MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yalova'da yaptığı ve Millet İttifakı'nı tehdit olarak nitelendiren açıklamalarının çarpıtıldığını belirtti. Giresun'da yaptığı konuşmada, Afrin'i geri almak isteyenlerin PKK ve HDP olduğunu, İYİ Parti liderinin de bu konuda yanıt verdiğini ifade etti. Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu'nu PKK'nın adayı olarak nitelendirerek, Topal Osman'ı övdü ve gerekirse herkesin Topal Osman gibi vatanı için mücadele edeceğini söyledi. Ayrıca, Topal Osman'ın tarihteki rolüne ve suçlamalara dair bilgiler verildi.
10 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman ziyaretinde mezarlıkta ve türbede sözlü provokasyonlara maruz kaldı. Bir kişi, Kılıçdaroğlu'nun Fatiha okumasını eleştirirken, Kahta ilçesinde CHP konvoyuna fiziksel saldırı gerçekleşti. Kılıçdaroğlu, yaşanan olaylar üzerine ziyareti iptal ederek Ankara'ya döndü. ANKA muhabiri Tamer Arda Erşin, yaşananları provokasyon olarak değerlendirdi ve Kılıçdaroğlu'nun gözlerinin dolduğunu belirtti.
22 Nisan 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda, önceden uyarıda bulunduğu 'kirli işler'in başladığını belirtti. Kendisine ve ittifakına yönelik iftira kampanyaları ve engelleme çabalarına maruz kaldıklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu, seçimlerin manipüle edilmeye çalışıldığını, dezenformasyon içeren haberlerin yayıldığını ve sahte parti broşürlerinin basıldığını söyledi. Ayrıca, sonunda hak ve halkın galip geleceğini ve bu kirli oyunların sona ereceğini belirtti.
27 Nisan 2023

Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, halefi Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan görüşmesini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, bu tür görüşmelerin müzakere yerine mücadele gerektirdiğini belirtti. Özel adına yanıt veren CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, partinin akıllı ve rahat bir yürekle hareket ettiğini ve Cumhuriyet'in ilke ve devrimlerinden sapmadan tüm siyasi partilerle görüşebileceklerini ifade etti.
25 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevilere yönelik bir video paylaşmasına tepki gösterdi. Erdoğan, Ankara'daki bir mitingde yaptığı konuşmada, Kılıçdaroğlu'nun videosunu eleştirdi ve CHP'nin marjinal grupların, LGBT savunucularının ve mezhepçilik fitnesi çıkarmaya çalışanların öncüsü haline geldiğini iddia etti. Ayrıca, Erdoğan, Alevilere ve diğer her türe saygı duyduklarını belirterek, Kılıçdaroğlu'nun Aleviliğini ilan etmesine gerek olmadığını ifade etti.
30 Nisan 2023

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alaattin Aldemir, bir mafya grubu üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na suikast yapılacağına dair duyumlar aldığını ifade etti. Kılıçdaroğlu daha önce kendisine suikast ihbarları geldiğini ve bunun nedenini Hazine'den sermaye gruplarına aktarılan büyük miktarda para ile ilişkilendirmişti. Aldemir, yetkilileri uyararak Millet İttifakı liderlerinin can güvenliğinin önemine dikkat çekti. Ayrıca, geçmişte Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayına da değinildi ve bu cinayetle ilgili soruşturmanın MHP'li isimlere uzandığı bilgisi verildi.
7 Mart 2023

Adıyaman'da 6 Şubat depremlerinin vurduğu bölgedeki mezarlık ziyareti sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir provokasyon yapıldı. Bir kişi, dua okunurken Kılıçdaroğlu'na yönelik olarak imama, 'O Fatiha okumayı bilmiyor ki, neden okutuyorsun' diyerek çıkıştı ve çevredekilerin tepkisi üzerine alandan uzaklaştırıldı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, bu olayı kınayarak, siyasi iktidarın ülkeyi getirdiği kutuplaşmaya dikkat çekti ve 14 Mayıs'ın barış ve huzur temelinde bir kırılma anı olacağını belirtti.
21 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem bölgelerinde ilan ettiği OHAL sonrasında, CHP'nin sivil toplum kuruluşları ve muhalefet belediyelerinin yardım çalışmalarını engellemeye yönelik adımlarını tanımadığını açıklamasının ardından, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 'Gelsinler tutuklasınlar' diyerek meydan okudu. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Kılıçdaroğlu'nun bu tutumuna destek vererek, TİP üyelerinin ve gönüllülerinin de afetle mücadele ve dayanışma için seferber olduğunu belirtti. HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş da Kılıçdaroğlu'na destek vermişti.
8 Şubat 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı teröristlerle işbirliği yapmakla suçlayarak canlı yayında tartışmaya çağırdı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun TRT'deki konuşmasında kendisine yönelik suçlamalarını reddetti ve canlı yayın teklifini geri çevirdi. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden Erdoğan'a meydan okuyarak, TRT'de canlı yayında bu suçlamaları ispatlayacağını iddia etti.
25 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Platformu'nun düzenlediği iftar buluşmasında yanlışlıkla seccadeye bastı. Bu durum, AKP'li bazı kişiler tarafından eleştiri konusu yapıldı ve Kılıçdaroğlu hedef gösterildi. Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi'nin İstanbul'daki iftar programında bu konuya değinerek, durumdan dolayı samimi bir şekilde üzgün olduğunu ve kutsallara saygısızlık etmeyeceğini ifade etti.
1 Nisan 2023

