CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gelecek yıl kasım ayına kadar erken seçim yapılması çağrısında bulundu. Özel, mevcut hükümetin ekonomik ve sosyal politikalarını eleştirerek, halkın yoksulluk, işsizlik ve mutsuzluk içinde olduğunu belirtti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim kararı alması durumunda bir kez daha aday olabileceğini, aksi takdirde bir daha aday olamayacağını vurguladı. Özel, CHP'nin iktidara hazır olduğunu ve halkın desteğini aldığını ifade etti.
7 Eylül 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gezi direnişi için özür dilemesini istemesine karşılık, Erdoğan'dan Kadir Mısırlıoğlu'nun ifadeleri için özür dilemesini talep etti. Özel, Erdoğan'ın kutuplaşma ve gerginlik üzerinden siyasi düşüşünü engellemeye çalıştığını belirtti. Ayrıca, vatandaşın artık kutuplaşma değil, kucaklaşma istediğini ve siyasi polemiklerden bıktığını vurguladı.
14 Eylül 2024

Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, halefi Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan görüşmesini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, bu tür görüşmelerin müzakere yerine mücadele gerektirdiğini belirtti. Özel adına yanıt veren CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, partinin akıllı ve rahat bir yürekle hareket ettiğini ve Cumhuriyet'in ilke ve devrimlerinden sapmadan tüm siyasi partilerle görüşebileceklerini ifade etti.
25 Nisan 2024

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ortak hareket ettiğini ve CHP genel başkanlığına aday olabileceğini belirtti. Özel, İmamoğlu'nun kendisini genel başkanlık için işaret etmesini memnuniyetle karşıladığını ifade etti. Ayrıca, CHP'de değişim ve dönüşümün birleşerek olacağını ve bu değişimin herkesi kapsayacağını söyledi. Özel, genel başkanlık görevinin Atatürk'ten alınan bir emanet olduğunu ve bu görevi bir gün kendisine nasip olursa Atatürk'e karşı sorumluluk hissedeceğini belirtti.
17 Ağustos 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kadın Kolları başkanı seçiminde Çiğli Belediyesi'nden işten çıkarılan işçilerin protestosuna sert tepki gösterdi. Özel, protestocuların salondan çıkarılmasını isteyerek, kongrenin başka amaçlara alet edilmemesi gerektiğini vurguladı. Konuşmasında, CHP'nin kadın kotası ve eşit temsil konusundaki kararlılığını dile getiren Özel, kadın hakları ve çevreci projelere yönelik taahhütlerde bulundu.
4 Ağustos 2024

Örsan Öymen, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 38. Olağan Kurultay'da parti içi demokrasi doğrultusunda tüzük değişikliği sözü verdiğini ancak bazı yöneticilerin ve sahte değişimcilerin bu süreci engellediğini belirtti. Öymen, CHP'nin 2024 belediye seçimlerindeki başarısının sürdürülebilir olması için parti içi demokrasinin tesis edilmesi gerektiğini vurguladı. Tüzük Kurultayı'nda yüzeysel değişikliklerle yetinilmesinin ve verilen sözlerin tutulmamasının, CHP'nin bir sonraki seçimleri kaybetmesine yol açacağını ifade etti.
15 Temmuz 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'hançerlendik' sözlerine yanıt vererek, bu konunun kurultayda kapandığını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun ifadelerinin muhatabı olarak yorumlanan Özel ve Ekrem İmamoğlu, bu sözleri üzerlerine almadıklarını ifade ettiler. Özel, CHP'de kimsenin kimseye demokrasi dışı bir şey yapmasına izin vermeyeceğini vurguladı. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun 'kavgayı beraber verdiğiniz arkadaşlar' sözleriyle kendisini kastetmediğini düşündüğünü belirtti.
31 Mayıs 2024

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partisi ve tabanı arasında oluşan duygusal kopuşa çare aradıklarını ve yaklaşan yerel seçimlerden güçlü çıkmayı hedeflediklerini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin düzenlediği çevrimiçi toplantının bir kısmının Youtube'a sızdırılmasına ilişkin konuşan Özel, toplantının 'ihanet' başlığı altında yansıtılmasının partileri içinde ya da dışında kötücül bir aklın devrede olduğunu gösterdiğini ifade etti. Özel, görevinden istifa etmeyeceğini ve usulüne uygun yarışma taleplerinden kaçmayacağını belirtti.
19 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, erken seçim ihtimalini değerlendirerek, bir buçuk yıl içinde erken seçim olabileceğini belirtti. Özel, halkın erken seçim talebinin yükseldiğini ve bu talebi dile getirmeye devam edeceklerini söyledi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalefetin yumuşaması gerektiği yönündeki açıklamalarına karşı çıkarak, mevcut zorluklar altında muhalefetin yumuşamasının mümkün olmadığını ifade etti. Özel, normalleşme sürecinin önemli olduğunu ancak yumuşama teriminin terk edilmesi gerektiğini vurguladı.
27 Haziran 2024

Akif Beki, CHP'nin 6 aylık lideri Özgür Özel'in, muhalefet saflarından gelen eleştirilerin hedefi olduğunu belirtiyor. Özel'in, seçmende değil, kendilerinde hata aramasının ve son seçim başarılarını buna borçlu olduklarını vurgulamasının, bazı kesimlerde rahatsızlık yarattığını ifade ediyor. Beki, Özel'in kutuplaşma siyasetinden kopuşunu savunduğunu ve bu nedenle eleştirildiğini dile getiriyor.
26 Haziran 2024

