Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan uyum programı, okul öncesi ve ilkokul 1'inci sınıf öğrencileri için bugün başlıyor. Program, 2-3 Eylül tarihlerinde okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için, 9 Eylül haftasında ise ortaokula başlayacak öğrenciler için rehberlik çalışmaları ile gerçekleştirilecek. Aileler, çocuklarıyla birlikte okula uyum etkinliklerine katılmaya teşvik ediliyor.
2 Eylül 2024

Samsun'un Ayvacık, Salıpazarı ve Ladik ilçelerinde tüm okullar, Atakum ve Canik ilçelerinde ise taşımalı eğitime şiddetli yağışlar sebebiyle bir gün süreyle ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, olumsuz hava koşullarının etkili olduğu ve bazı güzergahlardaki öğrencilerin izinli sayılacağı belirtildi. Diğer ilçelerde de taşımalı eğitim yoluyla gelen öğrenciler için bir günlük izin kararı alındı.
6 Haziran 2023

Hisar Okulları, 2024-2025 öğretim yılı için ortaokul ve lise hazırlık sınıflarının fiyatlarını açıkladı. 5'inci sınıf için peşin ödeme 967 bin lira, 11 taksit halinde ödeme yapılırsa toplam 1 milyon 527 bin lira olacak. Lise hazırlık ve 9'uncu sınıf giriş fiyatları ise peşin 950 bin lira, 11 taksit ile 1 milyon 499 bin lira olarak belirlendi. Ayrıca, 2'nci ve 6'ncı sınıflar için yüzde 10 kardeş indirimi uygulanacak.
26 Mart 2024

Eğitim Bakanlığı, tüm il müdürlüklerine gönderdiği bir yazı ile özel okullarda düzenlenecek sosyal etkinliklerin Türk millî eğitiminin genel ve özel amaçlarına, temel ilkelerine ve Türkiye'nin örf, adet ve geleneklerine uygun olarak düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. Talimatta, etkinliklerin millî, manevi ve kültürel değerleri yaşatmak ve yeni nesillere aktarmak amacıyla yapılması, millî kültür ve değerlerle uyumlu olmayan etkinliklere kurumlarda yer verilmemesi gerektiği belirtildi. İlçe millî eğitim müdürlükleri ve özel okulların bu konuda bilgilendirilmesi ve gerekli hassasiyetin gösterilmesi istendi.
10 Aralık 2023

Milli Eğitim Bakanlığı, son bir yılda İş Kanunu'na aykırı hareketleri nedeniyle 920 özel öğretim kurumuna toplamda 65 milyon lira idari para cezası verdi. Bakan Yusuf Tekin, özel okullarda asgari ücretin altında öğretmen çalıştırıldığını ve diğer iş hukuku ihlallerinin tespit edildiğini açıkladı. Bu tür uygulamaların tespiti için yapılan denetimler, Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından planlanmaktadır.
30 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, okulların bir günlüğüne tatil edildiğini duyurdu. Tatil kararının Cumhuriyet’in 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında alındığını belirtti. Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 30 Ekim Pazartesi günü okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerin 1 günlüğüne tatil edildiğini bildirdi.
29 Ekim 2023

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), dünya sıralamalarında ilk 400'de bulunan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik vereceğini, ilk 1000'de yer alanlardan mezun olanlarda ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girme şartı aranmayacağını açıkladı. Bu düzenleme, tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programları dahil olmak üzere bütün programları kapsayacak. İlk 1000'de yer almayan üniversitelerin tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programlarını bitirenlerin YKS'ye girme ve başarı şartını yerine getirme zorunluluğu devam edecek.
29 Mart 2024

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), altı ildeki 30 okulun isminin 1739 sayılı Milli Eğitim Kanunu'na aykırı olduğu gerekçesiyle değiştirilmesini talep etti. MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, valiliklere gönderdiği yazıda, kurum isimlerinin Türk milli eğitiminin genel ve özel amaçlarına uygun olması gerektiğini hatırlattı. Türkçe olmayan isimlerin kanuna aykırı olduğu belirtilerek, yeni isim teklif edilmesi istendi.
21 Ağustos 2024

İstanbul Valiliği, deprem riski taşıdığı belirlenen 93 okulun 20 Şubat Pazartesi günü tahliye edileceğini duyurdu. Bu okullardan 76'sının yıkılıp yeniden yapılacağı, 17'sinin ise güçlendirileceği belirtildi. Tahliye edilecek okullarda eğitim gören 51 bin 995 öğrenci ve 2 bin 765 öğretmenin başka okullarda eğitime devam edeceği ifade edildi. Okul isimleri ve bölgeleri hakkında bilgi verilmedi.
18 Şubat 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası YÖK, üniversitelerin bahar döneminin ertelendiğini ve daha sonra uzaktan eğitime geçileceğini duyurdu. KYK yurtları depremzedeler için açılacakken, akademisyenler ve öğrenciler bu durumun yeni mağduriyetler yaratacağını belirtiyor. YÖK Başkanı Erol Özvar, uygulamalı programların yüz yüze devam edeceğini, hibrit eğitimin nisanda değerlendirileceğini açıkladı. Üniversiteler farklı başlangıç tarihleri ve eğitim yöntemleri belirlerken, öğrenciler hangi derslerin yüz yüze hangilerinin uzaktan olacağını anlamaya çalışıyor. Uzaktan eğitime karşı çıkan öğrencilerin gözaltına alınması ve sosyal medyada saldırıya uğraması endişeleri artırıyor.
18 Şubat 2023

