Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 28 Kasım 2023 tarihinde güne önceki kapanışa göre yüzde 0,11'lik bir artışla 8.115,99 puandan başlangıç yaptı. Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan'ın ekonomi yönetimine katılmasının ardından borsa yüksek seviyelerde işlem görmeye devam ediyor. Ancak son zamanlarda İsrail-Hamas çatışması nedeniyle borsada dalgalanmalar yaşanıyor. Borsa İstanbul, bir önceki günü 8.107,19 puanla kapatmıştı.
28 Kasım 2023

Son dönemde Borsa İstanbul'da halka açılan İzdemir Enerji, Ofis Yem, Tatlıpınar Enerji ve Enerya Enerji, borsanın getirdiği açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbiri kararı sonrasında taban serisine başladı. Bu şirketler, halka arz oldukları andan itibaren tavan yapmış ve dikkat çekmişti. Ancak, Borsa İstanbul'un getirdiği tedbirler sonrası bu şirketlerin hisse fiyatları düştü ve küçük yatırımcıları tedirgin etti.
8 Eylül 2023

Borsa İstanbul'da son günlerde yaşanan dalgalı seyir sonrası Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) bir basın açıklaması yaparak, sermaye piyasasının güven ve istikrarını bozacak eylemlere karşı cezai yaptırımların uygulanacağını duyurdu. SPK, Borsa İstanbul'daki işlemlerin anlık olarak takip edildiğini ve piyasa bozucu eylemlere karşı gözetim ve denetim faaliyetlerinin sürekli olarak yerine getirildiğini belirtti. Açıklamada, sermaye piyasasının işleyişini bozacak eylemlerin tespiti halinde sorumlulara cezai yaptırımların uygulanacağı ifade edildi.
11 Ocak 2023

Seçim belirsizliğinin ortadan kalkması ve yeni ekonomi yönetiminin belirlenmesiyle Borsa İstanbul pozitif bir seyir izledi. Piyasalar, yeni ekonomi yönetimi ve izlenecek politikalara odaklanırken, dört şirket hisselerini geri aldı: MLP Sağlık Hizmetleri, Ahlatcı Doğalgaz, İndeks Bilgisayar ve Doğanlar Mobilya. Uzmanlar, haber akışına bağlı olarak piyasa hareketliliğinin artabileceğini belirtiyor. Şimdi gözler 20 Temmuz'daki Merkez Bankası toplantısına çevrildi.
11 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pazartesi günü açıklaması beklenen vergi borcu yapılandırma paketinin içeriği hakkında bilgiler paylaşıldı. Paket, 31 Aralık 2022'ye kadar olan borçların yapılandırılmasını, peşin ödemelerde faiz indirimlerini, 18 aydan fazla taksitlendirme seçeneklerini, belirli tutarın altındaki borçların silinmesini ve matrah artırımını içeriyor. Ayrıca, trafik ve idari para cezalarında da indirimler öngörülüyor. Paketin şubat ayında Meclis'ten geçmesi bekleniyor.
21 Ocak 2023

Borsa İstanbul'da 15-29 yaş grubundaki genç yatırımcıların oranı, tüm yatırımcıların yüzde 25'ini oluşturuyor. Bu oran geçen sene yüzde 15, 10 yıl önce ise yüzde 6 seviyesindeydi. Ekonomi yönetiminin mevduat faizlerini yüksek enflasyona rağmen düşük tutması, yatırımcıların borsaya yönelmesine neden oldu. Genç yatırımcıların toplam portföy değeri 2 milyar 815 milyon dolar.
25 Eylül 2023

Seçimlerin ardından ekonomi yönetiminin netleşmesiyle birlikte piyasalar yeni ekonomi yönetimi ve politikalarına odaklandı. Borsa İstanbul, seçim sonrası haftanın ilk günlerinde yükseliş göstermiş, ancak sonrasında düşüşe geçmiş ve bu haftaya kayıplarla başlamıştır. Investing kaynaklarına göre, altı şirket borsada hisselerini geri almıştır: MLP Sağlık Hizmetleri, Inveo Yatırım, Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Ahlatcı Doğalgaz Dağıtım Enerji ve Yatırım, Logo Yazılım Sanayi ve Ticaret, Türkiye Sigorta.
21 Haziran 2023

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yeni kurumlar vergisi genel tebliği Resmi Gazete'de yayınlandı. Tebliğe göre, finans, bankacılık ve sigortacılık sektörleri ile kamu iktisadi teşebbüsleri hariç, sermaye şirketleri yurt dışından getirilen nakdi sermaye artışları için %75 kurumlar vergisi indiriminden beş hesap dönemi boyunca yararlanabilecek. Daha önce şirketler bu indirimden sadece bir defa faydalanabiliyordu. İstanbul Finans Merkezi'nde faaliyet gösteren şirketlerin yurt dışında gerçekleştirdikleri mal alım satımlarından elde ettikleri kazanç da indirim kapsamına alındı.
1 Mart 2023

Borsa İstanbul, 2023 yılının ilk işlem günlerinde büyük şirketlerin hisselerinde yaşanan sert düşüşlerle dikkat çekti. BİST100 endeksi TL bazında yaklaşık yüzde 16,5 değer kaybetti. Özellikle banka ve sanayi hisseleri düşüş yaşarken, yeni halka arz edilen şirketlerin hisseleri yükseliş gösterdi. Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul yönetimi, piyasa bozucu eylemlere karşı denetim ve cezai yaptırımların uygulanacağını duyurdu.
12 Ocak 2023

