TFF 2'nci Lig'deki Bursaspor-Amedspor maçında Amedspor futbolcuları ve teknik ekibine saldırı gerçekleşti. Bursaspor tribünlerinde 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' posterleri açıldı. Bursa Valiliği, olaylarla ilgili yedi kişinin gözaltına alındığını ve üç kamu görevlisinin görevden uzaklaştırılarak haklarında soruşturma başlatıldığını duyurdu.
6 Mart 2023

İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'ın seçim konvoyu sırasında Okmeydanı'nda yolu kapatan ekiplere hasta taşıyan aracın geçişine izin verilmesini isteyen bir kişi, 'siyasi parti faaliyetini zorla engellemek' suçlamasıyla tutuklandı. Olay, Yıldız'ın Twitter hesabından 'marjinal grupların saldırısı' olarak nitelendirilmesi ve iktidar gazeteleri tarafından 'DHKP-C provokasyonu' olarak gösterilmesinin ardından yaşandı. Gözaltına alınan kişilerden biri, MHP'ye uzun yıllar hizmet ettiğini belirterek PKK ile ilişkilendirilmesini reddetti. Gözaltına alınan kişilerden biri serbest bırakıldıktan sonra tekrar tutuklandı.
25 Mayıs 2023

Beşiktaş'ta 29 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübü yangınına ilişkin davanın ilk duruşmasında iki sanık tahliye edildi. Yangın, tadilat sırasında çıkmış ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tadilatın kaçak yapıldığını açıklamıştı. İtfaiye raporunda acil durum aydınlatmalarının ve yangın söndürme sistemlerinin çalışmadığı belirtilmişti. Mahkeme, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi ve duruşmayı 7-8 Ekim'e erteledi.
17 Temmuz 2024

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yaşayan Nurgül Demir, erkek arkadaşı Tuncay Şener tarafından öldürüldü. Şener, Demir'i öldürdükten sonra aynı tabancayla intihar etti. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, her iki kişinin de hayatını kaybettiğini belirledi. Demir ve Şener'in cenazeleri otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumuna götürüldü.
16 Eylül 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir bebek, poşet içinde sokağa terk edilmiş halde bulundu ve yapılan ilk müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Polis soruşturması sonucunda, bebeği sokağa bıraktığı tespit edilen anne S.M.Ö. ve anneanne N.G. gözaltına alındı. 'Kasten öldürme' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen şüpheliler, ifadelerinde suçlarını kısmen kabul etti ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.
10 Kasım 2023

TFF 2'nci Lig'deki Bursaspor-Amedspor maçında Amedspor futbolcuları ve teknik ekibine saldırı düzenlendi ve Bursaspor tribünlerinde 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' posterleri açıldı. Bursa başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, üçü stadyumda görevli özel güvenlik sorumlusu olmak üzere toplam dokuz kişi gözaltına alındı. Üç güvenlik yöneticisi görevden uzaklaştırıldı ve hakkında soruşturma başlatıldı.
6 Mart 2023

İstanbul Kartal'da, park halindeki bir otomobile kimliği belirsiz kişi veya kişilerce silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonucunda otomobilde bulunan iki kişi öldü, biri olay yerinde bulunan bir kadın olmak üzere iki kişi yaralandı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Polis, saldırgan veya saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.
18 Nisan 2023

İzmir’in Konak ilçesinde şiddetli yağmurdan kaçmaya çalışan iki kişi, su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz, çevredekilerin müdahalesiyle su birikintisinden çıkarıldı ancak hastaneye kaldırıldıklarında kurtarılamadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilgili yetkililer olay yerinde incelemelerini sürdürüyor. Elektrik kaçağının kaynağını tespit etmek için bölgeye elektrik verilecek ve araç giriş çıkışına izin verilmiyor.
13 Temmuz 2024

İstanbul Esenler'de, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından silahla vurulan bir kadın, hastaneye kaldırıldıktan sonra yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olay, Turgut Reis Mahallesi'nde meydana geldi. Sağlık ve emniyet ekipleri olay yerine sevk edildi. Polis, şüpheli eşi yakalama çalışmalarına devam ediyor.
30 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, Üsküdar'da kaçak bir kafenin yıkımını gerçekleştirmek üzere bölgeye gittiğinde, kafe sahipleri tarafından sözlü ve fiziki saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda İBB imar şube müdürü Ramazan Gülten yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından İBB hukuki girişimde bulunurken, saldırıya karıştığı belirlenen iki kafe çalışanı gözaltına alındı.
31 Mayıs 2023