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih süresini 4 Ağustos 2024 saat 23.59’a kadar uzattığını duyurdu. Bu karar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın, depremden etkilenen illerdeki ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören adayların depremzede aday kontenjanından yararlanabilmesine ilişkin kararına dayanıyor. İlgili adayların depremzede aday kontenjanından faydalanma durumları güncellenmiş olup, tercih işlemleri için ek süre tanınmıştır.
2 Ağustos 2024

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 17-24 Nisan tarihleri arasında okullarda bir haftalık ara tatil yapılacağını açıkladı. Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası tüm Türkiye'de okullar ilk olarak 13 Şubat'a kadar tatil edilmiş, bu süre 20 Şubat'a kadar uzatılmıştı. Deprem bölgesindeki okullar daha geç açılmış, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da eğitim öğretim 27 Mart itibariyle kademeli olarak başlamıştı. Bakan Özer, deprem nedeniyle verilen aranın Nisan'daki ara tatili etkilemeyeceğini ve öğretmenlerin bu süreçte idari izinli sayılacağını belirtti.
25 Mart 2023

Milli Eğitim Bakanlığı, kadrolu öğretmenlerin 2023 yılında iller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvurularında görev sürelerinin hesaplanmasında esas alınan tarihi 30 Eylül'den 31 Aralık'a değiştirdi. Bu değişiklik, Bakanlık internet sitesinde ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in sosyal medya hesabında duyuruldu. Bakan Tekin, bu kararın öğretmenler odasındaki sohbetlerin bir sonucu olduğunu ve eğitim ailesine hayırlı olmasını temenni ettiğini belirtti.
19 Temmuz 2023

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan listeye göre, İstanbul'da deprem riski taşıyan 93 okul tespit edildi ve bu okullardaki öğrencilerin başka okullara nakil işlemleri gerçekleştiriliyor. Listede yer alan okullar, ilçe ilçe belirtilmiş ve bu okulların tahliye edileceği duyurulmuş. Nakil işlemleri dün itibariyle başlamış durumda.
20 Şubat 2023

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları açıklandı. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, yeni açılan yapay zeka ve bilişim programlarında bile boş kontenjan kalmadığını belirtti. Devlet üniversitelerinde toplam kontenjanın yüzde 98,8'i doldu. Kayıt işlemleri 19-23 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.
13 Ağustos 2024

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Kahramanmaraş'taki depremler sonrası üniversitelerde hibrit eğitime geçiş yaptığını duyurdu. Bu kararın açıklanma zamanlaması, seçmen kütüklerine kayıt için son tarihe yakın olması nedeniyle eleştirildi. Öğrenciler, adres değişikliği yapma ve oy kullanma süreçlerinde zorluklar yaşadıklarını ifade etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yurtlarla ilgili geç açıklama yapması ve sınav dönemlerinin seçim tarihleriyle çakışması da öğrencilerin endişelerini artırdı.
4 Nisan 2023

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerdeki ikinci öğretim programlarını kaldırdığını açıkladı. Abbas Güçlü, bu kararın zamanının çoktan geldiğini ve ikinci öğretimin misyonunu tamamladığını belirtti. Güçlü, ayrıca Üniversitelerarası Kurul ve YÖK'ün de günün koşullarına göre yeniden yapılandırılması gerektiğini savundu. İkinci öğretim, başlangıçta üniversitelerdeki atıl kapasiteyi değerlendirmek ve acil ihtiyaç duyulan alanlarda mezun yetiştirmek amacıyla kurulmuştu.
12 Temmuz 2024

YÖK Başkanı Erol Özvar, Kahramanmaraş'taki depremler sonrası ertelenen üniversite eğitimlerinin 3 Nisan'dan itibaren hibrit modelle devam edeceğini açıkladı. Bu modelle öğrenciler, isteğe bağlı olarak yüz yüze veya uzaktan eğitim alabilecekler. Bahar dönemi ara sınavları çevrimiçi yapılacak ve derslerin en fazla yüzde 30'unun uzaktan eğitimle verilme kısıtlaması kaldırılacak. Ayrıca, 14 Mayıs seçimleri nedeniyle adres değişikliği yapacak öğrenciler için son tarih 2 Nisan olarak belirlendi.
30 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası evsiz kalan binlerce insan için çözüm olarak öğrenci yurtlarının depremzedelere tahsis edilmesi ve üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi kararı alındı. Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) bu kararı, öğrenciler, akademisyenler, siyasetçiler ve hukukçular tarafından sosyal medyada eleştirildi. Eleştirilerde, eğitimin kalitesinin düşeceği, öğrencilerin psikolojik ve akademik zarar göreceği ve alternatif çözümlerin değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, bu kararın bir kuşağın kaybedilmesine yol açabileceği ifade edildi.
11 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 ve Elbistan'da 7,6 büyüklüğünde iki büyük deprem meydana geldi. AFAD'ın açıklamasına göre can kaybı 1121'e yükseldi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaşanan depremler nedeniyle Türkiye genelindeki tüm okulların bir hafta süreyle tatil edildiğini açıkladı.
6 Şubat 2023
İşaretlediklerim