Habertürk yazarı ve programcısı Fatih Altaylı, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş'ı programına konuk ettikten sonra, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın programın tarafsızlığına yönelik eleştirilerine cevap verdi. Altaylı, köşe yazısında bir gazeteci olarak soru sorma görevini yerine getirdiğini ve Erkan Baş'ın yöneticisi olduğu partinin yetkili konuma gelmemiş olması nedeniyle sınırlı sorular sorabildiğini ifade etti. Ayrıca, bazı partilerin yetkililerinin programına katılmadığını ve Dağ'ın diğer programlar hakkında eleştiri yapmadığını belirtti.
14 Mart 2023

CHP'nin eski İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, Meral Akşener'in altılı masa toplantılarındaki tutumunu eleştiren bir tweet attı. İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Yarkadaş'a 'trol' diyerek tepki gösterdi. Bu olay, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesi ve sonrasında yaşanan krizin çözülmesi sürecinde gerçekleşti. Millet İttifakı, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını duyurdu ve ortak mutabakat metnine göre Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş'ı 'uygun gördüğünde' yardımcısı olarak atayacak.
7 Mart 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine karşı 'kindar, öfkeli ve düşmanca' davranışlarının sebebini açıklayacağını belirtti. Demirtaş, açıklamanın detaylarını yarın saat 19.00'da yapacağını ifade etti. Erdoğan'ın geçmişte muhalefete ve eleştirenlere yönelik kullandığı sert ifadeler ve hakaretler makalede hatırlatıldı.
30 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nu dış güçler, FETÖ ve PKK ile işbirliği yapmakla suçladı. Erdoğan'ın bu suçlamalarını içeren bir tweet'ine Kılıçdaroğlu, Barış Manço'nun 'İşte Hendek İşte Deve' şarkısını alıntılayarak ve gençlere seslenerek yanıt verdi. Kılıçdaroğlu'nun yanıtında, ülkede yaşanan rezaletlerin tekrarlanmaması için gençlerin gerekeni yapması gerektiğini belirtti.
5 Mayıs 2023

Gazeteci Fatih Altaylı, Türkiye Gençlik Vakfı ve 308 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen bir etkinlik sonrası yaşanan bir saldırıya ilişkin sosyal medyada yaptığı paylaşım nedeniyle 'suçu ve suçluyu övmek' suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. Altaylı'nın, saldırıyı gerçekleştiren kişiye yönelik 'Eline sağlık' mesajını paylaşması ve sonrasında bu paylaşımı silmesi üzerine İstanbul Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede iki yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede, bu tür eylemlerin kamu düzeni açısından açık ve yakın bir tehlike oluşturduğu belirtildi.
7 Şubat 2024

Halk TV imtiyaz sahibi Cafer Mahiroğlu, CHP'nin kanalına sansür uyguladığını iddia etti ve partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu bu durumdan geri adım atmaya çağırdı. Mahiroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem'i 'karanlık biri' olarak nitelendirdi. Erdem, Halk TV ile aralarındaki sözleşmeyi tek taraflı feshettiklerini duyurmuştu. Mahiroğlu, Kılıçdaroğlu'ndan 'bu adımdan geri dönmesini' istedi.
24 Temmuz 2023

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir program sırasında yayınlanan SADAT reklamı nedeniyle eleştirilen TV100 kanalını savundu. Yarkadaş, kanalın bu durumu 'yayıncılık kazası' olarak nitelendirerek, komplo teorileri üretilmesini ve linç edilmesini haksız bulduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, SADAT'a sert tepki gösterirken, TV100 yönetimi ve SADAT CEO'su arasında çelişkili açıklamalar ortaya çıktı. Ayrıca, TV100'ün patronu Necat Gülseven'in organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı ile dost olduğu bilgisi gündeme geldi.
15 Ocak 2023

BBC News, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasi profilini inceledi. Haberde, Kılıçdaroğlu'nun deneyimli bir siyasetçi olduğu ve CHP'nin sert mizacını dönüştürdüğü belirtildi. Yolsuzlukla mücadelesiyle tanınan Kılıçdaroğlu'nun, sakin kişiliği ve ikna kabiliyetiyle dikkat çektiği ve 'Gandi Kemal' lakabıyla anıldığı ifade edildi. Ayrıca, muhalefet partilerini adaylığına ikna etme sürecinin aylar sürdüğü ve Kılıçdaroğlu'nun nefret söyleminden uzak durduğu vurgulandı.
20 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar mensuplarının kendisine yönelik tehditvari açıklamalarına Twitter üzerinden paylaştığı bir video ile yanıt verdi. Türkiye'nin 14 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer iktidar temsilcileri muhalefetin olası zaferini hedef alan açıklamalarda bulundular. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu Kandil destekli olmakla itham ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP Başkan Vekili Binali Yıldırım seçimleri 'darbe girişimi' ve 'işgal' ile ilişkilendirdiler. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise şiddet içeren bir dil kullanırken, AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş bu tür açıklamalardan uzak durulması gerektiğini belirtti.
12 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınında Erzurum'da kendisine yapılan taşlı saldırıyı provokasyon olarak nitelendirdi ve saldırının arkasında kimlerin olduğunu bildiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, Erzurum halkını övdü ve saldırıyı kınadı. Ayrıca, Muharrem İnce'ye cumhurbaşkanlığı teklifi götürdüklerini ancak İnce'nin kabul etmediğini belirtti. Kılıçdaroğlu, geçmişteki yolsuzluklarla ilgili sorgulamaların devam edeceğini ve HDP'ye herhangi bir söz verilmediğini ifade etti. 17-25 Aralık olaylarına da değinen Kılıçdaroğlu, bu olayların tamamının doğru olduğunu ve kasetlerin mahkemede incelenmesini istediğini söyledi.
8 Mayıs 2023
İşaretlediklerim