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın cumhurbaşkanlığı seçimine kendi adaylarıyla gireceklerini açıklamasına anlayışla yaklaştıklarını belirtti. Özel, HDP'nin siyasi gücünü ve kilit rolünü vurgulayarak, kendi adaylarını çıkarma kararlarının doğal olduğunu ifade etti. Ayrıca HDP'nin sol kanattaki partilerle kurduğu ittifakın da dikkate alınması gerektiğini söyledi.
9 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın muhalefetin 'normalleşmesi ve yumuşaması' gerektiği yönündeki açıklamasını eleştirdi. Özel, bu açıklamanın normal olmadığını ve normalleşmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, asgari ücrete zam yapılmaması kararına karşı 30 Haziran'da Kocaeli'nde düzenlenecek Büyük Emek Mitingi'nde hükümete tepki göstereceklerini ifade etti.
26 Haziran 2024

Abdulkadir Selvi, Özgür Özel'in 'önce Türkiye, sonra parti' anlayışını doğru bulduğunu ifade ediyor. Selvi, Özel'in bu tutumunun Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) misyonuna uygun olduğunu belirtiyor ve Kılıçdaroğlu döneminde bu anlayışın sağlanamadığını vurguluyor. Ayrıca, Özel'in PKK'nın Suriye'de yapmayı planladığı yerel seçimlere karşı durarak Türkiye'nin milli meselelerinde samimiyetini göstermesi gerektiğini savunuyor.
28 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Uşak Belediyesi ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, müzakere yoluyla sonuç alamamaları durumunda mücadele edeceklerini vurguladı. Özel, CHP'nin toplumun tüm kesimlerini kucakladığını ve seçim döneminde vatandaşın gündeminde olan konuları önceliklendirdiklerini ifade etti. Ayrıca, siyasi normalleşme ve ekonomik iyileştirmeler konusunda da konuştu. Özel, müzakere çabaları sonuçsuz kalırsa sokaklarda mücadele edeceklerini söyledi.
10 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı, salı günü CHP Genel Merkezi'ne giderek Özgür Özel ile görüşecek. Bu ziyaret, Cumhurbaşkanı'nın CHP'ye yönelik sert eleştirilerinden sonra bir ilk olacak. Ziyaretin amacı, siyasi atmosferi yumuşatmak ve normalleşme sürecine katkıda bulunmak olarak değerlendiriliyor. Özgür Özel'in bu girişimi, siyasi alanda bir değişim ve yeni bir yol açma çabası olarak görülüyor.
9 Haziran 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı değiştirmek istemesine rağmen başarılı olamadı. Savaş, bağımsız belediye başkan adayı olabileceğini belirterek Özel'e meydan okudu ve sonunda Özel geri adım atmak zorunda kaldı. Bu durum, Özel'in parti içindeki etkisini zayıflattı ve onu 'topal ördek' konumuna düşürdü. Ayrıca, İstanbul'da ilçe belediye başkan adaylarını belirleyememesi de Özel'in siyasi gücünün sınırlarını gösterdi.
21 Şubat 2024

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Tunç Soyer'i göstermeme kararının ardından, Soyer ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel Ankara'da bir araya geldi. Soyer, Özel'in 'gelecekte farklı alanlarda birlikte çalışma' teklifini reddettiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Görüşmede İzmir ve yerel seçimlerle ilgili endişelerini, görüş ve önerilerini Özel'e ilettiğini belirtti.
10 Şubat 2024

Memduh Bayraktaroğlu, Özgür Özel'in erken seçim istemeyişini anlayışla karşıladığını belirtti. Yılmaz Özdil ise Özel'i eleştirerek anayasal yurttaşlık hakkını kullandı. Bayraktaroğlu, klasik CHP'lilerin Özdil'e saldırmasını eleştirerek, Özgür Özel'in bu tavrını desteklemeyeceğini ifade etti.
22 Haziran 2024

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı kaybetmesinin ardından parti içinde değişim talepleri artmıştır. Bu durum üzerine CHP'den 'yola devam' mesajı gelmiştir. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'teki milletvekili kayıtları sırasında yaptığı açıklamada, partinin seçim sonuçlarını değerlendireceğini ve 25,5 milyon oy alan ittifakın sorumluluklarının farkında olduklarını, aynı zamanda oy vermeyen 27,5 milyon seçmeni de anlamak zorunda olduklarını belirtmiştir. Özel, her seçim sonucunun seçmenin siyasete yazdığı bir mektup olduğunu ve bu seçimin cumhuriyetin yüzüncü yılında yapıldığı için sonuçların kitap gibi okunması gerektiğini ifade etmiştir.
30 Mayıs 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel, gazeteci Murat Ağırel ile yaptığı görüşmede genel başkanlık için aday olduğunu ve hazır olduğunu ifade etti. Bu açıklama, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı seçimlerindeki mağlubiyetinin ardından partide yenilenme çağrıları yapılmasının ve Kılıçdaroğlu'nun yenilenme sürecine destek vereceğini belirtmesinin hemen sonrasında geldi. Özel, takım çalışmasına ve her pozisyonda görev almaya hazır olduğunu, üye ve delegenin kararına saygılı olacağını belirtti.
13 Haziran 2023
İşaretlediklerim