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Firari tetikçi Eray Özyağcı'nın yakalanması önemli görülüyor. Doğukan Çep, cinayetin talimatını kimin verdiğini bilmediğini, ancak Eray Özyağcı'nın bilebileceğini ifade etti. Soruşturma kapsamında, Tolgahan Demirbaş'ın da cinayet günü şüpheli hareketlerde bulunduğu ve Özyağcı'yı kaçırmakla suçlandığı ancak yeterli delil olmadığı için serbest bırakıldığı belirtildi.
9 Ocak 2023

Beyoğlu'nda araçlarını park etmek isteyen sürücülerden usulsüz ücret talep ettiği belirlenen bir şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, korsan otoparkçılık yapan kişilerin yakalanması için çalışma başlattı. İnönü Caddesi'nde yapılan denetimlerde, M.A. isimli şüphelinin sürücülerden otopark ücreti istediği tespit edildi ve hakkında adli işlem yapıldı.
3 Ağustos 2024

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bir köpeğe şiddet uygulayan ve bu eylemleri kameralara yansıyan iki barınak çalışanı, 'Bir ev hayvanı veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan yargılanıyor. Sanıklar Murat Bacak ve Sefa Çakmak, altı yıla kadar hapis cezası talebiyle tutuklanmış, ancak son duruşmada tahliye edilmişlerdir. Davanın görülmesi 20 Ocak'a ertelenmiştir. Murat Bacak, köpeğin saldırısını engellemek için vurduğunu savunurken, Sefa Çakmak da Bacak'ın korkudan dolayı köpeğe vurduğunu ifade etmiştir.
2 Ocak 2023

Konya'nın Karatay ilçesinde Yılmaz G. isimli şahıs, boşanma aşamasında olduğu eşi Ebru G'yi tabancayla vurarak ağır yaraladı. Ebru G, kaldırıldığı Konya Şehir Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay sonrası kaçan şüpheli Yılmaz G, polis ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin daha önce 'hırsızlık' ve 'kasten yaralama' gibi suçlardan kaydının olduğu öğrenildi.
4 Nisan 2023

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde park halinde bulunan bir otomobilde bir kadın ve bir erkek cesedi bulundu. Cesetlerin Ö.G. (34) ve S.K'ye (24) ait olduğu belirlendi. Olay yerine jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yıldızeli Kaymakamı ve Belediye Başkanı da olay yerine gelerek bilgi aldı.
4 Ağustos 2023

Trendyol Süper Lig'de 17 Mart'ta oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle 12 şüpheliden 7'si gözaltına alındı ve sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Sahaya ilk atlayan maskeli Hasan Ç. ve korner direğiyle futbolculara doğru koşan Engin T. tutuklandı. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları nedeniyle İçişleri Bakanlığı soruşturma başlatırken, Türkiye Futbol Federasyonu da cezaların verileceğini duyurdu.
20 Mart 2024

Muğla'nın Menteşe ilçesinde M.K. isimli bir kişi, eşi Senem K.'yi bıçaklayarak öldürdü. M.K. ormanlık alanda yakalandı ve hakkında üç ay uzaklaştırma kararı olduğu belirtildi. Balıkesir'in Gönen ilçesinde ise Murat Sevilen, kızı Eylem Sevilen'i boğarak öldürdü. Sevilen, kızının arkadaşının doğum gününe gitmek istemesi üzerine tartıştıklarını ve ardından cinayeti işlediğini itiraf etti.
26 Ağustos 2024

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bir kiliseden haç çalan kişi tutuklandı. Polis, kilisenin güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek şüphelinin izini sürdü ve Fatih Kemalpaşa Mahallesi'nde parkta otururken gözaltına aldı. Şüpheli S.A.'nın 37 suç kaydı olduğu ve haçı sevgilisine vermek için çaldığını söylediği belirtildi. Çalınan haç kiliseye geri teslim edildi.
24 Ağustos 2024

İzmir'in Torbalı ilçesinde bir restoranda meydana gelen patlamada beş kişi hayatını kaybetti, 63 kişi yaralandı. Patlamanın sanayi tipi tüpün patlaması sonucu gerçekleştiği açıklandı. Olayla ilgili olarak restoran sahibi ve tüpü değiştiren kişi gözaltına alındı. Soruşturma Torbalı Başsavcılığı tarafından yürütülüyor.
1 Temmuz 2024

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisindeki kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişiyle ilgili yürütülen soruşturmada, İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı B.K'nın ifadesine ulaşıldı. B.K, olay sırasında İZSU gözlemcisinin izinli olduğunu ve Gdz Elektrik'in gözlemci göndermediğini belirtti. Soruşturma kapsamında 14 kişi tutuklanırken, yedi kişiye ev hapsi ve altı kişiye yurt dışı çıkış yasağı verildi. Bilirkişi raporuna göre, olayda iki kurumun da ihmali olduğu tespit edildi.
21 Temmuz 2024
İşaretlediklerim