkür etti. Demirtaş, 2016'dan bu yana cezaevinde olup, AİHM'nin hak ihlallerine karar verdiği bir dava sürecinde bulunuyor. Türkiye, AİHM'nin kararlarını uygulamamakta ısrar ediyor.
29 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, grup konuşmasında muhalefetin normalleşmesi ve yumuşaması gerektiğini belirtti. Erdoğan, siyasette yumuşama çabalarının aslında muhalefeti normalleştirme çabası olduğunu ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı'nın siyaseti gerilime sürüklemeye çalıştığını ve 22 yıldır CHP'den nezaket görmediklerini söyledi.
26 Haziran 2024
İşaretlediklerim