İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası İstanbul'da olası bir depreme karşı alınacak önlemleri artırıyor. İBB, riskli binaların yenilenmesi için 1 milyon liralık faizsiz kredi ve kira desteği sağlayacağını duyurdu. Yeni imar düzenlemesi kapsamında, ikiden fazla katı bulunan yapılarda bodrum katı zorunluluğu getirilmesi ve asma kat yapımının yasaklanması öngörülüyor. Ayrıca büyük parsellerde deprem konteyneri bulundurma zorunluluğu getirilecek.
13 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık, DİAYDER üyelerine yardım kartı dağıttığı gerekçesiyle 'örgüte yardım' suçlamasıyla yargılanıyor. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için dosyayı savcılığa gönderdi. Duruşmada İBB çalışanı Esra Huri Bulduk tanık olarak dinlendi ve yardım kartlarının dağıtım süreci hakkında bilgi verdi. Bir sonraki duruşma 21 Haziran'da yapılacak.
29 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi verilerine göre, İstanbul'da bu geceden itibaren yağışlı hava etkili olacak ve yağmur geçişlerinin hafta boyu aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının birkaç derece azalması ve rüzgarın kuzeyli yönlerden esmesi öngörülüyor. İBB ekipleri, yağışın şiddeti ve miktarı nedeniyle olası sel veya taşkınlara karşı önlem alıyor.
27 Eylül 2023

Aydan Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Adalar'da bisiklet kiralama sistemini hala kurmadığını belirtiyor. 4 Nisan 2022'de alınan UKOME kararıyla Adalar'da 1500 bisikletin kiralanması planlanmıştı, ancak 26 ay geçmesine rağmen bu konuda bir adım atılmadı. İSPARK'ın sitesinde de bu konuda bir bilgi bulunmuyor. Çelik, iyi planlanmış bir bisiklet kiralama sisteminin Adalar'daki ulaşım sorunlarının önemli bir kısmını çözebileceğini vurguluyor.
20 Haziran 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, iktidar tarafından engellendiğini iddia ettiği projeleri 18 maddede açıkladı. İmamoğlu, kamu bankalarının kredi vermediğini, İncirli Sefaköy Beylikdüzü Metrosu gibi projelerin onaylanmadığını ve İstanbul'un çeşitli ulaşım ve altyapı projelerinin engellendiğini belirtti. Ayrıca, İBB'nin restorasyon ve meydan düzenleme projelerinin geciktirildiğini, kamusal alanların işgalinin ve peşkeşin son bulacağını, şeffaf denetim ve adil yargı ile kamuda oluşan zararlara son vereceğini ifade etti.
1 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, deprem sonrası ihtiyaç sahiplerine yardım sağlamak amacıyla bir yardım kampanyası düzenledi. Kampanya kapsamında, ALO 153'te oluşturulan 'Deprem Hattı' aracılığıyla ihtiyaç listesi vatandaşlara duyuruldu. Toplanacak yardımlar Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi ve Kartal Lojistik Merkezlerinde alınacak. İBB tarafından belirlenen ihtiyaç listesinde yeni ve kullanılmamış malzemeler yer almakta ve ikinci el ürünler kabul edilmemektedir.
6 Şubat 2023

Hollanda'da son yıllarda gençler arasında cinsel yolla bulaşan hastalıkların artması üzerine, gençlere ücretsiz prezervatif dağıtılması kararlaştırıldı. Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM) ve Belediye Toplum Sağlığı Merkezleri (GGD), önümüzdeki günlerde gençlere ücretsiz prezervatif dağıtacak. Uygulama, festivaller ve gençlere yönelik etkinliklerde başlayacak. Kampanya çerçevesinde, ilk aşamada gençlere yaklaşık 50 bin ücretsiz prezervatif dağıtılacak.
13 Ağustos 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da depreme karşı binaların maliyetine güçlendirileceği bir planı açıkladı. 'İstanbul Güçleniyor' sistemi adı altında yürütülecek olan bu çalışma, mart ayının ortasından itibaren başvuruların alınmasıyla başlayacak. İmamoğlu, bu uygulamanın İstanbul'da deprem dirençli kent oluşturma amacı taşıdığını ve Türkiye'ye örnek olmayı hedeflediklerini belirtti.
1 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, deprem tedbirleri kapsamında riskli binaların yenilenmesi amacıyla 1 milyon liralık faizsiz kredi sağlayacak. Kredinin anapara üst limiti 1 milyon lira ve vadesi 10 yıl olacak. Kredi, dar gelirli vatandaşlar için geçerli olup, hane içi toplam gelirin asgari ücretin iki katını geçmemesi gerekiyor. İBB, bu proje için 2,9 milyar TL bütçe ayırdı ve bir yıl içinde 14 bin 77 konutun dönüştürülmesi hedefleniyor. Ayrıca, çökme riski taşıyan binalarda oturanlara kira yardımı da yapılacak.
1 Mart 2023

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davasına bakacak olan istinaf heyetinin başkanı ve bir üyesini görevden aldı. İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanıyor ve kendisine iki yıl yedi ay 15 gün hapis cezası verilmişti. İstinaf mahkemesinde itiraz edilen kararın onanması durumunda İmamoğlu siyasi yasaklı hale gelecek. İstinaf incelemesi henüz tamamlanmadı ve İmamoğlu davasının öne çekilmesi bekleniyor.
25 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara'da gerçekleşen siyasi etkinliklerin ardından İstanbul'a dönerek İBB yönetim kurulu toplantısına katıldı. Toplantıda İstanbul için kısa, orta ve uzun vadeli planlar ele alındı. İmamoğlu, İstanbul'a yönelik hizmetlerin yoğun bir şekilde devam edeceğini belirtti.
15 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un depreme karşı dayanıklılığını artırmak amacıyla hazırlanan 'deprem seferberlik planı'nı çarşamba günü saat 13.00'te açıklayacaklarını Twitter üzerinden duyurdu. İmamoğlu, planın çözüm ve önlem önerilerini içereceğini ve iş birliği çağrıları yapacaklarını belirtti. Ayrıca, İstanbul'un depreme hazırlıklı hale getirilmesinin Türkiye'nin gayri safi milli hasılasının üzerinde bir kaynak gerektirdiğini ve sadece ağır hasarlı binaların güçlendirilmesinin maliyetinin İBB'nin yıllık bütçesinin neredeyse üç katı olacağını ifade etti.
27 Şubat 2023