Borsa İstanbul, BRKVY, CRDFA ve KAPLM hisselerine 22 Mart'a kadar kredili işlemlere konu edilmeme tedbiri uyguladı. Bu tedbir, hisselerin piyasa düzeni ve yatırımcıların korunması amacıyla alındı. Tedbirin uygulanma sebebi ve detayları hakkında ek bilgi verilmedi.
23 Şubat 2024

Seçim belirsizliğinin sona ermesi ve yeni ekonomi yönetiminin belirlenmesiyle Borsa İstanbul'da olumlu bir hava esmeye başladı. Bu ortamda geçtiğimiz hafta sekiz farklı şirket, kendi hisselerini geri alım işlemi gerçekleştirdi. Piyasalar şimdi yeni ekonomi yönetiminin atacağı adımlara ve izleyeceği politikalara odaklanmış durumda. Geri alım yapan şirketler arasında Akfen Gayrimenkul, MLP Sağlık Hizmetleri ve Logo Yazılım gibi isimler bulunuyor.
19 Haziran 2023

Borsa İstanbul'da bugün altı hisse senedi, yeni tedbirlerle işlem görmeye başlayacak. GEREL, HATSN, KCAER, SAYAS, SELVA ve SMRTG payları, 29 Eylül'den 27 Ekim'e kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin değerinde ani ve kontrolsüz dalgalanmaları önlemek amacıyla uygulanıyor.
29 Eylül 2023

Seçimlerin ardından ekonomi yönetiminin belirlenmesiyle birlikte piyasaların odak noktası yeni ekonomi yönetimi ve izlenecek politikalara kaydı. Borsa İstanbul, seçim sonrası haftanın ilk günlerinde yükseliş gösterse de, bu hafta düşüşle başlangıç yaptı. Investing tarafından aktarılan bilgilere göre, Borsa İstanbul'da Inveo Yatırım, Eksun Gıda, Hacı Ömer Sabancı Holding, Kervan Gıda Sanayi, Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Logo Yazılım Sanayi ve MLP Sağlık Hizmetleri olmak üzere yedi şirket kendi hisselerini geri satın aldı.
20 Haziran 2023

Borsa İstanbul, ekonomi yönetiminin belirlenmesinin ardından pozitif bir seyir izlemeye devam ediyor. Investing.com'un verilerine göre, işlem gününün son saatlerinde en çok kazandıran ve en çok değer kaybeden hisse senetleri belirlendi. Ayrıca BIST 100 endeksinde en çok talep gören ve en çok düşen hisse senetleri de sıralandı. Borsada dört şirketin hisse geri alımı yaptığı da haberler arasında yer alıyor.
9 Haziran 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu borç yapılandırma paketinin ayrıntılarını İzmir'de bir iş dünyası buluşmasında paylaştı. Yapılandırma, vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, sosyal güvenlik kurumu ve diğer bazı kamu kurumlarına olan borçların yeniden yapılandırılmasını içeriyor. Ayrıca, 2 bin lirayı aşmayan borçlar silinecek ve taksit ödeme süreleri 48 aya çıkarılacak. Paket, seçimler öncesinde iktidar tarafından verilen 'müjdeler' arasında yer alıyor.
24 Ocak 2023

Seçim belirsizliğinin ortadan kalkması ve yeni ekonomi yönetiminin belirlenmesiyle Borsa İstanbul pozitif bir seyir izledi. Piyasalar, yeni ekonomi yönetiminin politikalarına odaklanırken, uzmanlar piyasadaki hareketliliğin artabileceğini belirtiyor. Borsa İstanbul'da dört şirket - İndeks Bilgisayar, MLP Sağlık Hizmetleri, Ahlatcı Doğal Gaz ve Doğanlar Mobilya - hisselerini geri alırken, borsa yeni bir rekor kırdı. Şimdi ise piyasaların odak noktası 20 Temmuz'daki Merkez Bankası toplantısına çevrildi.
13 Temmuz 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 27 Mart 2024 tarihinde güne yüzde 0,3 artışla 8.834,01 puandan başladı. Bu yükseliş, Mehmet Şimşek'in ekonomi yönetimine getirilmesi sonrasında borsanın pozitif bir seyir izlemesine bağlanıyor. Önceki günü 8.807,38 puandan kapatan Borsa İstanbul, yeni işlem gününe artışla başlamış oldu.
27 Mart 2024

Borsa İstanbul'da bu hafta 15 hisse üzerindeki tedbirler kaldırılıyor. Bu hisseler arasında MARKA, AYEN, PAPIL, CMENT, TETMT, GOKNR, MEGAP, SANKO, QNBFL, KENT, PKART, DAPGM, IHYAY, KAYSE ve METUR bulunuyor. Ayrıca, OSTIM ve TMSN hisseleri 18 Eylül-17 Ekim tarihleri arasında açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. ATSYH ve GRSEL üzerindeki açığa satışa ve kredili işlemle brüt takas tedbiri 17 Ekim’e kadar uzatıldı.
18 Eylül 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 14 Mart 2024 tarihinde güne yüzde 0,35 artışla 8.941,46 puandan başladı. Bu yükseliş, Mehmet Şimşek'in ekonomi yönetimine getirilmesi sonrasında borsanın pozitif bir seyir izlemesine bağlanıyor. Önceki günü 8.910,23 puandan kapatan Borsa İstanbul, yeni işlem gününe artışla başlamış oldu.
14 Mart 2024

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 12 Mart 2024 tarihinde güne yüzde 0,17 artışla, 9.147,51 puandan başladı. Bu artış, Mehmet Şimşek'in ekonomi yönetimine getirilmesinin ardından borsanın pozitif bir seyir izlemesine bağlanıyor. Önceki günü 9.131,82 puandan kapatan Borsa İstanbul, yeni işlem gününe yükselişle başlamış oldu.
12 Mart 2024
İşaretlediklerim