Türk Tabipler Birliği (TTB) heyeti, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret ederek, iktidarın seçilmişlere yönelik baskı politikaları ve TTB'ye açılan davalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Ayrıca İmamoğlu, 11 Ocak'ta Çağlayan Adliyesi'nde görülecek olan ve TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla tutuklandığı dava için davet edildi.
5 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kadınlara yönelik danışmanlık hizmeti sunacak 'Mor Otobüs' projesini başlatıyor. Otobüs, her hafta beş ilçede 85 mahalleyi dolaşarak kadına yönelik şiddet, psikolojik danışmanlık, sağlık, beslenme ve kariyer danışmanlığı gibi konularda destek sağlayacak. Mor Otobüs'te psikolog, sosyal hizmet uzmanı, diyetisyen ve sağlık eğitimcisi gibi profesyoneller hizmet verecek. Ayrıca, İBB'nin Kadın Destek Hattı, dört farklı dilde hizmet sunmaktadır.
24 Kasım 2023

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), ücretsiz ulaşım kartı sahiplerini taşımayan dokuz özel halk otobüsünü trafikten men etti. Bu karar, özel halk otobüsü sahiplerinin 'zarar ettikleri' gerekçesiyle ücretsiz taşıma hakkı olanları taşımayacaklarını açıklamasının ardından geldi. ABB, bu durumun kanuna aykırı olduğunu ve vatandaşların ücretsiz taşıma hakkının engellenemeyeceğini belirtti. Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara ise, cezaların devam etmesi durumunda özel halk otobüslerinin çalışmayacağını ifade etti.
22 Eylül 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kızılay'ın kan bağışlarında yaşanan düşüşün mevcut yönetimle ilişkili olduğunu ve bu yönetimin görevden alınması durumunda bağışların artacağını ifade etti. Kızılay'ın, Kahramanmaraş depremi sonrası çadır ihtiyacını karşılaması gerekirken, çadırları sattığı iddiaları sonrası kan bağışlarında azalma yaşandığı ve stokların asgari seviyenin altına düştüğü belirtildi. Muhalefet liderlerinin çağrılarına rağmen kan bağışlarında beklenen artışın sağlanamadığı kaydedildi.
13 Nisan 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kamu görevlisine hakaret suçlamasıyla aldığı ceza ve siyasi yasak sürecine başlanmasına ilişkin eleştirilerde bulundu. Baltalimanı Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, kendisine yönelik soruşturmaların adil olmayan bir rekabet anlayışını yansıttığını ve hukuk dışı davranışlarla gerçekleştirildiğini ifade etti. İmamoğlu, bu durumu 'merdiven altı imalatı' olarak nitelendirerek, soruşturma imalathanesi kurulduğunu ve hızlarına yetişemediklerini belirtti.
1 Ocak 2023

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, AKP döneminde İBB'nin özel bir şirketten arazi satın alması sonucu 106 milyon dolar zarara uğratıldığını açıkladı. İçişleri Bakanlığı'nın yolsuzluk dosyalarına el koyduğu ancak dönemin yöneticileri hakkında herhangi bir yaptırım uygulanmadığını belirtti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında, Metal Yapı Konut'tan satın alınan ve imar planı değiştirilen eski lunapark arazisi de dahil olmak üzere 50 yolsuzluk dosyası hazırlandı. Gökce, konunun takipçisi olacaklarını ve kamu kaynaklarının bu şekilde kullanılmasına ilişkin takdiri kamuoyuna bıraktığını ifade etti.
26 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), imar kanununa aykırı hareket ettikleri tespit edilen Üsküdar sahilindeki bazı işletmeler için yıkım kararı almıştı. İşletmelerin yürütmeyi durdurma talebi mahkeme tarafından reddedildi. Yıkım sırasında İBB ekipleri silahlı şüpheliler ve polis engeliyle karşılaşmıştı. Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yıkımdan sonra sahilde yapılacak yeşil alan düzenlemesinin planlarını Twitter üzerinden paylaştı.
23 Nisan 2023

İstanbul'da bir apartmanın bodrum katında çekilen video, binaların deprem güvenliği konusundaki endişeleri artırdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Özlem Tut, İstanbulluların binalarının deprem güvenliğini merak ettiğini ve binlerce başvuru aldıklarını belirtti. İBB'nin üç yıldır yaptığı hızlı tarama sonucunda 107 bin 36 binayı ziyaret ettiği, ancak 29 bin 287 bina sahibinin incelemeye izin verdiği açıklandı. Yazar, yaşadığı binanın durumunun kötü olduğunu ve yeni bir ev arayışına girdiğini, ancak yüksek kira bedelleri ve çürük binaların çokluğu nedeniyle zorlandığını anlatıyor. Ayrıca, İstanbul'daki çürük binaları ifşa etmek amacıyla 'İstanbul'un Çürük Evleri' isimli bir Twitter hesabının oluşturulduğu bilgisi veriliyor.
6 Mart 2023
İşaretlediklerim